Polna IN VITRO
-
WIADOMOŚĆ
-
Agula@@ wrote:Hej. Dziewczyny . Jestem tu nowa . Mam pytanko jak czuliście się po transferze?
Nawet u jednej osoby samopoczucie po każdym transferze może być inne .Przy pierwszym udanym kilka lat temu kompletnie nic nie czułam poprostu wiedziałam, że tego a tego był transfer i mam w środku kropla .Teraz za to miałam i plamienie implantacyjne ,bóle , tkliwość piersi od hormonów, lekkie pobolewanie podbrzusza i ciągnięcia .Oba transfery udane przy różnych objawach i ich całkowitym braku .🙂 -
Agula@@ wrote:Hej. Dziewczyny . Jestem tu nowa . Mam pytanko jak czuliście się po transferze?
U mnie tylko lekkie pobolewanie w podbrzuszu tak kompletnie nic samopoczucie miałam rewelacyjne . Patrząc też na moje poprzednie ciążę i objawy tak naprawdę tylko bhcg prawdę powie.
-
Emfanka wrote:Hej Dziewczyny,
przeszliśmy kwalifikację - zostajemy u dr. Joanny. Jak się okazało - po MedArt zabrakło nam badań np. naszych kariotypów - więc kilka rzeczy musieliśmy uzupełnić. Mieliśmy też konsultację z embriologiem - w kwestii odrzuconych zarodków i wyników.
20 grudnia idziemy na rozpisanie procedury - od stycznia mamy ruszyć - w grudniu nie zdążylibyśmy przed przerwą świąteczną.
Niestety okazało się, że mam podejrzenie wodniaka na jajniku - co wyjaśnia dwa różne wyniki drożności jajowodu.
Ogólnie już po kilku wizytach czuję się lepiej zaopiekowana. Ale stres trochę jest...
Powodzenia ja również zaczynam w styczniu procedurę ✊,ale to dlatego , że musiałam poprawić parę rzeczy zdrowotnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia, 10:08
-
OlgaW wrote:Powodzenia ja również zaczynam w styczniu procedurę ✊,ale to dlatego , że musiałam poprawić parę rzeczy zdrowotnie.
Ja mam wizytę 30 grudnia z wynikami badań i dowiem się co dalej, czy od stycznia ruszamy z procedurą czy mamy najpierw poprawić parę wyników. Powodzenia i dawaj znać na bierząco 😊🤞Starania od 2021
💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️34 L
AMH- 3.33, 3.77, Kir Bx,NK 15,7%
witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
Trombofilia MTHFR homo, PAI-1 4G/5G ❌️
Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️
Cross-match 33.2%❌️60.5%❌️immunosupresja (equoral i encorton)❌️
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
histeroskopia -polipowate endo -łyżeczkowanie
🔥-18kg
👨35 L
bad nasienia ✅️morfo 4%
Kariotyp-✅️
trombofilia MTHFR hetero, PAI-1, V-Leiden hetero❌️
19.11.2022 1 IUI ☑️💔
06.04.2023 2 IUI ❌️
09.05.2023 3 IUI ❌️
06.09.2023 4IUI ☑️💔
Lipiec 2024 ➡️immunosupresja
05.08.2024 IUI pęcherzyk nie pękł😪
03.09.2024 IUI ❌️
30.09.2024 IUI ❌️
➡️zmiana lekarza➡️ivf 2025 -
Patisonek 25 wrote:Ja mam wizytę 30 grudnia z wynikami badań i dowiem się co dalej, czy od stycznia ruszamy z procedurą czy mamy najpierw poprawić parę wyników. Powodzenia i dawaj znać na bierząco 😊🤞
Ja po wizycie mamy zielone światło 🙂 w styczniu widzimy się na Polnej a ja odliczam dni 🎊 powodzenia na wizycie 🍀Patisonek 25 lubi tę wiadomość
-
OlgaW wrote:Ja po wizycie mamy zielone światło 🙂 w styczniu widzimy się na Polnej a ja odliczam dni 🎊 powodzenia na wizycie 🍀
To świetnie że macie zielone światło 😘 rozumiem że na polną sama musisz się zapisać? Nie dziękuję. Jeszcze trochę czasu do wizyty 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia, 17:09
Starania od 2021
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️34 L
witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
🔥-18kg
👨35 L
bad nasienia ✅️morfo 4%
Kariotyp-✅️
19.11.2022 1 IUI ☑️💔
06.04.2023 2 IUI ❌️
09.05.2023 3 IUI ❌️
06.09.2023 4IUI ☑️💔
03.09.2024 IUI ❌️
30.09.2024 IUI ❌️
........ Takie pytanie jakoś myślicie o powrocie po rodzeństwo dla synka? Pamiętam, że coś nie byłaś pewna .Mamy jeszcze jeden zarodek a już definitywnie zakończyłam etap ciąży też że względów zdrowotnych doktor mówił , że nie rekomenduje kolejnej ciąży jak to jest z oddaniem zarodka do adopcji czy mrozić na czas nieokreślony ,ale ostatecznie i tak pójdzie do adopcji .BARDZO CIĘŻKA DECYZJA2019 Medart ivf poronienie zatrzymane
2020 zmiana kliniki ivf
8 lipca 2021 urodził się Filipek 🐻
10. 01.2024 dwa ciałka żółtkowe
24.01.2024 - kolejna wizyta.
20.02.2024 prenatalne na 80 % dziewczynki ❤️ -
Dominikaaa wrote:........ Takie pytanie jakoś myślicie o powrocie po rodzeństwo dla synka? Pamiętam, że coś nie byłaś pewna .Mamy jeszcze jeden zarodek a już definitywnie zakończyłam etap ciąży też że względów zdrowotnych doktor mówił , że nie rekomenduje kolejnej ciąży jak to jest z oddaniem zarodka do adopcji czy mrozić na czas nieokreślony ,ale ostatecznie i tak pójdzie do adopcji .BARDZO CIĘŻKA DECYZJA
Hej taki był plan ale mąż mówi nie ciężko go przekonać ale wiadomo zmuszać go nie mogę😔fajnie by było żeby H miał rodzeństwo a nie biedulka sam No i nie wyobrażam sobie ze gdzieś nasze dziecko biega czy komuś się przyjęła sniezynka 😢 ale też wiem ile jest par które nie mogą mieć genetycznie swoich dzieci. Na razie będę opłacać śnieżynke mamy podpisane na 10 lat - jeszcze 8 nam zostało może zmieni zdanie w najbliższym czasie bo latka lecą -
........ wrote:Hej taki był plan ale mąż mówi nie ciężko go przekonać ale wiadomo zmuszać go nie mogę😔fajnie by było żeby H miał rodzeństwo a nie biedulka sam No i nie wyobrażam sobie ze gdzieś nasze dziecko biega czy komuś się przyjęła sniezynka 😢 ale też wiem ile jest par które nie mogą mieć genetycznie swoich dzieci. Na razie będę opłacać śnieżynke mamy podpisane na 10 lat - jeszcze 8 nam zostało może zmieni zdanie w najbliższym czasie bo latka lecą
No właśnie to jest to .Nie na jednej dobrej decyzji dla każdej /każdego będzie inna i dobra.
Dziękuję, że pytasz ogólnie dobrze lubi pokazywać różne zabawki książeczki jedynie teraz jesteśmy po raz pierwszy chorzy w sensie katary głównie w tym ja i mąż nawet mając pomoc niani to z trójką chorych dzieci w tym mężczyźni którzy mają ból istnienia przy samym katarku 🤣🙈 to mam ochotę się wystrzelić w kosmos.
Planujesz dać Huberta do żłobka czy dopiero przedszkole?2019 Medart ivf poronienie zatrzymane
2020 zmiana kliniki ivf
Dominikaaa wrote:No właśnie to jest to .Nie na jednej dobrej decyzji dla każdej /każdego będzie inna i dobra.
Dziękuję, że pytasz ogólnie dobrze lubi pokazywać różne zabawki książeczki jedynie teraz jesteśmy po raz pierwszy chorzy w sensie katary głównie w tym ja i mąż nawet mając pomoc niani to z trójką chorych dzieci w tym mężczyźni którzy mają ból istnienia przy samym katarku 🤣🙈 to mam ochotę się wystrzelić w kosmos.
Planujesz dać Huberta do żłobka czy dopiero przedszkole?
No to nie ciekawie masz co robić kochana Oj tak faceci 37 gorączki i umierają
Dopiero dopiero do przedszkola na razie siedzi z Babcia -
........ wrote:Dominikaaaa szybkiego powrotu do zdrowia
Dziękuję 🙂 Wszystkiego dobrego dla Was na święta,wielu radości z synka,zdrowia bo to najważniejsze 🙂........ lubi tę wiadomość
2019 Medart ivf poronienie zatrzymane
2020 zmiana kliniki ivf
@OlgaW @Patiosonek 25 to w styczniu widzimy się na korytarzach i oby w październiku na porodówce 😂
U mnie jeszcze pracowo się zaczyna ciekawie bo mam mieć w pierwszym kwartale kilka delegacji i kminie jak to pogodzić… ale w pracy zagrałam w otwarte karty, że będziemy do procedury podchodzić - na szczęście mam w miarę elastyczne godziny pracy więc na badani by wyskoczyć nie ma problemu.
Ja muszę głównie trzymać dietę bezglutenową, a z tym bywa ciężko, zwłaszcza jak stres wjedzie mam jeszcze plan by kortyzol zbadać - ale to już tylko dla swojej pewności, że jest ok….
🙍♂️88' 🙍♀️89'. 🐶😸😸
06.2022 💉 IVF krótki protokół
2 zarodki - oba nieprawidłowe ❌
08.2022 💉 IVF krótki protokół
4 zarodki - 1 prawidłowy
Biopsje endometrium - wykryte zapalenie - leczenie wlewami/antybiotykami
04.2023 transfer nieudany 💔
08.2023💔 naturals - poronienie samoistne w 4 tyg
03.2024 💔 naturals - ciąża pozamaciczna, laparoskopia - prawy jajowód usunięty -
Emfanka wrote:@OlgaW @Patiosonek 25 to w styczniu widzimy się na korytarzach i oby w październiku na porodówce 😂
U mnie jeszcze pracowo się zaczyna ciekawie bo mam mieć w pierwszym kwartale kilka delegacji i kminie jak to pogodzić… ale w pracy zagrałam w otwarte karty, że będziemy do procedury podchodzić - na szczęście mam w miarę elastyczne godziny pracy więc na badani by wyskoczyć nie ma problemu.
Ja muszę głównie trzymać dietę bezglutenową, a z tym bywa ciężko, zwłaszcza jak stres wjedzie mam jeszcze plan by kortyzol zbadać - ale to już tylko dla swojej pewności, że jest ok….
Jeśli chodzi o mnie to sytuacja wyklaruje się pod koniec roku, do transferu na pewno nie podejdziemy od razu bo muszę po dopinać tematy zdrowotne po poprzednim lekarzu więc prawdopodobnie będzie wyglądało to tak że w styczniu/lutym podejdziemy do stymulacji i punkcji, później wszystko reguluje jak należy , miesiąc przed temransferem immunosupresja i dopiero transfer. Jak zwykle pod górkę 😄🤣 nie jestem łatwym przypadkiem 🤭
Ale Wam dziewczyny życzę żebyście się spotkały w październiku na porodówce🫠🤞Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia, 23:00
Starania od 2021
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️34 L
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
🔥-18kg
👨35 L
bad nasienia ✅️morfo 4%
Kariotyp-✅️
19.11.2022 1 IUI ☑️💔
06.04.2023 2 IUI ❌️
09.05.2023 3 IUI ❌️
06.09.2023 4IUI ☑️💔
03.09.2024 IUI ❌️
30.09.2024 IUI ❌️
Patisonek 25 wrote:Jeśli chodzi o mnie to sytuacja wyklaruje się pod koniec roku, do transferu na pewno nie podejdziemy od razu bo muszę po dopinać tematy zdrowotne po poprzednim lekarzu więc prawdopodobnie będzie wyglądało to tak że w styczniu/lutym podejdziemy do stymulacji i punkcji, później wszystko reguluje jak należy , miesiąc przed temransferem immunosupresja i dopiero transfer. Jak zwykle pod górkę 😄🤣 nie jestem łatwym przypadkiem 🤭
Ale Wam dziewczyny życzę żebyście się spotkały w październiku na porodówce🫠🤞
Trzymam kciuki - Ja się nastawiam bardzo pozytywnie, ale czy transfer od razu też nie wiadomo, ponieważ może jeszcze mnie czeka operacja przed. Ale to się wszystko będzie klarować w trakcie stymulacji 😕
Ogólnie jestem powoli zmęczona tym co wychodzi jak człowiek zaczyna się badać… a terminy badań na NFZ to jakiś dramat… wizyta u genetyka marzec 2026 🤪 jak byliśmy to z ciekawości zapytałam. Jak na cito to listopad 25 🤣
🙍♂️88' 🙍♀️89'. 🐶😸😸
06.2022 💉 IVF krótki protokół
2 zarodki - oba nieprawidłowe ❌
08.2022 💉 IVF krótki protokół
4 zarodki - 1 prawidłowy
Biopsje endometrium - wykryte zapalenie - leczenie wlewami/antybiotykami
04.2023 transfer nieudany 💔
08.2023💔 naturals - poronienie samoistne w 4 tyg
03.2024 💔 naturals - ciąża pozamaciczna, laparoskopia - prawy jajowód usunięty -
Patisonek25 Tak 🙂
Do zobaczenia na korytarzach co do samego transferu to też jeszcze nie wiem czy będzie tak szybko .
Emfanka tak swoją drogą te terminy to jakiś kosmos co w takim wypadku ma powiedzieć np mama dziecka z chorobą genetyczną czy podejrzeniem na takie terminy gdzie liczy się CZAS CZAS wiadomo , że można prywatnie no ale......Patisonek 25 lubi tę wiadomość
-
Emfanka wrote:Trzymam kciuki - Ja się nastawiam bardzo pozytywnie, ale czy transfer od razu też nie wiadomo, ponieważ może jeszcze mnie czeka operacja przed. Ale to się wszystko będzie klarować w trakcie stymulacji 😕
Ogólnie jestem powoli zmęczona tym co wychodzi jak człowiek zaczyna się badać… a terminy badań na NFZ to jakiś dramat… wizyta u genetyka marzec 2026 🤪 jak byliśmy to z ciekawości zapytałam. Jak na cito to listopad 25 🤣
To czy transfer odrazu to zależy jakie kto ma problemy zdrowotne, gdyby nie wcześniejszy lekarz i jego zaniedbanie to pewnie podeszła bym odrazu. Po operacji podejrzewam że będziesz musiała odczekać 😬 ale w końcu się doczekamy 🫠
Oj tak terminy na NFZ to jest jakaś masakra, ja do genetyka też jestem zapisana na przyszły rok bodajże na czerwca ale w sumie już bym nie musiała iść i pewnie odwołam ale wszystko tyle trwa a prywatnie to koszty są ogromne 🫣Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia, 09:46
Starania od 2021
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️34 L
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
🔥-18kg
👨35 L
bad nasienia ✅️morfo 4%
Kariotyp-✅️
19.11.2022 1 IUI ☑️💔