X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Polna IN VITRO
Odpowiedz

Polna IN VITRO

Oceń ten wątek:
  • Emfanka Koleżanka

Wysłany: 21 grudnia 2024, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oficjalnie dostałam rozpiskę i przeszłam szkolenie z podawania leków. Teraz ostatnia kontrola na początku stycznia i jeżeli będzie wszystko w porządku to ruszamy...

Dziewczyny odpocznijcie!!! I dużo zdrówka!!!

AniaAniaAnia🙂🙂🙂, ........ lubią tę wiadomość

🙍‍♂️88' 🙍‍♀️89'. 🐶😸😸

06.2022 💉 IVF krótki protokół
    2 zarodki - oba nieprawidłowe ❌

08.2022 💉 IVF krótki protokół
    4 zarodki - 1 prawidłowy

Biopsje endometrium - wykryte zapalenie - leczenie wlewami/antybiotykami

04.2023 transfer nieudany 💔

08.2023💔 naturals - poronienie samoistne w 4 tyg

03.2024 💔 naturals - ciąża pozamaciczna, laparoskopia - prawy jajowód usunięty
  • AniaAniaAnia🙂🙂🙂 Nowa

Wysłany: 22 grudnia 2024, 06:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ••••• widziałam, że kiedyś o mnie pytałaś teraz już sobie zapisałam hasło 🙈 U nas wszystko dobrze .Stasio w lutym skończył roczek myślimy o powrocie po rodzeństwo muszę się zapisać na wizytę do doc B i przegadać co i jak tak leci dzień za dniem dużo podróżujemy .Co u Was jak Hubert ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2024, 06:26

........ lubi tę wiadomość

• Patisonek 25 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2024, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z okazji Świąt Bożego Narodzenia życzę Wam wiele radości, ciepła i miłości. Niech wigilijny wieczór przyniesie pokój i harmonię, a blask choinki oświetli drogę do spełnienia marzeń zwłaszcza tych najskrytszych
    o których często nie mówimy głośno 🥰
    Życzę Wam, aby każda chwila tych świąt była przepełniona serdecznością,
    a Nowy Rok obfitował w zdrowie, szczęście i miłość. Odpocznijcie w tym czasie i spędźcie ten czas z najbliższymi ❤️ Ściskam Was mocno😘

........, AniaAniaAnia🙂🙂🙂, Martulek lubią tę wiadomość

Starania od 2021
    💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
    🖤Poronienia nawykowe🖤

👱‍♀️34 L
    AMH- 3.33, 3.77, Kir Bx,NK 15,7%
    witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
    Trombofilia MTHFR homo, PAI-1 4G/5G ❌️
    Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️
    Cross-match 33.2%❌️60.5%❌️immunosupresja (equoral i encorton)❌️
    Allo-mlr 37.3%✅️
    p/c p.jądrowe , ANA ✅️
    histeroskopia -polipowate endo -łyżeczkowanie
    🔥-18kg

👨35 L
    bad nasienia ✅️morfo 4%
    Kariotyp-✅️
    trombofilia MTHFR hetero, PAI-1, V-Leiden hetero❌️

19.11.2022 1 IUI ☑️💔
    06.04.2023 2 IUI ❌️
    09.05.2023 3 IUI ❌️
    06.09.2023 4IUI ☑️💔
    Lipiec 2024 ➡️immunosupresja
    05.08.2024 IUI pęcherzyk nie pękł😪
    03.09.2024 IUI ❌️
    30.09.2024 IUI ❌️
    ➡️2025 IVF MZ
    Wizyta kwalifikacyjna ⏳️
  • ........ Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2024, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaAniaAnia🙂🙂🙂 wrote:
    ••••• widziałam, że kiedyś o mnie pytałaś teraz już sobie zapisałam hasło 🙈 U nas wszystko dobrze .Stasio w lutym skończył roczek myślimy o powrocie po rodzeństwo muszę się zapisać na wizytę do doc B i przegadać co i jak tak leci dzień za dniem dużo podróżujemy .Co u Was jak Hubert ?

Super ze się odezwałaś 😊 jak ten czas szybko leci zaraz Staś będzie miał 2 latka

U nas ok mlody rośnie jak na drożdżach przez 3 dni miał gorączkę po szczepieniu i był marudny ale dziś już poprawa jest więc jutro pewnie będzie wszystko ok ja od września chodzę do pracy na początku było mega ciężko zostawić go i pierwsze dni 😭ale po woli jest już dobrze zostaję pod dobra opieka bo z dziadkami 😊

Super ze wracacie po rodzeństwo będę trzymać za Was kciuki

Życzę Zdrowych Spokojnych Świąt dużo dużo zdrowia i spełnienia wszystkich marzeń ściskam 😘😘

https://zrzutka.pl/g5kns3
    Dla naszej Kamisi

age.png

05.10.2022 FET c/n 4.2.1❤

16.06.23 CC 3780g 62cm 🥰🥰🥰
  • AniaAniaAnia🙂🙂🙂 Nowa

Wysłany: 24 grudnia 2024, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ........ wrote:
    Super ze się odezwałaś 😊 jak ten czas szybko leci zaraz Staś będzie miał 2 latka

U nas ok mlody rośnie jak na drożdżach przez 3 dni miał gorączkę po szczepieniu i był marudny ale dziś już poprawa jest więc jutro pewnie będzie wszystko ok ja od września chodzę do pracy na początku było mega ciężko zostawić go i pierwsze dni 😭ale po woli jest już dobrze zostaję pod dobra opieka bo z dziadkami 😊

Super ze wracacie po rodzeństwo będę trzymać za Was kciuki

Życzę Zdrowych Spokojnych Świąt dużo dużo zdrowia i spełnienia wszystkich marzeń ściskam 😘😘

Dokładnie zaraz dwa latka 🙈 To się cieszę, że u Was też wszystko dobrze 🙂

• AniaAniaAnia🙂🙂🙂 Nowa

Wysłany: 24 grudnia 2024, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesołych Świąt 🌲🌲

........, Patisonek 25 lubią tę wiadomość

• Bezova Znajoma

Wysłany: 26 grudnia 2024, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wszystkiego co najlepsze w Święta, oby Nowy Rok był dla nas szczęliwy!

Tak się właśnie zastanawiamy z mężem jak w praktyce wygląda punkcja i transfer na Polnej. Rozumiem, że po narkozie trafia się do jakiegoś pokoju gdzie przez jakiś czas dochodzi się do siebie. Czy mąż wtedy może towarzyszyć? Po ilu godzinach wychodzi się do domu? Czy podczas transferu mąż może być w gabinecie? Albo zaraz po? Czytałam że w MedArcie jakąś chwilę można pobyć w przyciemnionym pokoju z partnerem

• ........ Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2024, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezova wrote:
    Dziewczyny wszystkiego co najlepsze w Święta, oby Nowy Rok był dla nas szczęliwy!

Tak się właśnie zastanawiamy z mężem jak w praktyce wygląda punkcja i transfer na Polnej. Rozumiem, że po narkozie trafia się do jakiegoś pokoju gdzie przez jakiś czas dochodzi się do siebie. Czy mąż wtedy może towarzyszyć? Po ilu godzinach wychodzi się do domu? Czy podczas transferu mąż może być w gabinecie? Albo zaraz po? Czytałam że w MedArcie jakąś chwilę można pobyć w przyciemnionym pokoju z partnerem

Ja dwa lata temu po punkcji wychodziłam około 14-15 mąż mógł być w pokoju,przy trasferach byłam sama na sali zabiegowej ale już po mąż też mógł być przy mnie 😊 nawet nie pomyślałam żeby był w trakcje transferu🙈 więc się nie wypowiem czy może być

https://zrzutka.pl/g5kns3
    Dla naszej Kamisi

age.png

05.10.2022 FET c/n 4.2.1❤

16.06.23 CC 3780g 62cm 🥰🥰🥰
  • Dominikaaa Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2024, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ........ wrote:
    Ja dwa lata temu po punkcji wychodziłam około 14-15 mąż mógł być w pokoju,przy trasferach byłam sama na sali zabiegowej ale już po mąż też mógł być przy mnie 😊 nawet nie pomyślałam żeby był w trakcje transferu🙈 więc się nie wypowiem czy może być

Tak po punkcji jak już jesteś na sali mąż może być z Tobą tak samo po transferze też możecie być razem.

2019 Medart ivf poronienie zatrzymane
    2020 zmiana kliniki ivf
    8 lipca 2021 urodził się Filipek 🐻
    10. 01.2024 dwa ciałka żółtkowe
    24.01.2024 - kolejna wizyta.
    20.02.2024 prenatalne na 80 % dziewczynki ❤️
  • Bezova Znajoma

Wysłany: 28 grudnia 2024, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję ❤️ mój mąż jest bardzo przejęty i chciałby uczestniczyć w każdym etapie 😅

• Dominikaaa Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2024, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezova wrote:
    Dziękuję ❤️ mój mąż jest bardzo przejęty i chciałby uczestniczyć w każdym etapie 😅

Doskonale rozumiem nie wiem czy u każdej i też jak u innych lekarzy ja też rozmawiałam nam doc B pokazał na USG naszego kropka po transferze.

2019 Medart ivf poronienie zatrzymane
    2020 zmiana kliniki ivf
    8 lipca 2021 urodził się Filipek 🐻
    10. 01.2024 dwa ciałka żółtkowe
    24.01.2024 - kolejna wizyta.
    20.02.2024 prenatalne na 80 % dziewczynki ❤️
  • Dotipik Znajoma

Wysłany: 5 stycznia, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, napiszcie mi proszę, czy na wizycie kwalifikacyjnej jest odrazu badanie nasienia? Czy można się umówić później?

• agatkaagatka Znajoma

Wysłany: 5 stycznia, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotipik wrote:
    Cześć, napiszcie mi proszę, czy na wizycie kwalifikacyjnej jest odrazu badanie nasienia? Czy można się umówić później?

My mieliśmy też co prawda dość aktualne wyniki nasienia męża ,ale mój mógł zrobić w innym terminie też był krótko po chorobie i to też mogło by mieć wpływ na wynik .

Dotipik lubi tę wiadomość

• Dotipik Znajoma

Wysłany: 5 stycznia, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy mieliście pobierane wymazy? Tak się pytam, bo akurat wizytę będę miała w owulacje, i jeszcze po prostu chciałabym z mężem...a nóż:)

• agatkaagatka Znajoma

Wysłany: 5 stycznia, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotipik wrote:
    A czy mieliście pobierane wymazy? Tak się pytam, bo akurat wizytę będę miała w owulacje, i jeszcze po prostu chciałabym z mężem...a nóż:)

Cytologie płyną miałam robioną w gabinecie więc tego nie ,ale wymaz na Chlamydia tak tylko tutaj też nie wiem czy tak sztywno się trzymają, że to musi być na pierwszej wizycie i koniec kropka czy tak jak było za czasów programu miejskiego podczas któregoś z monitoringów pobierali tym bardziej , że wyniki są w przeciągu dwóch dni bo robią na miejscu nie są wysyłkowe i nie czeka się kilku tygodni.

Dotipik lubi tę wiadomość

• Dotipik Znajoma

Wysłany: 5 stycznia, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak wygląda taka wizyta? Byłam na prywatnej u dr Brązerta, I wybrałam Jego. Fajny lekarz.

• Miminikna Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizyta kwalifikacyjna wygląda tak, że doktorek przegląda wszystkie badania, ja miałam pobrane wymazy, krew na wirusowki (bo wkrótce wyniki mi „wygasały”), partner mocz i krew. U mnie od razu na wizycie kwalifikacyjnej rozpisaliśmy stymulację. I od kolejnego cyklu startowałam. W drugim dniu cyklu stymulowanego była jeszcze wizyta z USG, czy wszystko ok, czy nie ma żadnych torbieli etc. I potem monitoringi w czasie stymulacji.

Ona: 33 lata
    AMH 1.8
    przeciwciała, hormony ok
    jajowody drożne
    krzywa cukrowa, insulinowa ok

On: 39 lat
    wyniki nasienia ok poza morfologią (0%->4%->3%)
    fragmentacja 14%

Starania od sierpnia 2022 r.

3 x IUI ❌❌❌

Październik 2024 - startujemy z IV
    17.10.2024 punkcja - ❄️❄️❄️
    06.01.2025 transfer, beta<0.2 :(
    luty 2025 - druga runda
  • Manka Przyjaciółka

Wysłany: 5 stycznia, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotipik wrote:
    A jak wygląda taka wizyta? Byłam na prywatnej u dr Brązerta, I wybrałam Jego. Fajny lekarz.

U mnie również na tej wizycie zwanej klasyfikacyjną miałam rozpisaną stymulacje ,ale to zależy na jakim jest się etapie leczenia ( wcześniej leczyłam się już jakiś czas u doktora ) u mojej koleżanki nastąpiło to dopiero później nie na pierwszej wizycie.Co do przebiegu podobnie jak u Miminikna

• Goździk2024 Debiutantka

Wysłany: 5 stycznia, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam jeszcze takie pytanie jakie stosujecie z mężem lubrykanty? Czy wog stosujecie (chwilę przed in vitro) ?

• Manka Przyjaciółka

Wysłany: 6 stycznia, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goździk2024 wrote:
    Dziewczyny mam jeszcze takie pytanie jakie stosujecie z mężem lubrykanty? Czy wog stosujecie (chwilę przed in vitro) ?

My ogólnie nie używamy,ale jak już to na bazie samej wody żel intymny Your KAYA

‹‹ 106 107 108 109 110 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ