Polna IN VITRO
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, co w sytuacji kiedy kontrola powinna wypaść w sobotę czy niedzielę? Czy na Polnej lekarze przyjmują w takiej sytuacji czy przychodzi się po prostu dzień wcześniej/później?🙍♂️88' 🙍♀️89'. 🐶😸😸
06.2022 💉 IVF krótki protokół
2 zarodki - oba nieprawidłowe ❌
08.2022 💉 IVF krótki protokół
4 zarodki - 1 prawidłowy
Biopsje endometrium - wykryte zapalenie - leczenie wlewami/antybiotykami
04.2023 transfer nieudany 💔
08.2023💔 naturals - poronienie samoistne w 4 tyg
03.2024 💔 naturals - ciąża pozamaciczna, laparoskopia - prawy jajowód usunięty
Zmiana kliniki
01.2025 💉 IVF krótki protokół
5 zarodków -
Emfanka wrote:Dziewczyny, co w sytuacji kiedy kontrola powinna wypaść w sobotę czy niedzielę? Czy na Polnej lekarze przyjmują w takiej sytuacji czy przychodzi się po prostu dzień wcześniej/później?
W sobotę jest skrócony czas pracy ,ale nawet można przyjść podpisać regulamin do ivf w niedzielę czy święta ktoś zawsze ma dyżur tak mi się wydaję jak np dzisiaj przy świecie były transfery w takich "wyjątkowych "sytuacjach tak samo jak mi wypadło oznaczenie hormonów i akurat cykl wypadł , że musiałam zrobić w niedzielę to położna mówiła aby zrobić na Polnej jak do procedury ivf .Emfanka lubi tę wiadomość
-
w sobotę zawsze ktoś jest na dyżurze.
Emfanka lubi tę wiadomość
Ona: 34 lata
AMH 1.8
przeciwciała, hormony ok
jajowody drożne
krzywa cukrowa, insulinowa ok
On: 39 lat
wyniki nasienia ok poza morfologią (0%->4%->3%)
fragmentacja 14%
Starania od sierpnia 2022 r.
3 x IUI ❌❌❌
Październik 2024 - startujemy z IV
17.10.2024 punkcja - ❄️❄️❄️
06.01.2025 transfer 4.1.2, beta<0.2
08.03.2025 transfer 3.2.2 -
Dziękuje Wam za odpowiedzi 😍🙍♂️88' 🙍♀️89'. 🐶😸😸
4 zarodki - 1 prawidłowy
Zmiana kliniki
5 zarodków -
Byłam we wtorek u P. Mamy 31tc i moja Emilka waży 1,700 kg 🤩
Dominikaaa, szczesliwaja, Bezova, Emfanka lubią tę wiadomość
2 inseminacje nieudane
Polna Poznań:
2 punkcje
Kwiecień 2023 FET ( encorton) nieudany
Listopad 2023 FET udany ( encorton, Accofil) - poronienie chybione 7tc Aniołek 💔
2024 Dalsza diagnostyka immunologiczna i powrót, mamy 2 śnieżynki ❄️❄️
Czerwiec 2024 FET udany ( Atosiban, Glucophage, Encorton, Accofil, clexane, immunopresja).
Beta 107 500 😍
8w3d ❤️🙏 -
Martulek wrote:Byłam we wtorek u P. Mamy 31tc i moja Emilka waży 1,700 kg 🤩
Super 🙂lecą te tygodnie ciąży jak szalone 🙈Martulek, Emfanka lubią tę wiadomość
2019 Medart ivf poronienie zatrzymane
2020 zmiana kliniki ivf
8 lipca 2021 urodził się Filipek 🐻
10. 01.2024 dwa ciałka żółtkowe
24.01.2024 - kolejna wizyta.
20.02.2024 prenatalne na 80 % dziewczynki ❤️ -
A u nas już połowa stymulacji - pierwsze 2 wizyty pozytywne - pęcherzyki rosną jak szalone
czekamy na termin punkcji
Poziom zaopiekowania na Polnej w porównaniu do Medart - zdecydowanie lepiej. Jeszcze się w weekend dowiedziałam, że przyjaciółka w ciąży - więc jest motywacja by razem chować przyszłych miłośników planszówek
🙍♂️88' 🙍♀️89'. 🐶😸😸
4 zarodki - 1 prawidłowy
Zmiana kliniki
5 zarodków -
Emfanka wrote:A u nas już połowa stymulacji - pierwsze 2 wizyty pozytywne - pęcherzyki rosną jak szalone
Poziom zaopiekowania na Polnej w porównaniu do Medart - zdecydowanie lepiej. Jeszcze się w weekend dowiedziałam, że przyjaciółka w ciąży - więc jest motywacja by razem chować przyszłych miłośników planszówek
Powiedzenia 🍀 Również czułam się o wiele bardziej zaopiekowana na Polnej niż w Medart chociaż na początku byłam zdziwiona bo jednak kiedyś Polna miała słabe opinie ,ale wydać, że zmieniło się tam na lepsze.Emfanka lubi tę wiadomość
-
Emfanka wrote:A u nas już połowa stymulacji - pierwsze 2 wizyty pozytywne - pęcherzyki rosną jak szalone
Emfanka lubi tę wiadomość
-
Na plus - na razie 17 pęcherzyków rosną ładnie - równo.
Natomiast trochę się stresuję - być może jednak pojawił się wodniak i zanim transfer - operacja aby go usunąć...
A już myślałam, że go nie ma - bo tylko raz się pojawiło podejrzenie - potem zniknął i teraz znowu jakiś cień...
Chyba mam spadek nastroju przez to wszystko i hormony. Natomiast nadal jestem zachwycona opieką i atmosferą na Polnej🙍♂️88' 🙍♀️89'. 🐶😸😸
4 zarodki - 1 prawidłowy
Zmiana kliniki
5 zarodków -
Emfanka wrote:Na plus - na razie 17 pęcherzyków rosną ładnie - równo.
Natomiast trochę się stresuję - być może jednak pojawił się wodniak i zanim transfer - operacja aby go usunąć...
A już myślałam, że go nie ma - bo tylko raz się pojawiło podejrzenie - potem zniknął i teraz znowu jakiś cień...
Chyba mam spadek nastroju przez to wszystko i hormony. Natomiast nadal jestem zachwycona opieką i atmosferą na Polnej
Trzymam kciuki 🍀 Wiem , że najgorsze to czekanie ,ale wodniaka trzeba usuwać u mnie to była przyczyna poronień nawykowych i mój prowadzący też mnie kierował na operacje niestety powodzenie transferu przy wodniaku jest praktycznie 0 i tak samo niepowodzeń.Po operacji transfer się udał i już leci 15 tc .Emfanka lubi tę wiadomość
-
Może tak będzie lepiej - usunięcie i po sprawie.
Gratuluję, że Wam się udało🙍♂️88' 🙍♀️89'. 🐶😸😸
4 zarodki - 1 prawidłowy
Zmiana kliniki
5 zarodków -
hej ! przeniosłaś się z Medart? mogłabyś coś więcej napisać dlaczego sądzisz, że lepszy poziom zaopiekowania? u kogo jesteś na Polnej? Czy tam ma się 1 wyznaczonego lekarza prowadzącego?starania od 06.2022
👩🏼31 lat
hashimoto ❌
cienkie endo❌
MTHFR, PAI-1 ❌
AMH 4,1✅ kariotyp✅ Owulacje✅
cross match 12% ▶️24,5 %
Kir Bx ✅
ANA 3 ✅
ALLO - MLR 30,6 % ▶️ 46,8%
krzywa insulinowa i cukrowa ✅
homocysteina 4,45✅
zespół antyfosfolipidowy ✅
👦🏻 33 lata
Ciężka oligospermia❌
Kariotyp ✅
Badanie urologiczne ✅
Badanie genetyczne ✅
hormony ❌
HLA DQ2/DQ8 ❌
INVIMED POZNAŃ I IVF - ICSI (14 🥚▶️4 ❄️)
2 transfery ❌trzeci transfer - 2❄️ 8+2 puste jajo :💔
Medart
II IVF ICSI/MACS- 6.05.2024 - 20 🥚▶️3❄️❄️❄️po PGT-a 2 prawidłowe
zespół ashermanausunięte zrosty
15.12.24 transfer ❄️5.1.1. (Atosiban, encorton, acard, intralipid, clexane, relanium) cb 💔
18.02.25 transfer ❄️5.2.1(Atosiban, encorton, acard, immunoglouliny, clexane, relanium)
25.02 - b-hcg 53, prog. 95.3; 27.02- b- hcg 146; 1.03 - b-hcg 360; 3.03. b-hcg 837; 5.03. b-hcg 1854 -
ZOSIA92 wrote:Powiedzenia 🍀 Również czułam się o wiele bardziej zaopiekowana na Polnej niż w Medart chociaż na początku byłam zdziwiona bo jednak kiedyś Polna miała słabe opinie ,ale wydać, że zmieniło się tam na lepsze.
Zosia, czy też mogłabyś napisać kilka słów porównania z Medart? Pod jakim kątem lepiej na Polnej?starania od 06.2022
👩🏼31 lat
hashimoto ❌
cienkie endo❌
MTHFR, PAI-1 ❌
cross match 12% ▶️24,5 %
Kir Bx ✅
ANA 3 ✅
homocysteina 4,45✅
👦🏻 33 lata
Ciężka oligospermia❌
Kariotyp ✅
Badanie urologiczne ✅
Badanie genetyczne ✅
hormony ❌
HLA DQ2/DQ8 ❌
Medart
15.12.24 transfer ❄️5.1.1. (Atosiban, encorton, acard, intralipid, clexane, relanium) cb 💔
18.02.25 transfer ❄️5.2.1(Atosiban, encorton, acard, immunoglouliny, clexane, relanium)
25.02 - b-hcg 53, prog. 95.3; 27.02- b- hcg 146; 1.03 - b-hcg 360; 3.03. b-hcg 837; 5.03. b-hcg 1854 -
Kiraaa wrote:Zosia, czy też mogłabyś napisać kilka słów porównania z Medart? Pod jakim kątem lepiej na Polnej?
W sumie mogę (pewnie choć niewielkie) zrobic porównanie, bylam w 3 klinikach, na wizytach, ale takich wstępnych beż programu. Byłam w Pastelovej, Medart, Polna.
Żeby nie wyciągać teraz negatywów, napisze co na plus dla mnie .
1. Pastelova i Polna-wydaje się odpowiednią ilość personelu do obsługi.
2. Medart-brak zdjęć Bobasków
3. Polna, wszyscy wydają się być pomocni, wolę atmosferę białego kitla, niż roztaczające się perfumy.
4. Pastelova i Polna, udzielają więcej medycznych informacji. Można czuć się bardziej zaopiekowanym.
5. Pastelova i Polna, wydaje się, że mają bardzo dobry personel laboratoryjny.
6. Ja z prof Banaszewska poczułam "flow" nie mniej jednak wybrałam Polna. -
Dotipik wrote:Wcinam się, ale też mogę dać swój ranking.
W sumie mogę (pewnie choć niewielkie) zrobic porównanie, bylam w 3 klinikach, na wizytach, ale takich wstępnych beż programu. Byłam w Pastelovej, Medart, Polna.
Żeby nie wyciągać teraz negatywów, napisze co na plus dla mnie .
1. Pastelova i Polna-wydaje się odpowiednią ilość personelu do obsługi.
2. Medart-brak zdjęć Bobasków
3. Polna, wszyscy wydają się być pomocni, wolę atmosferę białego kitla, niż roztaczające się perfumy.
4. Pastelova i Polna, udzielają więcej medycznych informacji. Można czuć się bardziej zaopiekowanym.
5. Pastelova i Polna, wydaje się, że mają bardzo dobry personel laboratoryjny.
6. Ja z prof Banaszewska poczułam "flow" nie mniej jednak wybrałam Polna.
Dzięki wielkie za ten komentarz ! Ale finalnie rozumiem, że żadnej procedury nie prowadziłaś w tych klinikach, tylko po wstępnym "castingu" wybrałaś Polną? Czy mogę jeszcze dopytać czy na Polnej też jest tak, że masz stałego lekarza prowadzącego?
starania od 06.2022
👩🏼31 lat
hashimoto ❌
cienkie endo❌
MTHFR, PAI-1 ❌
cross match 12% ▶️24,5 %
Kir Bx ✅
ANA 3 ✅
homocysteina 4,45✅
👦🏻 33 lata
Ciężka oligospermia❌
Kariotyp ✅
Badanie urologiczne ✅
Badanie genetyczne ✅
hormony ❌
HLA DQ2/DQ8 ❌
Medart
Kiraaa wrote:Zosia, czy też mogłabyś napisać kilka słów porównania z Medart? Pod jakim kątem lepiej na Polnej?
Również była w Medart ,Polna ,Pastelova .Do drugiej procedury wybierałam między Polna a pastelova wybrałam Polną ze względu na więcej możliwości leczenia w sensie lekarz był bardziej otwarty na różne drogi leczeni, konsultacje ,leki itd w poprzedniej klinice tego mi brakowało nie mniej atmosfera i miejsce na plus.Dlaczego nie Medart zapewne też ma swoje plusy jak każda klinika ,ale po powrocie do kliniki po rodzeństwo nie czułam już takiego indywidualnego podejścia jak kiedyś,utrudniony kontakt z lekarzem ja wiem, że są różne sytuacje lekarze też mają swoje rodziny ,problemy ale zaczął mnie coraz bardziej męczyć czułam coraz większą flustracje na to wszystko według mnie powinni zatrudnić więcej personelu do takiej ilości pacjentów u lekarza z Polnej poczułam się zaopiekowana ,wszystko miałam wytłumaczone ,procedura też na plus.Co do prowadzenia pewnie zależy od lekarza u mnie prowadził mnie jeden lekarz jedynie w przypadku nieobecności jak konferencje ,wyjazdy itd było zastępstwoWiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia, 14:12
-
ZOSIA92 wrote:Również była w Medart ,Polna ,Pastelova .Do drugiej procedury wybierałam między Polna a pastelova wybrałam Polną ze względu na więcej możliwości leczenia w sensie lekarz był bardziej otwarty na różne drogi leczeni, konsultacje ,leki itd w poprzedniej klinice tego mi brakowało nie mniej atmosfera i miejsce na plus.Dlaczego nie Medart zapewne też ma swoje plusy jak każda klinika ,ale po powrocie do kliniki po rodzeństwo nie czułam już takiego indywidualnego podejścia jak kiedyś,utrudniony kontakt z lekarzem ja wiem, że są różne sytuacje lekarze też mają swoje rodziny ,problemy ale zaczął mnie coraz bardziej męczyć czułam coraz większą flustracje na to wszystko według mnie powinni zatrudnić więcej personelu do takiej ilości pacjentów u lekarza z Polnej poczułam się zaopiekowana ,wszystko miałam wytłumaczone ,procedura też na plus.Co do prowadzenia pewnie zależy od lekarza u mnie prowadził mnie jeden lekarz jedynie w przypadku nieobecności jak konferencje ,wyjazdy itd było zastępstwo
Dzięki wielkie za odpowiedź
starania od 06.2022
👩🏼31 lat
hashimoto ❌
cienkie endo❌
MTHFR, PAI-1 ❌
cross match 12% ▶️24,5 %
Kir Bx ✅
ANA 3 ✅
homocysteina 4,45✅
👦🏻 33 lata
Ciężka oligospermia❌
Kariotyp ✅
Badanie urologiczne ✅
Badanie genetyczne ✅
hormony ❌
HLA DQ2/DQ8 ❌
Medart
Kiraaa wrote:Dzięki wielkie za ten komentarz ! Ale finalnie rozumiem, że żadnej procedury nie prowadziłaś w tych klinikach, tylko po wstępnym "castingu" wybrałaś Polną? Czy mogę jeszcze dopytać czy na Polnej też jest tak, że masz stałego lekarza prowadzącego?
Wiem, że lekarze też nie są "bogami" i o wiele rzeczy trzeba samemu zadbać, ale liczę na ich profesjonalizm i zaangażowanie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia, 15:33
Kiraaa lubi tę wiadomość