X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Polna IN VITRO
Odpowiedz

Polna IN VITRO

Oceń ten wątek:
  • Emfanka Przyjaciółka

Wysłany: 6 stycznia, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, co w sytuacji kiedy kontrola powinna wypaść w sobotę czy niedzielę? Czy na Polnej lekarze przyjmują w takiej sytuacji czy przychodzi się po prostu dzień wcześniej/później?

🙍‍♂️88' 🙍‍♀️89'. 🐶😸😸

06.2022 💉 IVF krótki protokół
    2 zarodki - oba nieprawidłowe ❌

08.2022 💉 IVF krótki protokół
    4 zarodki - 1 prawidłowy

Biopsje endometrium - wykryte zapalenie - leczenie wlewami/antybiotykami

04.2023 transfer nieudany 💔

08.2023💔 naturals - poronienie samoistne w 4 tyg

03.2024 💔 naturals - ciąża pozamaciczna, laparoskopia - prawy jajowód usunięty

Zmiana kliniki

01.2025 💉 IVF krótki protokół
    5 zarodków
  • Manka Przyjaciółka

Wysłany: 6 stycznia, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emfanka wrote:
    Dziewczyny, co w sytuacji kiedy kontrola powinna wypaść w sobotę czy niedzielę? Czy na Polnej lekarze przyjmują w takiej sytuacji czy przychodzi się po prostu dzień wcześniej/później?

W sobotę jest skrócony czas pracy ,ale nawet można przyjść podpisać regulamin do ivf w niedzielę czy święta ktoś zawsze ma dyżur tak mi się wydaję jak np dzisiaj przy świecie były transfery w takich "wyjątkowych "sytuacjach tak samo jak mi wypadło oznaczenie hormonów i akurat cykl wypadł , że musiałam zrobić w niedzielę to położna mówiła aby zrobić na Polnej jak do procedury ivf .

Emfanka lubi tę wiadomość

• Miminikna Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w sobotę zawsze ktoś jest na dyżurze.

Ona: 34 lata
    AMH 1.8
    przeciwciała, hormony ok
    jajowody drożne
    krzywa cukrowa, insulinowa ok

On: 39 lat
    wyniki nasienia ok poza morfologią (0%->4%->3%)
    fragmentacja 14%

Starania od sierpnia 2022 r.

3 x IUI ❌❌❌

Październik 2024 - startujemy z IV
    17.10.2024 punkcja - ❄️❄️❄️
    06.01.2025 transfer 4.1.2, beta<0.2 :(
    08.03.2025 transfer 3.2.2
  • Emfanka Przyjaciółka

Wysłany: 6 stycznia, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje Wam za odpowiedzi 😍

🙍‍♂️88' 🙍‍♀️89'. 🐶😸😸

4 zarodki - 1 prawidłowy

Zmiana kliniki

5 zarodków
  • Manka Przyjaciółka

Wysłany: 6 stycznia, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emfanka wrote:
    Dziękuje Wam za odpowiedzi 😍

Powiedzenia 🍀

• Martulek Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam we wtorek u P. Mamy 31tc i moja Emilka waży 1,700 kg 🤩

Dominikaaa, szczesliwaja, Bezova, Emfanka lubią tę wiadomość

2 inseminacje nieudane
    Polna Poznań:
    2 punkcje
    Kwiecień 2023 FET ( encorton) nieudany
    Listopad 2023 FET udany ( encorton, Accofil) - poronienie chybione 7tc Aniołek 💔
    2024 Dalsza diagnostyka immunologiczna i powrót, mamy 2 śnieżynki ❄️❄️
    Czerwiec 2024 FET udany ( Atosiban, Glucophage, Encorton, Accofil, clexane, immunopresja).
    Beta 107 500 😍
    8w3d ❤️🙏
  • Dominikaaa Autorytet

Wysłany: 11 stycznia, 05:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martulek wrote:
    Byłam we wtorek u P. Mamy 31tc i moja Emilka waży 1,700 kg 🤩

Super 🙂lecą te tygodnie ciąży jak szalone 🙈

Martulek, Emfanka lubią tę wiadomość

2019 Medart ivf poronienie zatrzymane
    2020 zmiana kliniki ivf
    8 lipca 2021 urodził się Filipek 🐻
    10. 01.2024 dwa ciałka żółtkowe
    24.01.2024 - kolejna wizyta.
    20.02.2024 prenatalne na 80 % dziewczynki ❤️
  • Emfanka Przyjaciółka

Wysłany: 13 stycznia, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas już połowa stymulacji - pierwsze 2 wizyty pozytywne - pęcherzyki rosną jak szalone :D czekamy na termin punkcji :) Poziom zaopiekowania na Polnej w porównaniu do Medart - zdecydowanie lepiej. Jeszcze się w weekend dowiedziałam, że przyjaciółka w ciąży - więc jest motywacja by razem chować przyszłych miłośników planszówek :D

🙍‍♂️88' 🙍‍♀️89'. 🐶😸😸

4 zarodki - 1 prawidłowy

Zmiana kliniki

5 zarodków
  • ZOSIA92 Ekspertka

Wysłany: 13 stycznia, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emfanka wrote:
    A u nas już połowa stymulacji - pierwsze 2 wizyty pozytywne - pęcherzyki rosną jak szalone :D czekamy na termin punkcji :) Poziom zaopiekowania na Polnej w porównaniu do Medart - zdecydowanie lepiej. Jeszcze się w weekend dowiedziałam, że przyjaciółka w ciąży - więc jest motywacja by razem chować przyszłych miłośników planszówek :D

Powiedzenia 🍀 Również czułam się o wiele bardziej zaopiekowana na Polnej niż w Medart chociaż na początku byłam zdziwiona bo jednak kiedyś Polna miała słabe opinie ,ale wydać, że zmieniło się tam na lepsze.

• Bezova Koleżanka

Wysłany: 13 stycznia, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emfanka wrote:
    Trzymam kciuki! Dawaj znać❤️

• Emfanka Przyjaciółka

Wysłany: 15 stycznia, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na plus - na razie 17 pęcherzyków rosną ładnie - równo.

Natomiast trochę się stresuję - być może jednak pojawił się wodniak i zanim transfer - operacja aby go usunąć...

A już myślałam, że go nie ma - bo tylko raz się pojawiło podejrzenie - potem zniknął i teraz znowu jakiś cień...

Chyba mam spadek nastroju przez to wszystko i hormony. Natomiast nadal jestem zachwycona opieką i atmosferą na Polnej <3

🙍‍♂️88' 🙍‍♀️89'. 🐶😸😸

4 zarodki - 1 prawidłowy

Zmiana kliniki

5 zarodków
  • agatkaagatka Koleżanka

Wysłany: 15 stycznia, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emfanka wrote:
    Na plus - na razie 17 pęcherzyków rosną ładnie - równo.

Natomiast trochę się stresuję - być może jednak pojawił się wodniak i zanim transfer - operacja aby go usunąć...

A już myślałam, że go nie ma - bo tylko raz się pojawiło podejrzenie - potem zniknął i teraz znowu jakiś cień...

Chyba mam spadek nastroju przez to wszystko i hormony. Natomiast nadal jestem zachwycona opieką i atmosferą na Polnej <3

Trzymam kciuki 🍀 Wiem , że najgorsze to czekanie ,ale wodniaka trzeba usuwać u mnie to była przyczyna poronień nawykowych i mój prowadzący też mnie kierował na operacje niestety powodzenie transferu przy wodniaku jest praktycznie 0 i tak samo niepowodzeń.Po operacji transfer się udał i już leci 15 tc .

• Emfanka Przyjaciółka

Wysłany: 15 stycznia, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może tak będzie lepiej - usunięcie i po sprawie.

Gratuluję, że Wam się udało <3

🙍‍♂️88' 🙍‍♀️89'. 🐶😸😸

4 zarodki - 1 prawidłowy

Zmiana kliniki

5 zarodków
  • Kiraaa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emfanka wrote:

hej ! przeniosłaś się z Medart? mogłabyś coś więcej napisać dlaczego sądzisz, że lepszy poziom zaopiekowania? u kogo jesteś na Polnej? Czy tam ma się 1 wyznaczonego lekarza prowadzącego?

starania od 06.2022
    👩🏼31 lat
    hashimoto ❌
    cienkie endo❌
    MTHFR, PAI-1 ❌
    AMH 4,1✅ kariotyp✅ Owulacje✅
    cross match 12% ▶️24,5 %
    Kir Bx ✅
    ANA 3 ✅
    ALLO - MLR 30,6 % ▶️ 46,8%
    krzywa insulinowa i cukrowa ✅
    homocysteina 4,45✅
    zespół antyfosfolipidowy ✅
    👦🏻 33 lata
    Ciężka oligospermia❌
    Kariotyp ✅
    Badanie urologiczne ✅
    Badanie genetyczne ✅
    hormony ❌
    HLA DQ2/DQ8 ❌
    INVIMED POZNAŃ I IVF - ICSI (14 🥚▶️4 ❄️)
    2 transfery ❌trzeci transfer - 2❄️ 8+2 puste jajo :💔
    Medart
    II IVF ICSI/MACS- 6.05.2024 - 20 🥚▶️3❄️❄️❄️po PGT-a 2 prawidłowe
    zespół ashermana :( usunięte zrosty
    15.12.24 transfer ❄️5.1.1. (Atosiban, encorton, acard, intralipid, clexane, relanium) cb 💔
    18.02.25 transfer ❄️5.2.1(Atosiban, encorton, acard, immunoglouliny, clexane, relanium)
    25.02 - b-hcg 53, prog. 95.3; 27.02- b- hcg 146; 1.03 - b-hcg 360; 3.03. b-hcg 837; 5.03. b-hcg 1854
  • Kiraaa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZOSIA92 wrote:
    Powiedzenia 🍀 Również czułam się o wiele bardziej zaopiekowana na Polnej niż w Medart chociaż na początku byłam zdziwiona bo jednak kiedyś Polna miała słabe opinie ,ale wydać, że zmieniło się tam na lepsze.

Zosia, czy też mogłabyś napisać kilka słów porównania z Medart? Pod jakim kątem lepiej na Polnej?

starania od 06.2022
    👩🏼31 lat
    hashimoto ❌
    cienkie endo❌
    MTHFR, PAI-1 ❌
    cross match 12% ▶️24,5 %
    Kir Bx ✅
    ANA 3 ✅
    homocysteina 4,45✅
    👦🏻 33 lata
    Ciężka oligospermia❌
    Kariotyp ✅
    Badanie urologiczne ✅
    Badanie genetyczne ✅
    hormony ❌
    HLA DQ2/DQ8 ❌
    Medart
    15.12.24 transfer ❄️5.1.1. (Atosiban, encorton, acard, intralipid, clexane, relanium) cb 💔
    18.02.25 transfer ❄️5.2.1(Atosiban, encorton, acard, immunoglouliny, clexane, relanium)
    25.02 - b-hcg 53, prog. 95.3; 27.02- b- hcg 146; 1.03 - b-hcg 360; 3.03. b-hcg 837; 5.03. b-hcg 1854
  • Dotipik Koleżanka

Wysłany: 15 stycznia, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiraaa wrote:
    Zosia, czy też mogłabyś napisać kilka słów porównania z Medart? Pod jakim kątem lepiej na Polnej?
    Wcinam się, ale też mogę dać swój ranking.
    W sumie mogę (pewnie choć niewielkie) zrobic porównanie, bylam w 3 klinikach, na wizytach, ale takich wstępnych beż programu. Byłam w Pastelovej, Medart, Polna.
    Żeby nie wyciągać teraz negatywów, napisze co na plus dla mnie .
    1. Pastelova i Polna-wydaje się odpowiednią ilość personelu do obsługi.
    2. Medart-brak zdjęć Bobasków
    3. Polna, wszyscy wydają się być pomocni, wolę atmosferę białego kitla, niż roztaczające się perfumy.
    4. Pastelova i Polna, udzielają więcej medycznych informacji. Można czuć się bardziej zaopiekowanym.
    5. Pastelova i Polna, wydaje się, że mają bardzo dobry personel laboratoryjny.
    6. Ja z prof Banaszewska poczułam "flow" nie mniej jednak wybrałam Polna.

• Kiraaa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotipik wrote:
    Wcinam się, ale też mogę dać swój ranking.
    W sumie mogę (pewnie choć niewielkie) zrobic porównanie, bylam w 3 klinikach, na wizytach, ale takich wstępnych beż programu. Byłam w Pastelovej, Medart, Polna.
    Żeby nie wyciągać teraz negatywów, napisze co na plus dla mnie .
    1. Pastelova i Polna-wydaje się odpowiednią ilość personelu do obsługi.
    2. Medart-brak zdjęć Bobasków
    3. Polna, wszyscy wydają się być pomocni, wolę atmosferę białego kitla, niż roztaczające się perfumy.
    4. Pastelova i Polna, udzielają więcej medycznych informacji. Można czuć się bardziej zaopiekowanym.
    5. Pastelova i Polna, wydaje się, że mają bardzo dobry personel laboratoryjny.
    6. Ja z prof Banaszewska poczułam "flow" nie mniej jednak wybrałam Polna.

Dzięki wielkie za ten komentarz ! Ale finalnie rozumiem, że żadnej procedury nie prowadziłaś w tych klinikach, tylko po wstępnym "castingu" wybrałaś Polną? Czy mogę jeszcze dopytać czy na Polnej też jest tak, że masz stałego lekarza prowadzącego?

starania od 06.2022
    👩🏼31 lat
    hashimoto ❌
    cienkie endo❌
    MTHFR, PAI-1 ❌
    cross match 12% ▶️24,5 %
    Kir Bx ✅
    ANA 3 ✅
    homocysteina 4,45✅
    👦🏻 33 lata
    Ciężka oligospermia❌
    Kariotyp ✅
    Badanie urologiczne ✅
    Badanie genetyczne ✅
    hormony ❌
    HLA DQ2/DQ8 ❌
    Medart
  • ZOSIA92 Ekspertka

Wysłany: 15 stycznia, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiraaa wrote:

Również była w Medart ,Polna ,Pastelova .Do drugiej procedury wybierałam między Polna a pastelova wybrałam Polną ze względu na więcej możliwości leczenia w sensie lekarz był bardziej otwarty na różne drogi leczeni, konsultacje ,leki itd w poprzedniej klinice tego mi brakowało nie mniej atmosfera i miejsce na plus.Dlaczego nie Medart zapewne też ma swoje plusy jak każda klinika ,ale po powrocie do kliniki po rodzeństwo nie czułam już takiego indywidualnego podejścia jak kiedyś,utrudniony kontakt z lekarzem ja wiem, że są różne sytuacje lekarze też mają swoje rodziny ,problemy ale zaczął mnie coraz bardziej męczyć czułam coraz większą flustracje na to wszystko według mnie powinni zatrudnić więcej personelu do takiej ilości pacjentów u lekarza z Polnej poczułam się zaopiekowana ,wszystko miałam wytłumaczone ,procedura też na plus.Co do prowadzenia pewnie zależy od lekarza u mnie prowadził mnie jeden lekarz jedynie w przypadku nieobecności jak konferencje ,wyjazdy itd było zastępstwo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia, 14:12

• Kiraaa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZOSIA92 wrote:
    Również była w Medart ,Polna ,Pastelova .Do drugiej procedury wybierałam między Polna a pastelova wybrałam Polną ze względu na więcej możliwości leczenia w sensie lekarz był bardziej otwarty na różne drogi leczeni, konsultacje ,leki itd w poprzedniej klinice tego mi brakowało nie mniej atmosfera i miejsce na plus.Dlaczego nie Medart zapewne też ma swoje plusy jak każda klinika ,ale po powrocie do kliniki po rodzeństwo nie czułam już takiego indywidualnego podejścia jak kiedyś,utrudniony kontakt z lekarzem ja wiem, że są różne sytuacje lekarze też mają swoje rodziny ,problemy ale zaczął mnie coraz bardziej męczyć czułam coraz większą flustracje na to wszystko według mnie powinni zatrudnić więcej personelu do takiej ilości pacjentów u lekarza z Polnej poczułam się zaopiekowana ,wszystko miałam wytłumaczone ,procedura też na plus.Co do prowadzenia pewnie zależy od lekarza u mnie prowadził mnie jeden lekarz jedynie w przypadku nieobecności jak konferencje ,wyjazdy itd było zastępstwo

Dzięki wielkie za odpowiedź :)

starania od 06.2022
    👩🏼31 lat
    hashimoto ❌
    cienkie endo❌
    MTHFR, PAI-1 ❌
    cross match 12% ▶️24,5 %
    Kir Bx ✅
    ANA 3 ✅
    homocysteina 4,45✅
    👦🏻 33 lata
    Ciężka oligospermia❌
    Kariotyp ✅
    Badanie urologiczne ✅
    Badanie genetyczne ✅
    hormony ❌
    HLA DQ2/DQ8 ❌
    Medart
  • Dotipik Koleżanka

Wysłany: 15 stycznia, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiraaa wrote:
    Dzięki wielkie za ten komentarz ! Ale finalnie rozumiem, że żadnej procedury nie prowadziłaś w tych klinikach, tylko po wstępnym "castingu" wybrałaś Polną? Czy mogę jeszcze dopytać czy na Polnej też jest tak, że masz stałego lekarza prowadzącego?
    Tak, po wstępnym castingu Polna:) nie wiem jeszcze jak do końca będzie z lekarzami, trochę tylko się obawiam, czy nie są za mlodzi, w sensie czy mają aż tyle doświadczenia, ale z drugiej strony, przez to mogą się bardziej starać i nie być obojętni.
    Wiem, że lekarze też nie są "bogami" i o wiele rzeczy trzeba samemu zadbać, ale liczę na ich profesjonalizm i zaangażowanie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia, 15:33

Kiraaa lubi tę wiadomość

‹‹ 107 108 109 110 111 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ