X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Polna IN VITRO
Odpowiedz

Polna IN VITRO

Oceń ten wątek:
  • AniaAniaAnia🙂🙂🙂 Znajoma

Wysłany: 10 marca, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martulek ,Zosia szczęśliwego rozwiązania 🙂

Martulek lubi tę wiadomość

• Emfanka Przyjaciółka

Wysłany: 10 marca, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotipik wrote:
    No właśnie chce sama przyjechać, a nie jestem z Poznania:)

My zawsze parkujemy na Wawrzyniaka - zawsze jakieś miejsce się znajdzie i można wejść przez bramę, bezpośrednio od strony budynku :) Niestety - strefa :(

Dotipik lubi tę wiadomość

🙍‍♂️88' 🙍‍♀️89'. 🐶😸😸

06.2022 💉 IVF krótki protokół
    2 zarodki - oba nieprawidłowe ❌

08.2022 💉 IVF krótki protokół
    4 zarodki - 1 prawidłowy

Biopsje endometrium - wykryte zapalenie - leczenie wlewami/antybiotykami

04.2023 transfer nieudany 💔

08.2023💔 naturals - poronienie samoistne w 4 tyg

03.2024 💔 naturals - ciąża pozamaciczna, laparoskopia - prawy jajowód usunięty

Zmiana kliniki

01.2025 💉 IVF krótki protokół
    5 zarodków ❄️❄️❄️❄️❄️

03.2025 laparoskopia zwiadowcza
    usunięcie lewego jajowodu z powodu wodniaka/koagulacja zalążków endometrium otrzewnego/usunięcie zrostów

04.2025
    ✅ wizyta kontrolna

05.25
    ✅wyniki biopsji endometrium
    ✅ustalenie daty transferu. - wstępnie czerwiec
  • Patisonek 25 Autorytet

Wysłany: 10 marca, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotipik wrote:
    Cześć, wiecie może czy można wjechać prywatnym samochodem pod centrum ivf:)? Domyślałam się, że nie, bo jakby każdy chcial:) ale może można to jakoś sprytnie zrobić:)?

Hej, niestety nie można wjechać na teren pod centrum, trzeba szukać przy bocznych uliczkach. Sama nie jestem z Poznania i zawsze jest problem tym bardziej że miejsce parkingowe to na taki wcisk tam wszędzie 🫣

Starania od 2021
    💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
    🖤Poronienia nawykowe🖤

👱‍♀️35 L
    AMH- 3.33, 3.77, 4.34
    Kir Bx,NK 15,7% , witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
    Trombofilia MTHFR homo, PAI-1 4G/5G ❌️
    Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️ Cross-match 33.2%❌️60.5%❌️immunosupresja (equoral i encorton)❌️Allo-mlr 37.3%✅️p/c p.jądrowe , ANA ✅️
    histeroskopia -polipowate endo -łyżeczkowanie 🔥-20kg

👨36 L
    Kiepskie parametry nasienia ❌️
    Kariotyp-✅️trombofilia MTHFR hetero, PAI-1, V-Leiden hetero❌️
    8 IUI ❌️

Zmiana lekarza 11.2024
    ➡️2025 IVF MZ
    Kwalifikacja 23.01 ✅️
    Rozpisanie stymulacji 31.03✅️
    Start stymulacji 4.04🍀
    (Mensinorm150 jm, Puergon 50jm, Orgalutran 0.25 mg) Zivafert 5000j.m 2 x
    1 podgląd 09.04 🥚2 podgląd 11.04🥚3 podgląd 14.04
    Punkcja 16.04, pobrano 3🥚
    Mamy ❄️ 4.3.3
  • Dziewczynka Ekspertka

Wysłany: 10 marca, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My parkujemy za Centrum Ułańska na tym parkingu i idziemy czy idę ten kawałek pieszo.

• Dotipik Ekspertka

Wysłany: 10 marca, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynka wrote:
    My parkujemy za Centrum Ułańska na tym parkingu i idziemy czy idę ten kawałek pieszo.
    Bardzo dziękuję, za podpowiedzi:)

Dziewczynka lubi tę wiadomość

• Dziewczynka Ekspertka

Wysłany: 10 marca, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś z Was szczepiła się na hpv?

• Dotipik Ekspertka

Wysłany: 10 marca, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynka wrote:
    Dziewczyny czy któraś z Was szczepiła się na hpv?
    Nie, a badalas sobie kiedyś nosicielstwo HPV? Jak lekarz zaleca, to bym się zaszczepiła. Ale jeżeli wiesz, że np. nie masz i mąż nie ma i nie masz w planach zmiany partnera to bym się nie szczepiła:)

• Dotipik Ekspertka

Wysłany: 10 marca, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A słuchajcie, jak Wam lekarz zalecał przez punkcją, w sensie ile dni wstrzemięzliwosci:)? Z ilu dni plemniki mają byc;)?

• Dziewczynka Ekspertka

Wysłany: 10 marca, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotipik wrote:
    Nie, a badalas sobie kiedyś nosicielstwo HPV? Jak lekarz zaleca, to bym się zaszczepiła. Ale jeżeli wiesz, że np. nie masz i mąż nie ma i nie masz w planach zmiany partnera to bym się nie szczepiła:)

Tak pytam bo teraz głośno o tych szczepieniach.Nue badałam cytologie płynną i też właśnie stały partner od wielu lat .Teraz weszło nowe rozporządzenie ministerstwa , że już nie będzie cytologia tylko właśnie HPV a cytologia dopiero jak tutaj coś wyjdzie muszę się dopytać docenta o to hpv aby sobie oznaczyć i mieć chociaż spokój z cytologią 😁

• Dziewczynka Ekspertka

Wysłany: 10 marca, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotipik wrote:
    A słuchajcie, jak Wam lekarz zalecał przez punkcją, w sensie ile dni wstrzemięzliwosci:)? Z ilu dni plemniki mają byc;)?

Tutaj nie pomogę chociaż jestem już po dwóch procedurach w innym miejscu ,ale jakoś nigdy o tym nie myślałam chyba nawet się nie zaleca aby jajeczka nie popękały,ale mogę się mylić.

• Dotipik Ekspertka

Wysłany: 10 marca, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynka wrote:
    Tutaj nie pomogę chociaż jestem już po dwóch procedurach w innym miejscu ,ale jakoś nigdy o tym nie myślałam chyba nawet się nie zaleca aby jajeczka nie popękały,ale mogę się mylić.
    A co nie wyszło w tamtych miejscach? Widzisz lepsze podejście na Polnej?

• Dziewczynka Ekspertka

Wysłany: 10 marca, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotipik wrote:
    A co nie wyszło w tamtych miejscach? Widzisz lepsze podejście na Polnej?

Nie wiem jak jest w innych miejscach w Poznaniu dopiero niedawno się przeprowadziliśmy i padło na Polną na chwilę obecną jestem zadowolona ktoś w końcu przejrzał całą dokumentację medyczną a było tego sporo jaki będzie efekt stymulacji zobaczymy .Poprzednio na dwie procedury uzyskaliśmy jeden zarodek.

• Dotipik Ekspertka

Wysłany: 10 marca, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynka wrote:
    Nie wiem jak jest w innych miejscach w Poznaniu dopiero niedawno się przeprowadziliśmy i padło na Polną na chwilę obecną jestem zadowolona ktoś w końcu przejrzał całą dokumentację medyczną a było tego sporo jaki będzie efekt stymulacji zobaczymy .Poprzednio na dwie procedury uzyskaliśmy jeden zarodek.
    Mi polecano Kriobank, ale pochodziłam po klinikach w Poznaniu i tu jakoś najbardziej autentycznie. Choć jestem z tych nierokujących;(

• Dziewczynka Ekspertka

Wysłany: 10 marca, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotipik wrote:
    Mi polecano Kriobank, ale pochodziłam po klinikach w Poznaniu i tu jakoś najbardziej autentycznie. Choć jestem z tych nierokujących;(

Życzę nam powodzenia 🍀

• ........ Autorytet

Wysłany: 10 marca, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaAniaAnia🙂🙂🙂 wrote:
    Część. Wróciliśmy po rodzeństwo.Nie zrozumiem niepłodności nigdy 🙈 Miałam transfer na cyklu naturalnym na wizycie potwierdzającej jest pęcherzyk z ciałkiem żółtym na kolejnej wizycie kolejny pęcherzyk docent B też w lekkim szoku ,ale wychodzi na to , że zrobiliśmy sobie naturalną niespodziankę po jednym razie i zarodek się przyjął,ale z obliczeń wszystko się zgadza 🙈.

Co u Was ?

Cześć cześć o ja cie ale to niespodzianka 🥰🥰 super gratulacje kochana.

Oj ta natura ....

U nas ok mlody rośnie jak na droższa diabełek mały z niego czasami a tak to jest kochany czasami daje popalić babci jak jestem w pracy.
    Zaczyna sam pokazywać że chce siku lub 💩 więc już od 2 msc gdzieś robimy często na nocniku lub z podkładka na kibelku

Martulek lubi tę wiadomość

https://zrzutka.pl/g5kns3
    Dla naszej Kamisi

age.png

05.10.2022 FET c/n 4.2.1❤

16.06.23 CC 3780g 62cm 🥰🥰🥰
  • Sukienka Przyjaciółka

Wysłany: 11 marca, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia dziewczyny ✊

Przyszły wyniki badań wolnego DNA płodowego zdrowy chłopiec uff 💙🐻

........, Dotipik, Emfanka, AniaAniaAnia🙂🙂🙂, Patisonek 25, Bezova, Martulek, Manka lubią tę wiadomość

IVF 2024 .
    4 ❄️❄️❄️❄️
    1 transfer bhcg 0,2
    2 transfer bhcg 330 ,720 ,1629 .
    19.02.2025 jest ♥️
  • AniaAniaAnia🙂🙂🙂 Znajoma

Wysłany: 11 marca, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ........ wrote:
    Cześć cześć o ja cie ale to niespodzianka 🥰🥰 super gratulacje kochana.

Oj ta natura ....

U nas ok mlody rośnie jak na droższa diabełek mały z niego czasami a tak to jest kochany czasami daje popalić babci jak jestem w pracy.
    Zaczyna sam pokazywać że chce siku lub 💩 więc już od 2 msc gdzieś robimy często na nocniku lub z podkładka na kibelku

Mój też diabełek 🤣 ostatnio musiałam być z nim na wizycie to myślałam , że doc B gabinet rozniesie 🤣 teraz ma etap wywalania wszystkiego . Najważniejsze, że zdrowo nam dzieci rosną 🙂

Zobaczymy jak się dalej potoczy sytuacja .

• OlgaW Przyjaciółka

Wysłany: 11 marca, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia92 mnie też zapewne czeka cykrzyca ciążowa przez moje problemy powiedz mi czy Ty też u doc B chodzisz na oddział i badania? Jak czytam grupę rodzę na Polnej i dziewczyny z cukrzycą mają jakieś pobyty na oddziale 🙈

5.05.2025 bije ♥️
  • ZOSIA92 Ekspertka

Wysłany: 11 marca, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlgaW wrote:
    Zosia92 mnie też zapewne czeka cykrzyca ciążowa przez moje problemy powiedz mi czy Ty też u doc B chodzisz na oddział i badania? Jak czytam grupę rodzę na Polnej i dziewczyny z cukrzycą mają jakieś pobyty na oddziale 🙈

Nie ani razu 🙂 Ciążę prowadzi doc B ,diabetolog internista doc A.G najpierw miałam wizyty co trzy tygodnie potem dwa teraz przy nadciśnieniu co tydzień miałam okres, że ktg dwa x w tygodniu .Wiem że część tak działa,ale to niestety też ma swój minus w postaci różnych pomiarów bobasa itd itp jak kilku ginekologów prowadzi i każdy podaje inne wymiary .

OlgaW lubi tę wiadomość

• OlgaW Przyjaciółka

Wysłany: 11 marca, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZOSIA92 wrote:
    Nie ani razu 🙂 Ciążę prowadzi doc B ,diabetolog internista doc A.G najpierw miałam wizyty co trzy tygodnie potem dwa teraz przy nadciśnieniu co tydzień miałam okres, że ktg dwa x w tygodniu .Wiem że część tak działa,ale to niestety też ma swój minus w postaci różnych pomiarów bobasa itd itp jak kilku ginekologów prowadzi i każdy podaje inne wymiary .

Dzięki za odpowiedź 🙂 Właśnie o to chodzi ostatnio koleżanka ze względu na chorobę i jej lekarz nie czuł do końca prowadzenia chodziła również na Polną pomiary szyjki ,waga dziecka zawsze się różniły między lekarzami z jednej strony mówiła dobrze, że kilku sprawdza z drugiej w pewnym momencie doszedł stres który pomiar brać np szyjki itd .

5.05.2025 bije ♥️
‹‹ 132 133 134 135 136 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ