X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Polna IN VITRO
Odpowiedz

Polna IN VITRO

Oceń ten wątek:
  • AniaAniaAnia🙂🙂🙂 Znajoma

Wysłany: 10 marca, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martulek ,Zosia szczęśliwego rozwiązania 🙂

Martulek lubi tę wiadomość

• Emfanka Przyjaciółka

Wysłany: 10 marca, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotipik wrote:
    No właśnie chce sama przyjechać, a nie jestem z Poznania:)

My zawsze parkujemy na Wawrzyniaka - zawsze jakieś miejsce się znajdzie i można wejść przez bramę, bezpośrednio od strony budynku :) Niestety - strefa :(

Dotipik lubi tę wiadomość

🙍‍♂️88' 🙍‍♀️89'. 🐶😸😸

06.2022 💉 IVF krótki protokół
    2 zarodki - oba nieprawidłowe ❌

08.2022 💉 IVF krótki protokół
    4 zarodki - 1 prawidłowy

Biopsje endometrium - wykryte zapalenie - leczenie wlewami/antybiotykami

04.2023 transfer nieudany 💔

08.2023💔 naturals - poronienie samoistne w 4 tyg

03.2024 💔 naturals - ciąża pozamaciczna, laparoskopia - prawy jajowód usunięty

Zmiana kliniki

01.2025 💉 IVF krótki protokół
    5 zarodków ❄️❄️❄️❄️❄️

03.2025 laparoskopia zwiadowcza
    usunięcie lewego jajowodu z powodu wodniaka/koagulacja zalążków endometrium otrzewnego/usunięcie zrostów

04.2025
    ✅ wizyta kontrolna
    ⏳ustalenie daty transferu
    ⏳wyniki biopsji endometrium
  • Patisonek 25 Autorytet

Wysłany: 10 marca, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotipik wrote:
    Cześć, wiecie może czy można wjechać prywatnym samochodem pod centrum ivf:)? Domyślałam się, że nie, bo jakby każdy chcial:) ale może można to jakoś sprytnie zrobić:)?

Hej, niestety nie można wjechać na teren pod centrum, trzeba szukać przy bocznych uliczkach. Sama nie jestem z Poznania i zawsze jest problem tym bardziej że miejsce parkingowe to na taki wcisk tam wszędzie 🫣

Starania od 2021
    💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
    🖤Poronienia nawykowe🖤

👱‍♀️35 L
    AMH- 3.33, 3.77, 4.34
    Kir Bx,NK 15,7% , witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
    Trombofilia MTHFR homo, PAI-1 4G/5G ❌️
    Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️ Cross-match 33.2%❌️60.5%❌️immunosupresja (equoral i encorton)❌️Allo-mlr 37.3%✅️p/c p.jądrowe , ANA ✅️
    histeroskopia -polipowate endo -łyżeczkowanie 🔥-20kg

👨36 L
    Kiepskie parametry nasienia ❌️
    Kariotyp-✅️trombofilia MTHFR hetero, PAI-1, V-Leiden hetero❌️
    8 IUI ❌️

Zmiana lekarza 11.2024
    ➡️2025 IVF MZ
    Kwalifikacja 23.01 ✅️
    Rozpisanie stymulacji 31.03✅️
    Start stymulacji 4.04🍀
    (Mensinorm150 jm, Puergon 50jm, Orgalutran 0.25 mg) Zivafert 5000j.m 2 x
    1 podgląd 09.04 🥚2 podgląd 11.04🥚3 podgląd 14.04
    Punkcja 16.04, pobrano 3🥚
    Mamy ❄️ 4.3.3
  • Dziewczynka Ekspertka

Wysłany: 10 marca, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My parkujemy za Centrum Ułańska na tym parkingu i idziemy czy idę ten kawałek pieszo.

• Dotipik Ekspertka

Wysłany: 10 marca, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynka wrote:
    My parkujemy za Centrum Ułańska na tym parkingu i idziemy czy idę ten kawałek pieszo.
    Bardzo dziękuję, za podpowiedzi:)

Dziewczynka lubi tę wiadomość

• Dziewczynka Ekspertka

Wysłany: 10 marca, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś z Was szczepiła się na hpv?

• Dotipik Ekspertka

Wysłany: 10 marca, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynka wrote:
    Dziewczyny czy któraś z Was szczepiła się na hpv?
    Nie, a badalas sobie kiedyś nosicielstwo HPV? Jak lekarz zaleca, to bym się zaszczepiła. Ale jeżeli wiesz, że np. nie masz i mąż nie ma i nie masz w planach zmiany partnera to bym się nie szczepiła:)

• Dotipik Ekspertka

Wysłany: 10 marca, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A słuchajcie, jak Wam lekarz zalecał przez punkcją, w sensie ile dni wstrzemięzliwosci:)? Z ilu dni plemniki mają byc;)?

• Dziewczynka Ekspertka

Wysłany: 10 marca, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotipik wrote:
    Nie, a badalas sobie kiedyś nosicielstwo HPV? Jak lekarz zaleca, to bym się zaszczepiła. Ale jeżeli wiesz, że np. nie masz i mąż nie ma i nie masz w planach zmiany partnera to bym się nie szczepiła:)

Tak pytam bo teraz głośno o tych szczepieniach.Nue badałam cytologie płynną i też właśnie stały partner od wielu lat .Teraz weszło nowe rozporządzenie ministerstwa , że już nie będzie cytologia tylko właśnie HPV a cytologia dopiero jak tutaj coś wyjdzie muszę się dopytać docenta o to hpv aby sobie oznaczyć i mieć chociaż spokój z cytologią 😁

• Dziewczynka Ekspertka

Wysłany: 10 marca, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotipik wrote:
    A słuchajcie, jak Wam lekarz zalecał przez punkcją, w sensie ile dni wstrzemięzliwosci:)? Z ilu dni plemniki mają byc;)?

Tutaj nie pomogę chociaż jestem już po dwóch procedurach w innym miejscu ,ale jakoś nigdy o tym nie myślałam chyba nawet się nie zaleca aby jajeczka nie popękały,ale mogę się mylić.

• Dotipik Ekspertka

Wysłany: 10 marca, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynka wrote:
    Tutaj nie pomogę chociaż jestem już po dwóch procedurach w innym miejscu ,ale jakoś nigdy o tym nie myślałam chyba nawet się nie zaleca aby jajeczka nie popękały,ale mogę się mylić.
    A co nie wyszło w tamtych miejscach? Widzisz lepsze podejście na Polnej?

• Dziewczynka Ekspertka

Wysłany: 10 marca, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotipik wrote:
    A co nie wyszło w tamtych miejscach? Widzisz lepsze podejście na Polnej?

Nie wiem jak jest w innych miejscach w Poznaniu dopiero niedawno się przeprowadziliśmy i padło na Polną na chwilę obecną jestem zadowolona ktoś w końcu przejrzał całą dokumentację medyczną a było tego sporo jaki będzie efekt stymulacji zobaczymy .Poprzednio na dwie procedury uzyskaliśmy jeden zarodek.

• Dotipik Ekspertka

Wysłany: 10 marca, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynka wrote:
    Nie wiem jak jest w innych miejscach w Poznaniu dopiero niedawno się przeprowadziliśmy i padło na Polną na chwilę obecną jestem zadowolona ktoś w końcu przejrzał całą dokumentację medyczną a było tego sporo jaki będzie efekt stymulacji zobaczymy .Poprzednio na dwie procedury uzyskaliśmy jeden zarodek.
    Mi polecano Kriobank, ale pochodziłam po klinikach w Poznaniu i tu jakoś najbardziej autentycznie. Choć jestem z tych nierokujących;(

• Dziewczynka Ekspertka

Wysłany: 10 marca, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotipik wrote:
    Mi polecano Kriobank, ale pochodziłam po klinikach w Poznaniu i tu jakoś najbardziej autentycznie. Choć jestem z tych nierokujących;(

Życzę nam powodzenia 🍀

• ........ Autorytet

Wysłany: 10 marca, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaAniaAnia🙂🙂🙂 wrote:
    Część. Wróciliśmy po rodzeństwo.Nie zrozumiem niepłodności nigdy 🙈 Miałam transfer na cyklu naturalnym na wizycie potwierdzającej jest pęcherzyk z ciałkiem żółtym na kolejnej wizycie kolejny pęcherzyk docent B też w lekkim szoku ,ale wychodzi na to , że zrobiliśmy sobie naturalną niespodziankę po jednym razie i zarodek się przyjął,ale z obliczeń wszystko się zgadza 🙈.

Co u Was ?

Cześć cześć o ja cie ale to niespodzianka 🥰🥰 super gratulacje kochana.

Oj ta natura ....

U nas ok mlody rośnie jak na droższa diabełek mały z niego czasami a tak to jest kochany czasami daje popalić babci jak jestem w pracy.
    Zaczyna sam pokazywać że chce siku lub 💩 więc już od 2 msc gdzieś robimy często na nocniku lub z podkładka na kibelku

Martulek lubi tę wiadomość

https://zrzutka.pl/g5kns3
    Dla naszej Kamisi

age.png

05.10.2022 FET c/n 4.2.1❤

16.06.23 CC 3780g 62cm 🥰🥰🥰
  • Sukienka Przyjaciółka

Wysłany: 11 marca, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia dziewczyny ✊

Przyszły wyniki badań wolnego DNA płodowego zdrowy chłopiec uff 💙🐻

........, Dotipik, Emfanka, AniaAniaAnia🙂🙂🙂, Patisonek 25, Bezova, Martulek, Manka lubią tę wiadomość

IVF 2024 .
    4 ❄️❄️❄️❄️
    1 transfer bhcg 0,2
    2 transfer bhcg 330 ,720 ,1629 .
    19.02.2025 jest ♥️
  • AniaAniaAnia🙂🙂🙂 Znajoma

Wysłany: 11 marca, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ........ wrote:
    Cześć cześć o ja cie ale to niespodzianka 🥰🥰 super gratulacje kochana.

Oj ta natura ....

U nas ok mlody rośnie jak na droższa diabełek mały z niego czasami a tak to jest kochany czasami daje popalić babci jak jestem w pracy.
    Zaczyna sam pokazywać że chce siku lub 💩 więc już od 2 msc gdzieś robimy często na nocniku lub z podkładka na kibelku

Mój też diabełek 🤣 ostatnio musiałam być z nim na wizycie to myślałam , że doc B gabinet rozniesie 🤣 teraz ma etap wywalania wszystkiego . Najważniejsze, że zdrowo nam dzieci rosną 🙂

Zobaczymy jak się dalej potoczy sytuacja .

• OlgaW Przyjaciółka

Wysłany: 11 marca, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia92 mnie też zapewne czeka cykrzyca ciążowa przez moje problemy powiedz mi czy Ty też u doc B chodzisz na oddział i badania? Jak czytam grupę rodzę na Polnej i dziewczyny z cukrzycą mają jakieś pobyty na oddziale 🙈

• ZOSIA92 Ekspertka

Wysłany: 11 marca, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlgaW wrote:
    Zosia92 mnie też zapewne czeka cykrzyca ciążowa przez moje problemy powiedz mi czy Ty też u doc B chodzisz na oddział i badania? Jak czytam grupę rodzę na Polnej i dziewczyny z cukrzycą mają jakieś pobyty na oddziale 🙈

Nie ani razu 🙂 Ciążę prowadzi doc B ,diabetolog internista doc A.G najpierw miałam wizyty co trzy tygodnie potem dwa teraz przy nadciśnieniu co tydzień miałam okres, że ktg dwa x w tygodniu .Wiem że część tak działa,ale to niestety też ma swój minus w postaci różnych pomiarów bobasa itd itp jak kilku ginekologów prowadzi i każdy podaje inne wymiary .

OlgaW lubi tę wiadomość

• OlgaW Przyjaciółka

Wysłany: 11 marca, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZOSIA92 wrote:
    Nie ani razu 🙂 Ciążę prowadzi doc B ,diabetolog internista doc A.G najpierw miałam wizyty co trzy tygodnie potem dwa teraz przy nadciśnieniu co tydzień miałam okres, że ktg dwa x w tygodniu .Wiem że część tak działa,ale to niestety też ma swój minus w postaci różnych pomiarów bobasa itd itp jak kilku ginekologów prowadzi i każdy podaje inne wymiary .

Dzięki za odpowiedź 🙂 Właśnie o to chodzi ostatnio koleżanka ze względu na chorobę i jej lekarz nie czuł do końca prowadzenia chodziła również na Polną pomiary szyjki ,waga dziecka zawsze się różniły między lekarzami z jednej strony mówiła dobrze, że kilku sprawdza z drugiej w pewnym momencie doszedł stres który pomiar brać np szyjki itd .

‹‹ 132 133 134 135 136 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ