Polna IN VITRO
-
WIADOMOŚĆ
-
Dotipik wrote:No właśnie chce sama przyjechać, a nie jestem z Poznania:)
My zawsze parkujemy na Wawrzyniaka - zawsze jakieś miejsce się znajdzie i można wejść przez bramę, bezpośrednio od strony budynkuNiestety - strefa
Dotipik lubi tę wiadomość
🙍♂️88' 🙍♀️89'. 🐶😸😸
06.2022 💉 IVF krótki protokół
2 zarodki - oba nieprawidłowe ❌
08.2022 💉 IVF krótki protokół
4 zarodki - 1 prawidłowy
Biopsje endometrium - wykryte zapalenie - leczenie wlewami/antybiotykami
04.2023 transfer nieudany 💔
08.2023💔 naturals - poronienie samoistne w 4 tyg
03.2024 💔 naturals - ciąża pozamaciczna, laparoskopia - prawy jajowód usunięty
Zmiana kliniki
01.2025 💉 IVF krótki protokół
5 zarodków ❄️❄️❄️❄️❄️
03.2025 laparoskopia zwiadowcza
usunięcie lewego jajowodu z powodu wodniaka/koagulacja zalążków endometrium otrzewnego/usunięcie zrostów
04.2025
✅ wizyta kontrolna
⏳ustalenie daty transferu
⏳wyniki biopsji endometrium -
Dotipik wrote:Cześć, wiecie może czy można wjechać prywatnym samochodem pod centrum ivf:)? Domyślałam się, że nie, bo jakby każdy chcial:) ale może można to jakoś sprytnie zrobić
?
Hej, niestety nie można wjechać na teren pod centrum, trzeba szukać przy bocznych uliczkach. Sama nie jestem z Poznania i zawsze jest problem tym bardziej że miejsce parkingowe to na taki wcisk tam wszędzie 🫣Dotipik lubi tę wiadomość
Starania od 2021
💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️35 L
AMH- 3.33, 3.77, 4.34
Kir Bx,NK 15,7% , witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
Trombofilia MTHFR homo, PAI-1 4G/5G ❌️
Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️ Cross-match 33.2%❌️60.5%❌️immunosupresja (equoral i encorton)❌️Allo-mlr 37.3%✅️p/c p.jądrowe , ANA ✅️
histeroskopia -polipowate endo -łyżeczkowanie 🔥-20kg
👨36 L
Kiepskie parametry nasienia ❌️
Kariotyp-✅️trombofilia MTHFR hetero, PAI-1, V-Leiden hetero❌️
8 IUI ❌️
Zmiana lekarza 11.2024
➡️2025 IVF MZ
Kwalifikacja 23.01 ✅️
Rozpisanie stymulacji 31.03✅️
Start stymulacji 4.04🍀
(Mensinorm150 jm, Puergon 50jm, Orgalutran 0.25 mg) Zivafert 5000j.m 2 x
1 podgląd 09.04 🥚2 podgląd 11.04🥚3 podgląd 14.04
Punkcja 16.04, pobrano 3🥚
Mamy ❄️ 4.3.3 -
Dziewczynka wrote:Dziewczyny czy któraś z Was szczepiła się na hpv?
-
Dotipik wrote:Nie, a badalas sobie kiedyś nosicielstwo HPV? Jak lekarz zaleca, to bym się zaszczepiła. Ale jeżeli wiesz, że np. nie masz i mąż nie ma i nie masz w planach zmiany partnera to bym się nie szczepiła:)
Tak pytam bo teraz głośno o tych szczepieniach.Nue badałam cytologie płynną i też właśnie stały partner od wielu lat .Teraz weszło nowe rozporządzenie ministerstwa , że już nie będzie cytologia tylko właśnie HPV a cytologia dopiero jak tutaj coś wyjdzie muszę się dopytać docenta o to hpv aby sobie oznaczyć i mieć chociaż spokój z cytologią 😁 -
Dotipik wrote:A słuchajcie, jak Wam lekarz zalecał przez punkcją, w sensie ile dni wstrzemięzliwosci:)? Z ilu dni plemniki mają byc;)?
Tutaj nie pomogę chociaż jestem już po dwóch procedurach w innym miejscu ,ale jakoś nigdy o tym nie myślałam chyba nawet się nie zaleca aby jajeczka nie popękały,ale mogę się mylić. -
Dziewczynka wrote:Tutaj nie pomogę chociaż jestem już po dwóch procedurach w innym miejscu ,ale jakoś nigdy o tym nie myślałam chyba nawet się nie zaleca aby jajeczka nie popękały,ale mogę się mylić.
-
Dotipik wrote:A co nie wyszło w tamtych miejscach? Widzisz lepsze podejście na Polnej?
Nie wiem jak jest w innych miejscach w Poznaniu dopiero niedawno się przeprowadziliśmy i padło na Polną na chwilę obecną jestem zadowolona ktoś w końcu przejrzał całą dokumentację medyczną a było tego sporo jaki będzie efekt stymulacji zobaczymy .Poprzednio na dwie procedury uzyskaliśmy jeden zarodek.Dotipik lubi tę wiadomość
-
Dziewczynka wrote:Nie wiem jak jest w innych miejscach w Poznaniu dopiero niedawno się przeprowadziliśmy i padło na Polną na chwilę obecną jestem zadowolona ktoś w końcu przejrzał całą dokumentację medyczną a było tego sporo jaki będzie efekt stymulacji zobaczymy .Poprzednio na dwie procedury uzyskaliśmy jeden zarodek.
-
AniaAniaAnia🙂🙂🙂 wrote:Część. Wróciliśmy po rodzeństwo.Nie zrozumiem niepłodności nigdy 🙈 Miałam transfer na cyklu naturalnym na wizycie potwierdzającej jest pęcherzyk z ciałkiem żółtym na kolejnej wizycie kolejny pęcherzyk docent B też w lekkim szoku ,ale wychodzi na to , że zrobiliśmy sobie naturalną niespodziankę po jednym razie i zarodek się przyjął,ale z obliczeń wszystko się zgadza 🙈.
Co u Was ?
Cześć cześć o ja cie ale to niespodzianka 🥰🥰 super gratulacje kochana.
Oj ta natura ....
U nas ok mlody rośnie jak na droższa diabełek mały z niego czasami a tak to jest kochany czasami daje popalić babci jak jestem w pracy.
Zaczyna sam pokazywać że chce siku lub 💩 więc już od 2 msc gdzieś robimy często na nocniku lub z podkładka na kibelkuMartulek lubi tę wiadomość
-
Powodzenia dziewczyny ✊
Przyszły wyniki badań wolnego DNA płodowego zdrowy chłopiec uff 💙🐻........, Dotipik, Emfanka, AniaAniaAnia🙂🙂🙂, Patisonek 25, Bezova, Martulek, Manka lubią tę wiadomość
IVF 2024 .
4 ❄️❄️❄️❄️
1 transfer bhcg 0,2
2 transfer bhcg 330 ,720 ,1629 .
19.02.2025 jest ♥️ -
........ wrote:Cześć cześć o ja cie ale to niespodzianka 🥰🥰 super gratulacje kochana.
Oj ta natura ....
U nas ok mlody rośnie jak na droższa diabełek mały z niego czasami a tak to jest kochany czasami daje popalić babci jak jestem w pracy.
Zaczyna sam pokazywać że chce siku lub 💩 więc już od 2 msc gdzieś robimy często na nocniku lub z podkładka na kibelku
Mój też diabełek 🤣 ostatnio musiałam być z nim na wizycie to myślałam , że doc B gabinet rozniesie 🤣 teraz ma etap wywalania wszystkiego . Najważniejsze, że zdrowo nam dzieci rosną 🙂
Zobaczymy jak się dalej potoczy sytuacja . -
OlgaW wrote:Zosia92 mnie też zapewne czeka cykrzyca ciążowa przez moje problemy powiedz mi czy Ty też u doc B chodzisz na oddział i badania? Jak czytam grupę rodzę na Polnej i dziewczyny z cukrzycą mają jakieś pobyty na oddziale 🙈
Nie ani razu 🙂 Ciążę prowadzi doc B ,diabetolog internista doc A.G najpierw miałam wizyty co trzy tygodnie potem dwa teraz przy nadciśnieniu co tydzień miałam okres, że ktg dwa x w tygodniu .Wiem że część tak działa,ale to niestety też ma swój minus w postaci różnych pomiarów bobasa itd itp jak kilku ginekologów prowadzi i każdy podaje inne wymiary .OlgaW lubi tę wiadomość
-
ZOSIA92 wrote:Nie ani razu 🙂 Ciążę prowadzi doc B ,diabetolog internista doc A.G najpierw miałam wizyty co trzy tygodnie potem dwa teraz przy nadciśnieniu co tydzień miałam okres, że ktg dwa x w tygodniu .Wiem że część tak działa,ale to niestety też ma swój minus w postaci różnych pomiarów bobasa itd itp jak kilku ginekologów prowadzi i każdy podaje inne wymiary .
Dzięki za odpowiedź 🙂 Właśnie o to chodzi ostatnio koleżanka ze względu na chorobę i jej lekarz nie czuł do końca prowadzenia chodziła również na Polną pomiary szyjki ,waga dziecka zawsze się różniły między lekarzami z jednej strony mówiła dobrze, że kilku sprawdza z drugiej w pewnym momencie doszedł stres który pomiar brać np szyjki itd .