X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Polna IN VITRO
Odpowiedz

Polna IN VITRO

Oceń ten wątek:
  • Goździk2024 Debiutantka

Wysłany: 2 marca, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z endometriozą I adenomioza jaki miałyście zastosowany protokół na Polnej ? I jakie efekty

• Dziewczynka Ekspertka

Wysłany: 2 marca, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goździk2024 wrote:
    Dziewczyny z endometriozą I adenomioza jaki miałyście zastosowany protokół na Polnej ? I jakie efekty

U mnie endometrioza po diagnozie i leczeniu i dr Janowca bez adenomiozy zaczynałam zastrzykami wyciszającymi ( torbiele) teraz od wtorku zaczynam zastrzyki stymulujące puregon AMH mam dobre .Ostatnio poznałam dziewczynę na Polnej też z endometriozą plus niskie AMH stymulację zaczynała inaczej niż ja .

• Sukienka Przyjaciółka

Wysłany: 2 marca, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goździk2024 wrote:

Endometrioza efekt w postaci ciąży.Na resztę pytań chętnie odpowiem na priv.

IVF 2024 .
    4 ❄️❄️❄️❄️
    1 transfer bhcg 0,2
    2 transfer bhcg 330 ,720 ,1629 .
    19.02.2025 jest ♥️
  • Emfanka Przyjaciółka

Wysłany: 3 marca, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatkaagatka - wysłałam zaproszenie, chcę dopytać o zabieg usunięcia wodniaka i co dalej było (jak przerwa itd )

agatkaagatka lubi tę wiadomość

🙍‍♂️88' 🙍‍♀️89'. 🐶😸😸

06.2022 💉 IVF krótki protokół
    2 zarodki - oba nieprawidłowe ❌

08.2022 💉 IVF krótki protokół
    4 zarodki - 1 prawidłowy

Biopsje endometrium - wykryte zapalenie - leczenie wlewami/antybiotykami

04.2023 transfer nieudany 💔

08.2023💔 naturals - poronienie samoistne w 4 tyg

03.2024 💔 naturals - ciąża pozamaciczna, laparoskopia - prawy jajowód usunięty

Zmiana kliniki

01.2025 💉 IVF krótki protokół
    5 zarodków ❄️❄️❄️❄️❄️

03.2025 laparoskopia zwiadowcza
    usunięcie lewego jajowodu z powodu wodniaka/koagulacja zalążków endometrium otrzewnego/usunięcie zrostów

04.2025
    ✅ wizyta kontrolna
    ⏳ustalenie daty transferu
    ⏳wyniki biopsji endometrium
  • agatkaagatka Przyjaciółka

Wysłany: 3 marca, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emfanka wrote:
    agatkaagatka - wysłałam zaproszenie, chcę dopytać o zabieg usunięcia wodniaka i co dalej było (jak przerwa itd )

Jasne 🙂

Starania od 2018 roku .Poronienie 10 tc 💔,poronienie 18 tc 💔, ciąża pozamaciczna -brak jajowodu ,wodniak - brak kolejnego jajowodu.
    2 x ivf
    FET❄️5.1.1.
    Czekamy na 🌈 dziewczynkę
  • Sukienka Przyjaciółka

Wysłany: 3 marca, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina _30 gdzieś mi mignęło pytanie o maślan sodu brałam Forte ten 600 jedną dziennie z Health Labs też ma dobry skład.

IVF 2024 .
    4 ❄️❄️❄️❄️
    1 transfer bhcg 0,2
    19.02.2025 jest ♥️
  • Sukienka Przyjaciółka

Wysłany: 3 marca, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynka wrote:
    U mnie endometrioza po diagnozie i leczeniu i dr Janowca bez adenomiozy zaczynałam zastrzykami wyciszającymi ( torbiele) teraz od wtorku zaczynam zastrzyki stymulujące puregon AMH mam dobre .Ostatnio poznałam dziewczynę na Polnej też z endometriozą plus niskie AMH stymulację zaczynała inaczej niż ja .

Powodzenia ✊ Jak już szczęśliwie urodzę dzisiaj oddaliśmy krew na badania Nifty też mam zamiar udać się na konsultacje do dr Janowca odnośnie endometriozy i ogólnego leczenia.

IVF 2024 .
    4 ❄️❄️❄️❄️
    1 transfer bhcg 0,2
    19.02.2025 jest ♥️
  • Dziewczynka Ekspertka

Wysłany: 3 marca, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sukienka wrote:
    Powodzenia ✊ Jak już szczęśliwie urodzę dzisiaj oddaliśmy krew na badania Nifty też mam zamiar udać się na konsultacje do dr Janowca odnośnie endometriozy i ogólnego leczenia.

Z ciekawości zadzwonię jutro i dopytać jakie terminy aby też sobie ogarnąć tym bardziej , że po ciąży może być różnie,ale warto z pełnym przekonaniem jest to najlepszy specjalista od endometriozy ,adenomiozy i chorób współistniejące jeżeli chodzi o chirurgiczne leczenie to wiadomo są chirurdzy ginekolodzy każdy ma swoją działkę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca, 20:39

• ewelina_30 Przyjaciółka

Wysłany: 3 marca, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sukienka wrote:
    Ewelina _30 gdzieś mi mignęło pytanie o maślan sodu brałam Forte ten 600 jedną dziennie z Health Labs też ma dobry skład.

Dzięki!

1ivf 16 pobranych 10 ( gonapeptyl ,puregon )zapłodnionych 1 zarodek
    Transfer 5.1.1 bhcg 0,6
    2ivf 12 pobranych 9 zapłodnionych
    5❄️
    Dodatnie ANA RO, LA Plaquenil 400 mg - 3 miesiące
    Plaquenil 200mg ,acard ,clexana .
  • Dotipik Ekspertka

Wysłany: 3 marca, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałyście badanie krwi na początku stymulacji?:)

• Manka Ekspertka

Wysłany: 4 marca, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotipik wrote:
    Miałyście badanie krwi na początku stymulacji?:)

Miałam oznaczyć tylko progesteron przed rozpoczęciem stymulacji wcześniej miałam sprawdzane czy nie ma torbieli .Co do badań to trochę zależy jaki protokół rozmawiając z dziewczynami zalecenia się różniły .

Dotipik lubi tę wiadomość

• Dotipik Ekspertka

Wysłany: 4 marca, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manka wrote:
    Miałam oznaczyć tylko progesteron przed rozpoczęciem stymulacji wcześniej miałam sprawdzane czy nie ma torbieli .Co do badań to trochę zależy jaki protokół rozmawiając z dziewczynami zalecenia się różniły .
    Dziękuję za odpowiedź

• Sukienka Przyjaciółka

Wysłany: 4 marca, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynka wrote:
    Z ciekawości zadzwonię jutro i dopytać jakie terminy aby też sobie ogarnąć tym bardziej , że po ciąży może być różnie,ale warto z pełnym przekonaniem jest to najlepszy specjalista od endometriozy ,adenomiozy i chorób współistniejące jeżeli chodzi o chirurgiczne leczenie to wiadomo są chirurdzy ginekolodzy każdy ma swoją działkę.

Już się zapisałam na listę oczekujących.Na ten rok brak terminów nie wiadomo jak z kolejnym 🙈

IVF 2024 .
    4 ❄️❄️❄️❄️
    1 transfer bhcg 0,2
    19.02.2025 jest ♥️
  • Martulek Ekspertka

Wysłany: 5 marca, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 39 tc. Moge urodzić na dniach 🙈 szyjka już gotowa, bejbik napiera, zobaczymy tylko kiedy 💗

Bezova, Emfanka, ........ lubią tę wiadomość

2 inseminacje nieudane
    Polna Poznań:
    2 punkcje
    Kwiecień 2023 FET ( encorton) nieudany
    Listopad 2023 FET udany ( encorton, Accofil) - poronienie chybione 7tc Aniołek 💔
    2024 Dalsza diagnostyka immunologiczna i powrót, mamy 2 śnieżynki ❄️❄️
    Czerwiec 2024 FET udany ( Atosiban, Glucophage, Encorton, Accofil, clexane, immunopresja).
    Beta 107 500 😍
    8w3d ❤️🙏
    Emilka 13.03.2025 💗
  • ZOSIA92 Ekspertka

Wysłany: 5 marca, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martulek wrote:
    U mnie 39 tc. Moge urodzić na dniach 🙈 szyjka już gotowa, bejbik napiera, zobaczymy tylko kiedy 💗

Szczęśliwego rozwiązania ♥️

U mnie 35 jeszcze trzy tygodnie i doc mówił , że indukcja u mnie cukrzyca na insulinie i teraz nadciśnienie doszło.

Martulek lubi tę wiadomość

• ........ Autorytet

Wysłany: 9 marca, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martulek i Zosia92 trzymam kciuki za szybkie i zdrowe rozwiązanie ale ten czas szybko leci 🙂

Martulek lubi tę wiadomość

https://zrzutka.pl/g5kns3
    Dla naszej Kamisi

age.png

05.10.2022 FET c/n 4.2.1❤

16.06.23 CC 3780g 62cm 🥰🥰🥰
  • Dotipik Ekspertka

Wysłany: 10 marca, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, wiecie może czy można wjechać prywatnym samochodem pod centrum ivf:)? Domyślałam się, że nie, bo jakby każdy chcial:) ale może można to jakoś sprytnie zrobić:)?

• OlgaW Przyjaciółka

Wysłany: 10 marca, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotipik wrote:
    Cześć, wiecie może czy można wjechać prywatnym samochodem pod centrum ivf:)? Domyślałam się, że nie, bo jakby każdy chcial:) ale może można to jakoś sprytnie zrobić:)?

Jeździsz sama? Teraz jak mam monitoringi do ivf to mąż mnie wysadza koło tego szlabanu i sobie podchodzę potem po mnie przyjeżdża w centrum miasta z parkingiem do słabo 🙈

• Dotipik Ekspertka

Wysłany: 10 marca, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlgaW wrote:
    Jeździsz sama? Teraz jak mam monitoringi do ivf to mąż mnie wysadza koło tego szlabanu i sobie podchodzę potem po mnie przyjeżdża w centrum miasta z parkingiem do słabo 🙈
    No właśnie chce sama przyjechać, a nie jestem z Poznania:)

• AniaAniaAnia🙂🙂🙂 Znajoma

Wysłany: 10 marca, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ........ wrote:
    Martulek i Zosia92 trzymam kciuki za szybkie i zdrowe rozwiązanie ale ten czas szybko leci 🙂

Część. Wróciliśmy po rodzeństwo.Nie zrozumiem niepłodności nigdy 🙈 Miałam transfer na cyklu naturalnym na wizycie potwierdzającej jest pęcherzyk z ciałkiem żółtym na kolejnej wizycie kolejny pęcherzyk docent B też w lekkim szoku ,ale wychodzi na to , że zrobiliśmy sobie naturalną niespodziankę po jednym razie i zarodek się przyjął,ale z obliczeń wszystko się zgadza 🙈.

Co u Was ?

‹‹ 131 132 133 134 135 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ