X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Polna IN VITRO
Odpowiedz

Polna IN VITRO

Oceń ten wątek:
  • Dotipik Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlgaW wrote:
    Wynik bhcg już o dziwo jest 620 🤯 zobaczymy co to będzie dalej progesteronu jeszcze nie ma
    No pięknie!!!:) trzymamy kciuki:) piękna beta.

• AgnieszkaB Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlgaW wrote:
    Wynik bhcg już o dziwo jest 620 🤯 zobaczymy co to będzie dalej progesteronu jeszcze nie ma

Zawsze jest nadzieja .Obecnie 33 tc ciąży naturalnej poprzednia po ivf i naturalna .Jak byłam na potwierdzeniu trzeciej ciąży u docenta to mówił , że teraz ma wiele takich naturalnych niespodzianek po wcześniejszej ciąży czy leczeniu ivf. Trzymam kciuki za przyrosty ✊ Oczywiście pomijam sytuacje gdzie jest np czynnik jajowodowy i nie ma szans na naturalną ciążę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 13:12

OlgaW lubi tę wiadomość

2021. synek💛
    2023 córeczka 💙
  • OlgaW Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotipik wrote:
    No pięknie!!!:) trzymamy kciuki:) piękna beta.

Ja jestem w lekkim szoku tym bardziej , że robiłam około 20 tysięcy kroków dziennie ,wróciłam na pilates ,okres świąt był intensywny🙈🙈 .Docent mi napisał aby włączyć clexane i acard jak wynik wyjdzie dodatni mam trzy dodatnie mutacje ma krzepliwość.

• agatkaagatka Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlgaW wrote:
    Ja jestem w lekkim szoku tym bardziej , że robiłam około 20 tysięcy kroków dziennie ,wróciłam na pilates ,okres świąt był intensywny🙈🙈 .Docent mi napisał aby włączyć clexane i acard jak wynik wyjdzie dodatni mam trzy dodatnie mutacje ma krzepliwość.

Trzymam ✊

Pilates bardzo dobrze wpływa na funkcję mięśni dna miednicy krążenie krwi ,ukrwienie macicy ale nie każdy się w tym odnajdzie . Polecana jest również akupunktura u mnie nic nie dała ale warto próbować.Sama jak tylko mam pozwolenie to staram się być aktywna fizycznie w ciąży ma wiele zalet .🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 13:59

OlgaW lubi tę wiadomość

Starania od 2018 roku .Poronienie 10 tc 💔,poronienie 18 tc 💔, ciąża pozamaciczna -brak jajowodu ,wodniak - brak kolejnego jajowodu.
    2 x ivf
    FET❄️5.1.1.
    Czekamy na 🌈 dziewczynkę
  • OlgaW Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatkaagatka wrote:
    Trzymam ✊

Pilates bardzo dobrze wpływa na funkcję mięśni dna miednicy krążenie krwi ,ukrwienie macicy ale nie każdy się w tym odnajdzie . Polecana jest również akupunktura u mnie nic nie dała ale warto próbować.Sama jak tylko mam pozwolenie to staram się być aktywna fizycznie w ciąży ma wiele zalet .🙂

Każdy musi znaleźć coś dla ciebie 🙂 Odpadam z biegania ,siłownia , bieżnie nie czuje tego bardziej się irytuje 🤣

• Emfanka Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlgaW wrote:

Jaki piękny wynik <3 Mocno trzymam kciuki za dalsze przyrosty!

🙍‍♂️88' 🙍‍♀️89'. 🐶😸😸

06.2022 💉 IVF krótki protokół
    2 zarodki - oba nieprawidłowe ❌

08.2022 💉 IVF krótki protokół
    4 zarodki - 1 prawidłowy

Biopsje endometrium - wykryte zapalenie - leczenie wlewami/antybiotykami

04.2023 transfer nieudany 💔

08.2023💔 naturals - poronienie samoistne w 4 tyg

03.2024 💔 naturals - ciąża pozamaciczna, laparoskopia - prawy jajowód usunięty

Zmiana kliniki

01.2025 💉 IVF krótki protokół
    5 zarodków ❄️❄️❄️❄️❄️

03.2025 laparoskopia zwiadowcza
    usunięcie lewego jajowodu z powodu wodniaka/koagulacja zalążków endometrium otrzewnego/usunięcie zrostów

04.2025
    ✅ wizyta kontrolna
    ⏳ustalenie daty transferu
    ⏳wyniki biopsji endometrium
  • Mama_Hani Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michalina 🍀 wrote:
    Minimum 10 dni może być dłużej szpital Degi .

Dobrze, że to labolatorium dalej funkcjonuje.Babcia była tak prowadzona później nastała pandemia po niej zlikwidowali jeden oddział został taki mały i teraz tylko tam robią klasyfikacje do leczenia biologicznego inne miasta przejęły ogólną diagnostyke.Ewentualnie jest tak na Strusia i Śrem albo Kościan ma dobry oddział dokładnie nie pamiętam .Tam dobrze są robione przeciwciała i też różne panele np na twardzinę układową a to jest inny specyficzny panel

• AniaAniaAnia🙂🙂🙂 Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgnieszkaB wrote:
    Zawsze jest nadzieja .Obecnie 33 tc ciąży naturalnej poprzednia po ivf i naturalna .Jak byłam na potwierdzeniu trzeciej ciąży u docenta to mówił , że teraz ma wiele takich naturalnych niespodzianek po wcześniejszej ciąży czy leczeniu ivf. Trzymam kciuki za przyrosty ✊ Oczywiście pomijam sytuacje gdzie jest np czynnik jajowodowy i nie ma szans na naturalną ciążę.

Oj tak .Wróciliśmy po rodzeństwo dla synka .Transfer miałam na cyklu naturalnym mowie no co jestem niepłodna a tu przyjął się zarodek a drugi bliźniak z ciąży naturalnej wpadliśmy .Potwierdzone w 100 % jest chłopiec i dziewczynka zarodek nie mógł się podzielić .Wszystko dobrze na chwilę obecną 🙂

AgnieszkaB lubi tę wiadomość

• AgnieszkaB Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaAniaAnia🙂🙂🙂 wrote:
    Oj tak .Wróciliśmy po rodzeństwo dla synka .Transfer miałam na cyklu naturalnym mowie no co jestem niepłodna a tu przyjął się zarodek a drugi bliźniak z ciąży naturalnej wpadliśmy .Potwierdzone w 100 % jest chłopiec i dziewczynka zarodek nie mógł się podzielić .Wszystko dobrze na chwilę obecną 🙂

Dalsza koleżanka po wielu bojach zdecydowała się na adopcje zarodka urodziła córeczkę po roku zaszła nagle w ciążę naturalnie dwa tygodnie temu przywitali na świecie swojego biologicznego synka 🙂

AniaAniaAnia🙂🙂🙂 lubi tę wiadomość

2021. synek💛
    2023 córeczka 💙
  • AniaAniaAnia🙂🙂🙂 Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgnieszkaB wrote:
    Dalsza koleżanka po wielu bojach zdecydowała się na adopcje zarodka urodziła córeczkę po roku zaszła nagle w ciążę naturalnie dwa tygodnie temu przywitali na świecie swojego biologicznego synka 🙂

Szczerze w tej całej niepłodności jednym z najcięższych psychicznie momentów było dla mnie to jak ja osoba niepłodna może zaliczyć wpadkę no jak ? Doc Brązert mi mówił , że to nie oznacza błędnego kierowania do ivf ale w ciąży czy po niej wystąpiły pewne czynniki które zwiększyły płodność jakoś mi było łatwiej to wszystko zaakceptować i zacząć się cieszyć.

• AgnieszkaB Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaAniaAnia🙂🙂🙂 wrote:
    Szczerze w tej całej niepłodności jednym z najcięższych psychicznie momentów było dla mnie to jak ja osoba niepłodna może zaliczyć wpadkę no jak ? Doc Brązert mi mówił , że to nie oznacza błędnego kierowania do ivf ale w ciąży czy po niej wystąpiły pewne czynniki które zwiększyły płodność jakoś mi było łatwiej to wszystko zaakceptować i zacząć się cieszyć.

Jest to zdecydowanie jeden z trudniejszych emocjonalnie momentów choroby niepłodność.

2021. synek💛
    2023 córeczka 💙
‹‹ 156 157 158 159 160
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ