Polna IN VITRO
-
WIADOMOŚĆ
-
OlgaW wrote:Wynik bhcg już o dziwo jest 620 🤯 zobaczymy co to będzie dalej progesteronu jeszcze nie ma
Zawsze jest nadzieja .Obecnie 33 tc ciąży naturalnej poprzednia po ivf i naturalna .Jak byłam na potwierdzeniu trzeciej ciąży u docenta to mówił , że teraz ma wiele takich naturalnych niespodzianek po wcześniejszej ciąży czy leczeniu ivf. Trzymam kciuki za przyrosty ✊ Oczywiście pomijam sytuacje gdzie jest np czynnik jajowodowy i nie ma szans na naturalną ciążę.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 13:12
OlgaW lubi tę wiadomość
2021. synek💛
2023 córeczka 💙 -
Dotipik wrote:No pięknie!!!
trzymamy kciuki:) piękna beta.
Ja jestem w lekkim szoku tym bardziej , że robiłam około 20 tysięcy kroków dziennie ,wróciłam na pilates ,okres świąt był intensywny🙈🙈 .Docent mi napisał aby włączyć clexane i acard jak wynik wyjdzie dodatni mam trzy dodatnie mutacje ma krzepliwość. -
OlgaW wrote:Ja jestem w lekkim szoku tym bardziej , że robiłam około 20 tysięcy kroków dziennie ,wróciłam na pilates ,okres świąt był intensywny🙈🙈 .Docent mi napisał aby włączyć clexane i acard jak wynik wyjdzie dodatni mam trzy dodatnie mutacje ma krzepliwość.
Trzymam ✊
Pilates bardzo dobrze wpływa na funkcję mięśni dna miednicy krążenie krwi ,ukrwienie macicy ale nie każdy się w tym odnajdzie . Polecana jest również akupunktura u mnie nic nie dała ale warto próbować.Sama jak tylko mam pozwolenie to staram się być aktywna fizycznie w ciąży ma wiele zalet .🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 13:59
OlgaW lubi tę wiadomość
Starania od 2018 roku .Poronienie 10 tc 💔,poronienie 18 tc 💔, ciąża pozamaciczna -brak jajowodu ,wodniak - brak kolejnego jajowodu.
2 x ivf
FET❄️5.1.1.
Czekamy na 🌈 dziewczynkę -
agatkaagatka wrote:Trzymam ✊
Pilates bardzo dobrze wpływa na funkcję mięśni dna miednicy krążenie krwi ,ukrwienie macicy ale nie każdy się w tym odnajdzie . Polecana jest również akupunktura u mnie nic nie dała ale warto próbować.Sama jak tylko mam pozwolenie to staram się być aktywna fizycznie w ciąży ma wiele zalet .🙂
Każdy musi znaleźć coś dla ciebie 🙂 Odpadam z biegania ,siłownia , bieżnie nie czuje tego bardziej się irytuje 🤣 -
OlgaW wrote:Wynik bhcg już o dziwo jest 620 🤯 zobaczymy co to będzie dalej progesteronu jeszcze nie ma
Jaki piękny wynikMocno trzymam kciuki za dalsze przyrosty!
🙍♂️88' 🙍♀️89'. 🐶😸😸
06.2022 💉 IVF krótki protokół
2 zarodki - oba nieprawidłowe ❌
08.2022 💉 IVF krótki protokół
4 zarodki - 1 prawidłowy
Biopsje endometrium - wykryte zapalenie - leczenie wlewami/antybiotykami
04.2023 transfer nieudany 💔
08.2023💔 naturals - poronienie samoistne w 4 tyg
03.2024 💔 naturals - ciąża pozamaciczna, laparoskopia - prawy jajowód usunięty
Zmiana kliniki
01.2025 💉 IVF krótki protokół
5 zarodków ❄️❄️❄️❄️❄️
03.2025 laparoskopia zwiadowcza
usunięcie lewego jajowodu z powodu wodniaka/koagulacja zalążków endometrium otrzewnego/usunięcie zrostów
04.2025
✅ wizyta kontrolna
⏳ustalenie daty transferu
⏳wyniki biopsji endometrium -
Michalina 🍀 wrote:Minimum 10 dni może być dłużej szpital Degi .
Dobrze, że to labolatorium dalej funkcjonuje.Babcia była tak prowadzona później nastała pandemia po niej zlikwidowali jeden oddział został taki mały i teraz tylko tam robią klasyfikacje do leczenia biologicznego inne miasta przejęły ogólną diagnostyke.Ewentualnie jest tak na Strusia i Śrem albo Kościan ma dobry oddział dokładnie nie pamiętam .Tam dobrze są robione przeciwciała i też różne panele np na twardzinę układową a to jest inny specyficzny panel -
AgnieszkaB wrote:Zawsze jest nadzieja .Obecnie 33 tc ciąży naturalnej poprzednia po ivf i naturalna .Jak byłam na potwierdzeniu trzeciej ciąży u docenta to mówił , że teraz ma wiele takich naturalnych niespodzianek po wcześniejszej ciąży czy leczeniu ivf. Trzymam kciuki za przyrosty ✊ Oczywiście pomijam sytuacje gdzie jest np czynnik jajowodowy i nie ma szans na naturalną ciążę.
Oj tak .Wróciliśmy po rodzeństwo dla synka .Transfer miałam na cyklu naturalnym mowie no co jestem niepłodna a tu przyjął się zarodek a drugi bliźniak z ciąży naturalnej wpadliśmy .Potwierdzone w 100 % jest chłopiec i dziewczynka zarodek nie mógł się podzielić .Wszystko dobrze na chwilę obecną 🙂AgnieszkaB lubi tę wiadomość
-
AniaAniaAnia🙂🙂🙂 wrote:Oj tak .Wróciliśmy po rodzeństwo dla synka .Transfer miałam na cyklu naturalnym mowie no co jestem niepłodna a tu przyjął się zarodek a drugi bliźniak z ciąży naturalnej wpadliśmy .Potwierdzone w 100 % jest chłopiec i dziewczynka zarodek nie mógł się podzielić .Wszystko dobrze na chwilę obecną 🙂
Dalsza koleżanka po wielu bojach zdecydowała się na adopcje zarodka urodziła córeczkę po roku zaszła nagle w ciążę naturalnie dwa tygodnie temu przywitali na świecie swojego biologicznego synka 🙂AniaAniaAnia🙂🙂🙂 lubi tę wiadomość
2021. synek💛
2023 córeczka 💙 -
AgnieszkaB wrote:Dalsza koleżanka po wielu bojach zdecydowała się na adopcje zarodka urodziła córeczkę po roku zaszła nagle w ciążę naturalnie dwa tygodnie temu przywitali na świecie swojego biologicznego synka 🙂
Szczerze w tej całej niepłodności jednym z najcięższych psychicznie momentów było dla mnie to jak ja osoba niepłodna może zaliczyć wpadkę no jak ? Doc Brązert mi mówił , że to nie oznacza błędnego kierowania do ivf ale w ciąży czy po niej wystąpiły pewne czynniki które zwiększyły płodność jakoś mi było łatwiej to wszystko zaakceptować i zacząć się cieszyć. -
AniaAniaAnia🙂🙂🙂 wrote:Szczerze w tej całej niepłodności jednym z najcięższych psychicznie momentów było dla mnie to jak ja osoba niepłodna może zaliczyć wpadkę no jak ? Doc Brązert mi mówił , że to nie oznacza błędnego kierowania do ivf ale w ciąży czy po niej wystąpiły pewne czynniki które zwiększyły płodność jakoś mi było łatwiej to wszystko zaakceptować i zacząć się cieszyć.
Jest to zdecydowanie jeden z trudniejszych emocjonalnie momentów choroby niepłodność.2021. synek💛
2023 córeczka 💙 -