Polna IN VITRO
-
WIADOMOŚĆ
-
ewelina_30 wrote:Oficjalnie koniec przerwy zielone światło od reumatologa startujemy z przygotowaniami 🙂
Powiedzenia 🙂
My podjęliśmy decyzję o przerwie .Teraz idę na kontrolę po punkcji ustalenie planu ale w czerwcu lecimy na zaplanowany urlop córka która jest już z nami w tym wszystkim jest najważniejsza. Koło września wracamy -
Mama_Hani wrote:Powiedzenia 🙂
My podjęliśmy decyzję o przerwie .Teraz idę na kontrolę po punkcji ustalenie planu ale w czerwcu lecimy na zaplanowany urlop córka która jest już z nami w tym wszystkim jest najważniejsza. Koło września wracamy
I bardzo dobrze - odpoczniesz
Ja dzisiaj dostałam informację, znajomi, którzy też po przejściach - walczyli w MedArt teraz przeszli do Invimedu - zostaną Rodzicamizmiana klinki + odpoczynek od pracy (On poszedł na L4 dla poratowania zdrowia) i pyk - poszło
Staram się chłonąć takie historieU mnie już nie ma szans na naturalną ciążę, ale trzymam kciuki za nasze ❄️
Michalina 🍀, Mama_Hani, Dotipik lubią tę wiadomość
🙍♂️88' 🙍♀️89'. 🐶😸😸
06.2022 💉 IVF krótki protokół
2 zarodki - oba nieprawidłowe ❌
08.2022 💉 IVF krótki protokół
4 zarodki - 1 prawidłowy
Biopsje endometrium - wykryte zapalenie - leczenie wlewami/antybiotykami
04.2023 transfer nieudany 💔
08.2023💔 naturals - poronienie samoistne w 4 tyg
03.2024 💔 naturals - ciąża pozamaciczna, laparoskopia - prawy jajowód usunięty
Zmiana kliniki
01.2025 💉 IVF krótki protokół
5 zarodków ❄️❄️❄️❄️❄️
03.2025 laparoskopia zwiadowcza
usunięcie lewego jajowodu z powodu wodniaka/koagulacja zalążków endometrium otrzewnego/usunięcie zrostów
04.2025
✅ wizyta kontrolna
⏳ustalenie daty transferu
⏳wyniki biopsji endometrium -
Emfanka wrote:I bardzo dobrze - odpoczniesz
Ja dzisiaj dostałam informację, znajomi, którzy też po przejściach - walczyli w MedArt teraz przeszli do Invimedu - zostaną Rodzicamizmiana klinki + odpoczynek od pracy (On poszedł na L4 dla poratowania zdrowia) i pyk - poszło
Staram się chłonąć takie historieU mnie już nie ma szans na naturalną ciążę, ale trzymam kciuki za nasze ❄️
Czasami właśnie inne spojrzenie potrafi być tym brakującym puzzlem .My po 4 nieudanych transferach w klinice pastelova zdecydowaliśmy o zmianie kliniki .Moja głowa też odpoczywa. -
Emfanka wrote:I bardzo dobrze - odpoczniesz
Odpoczynek psychiczny jest jedną z ważniejszych elementów podczas starań.Kontrola stresu jest bardzo trudna ale patrząc chociażby na wpływ czy to przewlekłego stresu albo jakiś jeden mocny czynnik stresogenny może nawet powodować rzut choroby np w chorobach o podłożu autoimmunologicznym . Ogólnie stres na bardzo duży wpływ na działanie naszego układu immunologicznego . -
Mama_Hani wrote:Odpoczynek psychiczny jest jedną z ważniejszych elementów podczas starań.Kontrola stresu jest bardzo trudna ale patrząc chociażby na wpływ czy to przewlekłego stresu albo jakiś jeden mocny czynnik stresogenny może nawet powodować rzut choroby np w chorobach o podłożu autoimmunologicznym . Ogólnie stres na bardzo duży wpływ na działanie naszego układu immunologicznego .
Jeszcze kilka lat temu zmagałam się z ciężkim objawem Raynauda. Zimą miałam tak sztywne palce na mrozie nic nie mogłam ani zadzwonić po kogoś, utrzymać klucz rękawiczki nic nie dawały pulsowanie które czasami potrafiło trwać 15 minut czasami krócej .Dopiero po wejściu do domu czy gdzieś w ciepłe miejsce ustawało albo ochłodzenie zimną wodą, ciepła to było masakra.Od reumatologa ,immunologa dostałam leki typu Lacipil blokery kanału wapniowego na rozszerzenie naczyń szczerze mało co dało .Od dwóch lat odkąd zaczęłam dbać o siebie uczyć się zarządzania stresem,zdrowa dieta ,ruch ale bez zero wszystkiego objaw złagodniał nie potrzebuje żadnych leków jedynie cieplejsze rękawiczki .Dotipik lubi tę wiadomość
1ivf 16 pobranych 10 ( gonapeptyl ,puregon )zapłodnionych 1 zarodek
Transfer 5.1.1 bhcg 0,6
2ivf 12 pobranych 9 zapłodnionych
5❄️
Dodatnie ANA RO, LA Plaquenil 400 mg -
ewelina_30 wrote:Jeszcze kilka lat temu zmagałam się z ciężkim objawem Raynauda. Zimą miałam tak sztywne palce na mrozie nic nie mogłam ani zadzwonić po kogoś, utrzymać klucz rękawiczki nic nie dawały pulsowanie które czasami potrafiło trwać 15 minut czasami krócej .Dopiero po wejściu do domu czy gdzieś w ciepłe miejsce ustawało albo ochłodzenie zimną wodą, ciepła to było masakra.Od reumatologa ,immunologa dostałam leki typu Lacipil blokery kanału wapniowego na rozszerzenie naczyń szczerze mało co dało .Od dwóch lat odkąd zaczęłam dbać o siebie uczyć się zarządzania stresem,zdrowa dieta ,ruch ale bez zero wszystkiego objaw złagodniał nie potrzebuje żadnych leków jedynie cieplejsze rękawiczki .
może ktoś też ma problemy ze spaniem;))) a w czasie spadnia wydziela się hormon wzrost-ponoć działa odmladzająco:)
-
Dotipik wrote:Life balance najważniejszy:) Słuchajcie oblusgiwal mnie w aptece Wielkopolskiej przemiły, przemiły magister. Troszkę pogadaliśmy i polecił mi żelki z melatonina na spanie, kupilam, bo już gdzieś o nich słyszałam. Ponoć działają rewelacyjnie-tak tylko dziele się informacją
może ktoś też ma problemy ze spaniem;))) a w czasie spadnia wydziela się hormon wzrost-ponoć działa odmladzająco:)
Jaka dawka? Po 35 roku życia już spada tylko aby brać nie więcej niż 3 mg.1ivf 16 pobranych 10 ( gonapeptyl ,puregon )zapłodnionych 1 zarodek
Transfer 5.1.1 bhcg 0,6
2ivf 12 pobranych 9 zapłodnionych
5❄️
Dodatnie ANA RO, LA Plaquenil 400 mg -
ewelina_30 wrote:Jaka dawka? Po 35 roku życia już spada tylko aby brać nie więcej niż 3 mg.
-
Dotipik wrote:Widzę, że jest 1mg melatoniny, ale też ekstrakt z lawędy jest w tym specyfiku...I tu mam zagwostke teraz czy brać, bo lawenda działa na receproty estrogenowe. Hmm zobaczę jak będę po tym spać.
Melatonina ma wpływ na prawidłowy rozwój pęcherzyka w komórkach ziarnistych pęcherzyka znajdują się receptory dla melatoniny warto suplementować po 35 roku życia .ewelina_30 lubi tę wiadomość
-
Mama_Hani wrote:Melatonina ma wpływ na prawidłowy rozwój pęcherzyka w komórkach ziarnistych pęcherzyka znajdują się receptory dla melatoniny warto suplementować po 35 roku życia .
-
Dotipik wrote:Biorę samą melatonine, ale o żelkach słyszałam właśnie, a tam lawenda...więc ten specyfik odpada, może ta lawenda i coś tam jeszcze w nich działa tak prosennie. Bo na zwykłej melatoninie i tak się wybudzam.
Z ciekawości poczytam możliwe właśnie połączenie kilku substancji a też zawodowo mi się przyda . -
Mama_Hani wrote:Tak jeszcze przeczytałam na innym wątku doc B wraca do pracy w szpitalu na oddziale 🙂
🙂 🙂Po dobrych trzech latach przerwy doc mówił często na wizytach , że brakuje mu oddziału .Starania od 2018 roku .Poronienie 10 tc 💔,poronienie 18 tc 💔, ciąża pozamaciczna -brak jajowodu ,wodniak - brak kolejnego jajowodu.
2 x ivf
FET❄️5.1.1.
Czekamy na 🌈 dziewczynkę -
agatkaagatka wrote:🙂 🙂Po dobrych trzech latach przerwy doc mówił często na wizytach , że brakuje mu oddziału .
Tak ♥️ Leżąc teraz na Polnej podziwiam Profesor Ożegowską kobieta ze stali ma pod sobą trzy oddziały PRIM 2 jest również na dole obok sekretariatu docenta też tam jest kończony jest remont ,konsultant krajowa i inne funkcje uczelni jak to wszystko łączy tutaj ukłony 🙂 -
Super informacja 🙂 Teraz nawet lekarz z tego samego oddziału może podważyć zasadność np skierowania na CC ( koleżanka miała taką sytuacje trafiła na oddział gdzie pracuje jej lekarz prowadzący niestety inny z tego samego oddziału podważał skierowanie i lekarz prowadzący mojej koleżanki musiał mocno postawić na swoim aby się odbyło) niestety wszystko zależy ma kogo się trafi .
-
Z jednej strony bardzo dobrze , że docent wrócił na oddział .Praktycznie większość moich koleżanek co zostaje po leczeniu niepłodności w klinice a lekarze nie mają praktyki w szpitalu przy drugiej ciąży decydują się na prowadzenie u dwóch lekarzy w tym jednego ze szpitala wszystko jest dobrze do momentu braku pobytów w szpitalu tutaj zaczynają się schody i generowanie dużego stresu.
-
Manka wrote:W nocy zostałam najszczęśliwszą osobą na świecie urodził się mój synek Felicjan ♥️
Powodzenia dziewczyny ♥️
Gratulacje 😘Starania od 2021
💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️35 L
AMH- 3.33, 3.77, 4.34
Kir Bx,NK 15,7% , witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
Trombofilia MTHFR homo, PAI-1 4G/5G ❌️
Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️ Cross-match 33.2%❌️60.5%❌️immunosupresja (equoral i encorton)❌️Allo-mlr 37.3%✅️p/c p.jądrowe , ANA ✅️
histeroskopia -polipowate endo -łyżeczkowanie 🔥-20kg
👨36 L
Kiepskie parametry nasienia ❌️
Kariotyp-✅️trombofilia MTHFR hetero, PAI-1, V-Leiden hetero❌️
8 IUI ❌️
Zmiana lekarza 11.2024
➡️2025 IVF MZ
Kwalifikacja 23.01 ✅️
Rozpisanie stymulacji 31.03✅️
Start stymulacji 4.04🍀
(Mensinorm150 jm, Puergon 50jm, Orgalutran 0.25 mg) Zivafert 5000j.m 2 x
1 podgląd 09.04 🥚2 podgląd 11.04🥚3 podgląd 14.04