Polna IN VITRO
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Mona1990 wrote:Hej wszystkim.
Ja również leczę się u prof. Banaszewskiej. U nas pierwsza procedura. Całość rozpoczęła się w marcu br. Po punkcji uzyskano 3 zarodki. Jestem po dwóch nieudanych transferach:(. Czekam na szczegółowe badania i trzeci transfer. Niestety nie załapaliśmy się do programu i nas cała procedura dotychczas kosztowała ponad 19000,00 PLN. Prof. Banaszewską jednak z czystym sumieniem mogę polecić. Bardzo konkretna i rzetelna osoba. -
nick nieaktualny
-
Marta 5689 wrote:Czy któraś z Was mogłaby napisać jak wygląda przygotowanie do kriotransferu? Jak często trzeba chodzić na monitoring endometrium? W którym dniu cyklu następuje transfer po owulacji tak?
To zależy czy będziesz miała na cyklu sztucznym /naturalnym, sztuczny to są z max dwie wizyty, tak najczęściej wypada, natomiast na naturalnym to z 3 max 4, i tutaj zależy jakie długie masz cykle kiedy występuje u Ciebie owulacja, następnie dochodzi progesteron i po pięciu dniach transfer 🙂
Co do leków to są różne więc nie chce za bardzo pisać, też pewnie zależy od lekarza.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2021, 21:27
-
Karina89 wrote:To zależy czy będziesz miała na cyklu sztucznym /naturalnym, sztuczny to są z max dwie wizyty, tak najczęściej wypada, natomiast na naturalnym to z 3 max 4, i tutaj zależy jakie długie masz cykle kiedy występuje u Ciebie owulacja, następnie dochodzi progesteron i po pięciu dniach transfer 🙂
Co do leków to są różne więc nie chce za bardzo pisać, też pewnie zależy od lekarza.
Bardzo dziękuję
Czyli 5 dni po owulacji jest transfer jak rozumiem.
A czy w cyklu sztucznym to bierze się leki w tabletkach czy raczej zastrzykach?
Bardzo Ci dziękuję -
Marta 5689 wrote:Bardzo dziękuję
Czyli 5 dni po owulacji jest transfer jak rozumiem.
A czy w cyklu sztucznym to bierze się leki w tabletkach czy raczej zastrzykach?
Bardzo Ci dziękuję
Dzień owulacji jest dniem 0 plus 5 dni tyle ile ma zarodek branie progesteronu i później tranafer na cyklu sztucznym estrogeny najczęściej w formie doustnej, progesteron zastrzyki, dopochwowo i mogą być też doustne, no i powodzenia🙂 -
Marylkaa wrote:Dziewczyny, jak to teraz wyglądana na Polnej w pandemii. W 1dc mam iść na usg, by sprawdzić czy mogę zacząć stymulacje, ale przecież oni tam nie pracują w niedzielę. Macie może doświadczenie? Jeśli @ przyjdzie dziś będę w kropce...
Hmm, nie wiem co doradzić, ja przed rozpoczęciem stymulacji miałam wizytę u lekarza prowadzącego w gabinecie akurat, może dopytaj lekarza jak przyjdzie jutro miesiączka co zrobić. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Marylkaa wrote:Dziewczyny, jak to teraz wyglądana na Polnej w pandemii. W 1dc mam iść na usg, by sprawdzić czy mogę zacząć stymulacje, ale przecież oni tam nie pracują w niedzielę. Macie może doświadczenie? Jeśli @ przyjdzie dziś będę w kropce...
-
Marta 5689 wrote:Powodzenia
Przebywasz po transferze na l4? -
-
Karina89 wrote:Dzień owulacji jest dniem 0 plus 5 dni tyle ile ma zarodek branie progesteronu i później tranafer na cyklu sztucznym estrogeny najczęściej w formie doustnej, progesteron zastrzyki, dopochwowo i mogą być też doustne, no i powodzenia🙂
-
Barbara04 wrote:Z tego co wiem to tam zawsze ktoś jest w niedzielę, bo przecież miesiączki nie przesuniesz, jak tak wypada to tak musi być. Chodzi mi oczywiscie o poradnie w budynku D bo tam się wszystko odbywa.