X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Polna IN VITRO
Odpowiedz

Polna IN VITRO

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2021, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś miał transfer ostatnio na polnej ?

• Zaba90 Autorytet

Wysłany: 21 października 2021, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia8705 wrote:
    Ktoś miał transfer ostatnio na polnej ?

Zobacz na priv 🙂

1 UIU - ciąża pozamaciczna😔
    transfer - 07.2020
    9 dpt bhcg-93🍀

31.03.2021 - Antoni 💙
    2023 powrót po rodzeństwo
  • Marta 5689 Koleżanka

Wysłany: 21 października 2021, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona1990 wrote:
    Hej wszystkim.
    Ja również leczę się u prof. Banaszewskiej. U nas pierwsza procedura. Całość rozpoczęła się w marcu br. Po punkcji uzyskano 3 zarodki. Jestem po dwóch nieudanych transferach:(. Czekam na szczegółowe badania i trzeci transfer. Niestety nie załapaliśmy się do programu i nas cała procedura dotychczas kosztowała ponad 19000,00 PLN. Prof. Banaszewską jednak z czystym sumieniem mogę polecić. Bardzo konkretna i rzetelna osoba.
    Trzymam kciuki, aby 3 podejście bylo ostatnim. Jakie badania proponują dalej?

• Marta 5689 Koleżanka

Wysłany: 21 października 2021, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was mogłaby napisać jak wygląda przygotowanie do kriotransferu? Jak często trzeba chodzić na monitoring endometrium? W którym dniu cyklu następuje transfer po owulacji tak?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2021, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie pomogę bo miałam świeży

• Karina89 Autorytet

Wysłany: 22 października 2021, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta 5689 wrote:
    Czy któraś z Was mogłaby napisać jak wygląda przygotowanie do kriotransferu? Jak często trzeba chodzić na monitoring endometrium? W którym dniu cyklu następuje transfer po owulacji tak?

To zależy czy będziesz miała na cyklu sztucznym /naturalnym, sztuczny to są z max dwie wizyty, tak najczęściej wypada, natomiast na naturalnym to z 3 max 4, i tutaj zależy jakie długie masz cykle kiedy występuje u Ciebie owulacja, następnie dochodzi progesteron i po pięciu dniach transfer 🙂
    Co do leków to są różne więc nie chce za bardzo pisać, też pewnie zależy od lekarza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2021, 21:27

• Karina89 Autorytet

Wysłany: 22 października 2021, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia8705 wrote:

Kciuki za transfer 🙂

• Marta 5689 Koleżanka

Wysłany: 23 października 2021, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina89 wrote:
    To zależy czy będziesz miała na cyklu sztucznym /naturalnym, sztuczny to są z max dwie wizyty, tak najczęściej wypada, natomiast na naturalnym to z 3 max 4, i tutaj zależy jakie długie masz cykle kiedy występuje u Ciebie owulacja, następnie dochodzi progesteron i po pięciu dniach transfer 🙂
    Co do leków to są różne więc nie chce za bardzo pisać, też pewnie zależy od lekarza.

Bardzo dziękuję :)
    Czyli 5 dni po owulacji jest transfer jak rozumiem.
    A czy w cyklu sztucznym to bierze się leki w tabletkach czy raczej zastrzykach?
    Bardzo Ci dziękuję :)

• Marta 5689 Koleżanka

Wysłany: 23 października 2021, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia8705 wrote:

Powodzenia :)
    Przebywasz po transferze na l4?

• Karina89 Autorytet

Wysłany: 23 października 2021, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta 5689 wrote:
    Bardzo dziękuję :)
    Czyli 5 dni po owulacji jest transfer jak rozumiem.
    A czy w cyklu sztucznym to bierze się leki w tabletkach czy raczej zastrzykach?
    Bardzo Ci dziękuję :)

Dzień owulacji jest dniem 0 plus 5 dni tyle ile ma zarodek branie progesteronu i później tranafer na cyklu sztucznym estrogeny najczęściej w formie doustnej, progesteron zastrzyki, dopochwowo i mogą być też doustne, no i powodzenia🙂

• Marylkaa Znajoma

Wysłany: 23 października 2021, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak to teraz wyglądana na Polnej w pandemii. W 1dc mam iść na usg, by sprawdzić czy mogę zacząć stymulacje, ale przecież oni tam nie pracują w niedzielę. Macie może doświadczenie? Jeśli @ przyjdzie dziś będę w kropce...

• Karina89 Autorytet

Wysłany: 23 października 2021, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marylkaa wrote:
    Dziewczyny, jak to teraz wyglądana na Polnej w pandemii. W 1dc mam iść na usg, by sprawdzić czy mogę zacząć stymulacje, ale przecież oni tam nie pracują w niedzielę. Macie może doświadczenie? Jeśli @ przyjdzie dziś będę w kropce...

Hmm, nie wiem co doradzić, ja przed rozpoczęciem stymulacji miałam wizytę u lekarza prowadzącego w gabinecie akurat, może dopytaj lekarza jak przyjdzie jutro miesiączka co zrobić.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2021, 02:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina89 wrote:
    Kciuki za transfer 🙂
    Dziękuję 😘

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2021, 02:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta 5689 wrote:
    Tak mam L4

• Barbara04 Debiutantka

Wysłany: 24 października 2021, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marylkaa wrote:
    Z tego co wiem to tam zawsze ktoś jest w niedzielę, bo przecież miesiączki nie przesuniesz, jak tak wypada to tak musi być. Chodzi mi oczywiscie o poradnie w budynku D bo tam się wszystko odbywa.

• Barbara04 Debiutantka

Wysłany: 24 października 2021, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta 5689 wrote:
    Mi lekarz mówił że po transferze można normalnie iść do pracy, byleby nie dźwigać, ale ja i tak zrobiłam po swojemu i wzięłam L4 aż do dnia w którym miałam sprawdzić poziom bhcg. Starałam się dużo odpoczywać i myśleć pozytywnie ( z tym było ciężko) ale cieszę się że wzięłam to L4 bo ja po transferze miałam brzuch jak balon do tego stopnia że już chciałam jechać na pogotowie.

• Marta 5689 Koleżanka

Wysłany: 24 października 2021, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marylkaa wrote:
    W niedzielę także sa tam dyżury do 14. U kogo się leczysz?

• Marta 5689 Koleżanka

Wysłany: 24 października 2021, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina89 wrote:
    Dzień owulacji jest dniem 0 plus 5 dni tyle ile ma zarodek branie progesteronu i później tranafer na cyklu sztucznym estrogeny najczęściej w formie doustnej, progesteron zastrzyki, dopochwowo i mogą być też doustne, no i powodzenia🙂
    Dziękuję za informację 😊

• Marta 5689 Koleżanka

Wysłany: 24 października 2021, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia8705 wrote:
    Tak mam L4
    Dużo odpoczynku, zdrówka i powodzenia 😊 na jak długo masz l4 do czasu zrobienia testu?

• Marylkaa Znajoma

Wysłany: 24 października 2021, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Barbara04 wrote:
    Z tego co wiem to tam zawsze ktoś jest w niedzielę, bo przecież miesiączki nie przesuniesz, jak tak wypada to tak musi być. Chodzi mi oczywiscie o poradnie w budynku D bo tam się wszystko odbywa.
    Dzięki. oczywiście @ jak na złość, dzisiaj. Z prof trudno się skontaktować, ale kiedyś mówił, że jak dostanę wieczorem to na drugi dzień można przyjść. W sumie 16 to nie wieczór, ale tam o tej porze raczej nikogo nie ma. Idę jutro z samego rana, mam nadzieję, że nie zawaliłam. W ogóle jakoś pechowy termin mi wyjdzie, bo kontrole przypadną akurat na długi weekend :(

1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ