Polna IN VITRO
-
WIADOMOŚĆ
-
Wiecie taki rozłam zawodowy też ma swoje plusy czesto jest działanie " rodzinne " i opcja dwóch szpitali 🙂 Dzieje sie ostatnio nie tylko w Poznaniu wśród położników i ginekologów również inne specjalizacje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja, 20:34
Wiktoria● lubi tę wiadomość
-
Mama_Hani wrote:Wiecie taki rozłam zawodowy też ma swoje plusy czesto jest działanie " rodzinne " i opcja dwóch szpitali 🙂 Dzieje sie ostatnio nie tylko w Poznaniu wśród położników i ginekologów również inne specjalizacje
Tak 🙂 Z przymrużeniem oka książkę można pisać tyle zwrotów akcji 🙃 -
Bezova trzymam cały czas kciuki 🤞
Emfanka Biobio3 jak Wasze maluchy?
Ja już po założeniu wkładki u dr Joanny czuje się dobrze zaopiekowana 😊 Za jakiś czas zobaczymy czy wrócimy po zarodki .
Bezova lubi tę wiadomość
Endometrioza 4 stopień po operacji leczenie dr Janowiec.Trzy procedury ivf.
Transfer 11.06.2025
8.07.2025 jest ♥️
Sanco Pro czekamy na chłopca 🐻
14.02.2026 38+2 CC Iwo 🩵🩵 -
Dziewczynka wrote:Bezova trzymam cały czas kciuki 🤞
Ja już po założeniu wkładki u dr Joanny czuje się dobrze zaopiekowana 😊 Za jakiś czas zobaczymy czy wrócimy po zarodki .
No i pięknie ❤️ -
Login wrote:Bezova również zamówiliśmy ten przewijak
Wiktoria kciuki za zbiórkę u mnie również na szczęście wyniki w miarę dobre jutro wychodzę z nefrologii i prosto na wizytę ciążową u doc jestem coraz bardziej zmeczona różnymi wizytami ale jeszcze trochę 💪💪
Trzymamy kciuki za nasze" zbiórki" 🤞 -
Wiktoria jak coś mogę dać znać. Zdecydowałam się na planowe cc szpital Lutycka na chwilę obecną cisnienie dobre skoków brak, białka w moczu I innych nieprawidłowości również planowe cc w 39 tc 🙂
Wiktoria●, Bezova lubią tę wiadomość
-
Mama_Hani wrote:Wiktoria jak coś mogę dać znać. Zdecydowałam się na planowe cc szpital Lutycka na chwilę obecną cisnienie dobre skoków brak, białka w moczu I innych nieprawidłowości również planowe cc w 39 tc 🙂
Pewnie 🙂 Jak coś priv
Jak sie czujesz na ostatniej prostej ? -
Wiktoria● wrote:Pewnie 🙂 Jak coś priv
Jak sie czujesz na ostatniej prostej ?
Dziękuję bardzo dobrze 🙂 Czekają mnie ostatnie konsultacje z hematologami i kardiologami później można rodzić 🙂 -
Milka odezwałam się na priv 🙂
Dziewczyny kciuki za ten tydzień i powodzenia na różnych wizytach 🙂
Wiktoria● lubi tę wiadomość
-
Mama_Hani wrote:Dziękuję bardzo dobrze 🙂 Czekają mnie ostatnie konsultacje z hematologami i kardiologami później można rodzić 🙂
To super 🙂 Dzisiaj jeszcze byłam na mieście ćwiczyć jogę ale teraz będę przenosić sesje do domu coraz ciężej z Leosiem miałam mniejszy brzuch -
Zakładanie było bolesne, czy po tych wszystkich operacjach i zabiegach związanych z leczeniem niepłodności, nie zrobiło na Tobie wrażenia? Sama się zastanawiam nad wkładką po porodzie.Dziewczynka wrote:Bezova trzymam cały czas kciuki 🤞
U nas niestety obraz w USG wygląda gorzej, zostało 7-8mm szyjki 😥 Cały czas mam nadzieję, że może nie jest tak źle i po prostu została źle zmierzona..
Jutro krzywa cukrowa i zostaje czekać na wyniki posiewu. Nie wiem czy cokolwiek da się jeszcze zrobić, lejek nad szyjką jest już tak ogromny, że nie wiem za co lekarz miałby złapać żeby założyć trzeci szew. Nikt tu jeszcze nie mówi o sterydach na płuca. Wszyscy są zadowoleni, że dotrwałam do planowanego przyjęcia. -
Bezova wrote:Zakładanie było bolesne, czy po tych wszystkich operacjach i zabiegach związanych z leczeniem niepłodności, nie zrobiło na Tobie wrażenia? Sama się zastanawiam nad wkładką po porodzie.
U nas niestety obraz w USG wygląda gorzej, zostało 7-8mm szyjki 😥 Cały czas mam nadzieję, że może nie jest tak źle i po prostu została źle zmierzona..
Jutro krzywa cukrowa i zostaje czekać na wyniki posiewu. Nie wiem czy cokolwiek da się jeszcze zrobić, lejek nad szyjką jest już tak ogromny, że nie wiem za co lekarz miałby złapać żeby założyć trzeci szew. Nikt tu jeszcze nie mówi o sterydach na płuca. Wszyscy są zadowoleni, że dotrwałam do planowanego przyjęcia.
Bezova trzymam za Was bardzo moco kciuki ✊️✊️ Była to walka i nadal jest o granice przeżycia pięknie dajecie radę jestem mega dumna ❤️ Trzymajcie sie tam ❤️❤️❤️
Bezova lubi tę wiadomość
-
Bezova wrote:Zakładanie było bolesne, czy po tych wszystkich operacjach i zabiegach związanych z leczeniem niepłodności, nie zrobiło na Tobie wrażenia? Sama się zastanawiam nad wkładką po porodzie.
Jutro krzywa cukrowa i zostaje czekać na wyniki posiewu. Nie wiem czy cokolwiek da się jeszcze zrobić, lejek nad szyjką jest już tak ogromny, że nie wiem za co lekarz miałby złapać żeby założyć trzeci szew. Nikt tu jeszcze nie mówi o sterydach na płuca. Wszyscy są zadowoleni, że dotrwałam do planowanego przyjęcia.
Bezova jesteście Mega dzielna kciuki za każdy kolejny dzień Emilka dostała szansę na życie ❤️ przez Wasze wszystkie działania ❤️ Trzymamy bardzo mocno kciuki ✊️✊️
Bezova lubi tę wiadomość
-
Bezova mocne kciuki! Myślę, że sterydy dostaniesz od 24 tygodnia, niby dzień dwa, ale procedury…
U nas - nadal walczymy z leniwcem główkowym, powoli coś się zaczyna dziać, ale bez szału. U fizjo mówi, że przez cc na zimno, i ponieważ to na granicy wcześniaka mówimy o wieku skorygowanym -2 tyg. więc nadal ma czasz
A tu 3 miesiące stuknęły… Mamy 6400 kg chłopa, ubranka już 68/74… więc zaczynam wymieniać szafę
Rodzice nam sporo pomagają, zwłaszcza na weekendy kiedy S. Jest w pracowni i pracy to jestem u nich
pies szczęśliwy bo ma gdzie biegać, a Babcia przeszczęśliwa bo jest wnuk do zabawy 🤣 na tylko walka o skarpetki trwa 🤣
Ogólnie zaczęłam już wychodzić z psem i dzieckiem na spacery, i pogoda ok 20 stopni jest idealna, w te upały Igi wieczorem był płaczliwy. Teraz ma taki czas, że jes ok a 5s później nieutulony żal …
Są wyzwania, ale jestem 🙂
Dziewczynka, Biobio3, Bezova lubią tę wiadomość
🙍♂️88' 🙍♀️89'. 🐶😸😸
06.2022 💉 IVF krótki protokół
2 zarodki - oba nieprawidłowe ❌
08.2022 💉 IVF krótki protokół
4 zarodki - 1 prawidłowy
Biopsje endometrium - wykryte zapalenie - leczenie wlewami/antybiotykami
04.2023 transfer nieudany 💔
08.2023💔 naturals - poronienie samoistne w 4 tyg
03.2024 💔 naturals - ciąża pozamaciczna, laparoskopia - prawy jajowód usunięty
Zmiana kliniki
01.2025 💉 IVF krótki protokół
5 zarodków ❄️❄️❄️❄️❄️
03.2025 laparoskopia zwiadowcza
usunięcie lewego jajowodu z powodu wodniaka/koagulacja zalążków endometrium otrzewnego/usunięcie zrostów
❄️ 5.1.1 transfer 9.06
beta 9 dpt - 87,1 beta 11 dpt - 320 beta 14 dpt - 1168 (dla kliniki), beta 15 dpt - 1725, beta 16dpt - 3350
✅ 02.07 mamy serduszko
✅ 18.07 - USG kontrolne CRL 1,8 cm ❤️
✅ 31.07 - SANCO prawidłowe - będzie 🩵
✅ wszystkie prenatalne prawidłowe -
Bezova miałyśmy ciekawą rozmowę dr Joanna nawet sie nie zorientowałam ,że już koniec 😁. Niby po porodzie sn jest mniejszy ból ze względu na rozwarcia szyjki ostatecznie bardzo indywidualna sprawa jak coś można zakładać w krótkim znieczuleniu ogólnym ostatnio znajoma zakładał w blummedica Suchy Las .Dla mnie nie było bolesne
Oczywiście trzymamy z Iwo kciuki 😘
U nas wszystko dobrze szykujemy się na pierwsze wakacje i lot samolotem ja powoli wracam do aktywności fizycznej i tak leci dzień za dniem .Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja, 13:40
Biobio3, Bezova lubią tę wiadomość
Endometrioza 4 stopień po operacji leczenie dr Janowiec.Trzy procedury ivf.
Transfer 11.06.2025
8.07.2025 jest ♥️
Sanco Pro czekamy na chłopca 🐻
14.02.2026 38+2 CC Iwo 🩵🩵 -
U nas również wszystko dobrze.Nocki mamy raz lepsza raz gorsze synek rośnie ja jestem najszczęśliwsza pod słońcem jedynie czas leci zdecydowanie za szybko 🥲
Bezova lubi tę wiadomość
2019 -32 tc synek 👼💔💔 (CC )
Ivf 2 transfery ❌
3 transfer 💙
2025 -Sanco Pro🌈 chłopiec
23.12.2025 trzecie badanie prenatalne 1700g
26.02.2026🌈 Julian CC 3600 g 38+4