Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Polna IN VITRO
Odpowiedz

Polna IN VITRO

Oceń ten wątek:
  • Viclady Koleżanka

Wysłany: 9 czerwca, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za odpowiedzi!
    Bezova wrote:
    Wejść z mężem jak najbardziej, pendrive wzięłam i warto podać go przed badaniem, tak mówiły panie w rejestracji ;) generalnie pani dr mówiła, że sprzęt się wiesza od zewnętrznych dysków i niechętnie ale ostatecznie kilka zdjęć 3d nam zgrała. Nie było żadnego nagrania

Ja nawet nie chciałam zdjęć 3d, tylko takie zwykłe :) A w jakim miejscu byłaś? Ułańska, Świetlana?

• Bezova Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viclady wrote:
    Dziękuję dziewczyny za odpowiedzi!

Ja nawet nie chciałam zdjęć 3d, tylko takie zwykłe :) A w jakim miejscu byłaś? Ułańska, Świetlana?
    Na Ułańskiej

Viclady lubi tę wiadomość

preg.png
  • agatkaagatka Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca, 02:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedzi 🙂

Login szczęśliwego rozwiązania

Starania od 2018 roku .Poronienie 10 tc 💔,poronienie 18 tc 💔( zator i zawał łożyska) ,ciąża pozamaciczna -brak jajowodu ,wodniak - brak kolejnego jajowodu.
    2 x ivf
    FET❄️5.1.1.
    🌈 Urodziła się Zosia w 36 tc z wagą 2850 g 05.06.2025.
    2026 powrót do starań ⏳️
  • Mama_Hani Autorytet

Wysłany: 10 czerwca, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dużo zależy od sprzętu na Ułańskiej forma filmu 3d / 4d nośnik DVD

Słoneczko🌼 lubi tę wiadomość

Hania🧑 6 lat ivf
    14.10.2025 7+3 jest ♥️
    18.11.2025 pierwsze badanie prenatalne test panorama 💙 Staś
    Zostały ❄️❄️
    Maj 2026 CC Staś
    2027 powrót po ostatnie zarodki⏳️

Zawsze jest miejsce na cud 🌺
  • Login Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do Lutyckiej faktycznie dzieje się ale opieka bardzo bardzo dobra miałam wszystkie możliwe konsultacje innych specjalistów czekamy do przyszłego tygodnia z rozwiązaniem ciąży.

preg.png
  • Wiktoria● Autorytet

Wysłany: 10 czerwca, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Login jeszcze chwilka 👊 Ja się zastanawiałam czy nie pochodzić na końcówce do lekarza z Lutyckiej ale byłam na kilku wizytach u doc Ićka za dużo 🤣

Ona 31 lat On 33 lata
    PCOS,zespół APS,2x poronienia 8 /9 tc
    On zdrowy
    2020 Leoś 39+4
    Wizyta 17.06 .2026 ⏳
    preg.png
  • Mama_Hani Autorytet

Wysłany: 11 czerwca, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Login powodzenia ✊️

Lutucka liczę ,że będzie dalszy rozwój i wykorzystanie potencjału interdyscyplinarnego jak w Centrum Matki Polki w Łodzi 🙂

Hania🧑 6 lat ivf
    14.10.2025 7+3 jest ♥️
    Zostały ❄️❄️
    Maj 2026 CC Staś

• Ewelinamala Ekspertka

Wysłany: 12 czerwca, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Hani wrote:
    Login powodzenia ✊️

Lutucka liczę ,że będzie dalszy rozwój i wykorzystanie potencjału interdyscyplinarnego jak w Centrum Matki Polki w Łodzi 🙂

Pani dr Kamila nie była zastępcą ordynatora szpital Raszeja?

👧30l🧑34l
    30.05.2025 Franciszek 🧑 ivf
    5.01.2026 7+4❤️ naturalny cud
    Sanco pro zdrowy chłopiec

preg.png
  • Mama_Hani Autorytet

Wysłany: 12 czerwca, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinamala wrote:
    Pani dr Kamila nie była zastępcą ordynatora szpital Raszeja?

Ciężko powiedzieć ale niech Lutycka się tozwija ma potencjał 🙂 Najbardziej liczy się efektywność, opłacalność funkcjonowania oddziału dla szpitala czsami trzeba wymienić kadrę zmienić kierunek działania aby zwiększyć efektywność

Ewelinamala lubi tę wiadomość

Hania🧑 6 lat ivf
    14.10.2025 7+3 jest ♥️
    Zostały ❄️❄️
    Maj 2026 CC Staś

• Ewelinamala Ekspertka

Wysłany: 12 czerwca, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Hani wrote:
    Ciężko powiedzieć ale niech Lutycka się tozwija ma potencjał 🙂 Najbardziej liczy się efektywność, opłacalność funkcjonowania oddziału dla szpitala czsami trzeba wymienić kadrę zmienić kierunek działania aby zwiększyć efektywność

No i pięknie pewnie niech się rozwijają 🙂 U mnie tym razem Świętach Rodzina ewentualnie orzy większych problemach Lutucka Polną rozważam tylko przed 32 tc .

Słoneczko🌼 lubi tę wiadomość

👧30l🧑34l

preg.png
  • Bezova Ekspertka

Wysłany: 12 czerwca, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy 29tc ❤️ CRP i proklacytonina lekko podwyższone, posiewy takie sobie ale już nie chcą mi dawać kolejnych antybiotyków. Co mogłam dostałam.. Trzeba kontrolować krew, niestety powoli widać potrzebę zakończenia ciąży. Oby te wyniki nie rosły zbyt szybko. Kompletnie nie czuję się gotowa na poród ale nie wiem czy na to się da jakoś przygotować, nastawić. Martwi mnie, że na Polnej mają nowe leki do znieczulenia od pasa w dół i trzeba po nich leżeć na sali pooperacyjnej 12h bez opcji pojechania wózkiem na neonatologię.. No i że przy wcześniaku mąż nie może być przy porodzie :( Waga z dzisiaj 1470g. Dr Trzciński ostatnio pocieszał, że jak będzie 1,5kg to już będzie dobrze. Trochę odetchnęłam.
    Dziewczyny na ostatniej prostej - mocne kciuki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca, 18:25

Ewelinamala lubi tę wiadomość

preg.png
  • Login Ekspertka

Wysłany: 12 czerwca, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezova wrote:
    Mamy 29tc ❤️ CRP i proklacytonina lekko podwyższone, posiewy takie sobie ale już nie chcą mi dawać kolejnych antybiotyków. Co mogłam dostałam.. Trzeba kontrolować krew, niestety powoli widać potrzebę zakończenia ciąży. Oby te wyniki nie rosły zbyt szybko. Kompletnie nie czuję się gotowa na poród ale nie wiem czy na to się da jakoś przygotować, nastawić. Martwi mnie, że na Polnej mają nowe leki do znieczulenia od pasa w dół i trzeba po nich leżeć na sali pooperacyjnej 12h bez opcji pojechania wózkiem na neonatologię.. No i że przy wcześniaku mąż nie może być przy porodzie :( Waga z dzisiaj 1470g. Dr Trzciński ostatnio pocieszał, że jak będzie 1,5kg to już będzie dobrze. Trochę odetchnęłam.

Bezova mocne kciuki ✊️✊️❤️ Wiem co czujesz po diagnostyce usłyszałam około 24 tc ,że musimy być gotowi na wszystko w tym nagłe rozwiązanie ciąży w przeciągu godzin/ dnia długo nie mogłam tego zaakceptować przetrawić jeszcze do 30 tc ✊️

Ewelinamala, Bezova lubią tę wiadomość

preg.png
  • Ewelinamala Ekspertka

Wysłany: 12 czerwca, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-Hani przepraszam skorzystam i mam pytanie różnie jest z badaniami czynniki krzepnięcia w tym czynnik 8 można robica alab ,diagnostyka itd czy lepiej w laboratorium szpitalnym koleżanka ma zlecone

👧30l🧑34l

preg.png
  • Ewelinamala Ekspertka

Wysłany: 12 czerwca, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezova pięknie daliście radę 🥰

Bezova lubi tę wiadomość

👧30l🧑34l

preg.png
  • Patisonek 25 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezova wrote:

Z spokojem moja malutka urodziła się z wagą 1930 i dala rade rozwija się prawidłowo. Nie stresuj się , u mnie mąż też nie mógł być przy porodzie bo mała jest wczesniakiem ale na neonatologii mógł być i wszystkie relacje mi zdawal.
    Latał do małej i do mnie na pooperacyjną. Będzie dobrze kochana 😘

Bezova lubi tę wiadomość

Starania od 2021
    🖤Poronienia nawykowe 🖤
    💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔

👱‍♀️35 L 👨36 L
    8 IUI ❌️

Zmiana lekarza 11.2024
    ➡️2025 IVF MZ
    Kwalifikacja 23.01 ✅️
    Rozpisanie stymulacji 31.03✅️
    Start stymulacji 4.04🍀
    (Mensinorm150 jm, Puergon 50jm, Orgalutran 0.25 mg)
    Zivafert 5000j.m x2
    1 podgląd 09.04 🥚2 podgląd 11.04🥚3 podgląd 14.04
    Punkcja 16.04, pobrano 3🥚
    Mamy ❄️ 4.3.3

transfer 15.07🤰🏼
    15.08 7+1 tc,CRL 5mm ❤️110/min,GS 2 cm, YS 4mm
    29.08 9tc+1d CRL 2.20 cm
    10.09 10+6tc CRL 3.76 cm
    Sanco niskie ryzyka Niunia 🩷
    23.09 prenatalne 12+5tc 6.45 cm🐭
    01.10 13+6tc CRL 8.23 cm 🐇
    18.11 połówkowe 393g córeczki 🩷
    3.12 576 g myszki 🐭🩷
    13.01 28+5 991g 🫒
    20.01 29+5 3 prenatalne 1470g 🫒🩷

26.02.2026 CC Oliwia 🫒🩷
  • Mama_Hani Autorytet

Wysłany: 13 czerwca, 06:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinamala wrote:
    Mama-Hani przepraszam skorzystam i mam pytanie różnie jest z badaniami czynniki krzepnięcia w tym czynnik 8 można robica alab ,diagnostyka itd czy lepiej w laboratorium szpitalnym koleżanka ma zlecone

Moje zdanie jest takie aby czynniki krzepnięcia robić w pracowni hemostazy albo np alab na terenie szpitala Np czynnik VIII krzepnięcia bardzo ważny również w ciąży dobrze aby wyniki były jak najbardziej miarodajny. Kiedyś za czasów oddziału prof Puszczewicza szpital Degi na oddziele diagnozowali leczyli zespół antyfosfolipidowy ( oddział reumatologi i jedna z lepszych pracowni reumatologii ) nie oznaczali antykoagulanta tocznia mówili, że bardzo zawiłe badanie aby robić w pracowni hemostazy ( często nadrozpoznawalny ) .Oczywiście można robić w diagnostyce itd nie mniej spory koszt zrobić raz a porządnie 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca, 06:36

Paniwiosna lubi tę wiadomość

Hania🧑 6 lat ivf
    14.10.2025 7+3 jest ♥️
    Zostały ❄️❄️
    Maj 2026 CC Staś

• Bezova Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patisonek 25 wrote:
    Z spokojem moja malutka urodziła się z wagą 1930 i dala rade rozwija się prawidłowo. Nie stresuj się , u mnie mąż też nie mógł być przy porodzie bo mała jest wczesniakiem ale na neonatologii mógł być i wszystkie relacje mi zdawal.
    Latał do małej i do mnie na pooperacyjną. Będzie dobrze kochana 😘
    Jak się czujecie z Oliwią? ☺️

preg.png
  • Krokodyl Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Login szczęśliwego rozwiązania ❤️

Mama-Hani ogromne gratulacje ❤️

Lutycką bardzo polecam rodziłam poród wspominam bardzo dobrze .

Paniwiosna lubi tę wiadomość

preg.png

👩31 lat 👨32lata
    Ivf
    Poronienia nawykowe
  • Paniwiosna Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Login szczęśliwego rozwiązania i gratulacje tygodnia ciąży przy dodatkowym nadcisnieniu

👩‍🦰32 l 👨‍🦰32 l
    Ivf
    08.09.2025 ♥️♥️ 1k2o
    27.01.2026 1306 g i 1280g
    9.03.3026 ostatnia wizyta
    11.03.2026 przyjęcie do szpitala

13.03.2026 Zosia 🐼2310 g Celina 🐼2402 g 36+0
  • Paniwiosna Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaAniaAnia dzieje się ale nie mogę narzekać dzieki pomocy w lipcu jedziemy na dwa tygodnie nad morze zobaczymy jak nam wyjdzie jeśli będzie ok może pomyślimy o locie samolotem 🙂

👩‍🦰32 l 👨‍🦰32 l
    Ivf
    08.09.2025 ♥️♥️ 1k2o
    27.01.2026 1306 g i 1280g
    9.03.3026 ostatnia wizyta
    11.03.2026 przyjęcie do szpitala

13.03.2026 Zosia 🐼2310 g Celina 🐼2402 g 36+0
‹‹ 370 371 372 373 374
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ