Polna IN VITRO
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziękuję dziewczyny za odpowiedzi!
Bezova wrote:Wejść z mężem jak najbardziej, pendrive wzięłam i warto podać go przed badaniem, tak mówiły panie w rejestracji
generalnie pani dr mówiła, że sprzęt się wiesza od zewnętrznych dysków i niechętnie ale ostatecznie kilka zdjęć 3d nam zgrała. Nie było żadnego nagrania
Ja nawet nie chciałam zdjęć 3d, tylko takie zwykłe
A w jakim miejscu byłaś? Ułańska, Świetlana?
-
Dzięki za odpowiedzi 🙂
Login szczęśliwego rozwiązaniaStarania od 2018 roku .Poronienie 10 tc 💔,poronienie 18 tc 💔( zator i zawał łożyska) ,ciąża pozamaciczna -brak jajowodu ,wodniak - brak kolejnego jajowodu.
2 x ivf
FET❄️5.1.1.
🌈 Urodziła się Zosia w 36 tc z wagą 2850 g 05.06.2025.
2026 powrót do starań ⏳️ -
Dużo zależy od sprzętu na Ułańskiej forma filmu 3d / 4d nośnik DVD
Słoneczko🌼 lubi tę wiadomość
Hania🧑 6 lat ivf
14.10.2025 7+3 jest ♥️
18.11.2025 pierwsze badanie prenatalne test panorama 💙 Staś
Zostały ❄️❄️
Maj 2026 CC Staś
2027 powrót po ostatnie zarodki⏳️
Zawsze jest miejsce na cud 🌺 -
Login jeszcze chwilka 👊 Ja się zastanawiałam czy nie pochodzić na końcówce do lekarza z Lutyckiej ale byłam na kilku wizytach u doc Ićka za dużo 🤣
-
Login powodzenia ✊️
Lutucka liczę ,że będzie dalszy rozwój i wykorzystanie potencjału interdyscyplinarnego jak w Centrum Matki Polki w Łodzi 🙂Hania🧑 6 lat ivf
14.10.2025 7+3 jest ♥️
Zostały ❄️❄️
Maj 2026 CC Staś
Mama_Hani wrote:Login powodzenia ✊️
Lutucka liczę ,że będzie dalszy rozwój i wykorzystanie potencjału interdyscyplinarnego jak w Centrum Matki Polki w Łodzi 🙂
Pani dr Kamila nie była zastępcą ordynatora szpital Raszeja? -
Ewelinamala wrote:Pani dr Kamila nie była zastępcą ordynatora szpital Raszeja?
Ciężko powiedzieć ale niech Lutycka się tozwija ma potencjał 🙂 Najbardziej liczy się efektywność, opłacalność funkcjonowania oddziału dla szpitala czsami trzeba wymienić kadrę zmienić kierunek działania aby zwiększyć efektywność
Ewelinamala lubi tę wiadomość
Hania🧑 6 lat ivf
14.10.2025 7+3 jest ♥️
Zostały ❄️❄️
Maj 2026 CC Staś
Mama_Hani wrote:Ciężko powiedzieć ale niech Lutycka się tozwija ma potencjał 🙂 Najbardziej liczy się efektywność, opłacalność funkcjonowania oddziału dla szpitala czsami trzeba wymienić kadrę zmienić kierunek działania aby zwiększyć efektywność
No i pięknie pewnie niech się rozwijają 🙂 U mnie tym razem Świętach Rodzina ewentualnie orzy większych problemach Lutucka Polną rozważam tylko przed 32 tc .
Słoneczko🌼 lubi tę wiadomość
-
Mamy 29tc ❤️ CRP i proklacytonina lekko podwyższone, posiewy takie sobie ale już nie chcą mi dawać kolejnych antybiotyków. Co mogłam dostałam.. Trzeba kontrolować krew, niestety powoli widać potrzebę zakończenia ciąży. Oby te wyniki nie rosły zbyt szybko. Kompletnie nie czuję się gotowa na poród ale nie wiem czy na to się da jakoś przygotować, nastawić. Martwi mnie, że na Polnej mają nowe leki do znieczulenia od pasa w dół i trzeba po nich leżeć na sali pooperacyjnej 12h bez opcji pojechania wózkiem na neonatologię.. No i że przy wcześniaku mąż nie może być przy porodzie
Waga z dzisiaj 1470g. Dr Trzciński ostatnio pocieszał, że jak będzie 1,5kg to już będzie dobrze. Trochę odetchnęłam.
Dziewczyny na ostatniej prostej - mocne kciuki!Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca, 18:25
Ewelinamala lubi tę wiadomość
-
Bezova wrote:Mamy 29tc ❤️ CRP i proklacytonina lekko podwyższone, posiewy takie sobie ale już nie chcą mi dawać kolejnych antybiotyków. Co mogłam dostałam.. Trzeba kontrolować krew, niestety powoli widać potrzebę zakończenia ciąży. Oby te wyniki nie rosły zbyt szybko. Kompletnie nie czuję się gotowa na poród ale nie wiem czy na to się da jakoś przygotować, nastawić. Martwi mnie, że na Polnej mają nowe leki do znieczulenia od pasa w dół i trzeba po nich leżeć na sali pooperacyjnej 12h bez opcji pojechania wózkiem na neonatologię.. No i że przy wcześniaku mąż nie może być przy porodzie
Waga z dzisiaj 1470g. Dr Trzciński ostatnio pocieszał, że jak będzie 1,5kg to już będzie dobrze. Trochę odetchnęłam.
Dziewczyny na ostatniej prostej - mocne kciuki!
Bezova mocne kciuki ✊️✊️❤️ Wiem co czujesz po diagnostyce usłyszałam około 24 tc ,że musimy być gotowi na wszystko w tym nagłe rozwiązanie ciąży w przeciągu godzin/ dnia długo nie mogłam tego zaakceptować przetrawić jeszcze do 30 tc ✊️
Ewelinamala, Bezova lubią tę wiadomość
-
Mama-Hani przepraszam skorzystam i mam pytanie różnie jest z badaniami czynniki krzepnięcia w tym czynnik 8 można robica alab ,diagnostyka itd czy lepiej w laboratorium szpitalnym koleżanka ma zlecone
-
Bezova wrote:Mamy 29tc ❤️ CRP i proklacytonina lekko podwyższone, posiewy takie sobie ale już nie chcą mi dawać kolejnych antybiotyków. Co mogłam dostałam.. Trzeba kontrolować krew, niestety powoli widać potrzebę zakończenia ciąży. Oby te wyniki nie rosły zbyt szybko. Kompletnie nie czuję się gotowa na poród ale nie wiem czy na to się da jakoś przygotować, nastawić. Martwi mnie, że na Polnej mają nowe leki do znieczulenia od pasa w dół i trzeba po nich leżeć na sali pooperacyjnej 12h bez opcji pojechania wózkiem na neonatologię.. No i że przy wcześniaku mąż nie może być przy porodzie
Dziewczyny na ostatniej prostej - mocne kciuki!
Z spokojem moja malutka urodziła się z wagą 1930 i dala rade rozwija się prawidłowo. Nie stresuj się , u mnie mąż też nie mógł być przy porodzie bo mała jest wczesniakiem ale na neonatologii mógł być i wszystkie relacje mi zdawal.
Latał do małej i do mnie na pooperacyjną. Będzie dobrze kochana 😘
Bezova lubi tę wiadomość
Starania od 2021
🖤Poronienia nawykowe 🖤
💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
👱♀️35 L 👨36 L
8 IUI ❌️
Zmiana lekarza 11.2024
➡️2025 IVF MZ
Kwalifikacja 23.01 ✅️
Rozpisanie stymulacji 31.03✅️
Start stymulacji 4.04🍀
(Mensinorm150 jm, Puergon 50jm, Orgalutran 0.25 mg)
Zivafert 5000j.m x2
1 podgląd 09.04 🥚2 podgląd 11.04🥚3 podgląd 14.04
Punkcja 16.04, pobrano 3🥚
Mamy ❄️ 4.3.3
transfer 15.07🤰🏼
15.08 7+1 tc,CRL 5mm ❤️110/min,GS 2 cm, YS 4mm
29.08 9tc+1d CRL 2.20 cm
10.09 10+6tc CRL 3.76 cm
Sanco niskie ryzyka Niunia 🩷
23.09 prenatalne 12+5tc 6.45 cm🐭
01.10 13+6tc CRL 8.23 cm 🐇
18.11 połówkowe 393g córeczki 🩷
3.12 576 g myszki 🐭🩷
13.01 28+5 991g 🫒
20.01 29+5 3 prenatalne 1470g 🫒🩷
26.02.2026 CC Oliwia 🫒🩷 -
Ewelinamala wrote:Mama-Hani przepraszam skorzystam i mam pytanie różnie jest z badaniami czynniki krzepnięcia w tym czynnik 8 można robica alab ,diagnostyka itd czy lepiej w laboratorium szpitalnym koleżanka ma zlecone
Moje zdanie jest takie aby czynniki krzepnięcia robić w pracowni hemostazy albo np alab na terenie szpitala Np czynnik VIII krzepnięcia bardzo ważny również w ciąży dobrze aby wyniki były jak najbardziej miarodajny. Kiedyś za czasów oddziału prof Puszczewicza szpital Degi na oddziele diagnozowali leczyli zespół antyfosfolipidowy ( oddział reumatologi i jedna z lepszych pracowni reumatologii ) nie oznaczali antykoagulanta tocznia mówili, że bardzo zawiłe badanie aby robić w pracowni hemostazy ( często nadrozpoznawalny ) .Oczywiście można robić w diagnostyce itd nie mniej spory koszt zrobić raz a porządnie 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca, 06:36
Paniwiosna lubi tę wiadomość
Hania🧑 6 lat ivf
14.10.2025 7+3 jest ♥️
Zostały ❄️❄️
Maj 2026 CC Staś
Jak się czujecie z Oliwią? ☺️Patisonek 25 wrote:Z spokojem moja malutka urodziła się z wagą 1930 i dala rade rozwija się prawidłowo. Nie stresuj się , u mnie mąż też nie mógł być przy porodzie bo mała jest wczesniakiem ale na neonatologii mógł być i wszystkie relacje mi zdawal.
Latał do małej i do mnie na pooperacyjną. Będzie dobrze kochana 😘 -
Login szczęśliwego rozwiązania i gratulacje tygodnia ciąży przy dodatkowym nadcisnieniu👩🦰32 l 👨🦰32 l
Ivf
08.09.2025 ♥️♥️ 1k2o
27.01.2026 1306 g i 1280g
9.03.3026 ostatnia wizyta
11.03.2026 przyjęcie do szpitala
13.03.2026 Zosia 🐼2310 g Celina 🐼2402 g 36+0 -
AniaAniaAnia dzieje się ale nie mogę narzekać dzieki pomocy w lipcu jedziemy na dwa tygodnie nad morze zobaczymy jak nam wyjdzie jeśli będzie ok może pomyślimy o locie samolotem 🙂👩🦰32 l 👨🦰32 l
Ivf
08.09.2025 ♥️♥️ 1k2o
27.01.2026 1306 g i 1280g
9.03.3026 ostatnia wizyta
11.03.2026 przyjęcie do szpitala
13.03.2026 Zosia 🐼2310 g Celina 🐼2402 g 36+0