Polna IN VITRO
-
WIADOMOŚĆ
-
Właśnie sprawdziłam w necie ile kosztuje mniej więcej moja recepta do stymulacji i wyszło mi 4.000 zł xD jestem w szoku 🤣2 inseminacje nieudane
Polna Poznań:
2 punkcje
Kwiecień 2023 FET ( encorton) nieudany
Listopad 2023 FET udany ( encorton, Accofil) - poronienie chybione 7tc Aniołek 💔
2024 Dalsza diagnostyka immunologiczna i powrót, mamy 2 śnieżynki ❄️❄️
Czerwiec 2024 FET udany ( Atosiban, Glucophage, Encorton, Accofil, clexane, immunopresja).
Beta 107 500 😍
8w3d ❤️🙏 -
Martulek wrote:Właśnie sprawdziłam w necie ile kosztuje mniej więcej moja recepta do stymulacji i wyszło mi 4.000 zł xD jestem w szoku 🤣
O kurka ,To nie masz refundacji na leki ? -
Martulek wrote:Właśnie sprawdziłam w necie ile kosztuje mniej więcej moja recepta do stymulacji i wyszło mi 4.000 zł xD jestem w szoku 🤣
Dziewczyny, może głupie pytanie ale jeżeli mam na recepcie R jak refundacja to za zastrzyki do refundacji zapłacę kwotę ryczałtu do wysokości limitu na dany lek czy 100%? Jestem zielona 🤯 Bemfola i Mensinorum na recepcie2 inseminacje nieudane
Polna Poznań:
2 punkcje
Listopad 2023 FET udany ( encorton, Accofil) - poronienie chybione 7tc Aniołek 💔
Czerwiec 2024 FET udany ( Atosiban, Glucophage, Encorton, Accofil, clexane, immunopresja).
Beta 107 500 😍
8w3d ❤️🙏 -
Martulek wrote:Dziewczyny, może głupie pytanie ale jeżeli mam na recepcie R jak refundacja to za zastrzyki do refundacji zapłacę kwotę ryczałtu do wysokości limitu na dany lek czy 100%? Jestem zielona 🤯 Bemfola i Mensinorum na recepcie[/QUOTE
Zapłacę cenę po refundacji - nie jest źle Panikara ze mnie 🤪2 inseminacje nieudane
Polna Poznań:
2 punkcje
Beta 107 500 😍
8w3d ❤️🙏 -
Masz refundację 🤪😉 to za te leki zapłacisz grosze w porównaniu do normalnej ceny ja chyba jak dobrze pamiętam to 400zl czy 500zl płaciłam a normalnie prawie 5tys wychodziło
-
nick nieaktualnyMartulek wrote:I jak wynik? 💋
Ja po scrachingu - szybko i bezboleśnie. Po miesiączce badanie LH, E2 i dopiero stymulacja i monitoring
Zapytałam dziewczyn z pokoju jak wygląda kwestia finansowa z dofinansowaniem i jestem w szoku, że poza dof 5.000 z UM dopłacimy tylko 1745 zł xD byłam przygotowana na więcej 🤣 dziewczyny, miałyście zwykle IVF czy ICSI ? Doktor o tym decydował ? Dzięki ! Życze powodzenia 😍
Hm.. wynik zagadka 12.1. Co to znaczy ? Czy się udało ? Nie wiem😪 9 dzień po transferze dzisiaj.. chyba jutro powtórzę
-
MagdaLenaMS wrote:Hm.. wynik zagadka 12.1. Co to znaczy ? Czy się udało ? Nie wiem😪 9 dzień po transferze dzisiaj.. chyba jutro powtórzę
Powtórz jutro ! Trzymamy kciuki ❤️2 inseminacje nieudane
Polna Poznań:
2 punkcje
Beta 107 500 😍
8w3d ❤️🙏 -
Jak tam dziewczyny u was ja dziś 1 dzień miesiączki, nie mogę się doczekać następnych dni ❤️ 7dc idę na krew i jak wyniki będą ok to stymulacja to punkcji od następnego dnia teraz tylko zastrzyk rano z Gonapeptyl + witaminy
........, Blanka31 lubią tę wiadomość
2 inseminacje nieudane
Polna Poznań:
2 punkcje
Beta 107 500 😍
8w3d ❤️🙏 -
nick nieaktualnyMartulek wrote:Jak tam dziewczyny u was ja dziś 1 dzień miesiączki, nie mogę się doczekać następnych dni ❤️ 7dc idę na krew i jak wyniki będą ok to stymulacja to punkcji od następnego dnia teraz tylko zastrzyk rano z Gonapeptyl + witaminy
Super wiadomości 😍😍 powodzenia !! Ja już przeszłam to wszystko , chociaż byłam przekonana , ze cały proces in vitro zajmuje kilka miesięcy.. a tu niecałe 2 miesiące i czekasz na wynik 🤣
Ja jutro idę powtórzyć betę, równo 14 dni po transferze. Robiłam w 9 dniu ale niestety wynik nic nie wskazywał. -
nick nieaktualny
-
MagdaLenaMS wrote:Hej dziewczyny, powiedzcie mi jak teraz idzie cała procedura dalej ?
Niestety 1 próba się nie powiodła 😢 - co teraz ? Jak to wyglada ?
Z tym dofinansowaniem 5 tys. Jest do 3 prób , ale wiadomo są zamrożone to jak wychodzi kosztowo?
Zarodki masz zamrożone tak
Jak tak to opłacasz koszt transferu mrożonego zarodka w październiku płaciłam 2076zl nie wiem czy teraz sie nie zmienił cennik.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2023, 20:30
-
Ja po nie udanym transferze musiałam sie umówić do swojego Prof. prywatnie Od ivf i on wszystko mi rozpisał co I jak i przy okazji zrobił scratching endometrium koszt w cenie wizyty
-
MagdaLenaMS wrote:Hej dziewczyny, powiedzcie mi jak teraz idzie cała procedura dalej ?
Z tym dofinansowaniem 5 tys. Jest do 3 prób , ale wiadomo są zamrożone to jak wychodzi kosztowo?2 inseminacje nieudane
Polna Poznań:
2 punkcje
Beta 107 500 😍
8w3d ❤️🙏 -
Z tym dofinansowaniem 5 tys. Jest do 3 prób , ale wiadomo są zamrożone to jak wychodzi kosztowo?2 inseminacje nieudane
Polna Poznań:
2 punkcje
Beta 107 500 😍
8w3d ❤️🙏 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny........ wrote:Zarodki masz zamrożone tak
Jak tak to opłacasz koszt transferu mrożonego zarodka w październiku płaciłam 2076zl nie wiem czy teraz sie nie zmienił cennik.
Tam mam zamrożone jeszcze 2
Tylko ten koszt transferu nic więcej ? No i pewnie leki jeszcze swoją droga -
MagdaLenaMS wrote:Tam mam zamrożone jeszcze 2
Tylko ten koszt transferu nic więcej ? No i pewnie leki jeszcze swoją droga
Tak koszt transferu, leki No i wizyta u swojego lekarza
W razie co pisz prv wysłałam zaproszenie -
Dziewczyny mam pytanko. Trzeba zrobić badania krwi wirusologiczne przed in vitro. Mam listę. Dodatkowo do wykonania Chlamydia PCR u kobiety i mężczyzny - robiliście te badania na Polnej ? Zastanawiam się jak się umówić w szpitalu na pobranie tego materiału bądź czy nie umówić się w Medicover.
I pytanko organizacyjne. Kiedy podpisywałyście umowę na in vitro ? W jakim czasie lekarz stwierdził czy np ICSI bądź inne dodatkowe procedury uzupełniające ? Pytam bo nie mam pojęcia 7 dnia stymulacji mam się umówić na monitoring z rana i co potem 🤔 kiedy dokumentacja ?2 inseminacje nieudane
Polna Poznań:
2 punkcje
Beta 107 500 😍
8w3d ❤️🙏 -
nick nieaktualnyMartulek wrote:Dziewczyny mam pytanko. Trzeba zrobić badania krwi wirusologiczne przed in vitro. Mam listę. Dodatkowo do wykonania Chlamydia PCR u kobiety i mężczyzny - robiliście te badania na Polnej ? Zastanawiam się jak się umówić w szpitalu na pobranie tego materiału bądź czy nie umówić się w Medicover.
I pytanko organizacyjne. Kiedy podpisywałyście umowę na in vitro ? W jakim czasie lekarz stwierdził czy np ICSI bądź inne dodatkowe procedury uzupełniające ? Pytam bo nie mam pojęcia 7 dnia stymulacji mam się umówić na monitoring z rana i co potem 🤔 kiedy dokumentacja ?
My osobiście robiliśmy wszystkie te badania tam na Polnej , przed któraś z wizyt poprostu poszłam opłacić do okienka na izbie przyjęć i z kwitkiem wróciłam, wszystkie pobierali na miejscu ☺️ kwota trochę powala , ale jak trzeba ..
Umowa ogólna wstępna jest już na samym początku jak pamietam, a później przed punkcją mieliśmy dużo papierologii do wypełnienia. I wtedy już umowy na przechowywanie zarodków itp.
Dodatkowe koszty wyszły jeszcze po pobraniu i zapłodnieniu komórek , dali nam taki wykaz jakie badania jeszcze robili dodatkowo, które były do opłacenia -
MagdaLenaMS wrote:My osobiście robiliśmy wszystkie te badania tam na Polnej , przed któraś z wizyt poprostu poszłam opłacić do okienka na izbie przyjęć i z kwitkiem wróciłam, wszystkie pobierali na miejscu ☺️ kwota trochę powala , ale jak trzeba ..
Umowa ogólna wstępna jest już na samym początku jak pamietam, a później przed punkcją mieliśmy dużo papierologii do wypełnienia. I wtedy już umowy na przechowywanie zarodków itp.
Dodatkowe koszty wyszły jeszcze po pobraniu i zapłodnieniu komórek , dali nam taki wykaz jakie badania jeszcze robili dodatkowo, które były do opłacenia
super dzięki2 inseminacje nieudane
Polna Poznań:
2 punkcje
Beta 107 500 😍
8w3d ❤️🙏