X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Polna IN VITRO
Odpowiedz

Polna IN VITRO

Oceń ten wątek:
  • Martulek Ekspertka

Wysłany: 17 marca 2023, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie sprawdziłam w necie ile kosztuje mniej więcej moja recepta do stymulacji i wyszło mi 4.000 zł xD jestem w szoku 🤣

2 inseminacje nieudane
    Polna Poznań:
    2 punkcje
    Kwiecień 2023 FET ( encorton) nieudany
    Listopad 2023 FET udany ( encorton, Accofil) - poronienie chybione 7tc Aniołek 💔
    2024 Dalsza diagnostyka immunologiczna i powrót, mamy 2 śnieżynki ❄️❄️
    Czerwiec 2024 FET udany ( Atosiban, Glucophage, Encorton, Accofil, clexane, immunopresja).
    Beta 107 500 😍
    8w3d ❤️🙏
  • ........ Autorytet

Wysłany: 17 marca 2023, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martulek wrote:
    Właśnie sprawdziłam w necie ile kosztuje mniej więcej moja recepta do stymulacji i wyszło mi 4.000 zł xD jestem w szoku 🤣

O kurka ,To nie masz refundacji na leki ?

https://zrzutka.pl/g5kns3
    Dla naszej Kamisi

age.png

05.10.2022 FET c/n 4.2.1❤

16.06.23 CC 3780g 62cm 🥰🥰🥰
  • Martulek Ekspertka

Wysłany: 17 marca 2023, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martulek wrote:

Dziewczyny, może głupie pytanie ale jeżeli mam na recepcie R jak refundacja to za zastrzyki do refundacji zapłacę kwotę ryczałtu do wysokości limitu na dany lek czy 100%? Jestem zielona 🤯 Bemfola i Mensinorum na recepcie

2 inseminacje nieudane
    Polna Poznań:
    2 punkcje
    Listopad 2023 FET udany ( encorton, Accofil) - poronienie chybione 7tc Aniołek 💔
    Czerwiec 2024 FET udany ( Atosiban, Glucophage, Encorton, Accofil, clexane, immunopresja).
    Beta 107 500 😍
    8w3d ❤️🙏
  • Martulek Ekspertka

Wysłany: 17 marca 2023, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martulek wrote:
    Dziewczyny, może głupie pytanie ale jeżeli mam na recepcie R jak refundacja to za zastrzyki do refundacji zapłacę kwotę ryczałtu do wysokości limitu na dany lek czy 100%? Jestem zielona 🤯 Bemfola i Mensinorum na recepcie[/QUOTE

Zapłacę cenę po refundacji - nie jest źle :) Panikara ze mnie 🤪

2 inseminacje nieudane
    Polna Poznań:
    2 punkcje
    Beta 107 500 😍
    8w3d ❤️🙏
  • ........ Autorytet

Wysłany: 17 marca 2023, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz refundację 🤪😉 to za te leki zapłacisz grosze w porównaniu do normalnej ceny ja chyba jak dobrze pamiętam to 400zl czy 500zl płaciłam a normalnie prawie 5tys wychodziło

Dla naszej Kamisi

age.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2023, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martulek wrote:
    I jak wynik? 💋
    Ja po scrachingu - szybko i bezboleśnie. Po miesiączce badanie LH, E2 i dopiero stymulacja i monitoring :)
    Zapytałam dziewczyn z pokoju jak wygląda kwestia finansowa z dofinansowaniem i jestem w szoku, że poza dof 5.000 z UM dopłacimy tylko 1745 zł xD byłam przygotowana na więcej 🤣 dziewczyny, miałyście zwykle IVF czy ICSI ? Doktor o tym decydował ? Dzięki ! Życze powodzenia 😍

Hm.. wynik zagadka 12.1. Co to znaczy ? Czy się udało ? Nie wiem😪 9 dzień po transferze dzisiaj.. chyba jutro powtórzę

• Martulek Ekspertka

Wysłany: 17 marca 2023, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdaLenaMS wrote:
    Hm.. wynik zagadka 12.1. Co to znaczy ? Czy się udało ? Nie wiem😪 9 dzień po transferze dzisiaj.. chyba jutro powtórzę

Powtórz jutro ! Trzymamy kciuki ❤️

2 inseminacje nieudane
    Polna Poznań:
    2 punkcje
    Beta 107 500 😍
    8w3d ❤️🙏
  • Martulek Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2023, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam dziewczyny u was :) ja dziś 1 dzień miesiączki, nie mogę się doczekać następnych dni ❤️ 7dc idę na krew i jak wyniki będą ok to stymulacja to punkcji od następnego dnia :) teraz tylko zastrzyk rano z Gonapeptyl + witaminy

........, Blanka31 lubią tę wiadomość

2 inseminacje nieudane
    Polna Poznań:
    2 punkcje
    Beta 107 500 😍
    8w3d ❤️🙏
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2023, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martulek wrote:
    Jak tam dziewczyny u was :) ja dziś 1 dzień miesiączki, nie mogę się doczekać następnych dni ❤️ 7dc idę na krew i jak wyniki będą ok to stymulacja to punkcji od następnego dnia :) teraz tylko zastrzyk rano z Gonapeptyl + witaminy

Super wiadomości 😍😍 powodzenia !! Ja już przeszłam to wszystko , chociaż byłam przekonana , ze cały proces in vitro zajmuje kilka miesięcy.. a tu niecałe 2 miesiące i czekasz na wynik 🤣
    Ja jutro idę powtórzyć betę, równo 14 dni po transferze. Robiłam w 9 dniu ale niestety wynik nic nie wskazywał.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2023, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, powiedzcie mi jak teraz idzie cała procedura dalej ?
    Niestety 1 próba się nie powiodła 😢 - co teraz ? Jak to wyglada ?
    Z tym dofinansowaniem 5 tys. Jest do 3 prób , ale wiadomo są zamrożone to jak wychodzi kosztowo?

• ........ Autorytet

Wysłany: 22 marca 2023, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdaLenaMS wrote:
    Z tym dofinansowaniem 5 tys. Jest do 3 prób , ale wiadomo są zamrożone to jak wychodzi kosztowo?

Zarodki masz zamrożone tak

Jak tak to opłacasz koszt transferu mrożonego zarodka w październiku płaciłam 2076zl nie wiem czy teraz sie nie zmienił cennik.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2023, 20:30

Dla naszej Kamisi

age.png

• ........ Autorytet

Wysłany: 22 marca 2023, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po nie udanym transferze musiałam sie umówić do swojego Prof. prywatnie Od ivf i on wszystko mi rozpisał co I jak i przy okazji zrobił scratching endometrium koszt w cenie wizyty

Dla naszej Kamisi

age.png

• Martulek Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2023, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdaLenaMS wrote:
    Wspieram i przytulam ❤️🥺

2 inseminacje nieudane
    Polna Poznań:
    2 punkcje
    Beta 107 500 😍
    8w3d ❤️🙏
  • Martulek Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2023, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdaLenaMS wrote:
    Myślę o Tobie i o nas wszystkich ... tyle oczekiwań, męki i smutku w tych naszych staraniach :( nie jest to proste. Ale chyba to trzeba przeżyć i czekać na na lepszy dzień z wiarą że kiedyś nam się uda. Odpocznij sobie i zrób coś fajnego dla siebie dziś :) Kiedyś się uda ! 💪

2 inseminacje nieudane
    Polna Poznań:
    2 punkcje
    Beta 107 500 😍
    8w3d ❤️🙏
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2023, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martulek wrote:
    Wspieram i przytulam ❤️🥺

Dzięki kochana 😪😪😪😪😪 miałam tyle nadziei

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2023, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ........ wrote:
    Zarodki masz zamrożone tak

Jak tak to opłacasz koszt transferu mrożonego zarodka w październiku płaciłam 2076zl nie wiem czy teraz sie nie zmienił cennik.

Tam mam zamrożone jeszcze 2
    Tylko ten koszt transferu nic więcej ? No i pewnie leki jeszcze swoją droga

• ........ Autorytet

Wysłany: 23 marca 2023, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdaLenaMS wrote:
    Tam mam zamrożone jeszcze 2
    Tylko ten koszt transferu nic więcej ? No i pewnie leki jeszcze swoją droga

Tak koszt transferu, leki No i wizyta u swojego lekarza

W razie co pisz prv wysłałam zaproszenie

Dla naszej Kamisi

age.png

• Martulek Ekspertka

Wysłany: 25 marca 2023, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanko. Trzeba zrobić badania krwi wirusologiczne przed in vitro. Mam listę. Dodatkowo do wykonania Chlamydia PCR u kobiety i mężczyzny - robiliście te badania na Polnej ? Zastanawiam się jak się umówić w szpitalu na pobranie tego materiału bądź czy nie umówić się w Medicover.
    I pytanko organizacyjne. Kiedy podpisywałyście umowę na in vitro ? W jakim czasie lekarz stwierdził czy np ICSI bądź inne dodatkowe procedury uzupełniające ? Pytam bo nie mam pojęcia :) 7 dnia stymulacji mam się umówić na monitoring z rana i co potem 🤔 kiedy dokumentacja ?

2 inseminacje nieudane
    Polna Poznań:
    2 punkcje
    Beta 107 500 😍
    8w3d ❤️🙏
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2023, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martulek wrote:
    Dziewczyny mam pytanko. Trzeba zrobić badania krwi wirusologiczne przed in vitro. Mam listę. Dodatkowo do wykonania Chlamydia PCR u kobiety i mężczyzny - robiliście te badania na Polnej ? Zastanawiam się jak się umówić w szpitalu na pobranie tego materiału bądź czy nie umówić się w Medicover.
    I pytanko organizacyjne. Kiedy podpisywałyście umowę na in vitro ? W jakim czasie lekarz stwierdził czy np ICSI bądź inne dodatkowe procedury uzupełniające ? Pytam bo nie mam pojęcia :) 7 dnia stymulacji mam się umówić na monitoring z rana i co potem 🤔 kiedy dokumentacja ?

My osobiście robiliśmy wszystkie te badania tam na Polnej , przed któraś z wizyt poprostu poszłam opłacić do okienka na izbie przyjęć i z kwitkiem wróciłam, wszystkie pobierali na miejscu ☺️ kwota trochę powala , ale jak trzeba ..
    Umowa ogólna wstępna jest już na samym początku jak pamietam, a później przed punkcją mieliśmy dużo papierologii do wypełnienia. I wtedy już umowy na przechowywanie zarodków itp.
    Dodatkowe koszty wyszły jeszcze po pobraniu i zapłodnieniu komórek , dali nam taki wykaz jakie badania jeszcze robili dodatkowo, które były do opłacenia

• Martulek Ekspertka

Wysłany: 26 marca 2023, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdaLenaMS wrote:
    My osobiście robiliśmy wszystkie te badania tam na Polnej , przed któraś z wizyt poprostu poszłam opłacić do okienka na izbie przyjęć i z kwitkiem wróciłam, wszystkie pobierali na miejscu ☺️ kwota trochę powala , ale jak trzeba ..
    Umowa ogólna wstępna jest już na samym początku jak pamietam, a później przed punkcją mieliśmy dużo papierologii do wypełnienia. I wtedy już umowy na przechowywanie zarodków itp.
    Dodatkowe koszty wyszły jeszcze po pobraniu i zapłodnieniu komórek , dali nam taki wykaz jakie badania jeszcze robili dodatkowo, które były do opłacenia

super dzięki :)

2 inseminacje nieudane
    Polna Poznań:
    2 punkcje
    Beta 107 500 😍
    8w3d ❤️🙏
‹‹ 52 53 54 55 56 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ