Polna IN VITRO
-
WIADOMOŚĆ
-
Asiajasia wrote:Cześć 🙂
Po kilku wizytach u różnych lekarzy w ciągu ostatnich pięciu lat słyszeliśmy, że przy parametrach mojego męża to tylko on vitro nam zostaje. Chciałam nas zapisać do poradni na Polnej, bo w koncu dojrzeliśmy do tego, żeby spróbować tej procedury. Od czego w ogóle zaczyna się wizyta, czego powinnam się spodziewać, a o co najlepiej zapytać? Będę wdzięczna za wszystkie porady 🙏
Hej, jeśli nie zależy Ci na kontretnym lekarzu to zadzwoń do poradni i po prostu się umów na wizytę klasyfikacyjną ☺️ ja osobiście zostałam skierowana do poradni przez daną panią doktor do konkretnego lekarza- u mnie prof P.
Jeśli masz termin to jest to wizyta klasyfikacyjna, najlepiej wtedy zabrać ze sobą wszystkie możliwe dokumenty Waszego leczenia. Zostaje podjęta decyzja czy się klasyfikujecie - jeśli tak- zaczynacie cała procedurę od „zaraz” ☺️ wszystko Wam lekarz wtedy na spokojnie wytłumaczy i wypisze, da wszystkie potrzebne rozpiski z instrukcjami
-
Martulek wrote:Dziś 12dc. Monitoring był. Pęcherzyk dominujący 20mm, endometrium 11mm, pobrana krew na progesteron, dziś zastrzyk Zivafert. W czwartek monitoring czy pęcherzyk pękł i czy jest ciałko żółte 🤞oby się udało dostałam receptę na prolutex jesuu jakie to drogie 🙈
No świetnie 🥰🥰🥰🥰 i po co te nerwy 🤪🤪🤪 będzie dobrze -
Martulek wrote:Dziewczyny, w każdym opakowaniu prolutexa jest 7 fiolek. Od potwierdzenia pęknięcia pęcherzyka 1 fiolka dziennie do sprawdzenia bety, tak ? Bo ja zdałam sobie sprawę, że mam 8 opakowań prolutexa po 7 fiolek i chyba za dużo ich wykupiłam po co mi tyle 🙈
Oj na pewno to nie dużo😅 jeszcze zobaczysz, może Ci zabraknąć 😜 te kłucia trochę jest niestety 😜
-
Blanka31 wrote:Jak narazie zaliczam ją do tych grzecznych, czasem trafi się gorszy dzien, ale nie mam co narzekać pogodne dziecię mam 🥰 Te dwa miesiące zleciały nie wiadomo kiedy 🥺
Czekam na szybkie wieści 😁
Szczęśliwego rozwiązania! 🥰
Wlasnie przyjęli mnie na oddzial jutro indukcja
Byłam dziś na wizycie I mam rozwarcie 1.5 cm i kolejny raz wysokie ciśnienie i doc dala mi skierowanie do szpitala -
........ wrote:Wlasnie przyjęli mnie na oddzial jutro indukcja
Byłam dziś na wizycie I mam rozwarcie 1.5 cm i kolejny raz wysokie ciśnienie i doc dala mi skierowanie do szpitala
Ja pojechałam w niedzielę wieczorem na IP ze względu na złe samopoczucie, a przed 1 w nocy w poniedziałek miałam nagle CC że względu na wysoki puls u małej. Szło zakażenie.
Także lepiej być już pod kontrolą w szpitalu.
Trzymam kciuki! 🤞
To dorzucę jeszcze szybkiego porodu 🙂........ lubi tę wiadomość
♀️Endometrioza, Niedoczynność tarczycy, LUF
♂️ Morfologia 3%, fragmentacja 21%
🔸05.2020 pierwszy cykl stymulowany: clo+ovitrelle+duphaston+glucophage // ⚠️LUF
🔸10.2020 HSG - jajowody drożne
🔸11.2021 start długi protokół IVF – ICSI: 💉8 komórek - 6 dojrzałych - 5 zapłodnionych - 2 blastki
🔸12.2021 ET ❌
🔸03.2022 FET ✅ [7tc - krwiak; 9tc poronienie zatrzymane💔]
🔺06.2022 start długi protokół IVF ICSI: 💉 9 komórek - 7 dojrzałych - 6 zapłodnionych - 4 blastki
🔺07.2022 ET 5.1.1
(10dpt - betaHCG 224; 13 dpt - betaHCG 606; 18 dpt - betaHCG 3996)
38+4 🤱 👣 -
Blanka31 wrote:Ja pojechałam w niedzielę wieczorem na IP ze względu na złe samopoczucie, a przed 1 w nocy w poniedziałek miałam nagle CC że względu na wysoki puls u małej. Szło zakażenie.
Także lepiej być już pod kontrolą w szpitalu.
Trzymam kciuki! 🤞
To dorzucę jeszcze szybkiego porodu 🙂
Nie wiem czy też nie będę miec czasami CC jestem podłączona to ktg to mlody ma nawet 190 za chwilę 140 ,180 130 Na izbie też miał 190 może za mało dzis wody piłam żeby się nie posika..... po drodze 🙈🙈 a i tak mnie dusi i mam uczucie że mi się chce -
........ wrote:Nie wiem czy też nie będę miec czasami CC jestem podłączona to ktg to mlody ma nawet 190 za chwilę 140 ,180 130 Na izbie też miał 190 może za mało dzis wody piłam żeby się nie posika..... po drodze 🙈🙈 a i tak mnie dusi i mam uczucie że mi się chce
........ lubi tę wiadomość
2 inseminacje nieudane
Polna Poznań:
2 punkcje
Kwiecień 2023 FET ( encorton) nieudany
Listopad 2023 FET udany ( encorton, Accofil) - poronienie chybione 7tc Aniołek 💔
2024 Dalsza diagnostyka immunologiczna i powrót, mamy 2 śnieżynki ❄️❄️
Czerwiec 2024 FET udany ( Atosiban, Glucophage, Encorton, Accofil, clexane, immunopresja).
Beta 107 500 😍
8w3d ❤️🙏 -
Mamy ciałko żółte 💪 tylko endometrium nie urosło 11mm. W sobotę wlew z osocza
Blanka31, Magdalena_MS, ........ lubią tę wiadomość
2 inseminacje nieudane
Polna Poznań:
2 punkcje
Listopad 2023 FET udany ( encorton, Accofil) - poronienie chybione 7tc Aniołek 💔
Czerwiec 2024 FET udany ( Atosiban, Glucophage, Encorton, Accofil, clexane, immunopresja).
Beta 107 500 😍
8w3d ❤️🙏 -
Laski robilyscie badanie KIR ?2 inseminacje nieudane
Polna Poznań:
2 punkcje
Beta 107 500 😍
8w3d ❤️🙏 -
Magdalena_MS wrote:Super, i jak tam się czujesz ?😘
Magdalena_MS lubi tę wiadomość
2 inseminacje nieudane
Polna Poznań:
2 punkcje
Beta 107 500 😍
8w3d ❤️🙏 -
Magdalena_MS wrote:Kurde.. chyba nie, a czemu ?2 inseminacje nieudane
Polna Poznań:
2 punkcje
Beta 107 500 😍
8w3d ❤️🙏 -
Cześć dziewczyny, czytam ten forum od dawna. I dopiero teraz zachciało mi się też tu napisać.
Mam pytanie. Czy któraś miała in vitro z zamrożonego nasienia?
U nas ponad 2 lata starania
Laparoskopia
5 inseminacji
Ciąża biochemiczna
Histeroskopia
Polip
Onkologią u męża
Teraz radioterapia po operacji onkologicznej
I zakaz starania o dziecko ok 2 lat.
Dlatego many zamrożone nasienie i podchodzimy do in vitro. Zaczynam stymulację za 2 tygodni, jak przyjdzie @.
Dziękuję że jesteście. Czytając ten forum, było łatwiej przeżyć to wszystko, bo wiedziałam że nie jestem sama.Karola9393 lubi tę wiadomość
🤵30
👰27
Starania od 05.2020
🔸6 inseminacji przez 2 lata😔
🔸08.2022 laparoskopia, jajowody drożne, wszystko oki, ale dlaczego nie wychodzi?! 😡😪
🔸09.2022 ciąża biochemiczna po IUI😔
Zmiana lekarza
🔸03.2023 histeroskopia - usunięty polip
🔸03.2023 rak u męża, operacja,radioterapia. Dużo ryczania, bólu, stresu. 😔Wszystko ok, ale zakaz starania o dziecko przez następne 2 lata.
🔸05.2023 decyzja o in vitro, zamroziłismy nasienie do choroby męża.
🔸22.06.2023 początek stymulacji (bemfola 150,orgalutran)
🔸03.07.2023 punkcja🙏
Pobrano 15 komurek, 13 nadają się do zapłodnienia. W 3 dniu wszystko padło. Nie mamy nic... 🥺
03.2024 druga próba IVF. (menopur, ganirelix)
Mamy ❄️❄️❄️❄️❄️
1 FET 06.2024❌️ cb
2 FET 08.2024 ❌️
3 FET 10.2024 ❌️
4 FET 11.2024
Amh 5.8
Niedoczynność tarczycy.
Hashimoto
Nasienie męża bardzo dobrej jakości pred zamrożeniem, ale nie dobre po rozmrożeniu. -
Juz jestem z mamusia Hubert 16.06.23 godz 20.45 3780g 62cm CC 🥰🥰🥰🥰🥰
Magdalena_MS, Martulek, K!n!aa, Blanka31, Karola9393, Nadzieja, Primavera lubią tę wiadomość
-
Martulek wrote:Ok, szybko i bezboleśnie jutro transfer 🙈
Trzymam kciuki za transfer ❤️
Czy w dniu transferu jest badany progesteron? Są jakieś widełki?Starania od 09.2021
🔸03.2023 HSG-lewy niedrożny, prawy o wątpliwej drożności
🔸04.2023 zakwalifikowani do ivf- czynnik jajowodowy
🔸06.2023 protokół długi
🔸07.2023 świeży transfer
🔸Beta 10dpt: 129
🔸36 t.c. Czekamy na spotkanie z naszą córeczką 🤱🏻💞
♀️AMH:2,9 ♂️ Morfologia:4% -
KarolaY wrote:Cześć dziewczyny, czytam ten forum od dawna. I dopiero teraz zachciało mi się też tu napisać.
Mam pytanie. Czy któraś miała in vitro z zamrożonego nasienia?
U nas ponad 2 lata starania
Laparoskopia
5 inseminacji
Ciąża biochemiczna
Histeroskopia
Polip
Onkologią u męża
Teraz radioterapia po operacji onkologicznej
I zakaz starania o dziecko ok 2 lat.
Dlatego many zamrożone nasienie i podchodzimy do in vitro. Zaczynam stymulację za 2 tygodni, jak przyjdzie @.
Dziękuję że jesteście. Czytając ten forum, było łatwiej przeżyć to wszystko, bo wiedziałam że nie jestem sama.
Kochana widzę, że już trochę przeszliście z mężem. Dobrze, że tu zajrzałaś, do naszych dziewczyn. Ja swoją historią podzieliłam się tylko na forum. Razem z mężem idziemy przez to sami, nikt kto przez to sam nie przeszedł nas nie zrozumie.
Trzymam za Was kciuki. Jak dobrze, że są takie możliwości. Tule mocno 🤗
Ps. Też jestem na początku stymulacjiStarania od 09.2021
🔸06.2023 protokół długi
🔸07.2023 świeży transfer
♀️AMH:2,9 ♂️ Morfologia:4% -
K!n!aa wrote:Kochana widzę, że już trochę przeszliście z mężem. Dobrze, że tu zajrzałaś, do naszych dziewczyn. Ja swoją historią podzieliłam się tylko na forum. Razem z mężem idziemy przez to sami, nikt kto przez to sam nie przeszedł nas nie zrozumie.
Trzymam za Was kciuki. Jak dobrze, że są takie możliwości. Tule mocno 🤗
Ps. Też jestem na początku stymulacji
Dziękuję 🙃 również tule!
A gdzie podchodzicie do ivf?
Jakiego lekarza macie?
Ja na Pastelovej
Protokół krotki
🤵30
👰27
Starania od 05.2020
🔸6 inseminacji przez 2 lata😔
🔸08.2022 laparoskopia, jajowody drożne, wszystko oki, ale dlaczego nie wychodzi?! 😡😪
🔸09.2022 ciąża biochemiczna po IUI😔
Zmiana lekarza
🔸03.2023 histeroskopia - usunięty polip
🔸03.2023 rak u męża, operacja,radioterapia. Dużo ryczania, bólu, stresu. 😔Wszystko ok, ale zakaz starania o dziecko przez następne 2 lata.
🔸05.2023 decyzja o in vitro, zamroziłismy nasienie do choroby męża.
🔸22.06.2023 początek stymulacji (bemfola 150,orgalutran)
🔸03.07.2023 punkcja🙏
Pobrano 15 komurek, 13 nadają się do zapłodnienia. W 3 dniu wszystko padło. Nie mamy nic... 🥺
03.2024 druga próba IVF. (menopur, ganirelix)
Mamy ❄️❄️❄️❄️❄️
1 FET 06.2024❌️ cb
2 FET 08.2024 ❌️
3 FET 10.2024 ❌️
4 FET 11.2024
Amh 5.8
Niedoczynność tarczycy.
Hashimoto
Nasienie męża bardzo dobrej jakości pred zamrożeniem, ale nie dobre po rozmrożeniu. -
KarolaY wrote:Dziękuję 🙃 również tule!
A gdzie podchodzicie do ivf?
Jakiego lekarza macie?
Ja na Pastelovej
Protokół krotki
Ja na Polnej. Prowadzi mnie prof. Pawelczyk. Protokół długi.
Ps. Już mi się dłuży ten protokół długi, już chciałabym to przyspieszyć 😅Starania od 09.2021
🔸06.2023 protokół długi
🔸07.2023 świeży transfer
♀️AMH:2,9 ♂️ Morfologia:4%