X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Polna IN VITRO
Odpowiedz

Polna IN VITRO

Oceń ten wątek:
  • K!n!aa Koleżanka

Wysłany: 11 czerwca 2023, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobitki czy jesteście w stanie mniej więcej powiedzieć ile kosztowała Was procedura ivf na Polnej?

Starania od 09.2021
    🔸03.2023 HSG-lewy niedrożny, prawy o wątpliwej drożności
    🔸04.2023 zakwalifikowani do ivf- czynnik jajowodowy
    🔸06.2023 protokół długi
    🔸07.2023 świeży transfer
    🔸Beta 10dpt: 129
    🔸36 t.c. Czekamy na spotkanie z naszą córeczką 🤱🏻💞
    ♀️AMH:2,9 ♂️ Morfologia:4%
  • Martulek Ekspertka

Wysłany: 12 czerwca 2023, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dzisiaj na Polnej na pierwszy monitoring 11dc. I mam dominujący pęcherzyk, nie wiadomo czy nie pęknie. Miałam nie czekać na P tylko przyjść jutro zobaczymy jaki będzie stan endometrium i pęcherzyka. Obawiam się że jutro dostanę info sory nie ten cykl... Zła jestem :( czy pomimo że pęcherzyk by pękł sam jedziemy dalej z planem transferu czy nie ? 🙃 Nic nie wiem. Pytania się nasuwają dopiero teraz oczywiście 🙈 potrzebuje pozytywnego słowa🙏

2 inseminacje nieudane
    Polna Poznań:
    2 punkcje
    Kwiecień 2023 FET ( encorton) nieudany
    Listopad 2023 FET udany ( encorton, Accofil) - poronienie chybione 7tc Aniołek 💔
    2024 Dalsza diagnostyka immunologiczna i powrót, mamy 2 śnieżynki ❄️❄️
    Czerwiec 2024 FET udany ( Atosiban, Glucophage, Encorton, Accofil, clexane, immunopresja).
    Beta 107 500 😍
    8w3d ❤️🙏
  • ........ Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2023, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martulek wrote:
    Byłam dzisiaj na Polnej na pierwszy monitoring 11dc. I mam dominujący pęcherzyk, nie wiadomo czy nie pęknie. Miałam nie czekać na P tylko przyjść jutro zobaczymy jaki będzie stan endometrium i pęcherzyka. Obawiam się że jutro dostanę info sory nie ten cykl... Zła jestem :( czy pomimo że pęcherzyk by pękł sam jedziemy dalej z planem transferu czy nie ? 🙃 Nic nie wiem. Pytania się nasuwają dopiero teraz oczywiście 🙈 potrzebuje pozytywnego słowa🙏

Może chcą zobaczyć czy jutro będzie ciałko żółte,a ile miał pęcherzyk?

Ja raz tak miałam że pęcherzyk miał 22mm wzięłam ovitrelle i pęcherzyk nie pękł I cykl stracony był, ale oczywiście u ciebie może być inaczej nie wiem jak teraz Prof. P ma plan itp.

Trzymam kciuki żeby było po twojej myśli i żeby było dobrze 🤞🤞

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2023, 19:08

https://zrzutka.pl/g5kns3
    Dla naszej Kamisi

age.png

05.10.2022 FET c/n 4.2.1❤

16.06.23 CC 3780g 62cm 🥰🥰🥰
  • Blanka31 Przyjaciółka

Wysłany: 12 czerwca 2023, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ........ wrote:
    Jak końcówka ciąży i samopoczucie przed wielkim dniem? 🙂

........ lubi tę wiadomość

♀️Endometrioza, Niedoczynność tarczycy, LUF
    ♂️ Morfologia 3%, fragmentacja 21%

🔸05.2020 pierwszy cykl stymulowany: clo+ovitrelle+duphaston+glucophage // ⚠️LUF
    🔸10.2020 HSG - jajowody drożne

🔸11.2021 start długi protokół IVF – ICSI: 💉8 komórek - 6 dojrzałych - 5 zapłodnionych - 2 blastki
    🔸12.2021 ET ❌
    🔸03.2022 FET ✅ [7tc - krwiak; 9tc poronienie zatrzymane💔]

🔺06.2022 start długi protokół IVF ICSI: 💉 9 komórek - 7 dojrzałych - 6 zapłodnionych - 4 blastki
    🔺07.2022 ET 5.1.1
    (10dpt - betaHCG 224; 13 dpt - betaHCG 606; 18 dpt - betaHCG 3996)
    38+4 🤱 👣
  • ........ Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2023, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka31 wrote:
    ........ wrote:

Oj powiem ze już ciężko 🙈 wczoraj chyba miałam już skurcze ale nie długo, ale strach już był 🤪

A dzis ledwo co chodzę mlody chyba się szykuje do wyjścia tak mnie krocze boli jak chodzę i plecy ze chce żeby już było po 🤰🤱

Blanka31 lubi tę wiadomość

Dla naszej Kamisi

age.png

• ........ Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2023, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka31 wrote:
    ........ wrote:

A igusia już 2 miesiące ponad ale ten czas zleciał

Grzeczna czy trochę wywija 🙂🥰🥰

Dla naszej Kamisi

age.png

• Magdalena_MS Przyjaciółka

Wysłany: 12 czerwca 2023, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K!n!aa wrote:
    Kobitki czy jesteście w stanie mniej więcej powiedzieć ile kosztowała Was procedura ivf na Polnej?

No u mnie tak 8-9 tysięcy wyszło około bez tych 5 co dofinansowują

• Magdalena_MS Przyjaciółka

Wysłany: 12 czerwca 2023, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martulek wrote:

Kochana nie denerwuj się na zapas 😘 musza Cię dobrze poobserwować teraz, także proszę nie nastawiać się od razu negatywnie. Musisz cierpliwie czekać i co najważniejsze sie nie denerwować 😉

• Martulek Ekspertka

Wysłany: 12 czerwca 2023, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena_MS wrote:
    Kochana nie denerwuj się na zapas 😘 musza Cię dobrze poobserwować teraz, także proszę nie nastawiać się od razu negatywnie. Musisz cierpliwie czekać i co najważniejsze sie nie denerwować 😉
    Dzięki laski ❤️❤️❤️

2 inseminacje nieudane
    Polna Poznań:
    2 punkcje
    Listopad 2023 FET udany ( encorton, Accofil) - poronienie chybione 7tc Aniołek 💔
    Czerwiec 2024 FET udany ( Atosiban, Glucophage, Encorton, Accofil, clexane, immunopresja).
    Beta 107 500 😍
    8w3d ❤️🙏
  • Martulek Ekspertka

Wysłany: 12 czerwca 2023, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ........ wrote:
    Może chcą zobaczyć czy jutro będzie ciałko żółte,a ile miał pęcherzyk?

Ja raz tak miałam że pęcherzyk miał 22mm wzięłam ovitrelle i pęcherzyk nie pękł I cykl stracony był, ale oczywiście u ciebie może być inaczej nie wiem jak teraz Prof. P ma plan itp.

Trzymam kciuki żeby było po twojej myśli i żeby było dobrze 🤞🤞
    Totalna ze mnie panikara 🙈 ale to są tak ważne kwestie w życiu, jak tu być spokojnym 🙃😘

2 inseminacje nieudane
    Polna Poznań:
    2 punkcje
    Beta 107 500 😍
    8w3d ❤️🙏
  • ........ Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2023, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martulek wrote:
    Totalna ze mnie panikara 🙈 ale to są tak ważne kwestie w życiu, jak tu być spokojnym 🙃😘

Wiem wiem kochana ja cie rozumiem,chyba nie da się być spokojnym

też jestem panikara 😉

Dla naszej Kamisi

age.png

• Asiajasia Nowa

Wysłany: 12 czerwca 2023, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć 🙂
    Po kilku wizytach u różnych lekarzy w ciągu ostatnich pięciu lat słyszeliśmy, że przy parametrach mojego męża to tylko on vitro nam zostaje. Chciałam nas zapisać do poradni na Polnej, bo w koncu dojrzeliśmy do tego, żeby spróbować tej procedury. Od czego w ogóle zaczyna się wizyta, czego powinnam się spodziewać, a o co najlepiej zapytać? Będę wdzięczna za wszystkie porady 🙏

• Martulek Ekspertka

Wysłany: 12 czerwca 2023, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiajasia wrote:
    Cześć 🙂
    Po kilku wizytach u różnych lekarzy w ciągu ostatnich pięciu lat słyszeliśmy, że przy parametrach mojego męża to tylko on vitro nam zostaje. Chciałam nas zapisać do poradni na Polnej, bo w koncu dojrzeliśmy do tego, żeby spróbować tej procedury. Od czego w ogóle zaczyna się wizyta, czego powinnam się spodziewać, a o co najlepiej zapytać? Będę wdzięczna za wszystkie porady 🙏
    Hej :) ja także przystąpiłam do in vitro z powodu wyników męża. Miałam pierwszą punkcję w kwietniu, teraz, w czerwcu planowany pierwszy transfer. U nas tylko albo aż 2 zarodki 5dniowe się utrzymały zapłodnione. Czekają na nas 🥶🥶. Korzystaliśmy z dofinansowania z Poznania :) przy dofinansowaniu 5 tys dopłacam koło 2,5 tys do I procedury. Tylko transfer od razu po punkcji jest w cenie. Ja miałam odroczony transfer ze względu na wyniki krwi i powiększone jajniki. Transfer mrożony chyba koło 3,5 tys jakoś kosztuje. Plus dodatkowe zabiegi, monitoringi.. trzeba się finansowo przygotować :) stres co nie miara. Ale warto. Niektórym się udało ❤️ ale każda inna sytuacja. Powodzenia dla was :) zadzwoń najpierw na kwalifikacje do in vitro ! 61 841 91 19

2 inseminacje nieudane
    Polna Poznań:
    2 punkcje
    Beta 107 500 😍
    8w3d ❤️🙏
  • Martulek Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca 2023, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś 12dc. Monitoring był. Pęcherzyk dominujący 20mm, endometrium 11mm, pobrana krew na progesteron, dziś zastrzyk Zivafert. W czwartek monitoring czy pęcherzyk pękł i czy jest ciałko żółte 🤞oby się udało :) dostałam receptę na prolutex jesuu jakie to drogie 🙈

........, Magdalena_MS lubią tę wiadomość

2 inseminacje nieudane
    Polna Poznań:
    2 punkcje
    Beta 107 500 😍
    8w3d ❤️🙏
  • ........ Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2023, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martulek wrote:
    Dziś 12dc. Monitoring był. Pęcherzyk dominujący 20mm, endometrium 11mm, pobrana krew na progesteron, dziś zastrzyk Zivafert. W czwartek monitoring czy pęcherzyk pękł i czy jest ciałko żółte 🤞oby się udało :) dostałam receptę na prolutex jesuu jakie to drogie 🙈

No to extra super wiadomość będziemy trzymały 🤞🤞🤞za ciałko żółte 😁😁

Teraz Prof przepisuje Zivafert wcześniej ovitrelle.

A jak tam nasze super Położne 🥰

(Czasami na forum dziewczyny mają prolutex za mniejsze sianko)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2023, 10:57

Dla naszej Kamisi

age.png

• Martulek Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca 2023, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, w każdym opakowaniu prolutexa jest 7 fiolek. Od potwierdzenia pęknięcia pęcherzyka 1 fiolka dziennie do sprawdzenia bety, tak ? Bo ja zdałam sobie sprawę, że mam 8 opakowań prolutexa po 7 fiolek i chyba za dużo ich wykupiłam po co mi tyle 🙈

2 inseminacje nieudane
    Polna Poznań:
    2 punkcje
    Beta 107 500 😍
    8w3d ❤️🙏
  • ........ Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2023, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martulek wrote:
    Dziewczyny, w każdym opakowaniu prolutexa jest 7 fiolek. Od potwierdzenia pęknięcia pęcherzyka 1 fiolka dziennie do sprawdzenia bety, tak ? Bo ja zdałam sobie sprawę, że mam 8 opakowań prolutexa po 7 fiolek i chyba za dużo ich wykupiłam po co mi tyle 🙈

Kochana przydadzą się 😉😉 będziesz brać pewnie do około 12 tc 🤰🤰🥰🥰🥰☺️

Dla naszej Kamisi

age.png

• Martulek Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca 2023, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ........ wrote:
    No to extra super wiadomość będziemy trzymały 🤞🤞🤞za ciałko żółte 😁😁

Teraz Prof przepisuje Zivafert wcześniej ovitrelle.

A jak tam nasze super Położne 🥰

(Czasami na forum dziewczyny mają prolutex za mniejsze sianko)
    No położne są fantastyczne! Pani Paulina i Pani Monika wymiatają 😃 bycie miłym nic nie kosztuje a one są najlepsze w tym ! Brakuje takich dobrych ludzi na tym świecie

K!n!aa lubi tę wiadomość

2 inseminacje nieudane
    Polna Poznań:
    2 punkcje
    Beta 107 500 😍
    8w3d ❤️🙏
  • ........ Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2023, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martulek wrote:
    No położne są fantastyczne! Pani Paulina i Pani Monika wymiatają 😃 bycie miłym nic nie kosztuje a one są najlepsze w tym ! Brakuje takich dobrych ludzi na tym świecie

Oj tak

Widać że kochają to co robią 🥰 a nie za karę

Dla naszej Kamisi

age.png

• Blanka31 Przyjaciółka

Wysłany: 13 czerwca 2023, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ........ wrote:
    A igusia już 2 miesiące ponad ale ten czas zleciał

Grzeczna czy trochę wywija 🙂🥰🥰

Jak narazie zaliczam ją do tych grzecznych, czasem trafi się gorszy dzien, ale nie mam co narzekać pogodne dziecię mam 🥰 Te dwa miesiące zleciały nie wiadomo kiedy 🥺

Czekam na szybkie wieści 😁
    Szczęśliwego rozwiązania! 🥰

♀️Endometrioza, Niedoczynność tarczycy, LUF
    ♂️ Morfologia 3%, fragmentacja 21%

🔸05.2020 pierwszy cykl stymulowany: clo+ovitrelle+duphaston+glucophage // ⚠️LUF
    🔸10.2020 HSG - jajowody drożne

🔸11.2021 start długi protokół IVF – ICSI: 💉8 komórek - 6 dojrzałych - 5 zapłodnionych - 2 blastki
    🔸12.2021 ET ❌
    🔸03.2022 FET ✅ [7tc - krwiak; 9tc poronienie zatrzymane💔]

🔺06.2022 start długi protokół IVF ICSI: 💉 9 komórek - 7 dojrzałych - 6 zapłodnionych - 4 blastki
    🔺07.2022 ET 5.1.1
    (10dpt - betaHCG 224; 13 dpt - betaHCG 606; 18 dpt - betaHCG 3996)
    38+4 🤱 👣
‹‹ 60 61 62 63 64 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ