Polna IN VITRO
-
WIADOMOŚĆ
-
Kobitki czy jesteście w stanie mniej więcej powiedzieć ile kosztowała Was procedura ivf na Polnej?Starania od 09.2021
🔸03.2023 HSG-lewy niedrożny, prawy o wątpliwej drożności
🔸04.2023 zakwalifikowani do ivf- czynnik jajowodowy
🔸06.2023 protokół długi
🔸07.2023 świeży transfer
🔸Beta 10dpt: 129
🔸36 t.c. Czekamy na spotkanie z naszą córeczką 🤱🏻💞
♀️AMH:2,9 ♂️ Morfologia:4% -
Byłam dzisiaj na Polnej na pierwszy monitoring 11dc. I mam dominujący pęcherzyk, nie wiadomo czy nie pęknie. Miałam nie czekać na P tylko przyjść jutro zobaczymy jaki będzie stan endometrium i pęcherzyka. Obawiam się że jutro dostanę info sory nie ten cykl... Zła jestem czy pomimo że pęcherzyk by pękł sam jedziemy dalej z planem transferu czy nie ? 🙃 Nic nie wiem. Pytania się nasuwają dopiero teraz oczywiście 🙈 potrzebuje pozytywnego słowa🙏2 inseminacje nieudane
Polna Poznań:
2 punkcje
Kwiecień 2023 FET ( encorton) nieudany
Listopad 2023 FET udany ( encorton, Accofil) - poronienie chybione 7tc Aniołek 💔
2024 Dalsza diagnostyka immunologiczna i powrót, mamy 2 śnieżynki ❄️❄️
Czerwiec 2024 FET udany ( Atosiban, Glucophage, Encorton, Accofil, clexane, immunopresja).
Beta 107 500 😍
8w3d ❤️🙏 -
Martulek wrote:Byłam dzisiaj na Polnej na pierwszy monitoring 11dc. I mam dominujący pęcherzyk, nie wiadomo czy nie pęknie. Miałam nie czekać na P tylko przyjść jutro zobaczymy jaki będzie stan endometrium i pęcherzyka. Obawiam się że jutro dostanę info sory nie ten cykl... Zła jestem czy pomimo że pęcherzyk by pękł sam jedziemy dalej z planem transferu czy nie ? 🙃 Nic nie wiem. Pytania się nasuwają dopiero teraz oczywiście 🙈 potrzebuje pozytywnego słowa🙏
Może chcą zobaczyć czy jutro będzie ciałko żółte,a ile miał pęcherzyk?
Ja raz tak miałam że pęcherzyk miał 22mm wzięłam ovitrelle i pęcherzyk nie pękł I cykl stracony był, ale oczywiście u ciebie może być inaczej nie wiem jak teraz Prof. P ma plan itp.
Trzymam kciuki żeby było po twojej myśli i żeby było dobrze 🤞🤞Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2023, 19:08
-
........ wrote:Jak końcówka ciąży i samopoczucie przed wielkim dniem? 🙂
........ lubi tę wiadomość
♀️Endometrioza, Niedoczynność tarczycy, LUF
♂️ Morfologia 3%, fragmentacja 21%
🔸05.2020 pierwszy cykl stymulowany: clo+ovitrelle+duphaston+glucophage // ⚠️LUF
🔸10.2020 HSG - jajowody drożne
🔸11.2021 start długi protokół IVF – ICSI: 💉8 komórek - 6 dojrzałych - 5 zapłodnionych - 2 blastki
🔸12.2021 ET ❌
🔸03.2022 FET ✅ [7tc - krwiak; 9tc poronienie zatrzymane💔]
🔺06.2022 start długi protokół IVF ICSI: 💉 9 komórek - 7 dojrzałych - 6 zapłodnionych - 4 blastki
🔺07.2022 ET 5.1.1
(10dpt - betaHCG 224; 13 dpt - betaHCG 606; 18 dpt - betaHCG 3996)
38+4 🤱 👣 -
Blanka31 wrote:........ wrote:Jak końcówka ciąży i samopoczucie przed wielkim dniem? 🙂
Oj powiem ze już ciężko 🙈 wczoraj chyba miałam już skurcze ale nie długo, ale strach już był 🤪
A dzis ledwo co chodzę mlody chyba się szykuje do wyjścia tak mnie krocze boli jak chodzę i plecy ze chce żeby już było po 🤰🤱Blanka31 lubi tę wiadomość
-
Blanka31 wrote:........ wrote:Jak końcówka ciąży i samopoczucie przed wielkim dniem? 🙂
A igusia już 2 miesiące ponad ale ten czas zleciał
Grzeczna czy trochę wywija 🙂🥰🥰 -
Martulek wrote:Byłam dzisiaj na Polnej na pierwszy monitoring 11dc. I mam dominujący pęcherzyk, nie wiadomo czy nie pęknie. Miałam nie czekać na P tylko przyjść jutro zobaczymy jaki będzie stan endometrium i pęcherzyka. Obawiam się że jutro dostanę info sory nie ten cykl... Zła jestem czy pomimo że pęcherzyk by pękł sam jedziemy dalej z planem transferu czy nie ? 🙃 Nic nie wiem. Pytania się nasuwają dopiero teraz oczywiście 🙈 potrzebuje pozytywnego słowa🙏
Kochana nie denerwuj się na zapas 😘 musza Cię dobrze poobserwować teraz, także proszę nie nastawiać się od razu negatywnie. Musisz cierpliwie czekać i co najważniejsze sie nie denerwować 😉 -
Magdalena_MS wrote:Kochana nie denerwuj się na zapas 😘 musza Cię dobrze poobserwować teraz, także proszę nie nastawiać się od razu negatywnie. Musisz cierpliwie czekać i co najważniejsze sie nie denerwować 😉
........ lubi tę wiadomość
2 inseminacje nieudane
Polna Poznań:
2 punkcje
Listopad 2023 FET udany ( encorton, Accofil) - poronienie chybione 7tc Aniołek 💔
Czerwiec 2024 FET udany ( Atosiban, Glucophage, Encorton, Accofil, clexane, immunopresja).
Beta 107 500 😍
8w3d ❤️🙏 -
........ wrote:Może chcą zobaczyć czy jutro będzie ciałko żółte,a ile miał pęcherzyk?
Ja raz tak miałam że pęcherzyk miał 22mm wzięłam ovitrelle i pęcherzyk nie pękł I cykl stracony był, ale oczywiście u ciebie może być inaczej nie wiem jak teraz Prof. P ma plan itp.
Trzymam kciuki żeby było po twojej myśli i żeby było dobrze 🤞🤞2 inseminacje nieudane
Polna Poznań:
2 punkcje
Beta 107 500 😍
8w3d ❤️🙏 -
Martulek wrote:Totalna ze mnie panikara 🙈 ale to są tak ważne kwestie w życiu, jak tu być spokojnym 🙃😘
Wiem wiem kochana ja cie rozumiem,chyba nie da się być spokojnym
też jestem panikara 😉 -
Cześć 🙂
Po kilku wizytach u różnych lekarzy w ciągu ostatnich pięciu lat słyszeliśmy, że przy parametrach mojego męża to tylko on vitro nam zostaje. Chciałam nas zapisać do poradni na Polnej, bo w koncu dojrzeliśmy do tego, żeby spróbować tej procedury. Od czego w ogóle zaczyna się wizyta, czego powinnam się spodziewać, a o co najlepiej zapytać? Będę wdzięczna za wszystkie porady 🙏 -
Asiajasia wrote:Cześć 🙂
Po kilku wizytach u różnych lekarzy w ciągu ostatnich pięciu lat słyszeliśmy, że przy parametrach mojego męża to tylko on vitro nam zostaje. Chciałam nas zapisać do poradni na Polnej, bo w koncu dojrzeliśmy do tego, żeby spróbować tej procedury. Od czego w ogóle zaczyna się wizyta, czego powinnam się spodziewać, a o co najlepiej zapytać? Będę wdzięczna za wszystkie porady 🙏2 inseminacje nieudane
Polna Poznań:
2 punkcje
Beta 107 500 😍
8w3d ❤️🙏 -
Dziś 12dc. Monitoring był. Pęcherzyk dominujący 20mm, endometrium 11mm, pobrana krew na progesteron, dziś zastrzyk Zivafert. W czwartek monitoring czy pęcherzyk pękł i czy jest ciałko żółte 🤞oby się udało dostałam receptę na prolutex jesuu jakie to drogie 🙈
........, Magdalena_MS lubią tę wiadomość
2 inseminacje nieudane
Polna Poznań:
2 punkcje
Beta 107 500 😍
8w3d ❤️🙏 -
Martulek wrote:Dziś 12dc. Monitoring był. Pęcherzyk dominujący 20mm, endometrium 11mm, pobrana krew na progesteron, dziś zastrzyk Zivafert. W czwartek monitoring czy pęcherzyk pękł i czy jest ciałko żółte 🤞oby się udało dostałam receptę na prolutex jesuu jakie to drogie 🙈
No to extra super wiadomość będziemy trzymały 🤞🤞🤞za ciałko żółte 😁😁
Teraz Prof przepisuje Zivafert wcześniej ovitrelle.
A jak tam nasze super Położne 🥰
(Czasami na forum dziewczyny mają prolutex za mniejsze sianko)Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2023, 10:57
-
Dziewczyny, w każdym opakowaniu prolutexa jest 7 fiolek. Od potwierdzenia pęknięcia pęcherzyka 1 fiolka dziennie do sprawdzenia bety, tak ? Bo ja zdałam sobie sprawę, że mam 8 opakowań prolutexa po 7 fiolek i chyba za dużo ich wykupiłam po co mi tyle 🙈2 inseminacje nieudane
Polna Poznań:
2 punkcje
Beta 107 500 😍
8w3d ❤️🙏 -
Martulek wrote:Dziewczyny, w każdym opakowaniu prolutexa jest 7 fiolek. Od potwierdzenia pęknięcia pęcherzyka 1 fiolka dziennie do sprawdzenia bety, tak ? Bo ja zdałam sobie sprawę, że mam 8 opakowań prolutexa po 7 fiolek i chyba za dużo ich wykupiłam po co mi tyle 🙈
Kochana przydadzą się 😉😉 będziesz brać pewnie do około 12 tc 🤰🤰🥰🥰🥰☺️ -
........ wrote:No to extra super wiadomość będziemy trzymały 🤞🤞🤞za ciałko żółte 😁😁
Teraz Prof przepisuje Zivafert wcześniej ovitrelle.
A jak tam nasze super Położne 🥰
(Czasami na forum dziewczyny mają prolutex za mniejsze sianko)K!n!aa lubi tę wiadomość
2 inseminacje nieudane
Polna Poznań:
2 punkcje
Beta 107 500 😍
8w3d ❤️🙏 -
Martulek wrote:No położne są fantastyczne! Pani Paulina i Pani Monika wymiatają 😃 bycie miłym nic nie kosztuje a one są najlepsze w tym ! Brakuje takich dobrych ludzi na tym świecie
Oj tak
Widać że kochają to co robią 🥰 a nie za karę -
........ wrote:A igusia już 2 miesiące ponad ale ten czas zleciał
Grzeczna czy trochę wywija 🙂🥰🥰
Jak narazie zaliczam ją do tych grzecznych, czasem trafi się gorszy dzien, ale nie mam co narzekać pogodne dziecię mam 🥰 Te dwa miesiące zleciały nie wiadomo kiedy 🥺
Czekam na szybkie wieści 😁
Szczęśliwego rozwiązania! 🥰........ lubi tę wiadomość
♀️Endometrioza, Niedoczynność tarczycy, LUF
♂️ Morfologia 3%, fragmentacja 21%
🔸05.2020 pierwszy cykl stymulowany: clo+ovitrelle+duphaston+glucophage // ⚠️LUF
🔸10.2020 HSG - jajowody drożne
🔸11.2021 start długi protokół IVF – ICSI: 💉8 komórek - 6 dojrzałych - 5 zapłodnionych - 2 blastki
🔸12.2021 ET ❌
🔸03.2022 FET ✅ [7tc - krwiak; 9tc poronienie zatrzymane💔]
🔺06.2022 start długi protokół IVF ICSI: 💉 9 komórek - 7 dojrzałych - 6 zapłodnionych - 4 blastki
🔺07.2022 ET 5.1.1
(10dpt - betaHCG 224; 13 dpt - betaHCG 606; 18 dpt - betaHCG 3996)
38+4 🤱 👣