X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Polna IN VITRO
Odpowiedz

Polna IN VITRO

Oceń ten wątek:
  • K!n!aa Koleżanka

Wysłany: 11 czerwca 2023, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobitki czy jesteście w stanie mniej więcej powiedzieć ile kosztowała Was procedura ivf na Polnej?

Starania od 09.2021
    🔸03.2023 HSG-lewy niedrożny, prawy o wątpliwej drożności
    🔸04.2023 zakwalifikowani do ivf- czynnik jajowodowy
    🔸06.2023 protokół długi
    🔸07.2023 świeży transfer
    🔸Beta 10dpt: 129
    🔸36 t.c. Czekamy na spotkanie z naszą córeczką 🤱🏻💞
    ♀️AMH:2,9 ♂️ Morfologia:4%
  • Martulek Ekspertka

Wysłany: 12 czerwca 2023, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dzisiaj na Polnej na pierwszy monitoring 11dc. I mam dominujący pęcherzyk, nie wiadomo czy nie pęknie. Miałam nie czekać na P tylko przyjść jutro zobaczymy jaki będzie stan endometrium i pęcherzyka. Obawiam się że jutro dostanę info sory nie ten cykl... Zła jestem :( czy pomimo że pęcherzyk by pękł sam jedziemy dalej z planem transferu czy nie ? 🙃 Nic nie wiem. Pytania się nasuwają dopiero teraz oczywiście 🙈 potrzebuje pozytywnego słowa🙏

2 inseminacje nieudane
    Polna Poznań:
    2 punkcje
    Kwiecień 2023 FET ( encorton) nieudany
    Listopad 2023 FET udany ( encorton, Accofil) - poronienie chybione 7tc Aniołek 💔
    2024 Dalsza diagnostyka immunologiczna i powrót, mamy 2 śnieżynki ❄️❄️
    Czerwiec 2024 FET udany ( Atosiban, Glucophage, Encorton, Accofil, clexane, immunopresja).
    Beta 107 500 😍
    8w3d ❤️🙏
    Emilka 13.03.2025 💗
  • ........ Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2023, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martulek wrote:
    Byłam dzisiaj na Polnej na pierwszy monitoring 11dc. I mam dominujący pęcherzyk, nie wiadomo czy nie pęknie. Miałam nie czekać na P tylko przyjść jutro zobaczymy jaki będzie stan endometrium i pęcherzyka. Obawiam się że jutro dostanę info sory nie ten cykl... Zła jestem :( czy pomimo że pęcherzyk by pękł sam jedziemy dalej z planem transferu czy nie ? 🙃 Nic nie wiem. Pytania się nasuwają dopiero teraz oczywiście 🙈 potrzebuje pozytywnego słowa🙏

Może chcą zobaczyć czy jutro będzie ciałko żółte,a ile miał pęcherzyk?

Ja raz tak miałam że pęcherzyk miał 22mm wzięłam ovitrelle i pęcherzyk nie pękł I cykl stracony był, ale oczywiście u ciebie może być inaczej nie wiem jak teraz Prof. P ma plan itp.

Trzymam kciuki żeby było po twojej myśli i żeby było dobrze 🤞🤞

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2023, 19:08

https://zrzutka.pl/g5kns3
    Dla naszej Kamisi

age.png

05.10.2022 FET c/n 4.2.1❤

16.06.23 CC 3780g 62cm 🥰🥰🥰
  • Blanka31 Przyjaciółka

Wysłany: 12 czerwca 2023, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ........ wrote:
    Jak końcówka ciąży i samopoczucie przed wielkim dniem? 🙂

........ lubi tę wiadomość

♀️Endometrioza, Niedoczynność tarczycy, LUF
    ♂️ Morfologia 3%, fragmentacja 21%

🔸05.2020 pierwszy cykl stymulowany: clo+ovitrelle+duphaston+glucophage // ⚠️LUF
    🔸10.2020 HSG - jajowody drożne

🔸11.2021 start długi protokół IVF – ICSI: 💉8 komórek - 6 dojrzałych - 5 zapłodnionych - 2 blastki
    🔸12.2021 ET ❌
    🔸03.2022 FET ✅ [7tc - krwiak; 9tc poronienie zatrzymane💔]

🔺06.2022 start długi protokół IVF ICSI: 💉 9 komórek - 7 dojrzałych - 6 zapłodnionych - 4 blastki
    🔺07.2022 ET 5.1.1
    (10dpt - betaHCG 224; 13 dpt - betaHCG 606; 18 dpt - betaHCG 3996)
    38+4 🤱 👣
  • ........ Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2023, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka31 wrote:
    ........ wrote:

Oj powiem ze już ciężko 🙈 wczoraj chyba miałam już skurcze ale nie długo, ale strach już był 🤪

A dzis ledwo co chodzę mlody chyba się szykuje do wyjścia tak mnie krocze boli jak chodzę i plecy ze chce żeby już było po 🤰🤱

Blanka31 lubi tę wiadomość

Dla naszej Kamisi

age.png

• ........ Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2023, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka31 wrote:
    ........ wrote:

A igusia już 2 miesiące ponad ale ten czas zleciał

Grzeczna czy trochę wywija 🙂🥰🥰

Dla naszej Kamisi

age.png

• Magdalena_MS Przyjaciółka

Wysłany: 12 czerwca 2023, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K!n!aa wrote:
    Kobitki czy jesteście w stanie mniej więcej powiedzieć ile kosztowała Was procedura ivf na Polnej?

No u mnie tak 8-9 tysięcy wyszło około bez tych 5 co dofinansowują

• Magdalena_MS Przyjaciółka

Wysłany: 12 czerwca 2023, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martulek wrote:

Kochana nie denerwuj się na zapas 😘 musza Cię dobrze poobserwować teraz, także proszę nie nastawiać się od razu negatywnie. Musisz cierpliwie czekać i co najważniejsze sie nie denerwować 😉

• Martulek Ekspertka

Wysłany: 12 czerwca 2023, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena_MS wrote:
    Kochana nie denerwuj się na zapas 😘 musza Cię dobrze poobserwować teraz, także proszę nie nastawiać się od razu negatywnie. Musisz cierpliwie czekać i co najważniejsze sie nie denerwować 😉
    Dzięki laski ❤️❤️❤️

2 inseminacje nieudane
    Polna Poznań:
    2 punkcje
    Listopad 2023 FET udany ( encorton, Accofil) - poronienie chybione 7tc Aniołek 💔
    Czerwiec 2024 FET udany ( Atosiban, Glucophage, Encorton, Accofil, clexane, immunopresja).
    Beta 107 500 😍
    8w3d ❤️🙏
    Emilka 13.03.2025 💗
  • Martulek Ekspertka

Wysłany: 12 czerwca 2023, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ........ wrote:
    Może chcą zobaczyć czy jutro będzie ciałko żółte,a ile miał pęcherzyk?

Ja raz tak miałam że pęcherzyk miał 22mm wzięłam ovitrelle i pęcherzyk nie pękł I cykl stracony był, ale oczywiście u ciebie może być inaczej nie wiem jak teraz Prof. P ma plan itp.

Trzymam kciuki żeby było po twojej myśli i żeby było dobrze 🤞🤞
    Totalna ze mnie panikara 🙈 ale to są tak ważne kwestie w życiu, jak tu być spokojnym 🙃😘

2 inseminacje nieudane
    Polna Poznań:
    2 punkcje
    Beta 107 500 😍
    8w3d ❤️🙏
    Emilka 13.03.2025 💗
  • ........ Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2023, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martulek wrote:
    Totalna ze mnie panikara 🙈 ale to są tak ważne kwestie w życiu, jak tu być spokojnym 🙃😘

Wiem wiem kochana ja cie rozumiem,chyba nie da się być spokojnym

też jestem panikara 😉

Dla naszej Kamisi

age.png

• Asiajasia Nowa

Wysłany: 12 czerwca 2023, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć 🙂
    Po kilku wizytach u różnych lekarzy w ciągu ostatnich pięciu lat słyszeliśmy, że przy parametrach mojego męża to tylko on vitro nam zostaje. Chciałam nas zapisać do poradni na Polnej, bo w koncu dojrzeliśmy do tego, żeby spróbować tej procedury. Od czego w ogóle zaczyna się wizyta, czego powinnam się spodziewać, a o co najlepiej zapytać? Będę wdzięczna za wszystkie porady 🙏

• Martulek Ekspertka

Wysłany: 12 czerwca 2023, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiajasia wrote:
    Cześć 🙂
    Po kilku wizytach u różnych lekarzy w ciągu ostatnich pięciu lat słyszeliśmy, że przy parametrach mojego męża to tylko on vitro nam zostaje. Chciałam nas zapisać do poradni na Polnej, bo w koncu dojrzeliśmy do tego, żeby spróbować tej procedury. Od czego w ogóle zaczyna się wizyta, czego powinnam się spodziewać, a o co najlepiej zapytać? Będę wdzięczna za wszystkie porady 🙏
    Hej :) ja także przystąpiłam do in vitro z powodu wyników męża. Miałam pierwszą punkcję w kwietniu, teraz, w czerwcu planowany pierwszy transfer. U nas tylko albo aż 2 zarodki 5dniowe się utrzymały zapłodnione. Czekają na nas 🥶🥶. Korzystaliśmy z dofinansowania z Poznania :) przy dofinansowaniu 5 tys dopłacam koło 2,5 tys do I procedury. Tylko transfer od razu po punkcji jest w cenie. Ja miałam odroczony transfer ze względu na wyniki krwi i powiększone jajniki. Transfer mrożony chyba koło 3,5 tys jakoś kosztuje. Plus dodatkowe zabiegi, monitoringi.. trzeba się finansowo przygotować :) stres co nie miara. Ale warto. Niektórym się udało ❤️ ale każda inna sytuacja. Powodzenia dla was :) zadzwoń najpierw na kwalifikacje do in vitro ! 61 841 91 19

2 inseminacje nieudane
    Polna Poznań:
    2 punkcje
    Beta 107 500 😍
    8w3d ❤️🙏
    Emilka 13.03.2025 💗
  • Martulek Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca 2023, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś 12dc. Monitoring był. Pęcherzyk dominujący 20mm, endometrium 11mm, pobrana krew na progesteron, dziś zastrzyk Zivafert. W czwartek monitoring czy pęcherzyk pękł i czy jest ciałko żółte 🤞oby się udało :) dostałam receptę na prolutex jesuu jakie to drogie 🙈

........, Magdalena_MS lubią tę wiadomość

2 inseminacje nieudane
    Polna Poznań:
    2 punkcje
    Beta 107 500 😍
    8w3d ❤️🙏
    Emilka 13.03.2025 💗
  • ........ Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2023, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martulek wrote:
    Dziś 12dc. Monitoring był. Pęcherzyk dominujący 20mm, endometrium 11mm, pobrana krew na progesteron, dziś zastrzyk Zivafert. W czwartek monitoring czy pęcherzyk pękł i czy jest ciałko żółte 🤞oby się udało :) dostałam receptę na prolutex jesuu jakie to drogie 🙈

No to extra super wiadomość będziemy trzymały 🤞🤞🤞za ciałko żółte 😁😁

Teraz Prof przepisuje Zivafert wcześniej ovitrelle.

A jak tam nasze super Położne 🥰

(Czasami na forum dziewczyny mają prolutex za mniejsze sianko)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2023, 10:57

Dla naszej Kamisi

age.png

• Martulek Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca 2023, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, w każdym opakowaniu prolutexa jest 7 fiolek. Od potwierdzenia pęknięcia pęcherzyka 1 fiolka dziennie do sprawdzenia bety, tak ? Bo ja zdałam sobie sprawę, że mam 8 opakowań prolutexa po 7 fiolek i chyba za dużo ich wykupiłam po co mi tyle 🙈

2 inseminacje nieudane
    Polna Poznań:
    2 punkcje
    Beta 107 500 😍
    8w3d ❤️🙏
    Emilka 13.03.2025 💗
  • ........ Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2023, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martulek wrote:
    Dziewczyny, w każdym opakowaniu prolutexa jest 7 fiolek. Od potwierdzenia pęknięcia pęcherzyka 1 fiolka dziennie do sprawdzenia bety, tak ? Bo ja zdałam sobie sprawę, że mam 8 opakowań prolutexa po 7 fiolek i chyba za dużo ich wykupiłam po co mi tyle 🙈

Kochana przydadzą się 😉😉 będziesz brać pewnie do około 12 tc 🤰🤰🥰🥰🥰☺️

Dla naszej Kamisi

age.png

• Martulek Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca 2023, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ........ wrote:
    No to extra super wiadomość będziemy trzymały 🤞🤞🤞za ciałko żółte 😁😁

Teraz Prof przepisuje Zivafert wcześniej ovitrelle.

A jak tam nasze super Położne 🥰

(Czasami na forum dziewczyny mają prolutex za mniejsze sianko)
    No położne są fantastyczne! Pani Paulina i Pani Monika wymiatają 😃 bycie miłym nic nie kosztuje a one są najlepsze w tym ! Brakuje takich dobrych ludzi na tym świecie

K!n!aa lubi tę wiadomość

2 inseminacje nieudane
    Polna Poznań:
    2 punkcje
    Beta 107 500 😍
    8w3d ❤️🙏
    Emilka 13.03.2025 💗
  • ........ Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2023, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martulek wrote:
    No położne są fantastyczne! Pani Paulina i Pani Monika wymiatają 😃 bycie miłym nic nie kosztuje a one są najlepsze w tym ! Brakuje takich dobrych ludzi na tym świecie

Oj tak

Widać że kochają to co robią 🥰 a nie za karę

Dla naszej Kamisi

age.png

• Blanka31 Przyjaciółka

Wysłany: 13 czerwca 2023, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ........ wrote:
    A igusia już 2 miesiące ponad ale ten czas zleciał

Grzeczna czy trochę wywija 🙂🥰🥰

Jak narazie zaliczam ją do tych grzecznych, czasem trafi się gorszy dzien, ale nie mam co narzekać pogodne dziecię mam 🥰 Te dwa miesiące zleciały nie wiadomo kiedy 🥺

Czekam na szybkie wieści 😁
    Szczęśliwego rozwiązania! 🥰

♀️Endometrioza, Niedoczynność tarczycy, LUF
    ♂️ Morfologia 3%, fragmentacja 21%

🔸05.2020 pierwszy cykl stymulowany: clo+ovitrelle+duphaston+glucophage // ⚠️LUF
    🔸10.2020 HSG - jajowody drożne

🔸11.2021 start długi protokół IVF – ICSI: 💉8 komórek - 6 dojrzałych - 5 zapłodnionych - 2 blastki
    🔸12.2021 ET ❌
    🔸03.2022 FET ✅ [7tc - krwiak; 9tc poronienie zatrzymane💔]

🔺06.2022 start długi protokół IVF ICSI: 💉 9 komórek - 7 dojrzałych - 6 zapłodnionych - 4 blastki
    🔺07.2022 ET 5.1.1
    (10dpt - betaHCG 224; 13 dpt - betaHCG 606; 18 dpt - betaHCG 3996)
    38+4 🤱 👣
‹‹ 60 61 62 63 64 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ