X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Pregnyl: kto stosował?
Odpowiedz

Pregnyl: kto stosował?

Oceń ten wątek:
  • monik Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam na setnej stronie ;-)

India fajnie że wróciłaś :-)

Mała Mi ja też myslałam że inseminacja jest tylko prywatnie ale dziewczyny na wątku ,,inseminacja'' tam piszą że robią ją na Nfz tym że warunki są nie za ciekawe i robią ją na wyznaczony wcześniej termin a nie wtedy jak jajo jest gotowe.

Asiulku u mnie nie bedzie ciąży bo mam zrośnięta szyjke a jak by była to byłby cud tym bardziej że serduszkowanie było tylko jedno w czasie dni płodnych :-/

• Pszczelka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOnik i co można poradzic na ta zrośnieta szyjkę?
    A co do inseminacji w wyznaczony termin ( po co tam owulacjia) to jakas parodia No ale co się dziwić teraz słysząłam o kolejnym cudownym pomyśle placenia 1000zł bezrobotnym przez rok od urodzenia dziecka. Wiwat patologia, domy dziecka beda pękac w szwach

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 13:46

• Mała_Mi79 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też o tej "rewelacji" czytałam - 1000 zł a do tego pani Premier mówiła, że po 14 tygodniach można obniżyć o połowę i zatrudnić się na część etatu, żeby cyt: "zachęcić ludzi bezrobotnych do szukania pracy".
    No ludzie śmiech na sali.
    Biorąc pod uwagę fakt, że niestety kobiety z "patologii" zachodzą w ciążę jak na kichnięcie (patrz, nie tracą mega kasy na zabiegi, leczenia, wizyty w prywatnych gabinetach etc.) to już widzę naszą przyszłość... :(
    Jedna cecha pozytywna: Pszczelka będzie mieć robotę hihi bo jej pracy nie zlikwidują - jak pisze - będzie pękać w szwach :(
    Biedne dzieciątka :(

f2w33e3ks5gz12ky.png
    Jezu, Ty się tym zajmij !
  • Pszczelka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No własnie dziś przyszła wychowawczyni bo musiala isc po jakies dziecko do przedszkola i musiala gdzies zostawić chłopca rok i 2 mies. A on wiecznie płacze u sekretarki gdzie zawsze zostawiaja dzieci na chwile nie chcial isc.
    Wziełam go ne rece troche plakal, ale zaczełam z nim chodzic, poszlismy do okna, do lustra. z jakies wystawy "ukradlismy" gwiazdkę, pooglądalismy rysunki, szukalismy baławanka na wystawce. Trpche sie z nim pokręcilam i smial sie w glos, nie chcial mi z rąk zejść. Ech szkoda takich maluchów.
    A niestety patologii nie dotyka problem niepłodności. DLa patologii 1000zł mies na libacje-zyc nie umireac i plodzic kolejne dzieci

tulipanna lubi tę wiadomość

• Mała_Mi79 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, co piszesz, bo przez prawie 7 lat pracowałam w OPS-ie...grr aż mnie szlag trafiał jak wypłacałam niektórym zasiłki wyższe albo porównywalne do mojej wypłaty.
    Pocieszenie, że wtedy zarabiałam niewiele ale zawsze musiałam przez 20 dni dzień w dzień wstawać, odrobić swoje z odpowiedzialnością jakąś a oni tylko mieli za zadanie wstać raz w miesiącu, przyjść i umówić się na wywiad a potem odebrać kasę z okienka...reszta świadczeń tj. dodatki mieszkaniowe, dożywianie dla dzieci czy dodatki rodzinne było przekazywane na konta albo gminy czy szkół.

f2w33e3ks5gz12ky.png
  • monik Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pszczelka wrote:
    MOnik i co można poradzic na ta zrośnieta szyjkę?

Własnie NIC...:-(

Tak czasem sie zdarza że po wycięciu części szyjki ona sie zrasta.
    Dla mnie szansą na zajscie w ciąże jest tylko inseminacja albo in vitro

• Agi83 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ile dni u was mija zanim skoczy tem po podaniu pregnylu?

W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. P.C.
    mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • asia-m-b Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane no ja nie wytrzymałam i zrobiłam test.. nie ma nawet cienia..
    no nic może kiedyś.. :( :( :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2015, 18:06

Anielka & Antek ♥
    Aniołek ♥
    211xe6yduj4ncphs.png
    "Nie war­to uciekać przed nieunik­nionym, gdyż wcześniej czy później tra­fia się w miej­sce, gdzie nieunik­nione właśnie przy­było i cze­ka."

• asia-m-b Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agi83 wrote:
    Dziewczyny ile dni u was mija zanim skoczy tem po podaniu pregnylu?
    u mnie przeważnie dwa dni

Anielka & Antek ♥
    Aniołek ♥
    211xe6yduj4ncphs.png
    "Nie war­to uciekać przed nieunik­nionym, gdyż wcześniej czy później tra­fia się w miej­sce, gdzie nieunik­nione właśnie przy­było i cze­ka."

• Pszczelka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu jest czw a Ty mas zmiec okres w pn więc to sporo czasu ja w dniu spodziewanej miesiaczki robiłam i byl blazioch, dopiero po tyg byla wyraźna.
    Także ze smukiem poczekaj do pn:)

asia-m-b lubi tę wiadomość

• Mała_Mi79 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pszczelko i jak po wizycie??!!

Przede mną dłuuuuuga noc. Synek złapał w przedszkolu jakiegoś wirusa i mamy w pakiecie biegunkę i wymioty :(

Dobrej nocki wszystkim... no i czekam jutro rano na raport z dobrymi wieściami od Pszczelki :)

f2w33e3ks5gz12ky.png
  • Pszczelka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mi pewnie ma rota:D Olo mial w maluchach;)
    uffff pobrala posiwy i powiedziala zeby niczego nie przekladac bo juz prawie miejsc nie ma, ze wszystkie wyniki bedą i tyle:D
    Także 15.01 o 12 mam nadzieje że pojdzie gładko:)

• Mała_Mi79 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne wieści z rana Pszczelko :)
    Z pewnością miałaś spokojną noc :)

U nas na szczęście wykluczam rota (już na początku przedszkola przeżyliśmy to) po nocce stwierdzam, że to zatrucie pokarmowe albo jakiś inny wirus bo na szczęście u nas już bez wymiotów jedynie lekkie mazy biegunkowe :)
    Poję biedaczka cały czas orsalitem a i tak odwodniony na maksa.
    Teraz została z nim babcia i ma nakaz nawadniania :)
    Będzie dobrze :) Ale jestem i tak nietomna w pracy :)

f2w33e3ks5gz12ky.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, przyszłam zameldować, że będziemy mieć dziewczynkę <3

Która testuje w najbliższym czasie?

czekolada, Agi83, kotkapc, Asiulek, tulipanna lubią tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Pszczelka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolciu rany to juz połowa ciąży;) No i będzie mala księżniczka:)
    Teraz Asia mb testowała -za wczęsnie więc może w nd powtórzy i dołączy do Ciebie:)
    A kto dalej to nie wiem.
    Ja to juz drugi cykl bez leków bez napinania sie- dobrze tak ale tak szans na dziecko nie mam;/

• Mała_Mi79 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolciu - cudownie :) Gratuluję Księżniczki :)
    Jakiś ranking imion już macie? :)
    Pamiętam jak na suwaczku miałaś 8 tydzień bodajże :) a już można powiedzieć, z górki :)

Mnie p. doktor kazała na wszelki wypadek odczekać kolejny cykl żeby przyszły wyniki z posiewu i wymazu... jednak martwimy się nieco i nie chcemy marnować cyklu kiedy mąż ma takie świetne wyniki badań.
    Jednak stawiamy na to, że mimo skąpego śluzu mogło nam się nie udawać przez ten długi czas upłynnienia (pow. 2 h).
    Dlatego umówiłam się do p. doktor na 15-go :) Tak więc będę razem z Pszczelką wiedziała coś więcej o przyszłym cyklu :)
    Teraz tylko modlę się żeby @ nie przyszła wcześniej. Jeśli przyjdzie wg planu to 15-go będę w 1 lub w 2 dniu cyklu i zaproponuję cykl z Clostilbegytem (bo tańszy niż Gonal a działa na mnie bo sprawdzony). Jeśli wyniki przyjdą ok 8-10 dc i będzie jakąś bakteria to odpuszczamy a jak będzie czysto to będziemy chcieli naturalnie spróbować :)
    Taki mam scenariusz dla p. doktor. Jednak jeśli powie NIE to będę grzeczna :) acz smutna ... :(

f2w33e3ks5gz12ky.png
  • Agi83 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaMi co zrobiliście ze tak poprawił sie czas uplynnienia?

W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. P.C.
    mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • india Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane normalnie nie wyrabiam. Miałam jakiś taki zabiegany czas... podczytywałam, ale nie maiłam siły pisać. No muszę się w końcu zmotywować i być tu ma bieżąco :)

Mała Mi czy Gonal działa na podobnej zasadzie jak Clo? Bedzie dobrze, może akurat najlepiej Ci podpasuje. Uważam, że jak jest możliwość to trzeba wszystkiego próbować.
    A jak Twój wynik AMH?
    Jak synek, już lepiej?

monik :) kochana to teraz u Ciebie jest tylko możliwość in vitro czy jak to wygląda?
    A z tą inseminacją na NFZ to tak bez sensu... ;/
    A już doczytałam.... decydujecie się na coś w najbliższym czasie?

Pszczelka ja nie słyszałam o tym pomyśle dopłaty tysiaka. Ale to jest chore... niestety będą z tego korzystac Ci co dzieci mieć nie powinni! Smutne :(
    Pszczelko na pewno pójdzie gładko ;) Trzymam kciuki

Asiu nie smutkuj jeszcze, przecież wiesz, że tak naprawdę na test mogło być jeszcze za szybko. Ja patrzę na wykres i myślę, że na razie nie masz się czym dołować. A kiedy powtarzasz test??

Agi83 temp po Pregnylu 2-3 dni

Karolcia cudownie, gratuluję córeczki :)

ug378ribe4qdpu6z.png
  • india Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monik teraz przeczytałam wcześniejsze wiadomości... kochana ja wierze, że jest szansa, chociażby miała cudem się nazywać. Czekamy i wierzymy, że się udało :)

Ogólnie w skrócie co u mnie.

Ten cykl mnie zaskakuje...
    Ogólnie od samego początku jestem pozytywnie nastawiona. @ nie mogłam się doczekać, bo się spóźniała przez cykl bezowul. No a ja zaczęłam panikować, że termin lapro będzie nieaktualny.

Cykl niestymulowany, jedynie Inofolic brałam, no i chyba w końcu zaczął działać!
    Urósł piękny, okraglutki pęcherzyk, produkował się super rozciągliwy śluz :)
    W 10 dc miał 19,5 mm, więc zapadła decyzja o zastrzyku. Brałam z dr pod uwagę Ovitrell, ale ostecznie dałam jeszcze jedną szansę Pregnylowi (znowu podwójny).
    No i zadziałał, w 12 dc potwierdzona owulka. Jest ciałko, płyn w zatoce, tylko endo mogłoby być grubsze, bo ma 9 mm.
    Więc teraz czekam jak na szpilkach. Jak się nie udało to 30.01. czekam mnie szpital :(

ug378ribe4qdpu6z.png
  • asia-m-b Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    Asiu nie smutkuj jeszcze, przecież wiesz, że tak naprawdę na test mogło być jeszcze za szybko. Ja patrzę na wykres i myślę, że na razie nie masz się czym dołować. A kiedy powtarzasz test??
    dziękuję kochana, jeśli nie dostanę @ do wtorku to właśnie we wtorek zrobię test..

Anielka & Antek ♥
    Aniołek ♥
    211xe6yduj4ncphs.png

‹‹ 98 99 100 101 102 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ