X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Pregnyl: kto stosował?
Odpowiedz

Pregnyl: kto stosował?

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jestem w 13 dniu po pregnylu i mam 36,41 i zastanawiam się czy to z ciazy czy pregnylu ;)

• Asiulek Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pszczelka, nie przesadzaj z tymi kebabami, bo jak Ci posmakują to później się w drzwi nie zmieścisz ;). no i dzwoń dzwoń dzwoń, jest dopiero styczeń więc nie powinnaś długo czekać :) jeszcze limitów szpitale nie wyczerpały .

Chichuahua, witaj w klubie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2015, 21:11

ganns65gxgno0ohk.png
  • Asiulek Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betii, jak dla mnie to duże prawdopodobieństwo zafasolkowania :) wysoka ta beta jak na 13 dzień po pregnylu, raczej by była śladowa ilość. A jaką miałaś dawkę podaną?

betii lubi tę wiadomość

ganns65gxgno0ohk.png
  • Pszczelka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulku nie wiem jak u Ciebie:) ale u mnie juz 17 luty:) No bede dzwonić i mam znajomego chirurga moze coś pomoże

Asiulek, Karolcia88 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulek Słońce właśnie miałam aż 3 ampułki...

• Asiulek Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahaha, Pszczelka ale się uśmiałam. Ja ciągle styczniem żyję. Nawet ostatnio się przyłapałam w pracy, ze na dokumentach piszę że styczeń a nie luty. Klient zwrócił uwagę bo bym trzaskała styczeń hehe.

ganns65gxgno0ohk.png
  • Asiulek Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betti, to dużą dawkę dostałaś. Hmmm... w takim razie ja bym powtórzyła betę i zobaczyła czy przyrasta. ...albo spokojnie poczekała ze dwa, trzy dni i test zrobiła...choć patrząc na Twój wykres i wartość bety... :)

betii, Nikita2 lubią tę wiadomość

ganns65gxgno0ohk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie jak dziś czytałam w necie to nikt takich ilości nie dostaje :P
    chyba ze mnie ciężki przypadek :P

• Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beti powtórz sobie jutro betę to będzie wszystko jasne. jak urosło to fasolek :)

betii lubi tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taki mam właśnie plan :) zastanawiam sie czy progesteron tez robic

• Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie robiłam, jak beta urośnie to wtedy najwyżej dalej zażywaj dupka (bo widziałam na wykresie, że brałaś)

betii lubi tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Chihuahua Znajoma

Wysłany: 18 lutego 2015, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pszczelka możesz pisać "cziłała" to moja ukochana rasa ktora kiedys sobie sprawie :)
    Dzisiaj przez 2-3 godz miałam silny bol jajnika i lewej strony macicy ( w lewym jajniku mam ten pęcherzyk i slady plynu) a póżniej wszystko całkowicie ustalo - myślicie że to moglo byc pękniecie?!
    Jak kebabby dobre to ja się pisze, co tamz drzwiami wstawi sie rozsowane :)

• Mała_Mi79 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pszczelko - przytulam najmocniej :(
    Ale widzę też dobre strony: in vitro odstawione z uwagi na kamienie a nie na wątrobę :) więc te wyniki idą ku lepszemu i to powód do radości :)
    Tak więc zalecenia na najbliższy czas: tak jak pisała kotka i Asiulek - umówić się najszybciej jak się da na zabieg (nie da się żeby gin wypisała Ci skierowanie jako pilny przypadek?) - luty to początek roku jeszcze więc nie powinno być źle. Poza tym - ZERO KEBABÓW !! Nosz pojechałaś z tekstem nie ma co!
    Dietka, ćwiczonka i pozytywne myślenie... aaaa i jeszcze dieta francuska czy jaka tam z keksem ;) to od dr Asiulka hihi :)

Cziłała (zdecydowanie szybciej się pisze :) więc jak pozwolisz będę tak pisać a Ty będziesz wiedzieć, że to o Tobie, bo nie chce mi się za każdym razem kopiować Twojego nicka :)), jak bolało i przestało to wg mnie owulka jak nic :) Chociaż ja tam takich efektów specjalnych raczej nie posiadam ... jednak naczytałam się tutaj, że tak jest więc się teraz mogę wymądrzać :) a co ;)

Tak nawiasem bardzo lubię tę piosenkę: https://www.youtube.com/watch?v=G7QME0bzZuA chociaż jak kilka lat temu słyszałam ją w markecie i sobie robiłam świąteczne zakupy to jedna kasjerka ze łzami w oczach powiedziała, że jej nie cierpi bo leci non stop od 8 godzin a telewizor miała przed swoją kasą ... bidulka :(

A jak już tak bardzo chcecie się kebabować to ja Wam mogę zrobić co najwyżej lekką pizzę dietetyczną ot tyle, Pszczelka ma poprawić wyniki wątroby i jej tutaj nie będziemy przesuwały ani drzwi ani terminów na IVF :P

Betii...wykres wygląda obiecująco :) Powtórz betę i koniecznie daj znać :) Potrzebujemy tutaj pozytywnych informacji :)

Kotka, teraz doczytałam (jak zauważyłaś mam ostatnio problem z czytaniem ze zrozumieniem rano, gdy moja kawa jeszcze plącze się w przełyku i nie dała jeszcze sygnału "pobudka" do mózgu) ... ta przesyłka to z kebabami do Pszczelki?? i mówisz, że najlepsze... kurcze to może przystanę ale pod warunkiem że prześlesz Pszczelce takie light, odtłuszczone - żeby dzieciątko miało zdrową mamusię :) No i nie wiem czy Pszczelka ma aż tyle kasy odłożonej żeby zrobić remont w mieszkaniu i przerabiać wszystkie drzwi na rozsuwane ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2015, 07:57

betii lubi tę wiadomość

f2w33e3ks5gz12ky.png
    Jezu, Ty się tym zajmij !
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz idę na bete. Wynik będzie 13-14. Trzymajcie kciuki:)

• Mała_Mi79 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciukam :)

betii lubi tę wiadomość

f2w33e3ks5gz12ky.png
    Jezu, Ty się tym zajmij !
  • Asiulek Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i ja mocno :)

betii lubi tę wiadomość

ganns65gxgno0ohk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny :)

• Nikita2 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Cziłała! Ja tak jak Mała Mi miałam podane 2 ampułki Pregnylu. U Ciebie lekarz pewnie zaczął od mniejszej dawki żeby sprawdzić czy będzie efekt. Teraz prawdopodobnie zleci Ci mocniejszą dawkę i będzie dobrze, zobaczysz.. ;) co do twojego bólu to też wydaje mi się że to owulka..

Pszczelka - nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło... doprowadzisz swój organizm do porządku i wtedy nie powinno być żadnych przeszkód w planowaniu dzidzi ;)

Betii - nie mogę się doczekać wyników, bo wykres wygląda obiecująco :)

betii lubi tę wiadomość

3jgx43r822pbo9ro.png

"Twoje marzenia nie mają daty ważności, więc weź głęboki wdech i spróbuj ponownie"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny beta 63,03! Chyba mogę juz sie cieszyc?

kotkapc, czekolada, Mała_Mi79, Nikita2, Karolcia88, Asiulek, Martoszka lubią tę wiadomość

• Pszczelka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti o mysle ze mozesz sie powoli cieszyc:)
    Dziewczyny dzwoniłam do swojego znajomego ( mojego brata db kolega a jego synek chodzi z moim do przedszkola i sa best friends)który jest chirurgiem w szpitalu państwowym. No i pytam sie go jakie sa terminy co i jak. A on czy chce ebyon mnie zoperowal, wiec mowie ze jak sie zna to pewnie. No i mam na koneic lutegos ie przypomnieć. Przyjmie mnie na ostry dyzur i nastepnego dnia zoperuje:) No mam nadzieje ze jest słowny

betii, Mała_Mi79, Nikita2, Asiulek, czekolada lubią tę wiadomość

‹‹ 123 124 125 126 127 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ