X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Pregnyl: kto stosował?
Odpowiedz

Pregnyl: kto stosował?

Oceń ten wątek:
  • Mała_Mi79 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uf właśnie nieco nadrobiłam w naszym kochanym wątku :)

Monik - dzięki za mega wsparcie, jest bezcenne :*

Suzii - ja również mam nadzieję, że zabieg nie będzie Ci potrzebny :) Kciukam :)

fryzjerka - kiedy testujesz? Kciukam za dwie piękne kreski na teście :)

mrulinka - Twój sen był niezwykle wymowny ... popieram inne dziewczyny, że to na pewno znak, że dla Ciebie i Twojego męża otworzy się ciążowy okres ... już "jutro" :)
    Sentencja też nietuzinkowa - spisałam do notesu :)
    Widzę, że marzec również należeć będzie do Ciebie. Super im nas więcej tym przyjemniej - w końcu w grupie siła :)

Asiulek - ja też czekam na Twoją @ żebyś w końcu poszła do gina i wskoczyła w nasz rytm mierzenia i wielkiego odliczania do testowania :) Matko nie wiedziałam, że tak bardzo będzie mi brakować upominania Ciebie żebyś tak wcześnie i tak często nie testowała hihi :)
    A tak nawiasem,,,to kiedy wysyłasz męża na powtórzenie badania?

india - wróciłaś do pracy i zapomniałaś o wątku albo znowu się wyciszasz na jodze?? hop hop?! Matko jak ja Ci kibicuję...nie masz pojęcia... Po laparo nie ma opcji innej niż II kreski :*

Nikita2 - mam nadzieję, że znalazłaś ochotę i pomolestowałaś nieco męża ... no i że trafiliście w TEN dzień :) A jak zdrówko? Temperatura odpuściła już?

Anakonda - wg rozpiski z IUI powinnam zrobić beta HCG 11.03 więc 2 dni po Tobie i Betty :) Więc jak będziemy w euforii po Waszych zielonościach to mam nadzieję, dorzucę i swoje II kreski :)
    A te dwa bociany...to może na bliźniaki ? :)

Czekolada - mam nadzieję, że już nie masz takich bóli.. piątek już niebawem więc czekam na wieści, co dalej. Rozumiem też, że piszesz się na marcowe zaciążenie?

Betty Boop - ja miałam IUI w Katowicach w Gyncentrum

Agib - zalecenia są dobre, leki masz więc lecz męża i działajcie :) Mój do podobnego zestawu wypijał jeszcze duże ilości soku pomarańczowego i z czarnej porzeczki oraz zajadał się brzoskwiniami z puszki :) Do tego możesz mu zafundować zdrową dietę i nieco ruchu (jeśli ma go mało) :)

Pszczelka - jak u Ciebie? Umówiłaś się już na zabieg "woreczkowy" ??

Asiulek, czekolada lubią tę wiadomość

f2w33e3ks5gz12ky.png
    Jezu, Ty się tym zajmij !
  • Asiulek Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kobietki!

Witaj Betty Boop wśród nas :) U nas fajnie jest, śmiem powiedzieć że najfajniej :) powodzenia życzę :)

Mała Mi, no to elegancko poszło :) co fachowość to fachowość :) Nie to co nasz Monik się kurczę bidulka wycierpiała... teraz nakaz wypoczywania, zero stresu i brzuszkowania! :) :) :) będę wyrywać kartki z kalendarza bo już się nie mogę doczekać Twojego testowania :) mocno zaciskam wszystkie 2 kciuki i całą resztę palców też! musi się udać!!! :D
    Męża włąśnie chyba jakoś na dniach muszę wysłać żeby umówić się na wizytę do gina po miesiączce w najbliższym cyklu i mieć wyniki żołnierzyków.
    Może niedługo zatestuję hehe żeby tradycji stało się zadość :D choć myślę, że jednak jestem zrośnięta albo zapchana bo już 3 cykle z owulacją i Profertilem w tle i niciewo :( ale nic tam, za moim ginem się stęskniłam.... więc pójdę, moze coś wymyśli sensownego

anakonda, jesteś już wpołowie , jeszcze tylko tydzień i testowanko!? kciukam również z całych sił! a bociany....to znak :)

Czekoladko, nie trać nadziei Kochana! Ja również pojutrze o 15 będę myślami z Tobą :)

Agib, to masz dobry zestaw. Z takim arsenałem żołnierzyki na pewną się wzmocnią!

Monik, widzę na wykresie ze zaczęłaś dzisiaj luteinę :)

Suzii, obejrzałam twój wykres :) wyglada obiecująco! trzymam kciuki, kiedy testujesz?

fryzjerka? jak samopoczucie? mam nadzieję że @ nie przyszła i nie przyjdzie :)

mrulinka, Twój wykres też pooglądałam :) temperaturka pięknie rośnie :) kciukam :)

Właśnie: India, Pszczelka? do raportu ;p :)

India, a u Ciebie temp szaleje :)

A ja mam sukces, miałam owulację!!!!!! Hurra!!!!!!!! trzeci cykl po kolei bez leków! :D :D :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2015, 18:30

Betty Boop lubi tę wiadomość

ganns65gxgno0ohk.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewuszki głaskać brzuchal i się zarażać

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/de92a5238084.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7a49b7297b86.jpg

monik, Asiulek, Martoszka, czekolada, Suzii, Nikita2, Betty Boop, kotkapc lubią tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Mała_Mi79 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jejku Karolcia... ale cudnie wyglądacie :)
    Głaszczę, głaszczę i całuski ślę :)

Asiulku, mnie coś się wydaje, że wizyty gina na stymulowany cykl możesz nie doczekać....w tym roku :) Zdrowaśkuję na maksa :)

f2w33e3ks5gz12ky.png
  • Nikita2 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się rozpisałyście... kurczę, zaraz nadrobię zaległości...
    Byłam dziś na monitoringu - jest 1 pęcherzyk w prawym jajniku, z tego wszystkiego nie pamiętam ile mm ;) ale gin powiedział że w piątek będzie już takich rozmiarów, żeby podać Pregnyl... no i w weekend możemy serduszkować. Powiedział że pęcherzyk z reguły pęka w okolicach 30h po zastrzyku. Zatestować mam 10-11 marca, czyli tak jak kilka z Was :) i wtedy dopiero jak będzie pozytywny to zacząć brać luteinę. Powiedziałam mu, że mąż bierze antybiotyki i może się nie udać, to mi odp. że do weekendu akurat wydobrzeje ;) pytałam czy jeśli się nie uda, czy mogę w nast. cyklu być bez leków i powiedział że nie, że robi się 6 cykli z Clo i dopiero potem szuka się problemu np. hsg. A u mnie to dopiero 2 cykl który się jemu podoba, że jajniki pracują tak jak powinny. Wcześniej był Clo żeby pobudzić jajniki do pracy, bo był problem z miesiączkami. Także kazał mi powiedzieć że będę w ciąży zdecydowanie, bo ja: "no, może". U niego wszystkie pacjentki zachodzą. Także jestem pełna pozytywnych myśli i gotowa do działania :)

3jgx43r822pbo9ro.png

"Twoje marzenia nie mają daty ważności, więc weź głęboki wdech i spróbuj ponownie"
  • Nikita2 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia jaki masz pięęęękny brzuszek :) Głaszczemy głaszczemy ;)

3jgx43r822pbo9ro.png

"Twoje marzenia nie mają daty ważności, więc weź głęboki wdech i spróbuj ponownie"
  • Mała_Mi79 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikita2 świetnego masz gina ... skoro każda u niego zachodzi ... no to nie ma mocnych... taki los czeka i Ciebie :)
    Jak nam się nie uda to poproszę o namiary na Twojego gina ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2015, 20:17

Nikita2 lubi tę wiadomość

f2w33e3ks5gz12ky.png
  • Nikita2 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mi - no trafiłam do niego z polecenia, znajoma która z mężem się starała i nie mogła dłuuugo zajść, poszła do niego i ma już synka :) inna też już zaciążyła :) kciukam za Twój sukces ;)
    A jeszcze na wizycie mi gin powiedział, że już myślał że będzie mnie musiał leczyć sterydami, a tu po Clo 3 razy dziennie pęcherzyki ładnie rosną (wcześniej miałam 2 razy dziennie).

3jgx43r822pbo9ro.png

• Asiulek Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia, piękny brzusio :) głaszczę i przytulam :)

Mała Mi, dzięki :) a nuż widelec ? ;)

Nikita, i ja poproszę namiary na Twojego gina skoro wszystkie u niego zachodzą :) w jakiej miejscowości przyjmuje?
    A, no to weekend tuż tuż :) serduszkujcie na całego! :)

Kurcze, mam taki apetyt że wciągnęłam już pół chlebka... a tu taka godzina.. od jutra wracam do diety :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2015, 21:52

ganns65gxgno0ohk.png
  • fryzjerka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulek i Mała Mi:

moje samopoczucie hmm dużo lepiej jeszcze mam kaszle i katar. Dziś byłam w aptece kupić sobie cos na przeziębienie do picia i ona zaproponowała mi zrobić test ciążowy już teraz , wiec zrobiłam ale chyba źle :P bo nic niewyskoczylo jutro zrobie jeszcze raz. Choc nie nastawiam się.

niepisalam nic bo niebylo co nic ciekawego się nie dzialo :).

Dziekuje za pamięć dziwczynki

km5sdf9hiqbwpg2x.png
  • Suzii Przyjaciółka

Wysłany: 26 lutego 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulek Mała mi chce zatestowac w sobotę to będzie 10 dpo, dzisiaj w nocy obudziła mnie fala gorąca i biegunka ;) kurczę mam nadzieje ze to dobry znak. Bardzo sie denerwuje i zaczęłam sobie trochę już wkręcać a nie miałam ....
    Odpuściłam sobie ten cykl, umówiłam sie na zabieg 9 marca. Obym nie musiała już na niego isc ....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2015, 08:10

AMH 1.8 endomenda 1st
    HSG -ok :)
    ivf 07.2016 :( invicta gdańsk
    15.02 laparo
    3IUI clo :(
    2016 IVF :(
    2017 IVF :(
    Crio?????
  • Nikita2 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulek - mój gin przyjmuje w woj. opolskim.

Suzii - oby tak było. Twój wykres wygląda obiecująco :)

Ja dalej mam okropny katar, trochę głowa boli, gardło i ogólnie jestem słaba. Mój mąż ma do tego męczący kaszel. Ale do weekendu się wykurujemy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2015, 08:13

3jgx43r822pbo9ro.png

• Mała_Mi79 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzii - kciukam na maksa :) z tego co pamiętam z wykresów zafasolkowanych dziewczyn, biegunka w którymś dpo to objaw wiadomy :) Do tego wykresik modelowy...matko jak ja Ci życzę żebyś rozpoczęła falę zieloności u nas :)
    Po Latte mamy ogromny niedosyt ... :)

Nikita2 - nie macie wyjścia, zalecenie "gina u którego każda zachodzi"...brzmi jednoznacznie: do weekendu wykurować i serduszkować...więc WYKONAĆ!! :)
    A na męczący kaszel to nawilżać, syrop z cebuli, i ja dostałam też płukankę z wody utlenionej (1 łyżka na 3/4 szklanki wody płukać 2 razy dziennie) - u mnie działa cuda, wszystko ładnie się odrywa i schodzi :) więc polecam :)

Pszczelka !!! Do raportu !!! No chyba, że już jesteś pozbawiona tych drogocennych kamieni... ale tak bez podzielenia się z koleżankami ... :(

f2w33e3ks5gz12ky.png
  • Betty Boop Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)
    Mała Mi trzymam kciuki aby po IUI wszystko pieknie sie przyjeło.
    Kurcze, troche mnie martwi to, ze nikt nie slyszal o tym aby podawac pregnyl w dniu IUI. No ale nic, w koncu w Novum nie pracuja jacys poczatkujacy wiec mam nadzieje, ze wiedzieli co robią (tak sobie wmawiam).

<3 MARCELINA <3
    3i49krhmqkw026mb.png
    11.02. 2015 IUI (10t * )
    3.12.2015 IUI :)
  • Nikita2 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mi - nie ma innej opcji, trzeba posłuchać gina ;) Ja dziś i jutro nie idę do pracy, kuruję się :) Woda utleniona jest dobra, bo zabija bakterie w jamie ustnej. Ja daję nawet 3 łyżki na pół szklanki wody.
    Już zamówiłam Pregnyl w aptece. Zastrzyk mogę wykonać w każdej przychodni jak mam skierowanie?

3jgx43r822pbo9ro.png

• Betty Boop Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikita2 możesz sama sobie zrobic zastrzyk,podaje sie go podskórnie w brzuch. Chyba, że sie boisz itp to mysle, ze w przychodni Ci zrobią bez problemu.

<3 MARCELINA <3
    3i49krhmqkw026mb.png
    11.02. 2015 IUI (10t * )
    3.12.2015 IUI :)
  • Nikita2 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betty, wolałabym żeby to pielęgniarka zrobiła w pośladek...

3jgx43r822pbo9ro.png

• Mała_Mi79 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikita2 - w brzuch nie boli a miejsce też jest bardziej wg mnie wskazane z uwagi na umiejscowienie pęcherzyka ;)
    Ja sobie pierwszy raz robiłam zastrzyk z Menopuru ... uf ciężko było ale (jak już pisałam) jak mąż wszedł do łazienki umyć ręce żeby mi to zrobić to wbiłam i zrobiłam zastrzyk hihi sama myśl, że mógłby mi to mój mąż zrobić mnie zmobilizowała :)
    Ale faktycznie nie boli. Robisz fałdkę na brzuchu (w odległości 2 palców od pępka) i pyk :) Najlepiej siedzieć bo wtedy nawet największa chudzinka zrobi fałdkę ze skóry na brzuchu :)
    Może też Ci zrobić pielęgniarka do brzucha pregnyl.

f2w33e3ks5gz12ky.png
  • fryzjerka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1 kreseczka :/ . ale jakos się nie przejelam wiec czekamy na @

km5sdf9hiqbwpg2x.png
  • Mała_Mi79 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fryzjerka, Ty masz dzisiaj jakiś 15 dzień po pregnylu tak?
    Hm, a jakieś objawy na miesiączkę masz? Nie wiem czy temp. mierzysz bo wtedy też by to dało jakiś obraz.
    Wiesz, ja przy pierwszej ciąży to robiłam test jakieś 4-5 dni po spodziewanej miesiączce (byłam w podróży i tak z mężem gadaliśmy, że chyba już powinnam dostać a tu nic)... i wtedy na teście wyszła mi bardzo blada druga kreska.
    Piszę to bo może wynik z krwi byłby bardziej wiarygodny...ale możesz poczekać do terminu @ i wtedy jakby nic nie było iść na betę :)

Ciągle kciukam :) Bo jak to tutaj piszemy: nie ma @ - jest nadzieja :)

f2w33e3ks5gz12ky.png
‹‹ 130 131 132 133 134 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ