Pregnyl: kto stosował?
-
WIADOMOŚĆ
-
Uf właśnie nieco nadrobiłam w naszym kochanym wątku
Monik - dzięki za mega wsparcie, jest bezcenne :*
Suzii - ja również mam nadzieję, że zabieg nie będzie Ci potrzebny Kciukam
fryzjerka - kiedy testujesz? Kciukam za dwie piękne kreski na teście
mrulinka - Twój sen był niezwykle wymowny ... popieram inne dziewczyny, że to na pewno znak, że dla Ciebie i Twojego męża otworzy się ciążowy okres ... już "jutro"
Sentencja też nietuzinkowa - spisałam do notesu
Widzę, że marzec również należeć będzie do Ciebie. Super im nas więcej tym przyjemniej - w końcu w grupie siła
Asiulek - ja też czekam na Twoją @ żebyś w końcu poszła do gina i wskoczyła w nasz rytm mierzenia i wielkiego odliczania do testowania Matko nie wiedziałam, że tak bardzo będzie mi brakować upominania Ciebie żebyś tak wcześnie i tak często nie testowała hihi
A tak nawiasem,,,to kiedy wysyłasz męża na powtórzenie badania?
india - wróciłaś do pracy i zapomniałaś o wątku albo znowu się wyciszasz na jodze?? hop hop?! Matko jak ja Ci kibicuję...nie masz pojęcia... Po laparo nie ma opcji innej niż II kreski :*
Nikita2 - mam nadzieję, że znalazłaś ochotę i pomolestowałaś nieco męża ... no i że trafiliście w TEN dzień A jak zdrówko? Temperatura odpuściła już?
Anakonda - wg rozpiski z IUI powinnam zrobić beta HCG 11.03 więc 2 dni po Tobie i Betty Więc jak będziemy w euforii po Waszych zielonościach to mam nadzieję, dorzucę i swoje II kreski
A te dwa bociany...to może na bliźniaki ?
Czekolada - mam nadzieję, że już nie masz takich bóli.. piątek już niebawem więc czekam na wieści, co dalej. Rozumiem też, że piszesz się na marcowe zaciążenie?
Betty Boop - ja miałam IUI w Katowicach w Gyncentrum
Agib - zalecenia są dobre, leki masz więc lecz męża i działajcie Mój do podobnego zestawu wypijał jeszcze duże ilości soku pomarańczowego i z czarnej porzeczki oraz zajadał się brzoskwiniami z puszki Do tego możesz mu zafundować zdrową dietę i nieco ruchu (jeśli ma go mało)
Pszczelka - jak u Ciebie? Umówiłaś się już na zabieg "woreczkowy" ??Asiulek, czekolada lubią tę wiadomość
Jezu, Ty się tym zajmij ! -
Hej Kobietki!
Witaj Betty Boop wśród nas U nas fajnie jest, śmiem powiedzieć że najfajniej powodzenia życzę
Mała Mi, no to elegancko poszło co fachowość to fachowość Nie to co nasz Monik się kurczę bidulka wycierpiała... teraz nakaz wypoczywania, zero stresu i brzuszkowania! będę wyrywać kartki z kalendarza bo już się nie mogę doczekać Twojego testowania mocno zaciskam wszystkie 2 kciuki i całą resztę palców też! musi się udać!!!
Męża włąśnie chyba jakoś na dniach muszę wysłać żeby umówić się na wizytę do gina po miesiączce w najbliższym cyklu i mieć wyniki żołnierzyków.
Może niedługo zatestuję hehe żeby tradycji stało się zadość choć myślę, że jednak jestem zrośnięta albo zapchana bo już 3 cykle z owulacją i Profertilem w tle i niciewo ale nic tam, za moim ginem się stęskniłam.... więc pójdę, moze coś wymyśli sensownego
anakonda, jesteś już wpołowie , jeszcze tylko tydzień i testowanko!? kciukam również z całych sił! a bociany....to znak
Czekoladko, nie trać nadziei Kochana! Ja również pojutrze o 15 będę myślami z Tobą
Agib, to masz dobry zestaw. Z takim arsenałem żołnierzyki na pewną się wzmocnią!
Monik, widzę na wykresie ze zaczęłaś dzisiaj luteinę
Suzii, obejrzałam twój wykres wyglada obiecująco! trzymam kciuki, kiedy testujesz?
fryzjerka? jak samopoczucie? mam nadzieję że @ nie przyszła i nie przyjdzie
mrulinka, Twój wykres też pooglądałam temperaturka pięknie rośnie kciukam
Właśnie: India, Pszczelka? do raportu ;p
India, a u Ciebie temp szaleje
A ja mam sukces, miałam owulację!!!!!! Hurra!!!!!!!! trzeci cykl po kolei bez leków!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2015, 18:30
Betty Boop lubi tę wiadomość
-
Dziewuszki głaskać brzuchal i się zarażać
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/de92a5238084.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7a49b7297b86.jpgmonik, Asiulek, Martoszka, czekolada, Suzii, Nikita2, Betty Boop, kotkapc lubią tę wiadomość
-
Ale się rozpisałyście... kurczę, zaraz nadrobię zaległości...
Byłam dziś na monitoringu - jest 1 pęcherzyk w prawym jajniku, z tego wszystkiego nie pamiętam ile mm ale gin powiedział że w piątek będzie już takich rozmiarów, żeby podać Pregnyl... no i w weekend możemy serduszkować. Powiedział że pęcherzyk z reguły pęka w okolicach 30h po zastrzyku. Zatestować mam 10-11 marca, czyli tak jak kilka z Was i wtedy dopiero jak będzie pozytywny to zacząć brać luteinę. Powiedziałam mu, że mąż bierze antybiotyki i może się nie udać, to mi odp. że do weekendu akurat wydobrzeje pytałam czy jeśli się nie uda, czy mogę w nast. cyklu być bez leków i powiedział że nie, że robi się 6 cykli z Clo i dopiero potem szuka się problemu np. hsg. A u mnie to dopiero 2 cykl który się jemu podoba, że jajniki pracują tak jak powinny. Wcześniej był Clo żeby pobudzić jajniki do pracy, bo był problem z miesiączkami. Także kazał mi powiedzieć że będę w ciąży zdecydowanie, bo ja: "no, może". U niego wszystkie pacjentki zachodzą. Także jestem pełna pozytywnych myśli i gotowa do działania
"Twoje marzenia nie mają daty ważności, więc weź głęboki wdech i spróbuj ponownie"
-
Nikita2 świetnego masz gina ... skoro każda u niego zachodzi ... no to nie ma mocnych... taki los czeka i Ciebie
Jak nam się nie uda to poproszę o namiary na Twojego ginaWiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2015, 20:17
Nikita2 lubi tę wiadomość
Mała Mi - no trafiłam do niego z polecenia, znajoma która z mężem się starała i nie mogła dłuuugo zajść, poszła do niego i ma już synka inna też już zaciążyła kciukam za Twój sukces
A jeszcze na wizycie mi gin powiedział, że już myślał że będzie mnie musiał leczyć sterydami, a tu po Clo 3 razy dziennie pęcherzyki ładnie rosną (wcześniej miałam 2 razy dziennie).
"Twoje marzenia nie mają daty ważności, więc weź głęboki wdech i spróbuj ponownie"
-
Karolcia, piękny brzusio głaszczę i przytulam
Mała Mi, dzięki a nuż widelec ?
Nikita, i ja poproszę namiary na Twojego gina skoro wszystkie u niego zachodzą w jakiej miejscowości przyjmuje?
A, no to weekend tuż tuż serduszkujcie na całego!
Kurcze, mam taki apetyt że wciągnęłam już pół chlebka... a tu taka godzina.. od jutra wracam do diety
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2015, 21:52
-
Asiulek i Mała Mi:
moje samopoczucie hmm dużo lepiej jeszcze mam kaszle i katar. Dziś byłam w aptece kupić sobie cos na przeziębienie do picia i ona zaproponowała mi zrobić test ciążowy już teraz , wiec zrobiłam ale chyba źle bo nic niewyskoczylo jutro zrobie jeszcze raz. Choc nie nastawiam się.
niepisalam nic bo niebylo co nic ciekawego się nie dzialo .
Dziekuje za pamięć dziwczynki -
Asiulek Mała mi chce zatestowac w sobotę to będzie 10 dpo, dzisiaj w nocy obudziła mnie fala gorąca i biegunka kurczę mam nadzieje ze to dobry znak. Bardzo sie denerwuje i zaczęłam sobie trochę już wkręcać a nie miałam ....
Odpuściłam sobie ten cykl, umówiłam sie na zabieg 9 marca. Obym nie musiała już na niego isc ....Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2015, 08:10
AMH 1.8 endomenda 1st
HSG -ok
ivf 07.2016 invicta gdańsk
15.02 laparo
3IUI clo
2016 IVF
2017 IVF
Crio????? -
Asiulek - mój gin przyjmuje w woj. opolskim.
Suzii - oby tak było. Twój wykres wygląda obiecująco
Ja dalej mam okropny katar, trochę głowa boli, gardło i ogólnie jestem słaba. Mój mąż ma do tego męczący kaszel. Ale do weekendu się wykurujemyWiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2015, 08:13
-
Suzii - kciukam na maksa z tego co pamiętam z wykresów zafasolkowanych dziewczyn, biegunka w którymś dpo to objaw wiadomy Do tego wykresik modelowy...matko jak ja Ci życzę żebyś rozpoczęła falę zieloności u nas
Po Latte mamy ogromny niedosyt ...
Nikita2 - nie macie wyjścia, zalecenie "gina u którego każda zachodzi"...brzmi jednoznacznie: do weekendu wykurować i serduszkować...więc WYKONAĆ!!
A na męczący kaszel to nawilżać, syrop z cebuli, i ja dostałam też płukankę z wody utlenionej (1 łyżka na 3/4 szklanki wody płukać 2 razy dziennie) - u mnie działa cuda, wszystko ładnie się odrywa i schodzi więc polecam
Pszczelka !!! Do raportu !!! No chyba, że już jesteś pozbawiona tych drogocennych kamieni... ale tak bez podzielenia się z koleżankami ...
Witajcie
Mała Mi trzymam kciuki aby po IUI wszystko pieknie sie przyjeło.
Kurcze, troche mnie martwi to, ze nikt nie slyszal o tym aby podawac pregnyl w dniu IUI. No ale nic, w koncu w Novum nie pracuja jacys poczatkujacy wiec mam nadzieje, ze wiedzieli co robią (tak sobie wmawiam).MARCELINA
11.02. 2015 IUI (10t * )
3.12.2015 IUI -
Mała Mi - nie ma innej opcji, trzeba posłuchać gina Ja dziś i jutro nie idę do pracy, kuruję się Woda utleniona jest dobra, bo zabija bakterie w jamie ustnej. Ja daję nawet 3 łyżki na pół szklanki wody.
Już zamówiłam Pregnyl w aptece. Zastrzyk mogę wykonać w każdej przychodni jak mam skierowanie?
-
Nikita2 - w brzuch nie boli a miejsce też jest bardziej wg mnie wskazane z uwagi na umiejscowienie pęcherzyka
Ja sobie pierwszy raz robiłam zastrzyk z Menopuru ... uf ciężko było ale (jak już pisałam) jak mąż wszedł do łazienki umyć ręce żeby mi to zrobić to wbiłam i zrobiłam zastrzyk hihi sama myśl, że mógłby mi to mój mąż zrobić mnie zmobilizowała
Ale faktycznie nie boli. Robisz fałdkę na brzuchu (w odległości 2 palców od pępka) i pyk Najlepiej siedzieć bo wtedy nawet największa chudzinka zrobi fałdkę ze skóry na brzuchu
Może też Ci zrobić pielęgniarka do brzucha pregnyl.
Fryzjerka, Ty masz dzisiaj jakiś 15 dzień po pregnylu tak?
Hm, a jakieś objawy na miesiączkę masz? Nie wiem czy temp. mierzysz bo wtedy też by to dało jakiś obraz.
Wiesz, ja przy pierwszej ciąży to robiłam test jakieś 4-5 dni po spodziewanej miesiączce (byłam w podróży i tak z mężem gadaliśmy, że chyba już powinnam dostać a tu nic)... i wtedy na teście wyszła mi bardzo blada druga kreska.
Piszę to bo może wynik z krwi byłby bardziej wiarygodny...ale możesz poczekać do terminu @ i wtedy jakby nic nie było iść na betę
Ciągle kciukam Bo jak to tutaj piszemy: nie ma @ - jest nadzieja
Jezu, Ty się tym zajmij !