X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Pregnyl: kto stosował?
Odpowiedz

Pregnyl: kto stosował?

Oceń ten wątek:
  • koleżanka Przyjaciółka

Wysłany: 28 maja 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane czy na 8 dni po pregnylu można testować?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2015, 18:52

• PeggyOlsen Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koleżanka, za wcześnie. Lepiej 12 co najmniej. Jestem 7 dni po zastrzyku i nawet mi nie przychodzi do głowy testowanie :)

kotkapc, właśnie ten pieprzony LUF lekarz u mnie podejrzewa :( W następnym cyklu mam dostać większą dawkę w zastrzyku. Co Tobie pomaga na pękanie?

dd33bf3125525685d704e02b1b3d1bc6.png

• fryzjerka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka dziewczyny kupiłam sobie dziś witaminki dla kobiet starających się :) na pewno nie zaszkodzi :). jestem pozytywnie nastawiona choć od 2 dni jestem mega padnięta czekam na @ aż przyjdzie pewnie na dniach :(.musze uszykować sobie jakie mam pytania do pielęgniarki jak pójdę na scan po @ .Tylko już się stresuje bo najlepiej żebym dostała ja najpóźniej w niedz żebym zdążyła na scan i zastrzyk pregylowy przed wyjazdem ,bo jak dostane @ to nie wiem co z tym zastrzykiem :/ będzie.
    ale testować drugi raz to jeszcze nie testuje czekam chyba do niedz lub jak wytrzymam to do wtorku.
    chyba ze zrobię może jutro to będzie 17dpo jeśli się udało to powinno wyjść no nie a jak nie to hmmm macie jakie sposoby na przyspieszenie @@@@@@@@@@ ??????????????

PS z mezem odpukać na razie dobrze :)

pozdrawiam ciepluchno i dobranoc

km5sdf9hiqbwpg2x.png
  • fryzjerka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i negatyw :-(

km5sdf9hiqbwpg2x.png
  • migot_ka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fryzjerka wrote:
    No i negatyw :-(
    to tak jak u mnie;(

cd6eba17355731e3e3034216a793cfae.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja pozytyw..w cyklu naturalnym...za namowa pabelki zrobilam test,niechetnie bo bolal brzuch jak na @ a tu grube krechy 16dpo...

urocza, Mała_Mi79, kotkapc, fryzjerka, Nikita2, opu, Asiulek lubią tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • agaluka Przyjaciółka

Wysłany: 29 maja 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny:)
    Tulipanna na początek - łał:) Ale się cieszę z Twoich kresek:)
    Dawno mnie tu nie było, nie zdążyłam jeszcze przeczytać, co u Was słychać.
    Ja jestem po zastrzyku z pregnylem, ale nie wiem, czy się udało, bo w ogóle nie pojawił się śluz płodny. Jestem nastawiona tak, że nam się nie uda i tym razem, ale już się przyzwyczaiłam do porażek:)
    U lekarza ostatnio się okazało, że mam jakieś zgrubienie na endometrium...Nie wiem o co chodzi..powiedział, że musimy zbadać w kolejnym cyklu macicę od środka, bo być może są tak jakieś polipy...Powiedzcie mi, o co chodzi..
    Bo lekarz niczego więcej mi nie powiedział, mamy gadać o tym dłużej w poniedziałek.

• kotkapc Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulipanna Szczesciaro!!!!!:-* gratuluję strasznie. Znamy się już trochę z ovu tym bardziej cieszy ze w końcu wywalczylas swoje. Strasznie ale to strasznie się cieszę:)
    W temacie LUF to mogę jedynie powiedzieć że u mnie jest wynikiem endometriozy , nie brałam nic innego na pęknięcie bo próbuje walczyć z endomenda.
    Agulka polipy to nic groźnego choć może przeszkadzać w zajęciu w ciążę. Aby je usunąć lekarz robi histeroskopię, i po problemie. Ja miałam mieć dzisiaj wlasnie ale @ się przesunela więc termin za 2tygodnie.

• monik Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulipanna moje przeogromne gratulacje !!!!

Fryzjerko ja słyszałam że na wywołanie @dobra jest gorąca kąpiel

• agaluka Przyjaciółka

Wysłany: 29 maja 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotkapc, no właśnie o tym mi wspominał, ale zapomniałam nazwy:d ale mówił też o jakimś badaniu na "a". Mam nadzieję, że to te polipy mi faktycznie przeszkadzają w zajściu w ciąże, oczywiście poza niepękającym pęcherzykiem, co jakoś udało się odratować pregnylem :P
    Kotkapc, jak wygląda ta histeroskopia?

• fryzjerka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna szczęściaro :), oczywiście gratuluje :)

km5sdf9hiqbwpg2x.png
  • kotkapc Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Badanie na a to może AMH, tylko to mi się kojarzy, chociaż ja nie miałam jeszcze. Moja histero jeszcze przede mną ale z tego co wiem jeżeli robisz to w szpitalu to zglaszasz się na 2-3 noce, cały zabieg jest na znieczuleniu ogólnym więc usypiaja cię na 2 godzinki, wszystko gra Max 30min. Lekarz przez pochwe histeroskopem zaglada do wnętrza macicy i wycina zgrubienia endometrium. Nic nie boli, po zabiegu jest lekkie plamienie. Najlepszym dowodem na to że zabieg to Pikuś jest fakt że prywatnie kliniki robią to jednego dnia, po paru godz wypuszczają do domu.

• agaluka Przyjaciółka

Wysłany: 29 maja 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To by mi dało jakąś nadzieję na to, że może się nam kiedyś udać:) może wszystkie problemy mam właśnie w wyniku tych polipów. .

• Nikita2 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulipanno, wielkie przeogromne gratulacje! :) Naturalnie? Jak to zrobiłaś? Sprzedaj nam przepis na ciążę ;)

kotkapc lubi tę wiadomość

3jgx43r822pbo9ro.png

"Twoje marzenia nie mają daty ważności, więc weź głęboki wdech i spróbuj ponownie"
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przepis???popatrzcie na wykres i notatki :P w życiu bym się nie spodziewała..zwłaszcza, że dwa dni przed owu <3 a owu miałam na szkoleniu...mam bóle cały czas jakbym okres miała tylko ze go nie ma. boli, najzwyczajniej w swiecie boli..dlatego byłam przekonana ze dzis rano przyjdzie..zero leków, zero kwasów foliowych-nic. Operacja tesciowej, masa pracy na działce (wsiałam pierwszy raz w życiu cokolwiek, więc latać koło tego jak wariatka zaczęłam) Temp. mierzyłam do szkolenia, potem nie było sensu, zwłaszcza, że byłam przekonana że nic z tego. I na wizycie u gina byłam, przecież się na inseminację umówiłam :)
    Zeby było jasne: paliłam, nie oszczędzałam się z robotą, bo mega dużo na tej działce było, stres związany z operacją, gorace prysznice brałam, normalnie wszystko i zeeeeero objawów, poza bólem @

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2015, 21:17

fryzjerka, Asiulek lubią tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Nikita2 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow niesamowite.. Kurczę ale ci zazdroszczę ;)

3jgx43r822pbo9ro.png

"Twoje marzenia nie mają daty ważności, więc weź głęboki wdech i spróbuj ponownie"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2015, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje jeszcze raz :) może odczarujesz wątek :)

• migot_ka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulipanna gratulacje:)))
    Ja miałam wycinanego polipa we wrześniu...histeroskopia...miało mi to pomóc zajść w ciążę...do tej pory nic...

cd6eba17355731e3e3034216a793cfae.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • india Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulipanna jeszcze raz gratulacje!!! samba.gifsamba.gifsamba.gif
    Tak jak pisałam już pod wykresem, dajesz nadzieję <3

ug378ribe4qdpu6z.png
  • anakonda Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaaa nie mówiłam że cykl niecstrscony też tak miałam więc moje gratulacje kochana. Ja też nie oszczedzalam się i chyba w naszej głowie to jest.
    Monik dopiero przeczytałam jak to a stradiol miałaś ok.
    Ja wizytę mam w środę i czuje ze może być ciężko bo wszędzie brak kasy. Mobil a kiedy teraz podchodzisz?

tulipanna lubi tę wiadomość

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc
    3 IUI :(
    03.2016 I procedura krótki protokół ICSI :(
    05.2016 II procedura krótki protokół ICSI :(
    Zmiana kliniki MedArt
    09.2016 długi protokół 21.09 punkcja mamy 3 zarodki :)
    29.11.2016 crio 4AA cb
    Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    08.2018 IV IVF cykl naturalny transfer 17.08 7tc :(
    V IVF grudzień 6 zarodków 4 prawidłowe genetycznie
    10.04. 2019transfer :(
    24.11 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️

url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
‹‹ 182 183 184 185 186 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ