Pregnyl: kto stosował?
-
WIADOMOŚĆ
-
Asiasia wrote:Dziewczyny jakie dawki pregnylu daja Wam lekarze na pekniecie? Mi podano Brevacid 3000 jednostek i chyba jednak pecherzyk nie pekl Nie moglam isc po podaniu na podglad niestety (
-
PeggyOlsen wrote:U mnie raczej bez szans na fasolkę w tym cyklu, ale cieszę się, że moje endometrium się obudziło Zawsze to jakieś (marne) pocieszenie. Będę musiała jakąś końską dawkę ovitrelle dostać w czerwcu na pęknięcie, już się boję. Fajnie Ci z tą fasolką, zazdroszczę
-
sylka0102 wrote:hej ja własnie zaczełam nowy cykl miałam ostatni 3x1 Clo i pregnyl na pęknięcie i piękny pęcherzyk 24mm ( i dlaczego sie nie udało... nadzieje legają coraz bardziej w gruzach.... Tulipanna gratuluje i zazdroszcze
-
monik wrote:Jeszcze nic nie jest stracone,dopóki nie ma @ jest szansa i nadzieja
Mam koleżanke której testy wychodziły pozytywne dopiero 10dni po terminie @ a na bete nie chciala isc
Niestety przyszła @...czekamy na kolejny cykl... -
nick nieaktualnyPeggyOlsen wrote:opu, wspierasz jakoś wzrost endometrium? Zazwyczaj się śmieję z metod naturalnych, ale tym razem postanowiłam spróbować i naprawdę chyba podziałało
W poprzednim cyklu w 16 dc miałam endo 6mm, a w tym cyklu (z clo, więc trudniej dla endo) w 15 dc miałam 10,5 endometrium Piłam codziennie kieliszek-dwa czerwonego wina i jadłam sporo migdałów.
Tak - wspierałam, ale teraz miałam pierwsza wizyte w nowej klinice i chciałam na czysto się pokazac ale miałam robiony monitoring, w cyklu ze wspomaganiami ( omega wiesiolek, witaminy, wino) i tam mialam endo 7,6 to juz powiedzial ze ladne ale jak dla mnie bez szalu mogloby byc ciut wieksze tak z 9 - 10 np. ale nie jadlam migdalow przyznaje
Takze, ciekawi ja przyczyta takiego slabego endo ... zasugerowala przewlekly stan zaplany endo. ( nie wiem nic mnie nie boli, zaden pecherz, przydatki nic.. ) no zobaczymy. Zrobila wtedy wymaz na bakterie - czekam na wynik - jesli bedzie ok dostane lamette i estrofem na endo i sama sie troche witaminkami naszprycuje
-
nick nieaktualny
-
tulipanna wrote:Ja brałam 5000j (4 razy) i 10000j (4razy)Rad jak lekarzowi powiedziałam że mnie jajnik bolał po owulacji dość długo do samej @ to dał mi 10000 j.Asiasia
-
Wiecie co, kurcze jak czytam dziewczyny, co piszecie to jestem wściekła na swojego lekarza, że tak naprawdę pierwszy raz zerknął na moje endo:/ czytam opu ze możliwe są jakieś stany zapalne, u reszty ze może być problem z rozmiarem endo:/ a ja w ogóle nie miałam pojęcia o tym, do momentu aż okazało się przy ostatnim badaniu ze mam jakieś zgrubienie a dodatkowo często boli mnie pęcherz wiec ciekawe czy nie mam jakiegoś stanu zapalnego jak opu pisze:/
mam czasem wrażenie ze mój lekarz szuka po omacku przyczyn moich problemów -
Wiecie co, kurcze jak czytam dziewczyny, co piszecie to jestem wściekła na swojego lekarza, że tak naprawdę pierwszy raz zerknął na moje endo:/ czytam opu ze możliwe są jakieś stany zapalne, u reszty ze może być problem z rozmiarem endo:/ a ja w ogóle nie miałam pojęcia o tym, do momentu aż okazało się przy ostatnim badaniu ze mam jakieś zgrubienie a dodatkowo często boli mnie pęcherz wiec ciekawe czy nie mam jakiegoś stanu zapalnego jak opu pisze:/
mam czasem wrażenie ze mój lekarz szuka po omacku przyczyn moich problemów
i jeszcze chciałabym Was zapytać, jak można naturalnie wspomóc endometrium? -
sylka0102 wrote:Ile cykli sie starasz z clo?pekaly ci pęcherzyki?masz pcos?
agaluka lubi tę wiadomość
-
opu wrote:No wlasnie kochana Tulipanno, opisz swoja historię proszę - daj nam nadzieję
-
Asiasia wrote:Dziewczyzy to takie ogolne pytanie wlasciwie, czy mozliwe ze przy podaniu hCG 3000j pecherzyk nie peknie, a przy 5000j peknie? Czy z koleji jak nie pekl przy 3000j oznacza ze wogole zastyzki na niego nie dzialaja, czy tez dawka byla za mala?
-
agaluka wrote:Wiecie co, kurcze jak czytam dziewczyny, co piszecie to jestem wściekła na swojego lekarza, że tak naprawdę pierwszy raz zerknął na moje endo:/ czytam opu ze możliwe są jakieś stany zapalne, u reszty ze może być problem z rozmiarem endo:/ a ja w ogóle nie miałam pojęcia o tym, do momentu aż okazało się przy ostatnim badaniu ze mam jakieś zgrubienie a dodatkowo często boli mnie pęcherz wiec ciekawe czy nie mam jakiegoś stanu zapalnego jak opu pisze:/
i jeszcze chciałabym Was zapytać, jak można naturalnie wspomóc endometrium? -
tulipanna wrote:No oczywiscie że możliwe ze przy 3000 nie pęknie a przy 5000 peknie. Dlatego właśnie dziewczyny czasem biorą 10 000 j. A mój gin już zawsze daje 2 pregnyle przy 2 pęcherzykach.Asiasia
-
Poczekaj, poczekaj, wcale niekoniecznie głupola. Skoro są takie dawki hcg u Ciebie na rynku to ok. U nas nie ma.To się też robi trochę metodą prób i błędów. Zazwyczaj daje się dawkę najmniejszą najpierw i sprawdza czy działa. Skoro Ty miałaś podany pierwszy raz to nie szalej, bo to nie tragedia. Tak się zdarza, po prostu przypomnij lekarzowi następnym razem, że ta dawka nie zadziałała i że chcesz większą.
-
nick nieaktualnyagaluka wrote:Wiecie co, kurcze jak czytam dziewczyny, co piszecie to jestem wściekła na swojego lekarza, że tak naprawdę pierwszy raz zerknął na moje endo:/ czytam opu ze możliwe są jakieś stany zapalne, u reszty ze może być problem z rozmiarem endo:/ a ja w ogóle nie miałam pojęcia o tym, do momentu aż okazało się przy ostatnim badaniu ze mam jakieś zgrubienie a dodatkowo często boli mnie pęcherz wiec ciekawe czy nie mam jakiegoś stanu zapalnego jak opu pisze:/
Dlatego ja zmienilam lekarza... Poprzedni gin tez mowil ze endo mam slabe, jak zapytalam co mozna z tym zrobic powiedzial ze w zasadzie jest sliczne i wystarczajace ... ( idiota) ... wiecej sie tam nie pokazalam - bo tez wiem ze istnieja leki na poprawe ...
Z tej obecnej ginki jestem zadowolona bo jako pierwsza chciala poszukac przyczyny ! tak cienkiego endometrium... ( 5,5mm) i powiedziala ze zakazenia bakteria ( chlamydia, ureaplazma, mycoplazma) moze byc przyczyna, wiec pobrala wymaz ( badanie jak cytologia) i zobaczymy ... Pytala czy przechodzialm zapalenie pecherza, przydatkow, jakies kobiece choroby - no to buzia mi sie otworzyla szeroko musialam miec mega mine nigdy takich chorob nie przechodzilam - stwierdzila ze te bakterie moga powodowac problemy tego typu i przy okazji wplywac na endo.
Nie moge sie doczekac wynikow jakie by niebyly ! nawet jak sie okaze ze mam to dziadostwo - wierze ze kuracja antybiotykowa pomoze i kto wie, moze jeszcze zajde naturalnie ...
A jak nie mam to w sierpniu histeroskopia( to badanie endo wlasnie ), ale jak juz bede na tapecie to wpisala na skierowaniu laparoskopie i droznosc od razu za jednym uspieniem no i taki plan
generalnie albo czekaja mnie antybiotyki i leczenie bakterii albo do sierpnia stymulacja cyklu lametta i estrofem na edno - jak nie zajdę - wtedy akcja laparo histero i droznosc, i potem pewnie inseminacja -
nick nieaktualnyciekawe dlaczego, nie ma tu na forum wątku o adopcji ... (?)
Pszczelko, jesli zagladasz mam pytanie: czy pracownicy OA robia wywiad w pracy ? i na czym polegaja zmiany w procedurze ? ( jakbys mogla mi podeslac linka bylabym wdzieczna ) cos tam szykowaly sie wielkie zmiany w zwiazku z adopcja a w necie nie moge sie doszukacWiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2015, 16:42
-
Opu, jesteś zainteresowana adopcja? My mamy juz wstępnie wybrany ośrodek adopcyjny i za niedługo chcemy się tam wybrać.
Jutro mam wizytę u ginekologa, daje mu ostatnią szansę, jak on się nie chce porządnie za mnie zabrać, to ja się wezmę za niego. Dlatego chciałabym Was zapytać, jakie badania powinien mi zlecić? Bo tak naprawdę mam tylko usg i miałam robione hormonalne.
Jest jeszcze jedna rzecz która mnie martwi- trzeci cykl z rzędu mam owulacje z prawego jajnika.... -
opu wrote:ciekawe dlaczego, nie ma tu na forum wątku o adopcji ... (?)
Pszczelko, jesli zagladasz mam pytanie: czy pracownicy OA robia wywiad w pracy ? i na czym polegaja zmiany w procedurze ? ( jakbys mogla mi podeslac linka bylabym wdzieczna ) cos tam szykowaly sie wielkie zmiany w zwiazku z adopcja a w necie nie moge sie doszukac
Opu, z tego co czytałam nie robią wywiadów w pracy i wśród sąsiadów.