X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Pregnyl: kto stosował?
Odpowiedz

Pregnyl: kto stosował?

Oceń ten wątek:
  • agaluka Przyjaciółka

Wysłany: 1 czerwca 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fryzjerka wrote:
    Dziewczyny a jakie są wymogi do adopcji bo ja słyszałam ze jest cieżko dostać baby i wymagają wyższe wykształcenie i b.dobry stan materialny to prawda?
    Na pewno sprawdzają sytuację materialną i mieszkaniową. Wczoraj też przeczytałam, że proszą o opinię pracodawcę. Ale nie słyszałam o wyższym wykształceniu.
    No faktycznie nie jest łatwo, właśnie mi opowiadała koleżanka, której kuzynka starała się o adopcję, że procedury były bardzo czasochłonne i wymagają dużego poświęcenia, w tym psychicznego. No i oczekiwanie na maluszka...

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaluka wrote:
    Tulipanno, jest to związane z moimi plamieniami... Lekarz podejrzewa polipy wewn macicy, ja się zastanawiam, cy nie lepiej zrobić histeroskopię?
    No wlasnie-a plamienia maja rozne przyczyny...Poza tym pecherzyk 24mm i dopiero na nastepny dzien pregnyl? Przeciez taki pecherzy jest juz za duzy..a bedaca w nim kom jajowa moze juz nie byc najlepszej jakosci co rowniez ma wplyw na zaplodnienie..juz 24 mm to sporo czekac jeszcze to niepowazne ze strony lekarza..

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • agaluka Przyjaciółka

Wysłany: 1 czerwca 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, to może miałam za dużą dawkę clo podaną? Gin powiedział, że zastrzyk na następny dzień, żeby endometrium jeszcze podrosło... Ostatnim razem w sumie miałam 24 mm pęcherzyk i kazał od razu robić zastrzyk, ale pacan nie sprawdzał mi endometrium...
    Trochę mnie już słabi ten facet,,

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serio-to kwestia gina a nie clo. 26mm to juz przejrzewa taki pecherzyk. Ja przy mx 23 mm mialam,a pomys pregnyl dziala po okolo 36 godzinach to dalej Ci rosnie do 28mm pecherzyk.kliniki to nawet przy 17/18mm juz daja pregnyl. Polecam zmienic gina

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • agaluka Przyjaciółka

Wysłany: 1 czerwca 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najpierw to ja sobie z nim poważnie pogadam... :(

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaluka, wykres prowadzisz? Jeśli tak to udostępnij.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    migot_ka wrote:
    Zaczynam 2 cykl...tym razem z CLO - czy ktoś jeszcze zaczynał od 5dc do 9dc? Z tego co czytałam to wszyscy od 2dc...jeżeli wszystko będzie ok, to pregnyl po raz drugi...no i muszę zmienić nastawienie, bo jak na razie to płacz po kątach i tyle...
    I nie rycz, bo to nic dobrego nie przyniesie. Masz wierzyć, że clo zdziała cuda, pregnyl dopomoże. I masz <3 a nie ryczeć, bo co to będzie jak będziesz chowac się po kątach przed chłopem? My tu kiedyś szalałyśmy (na watku CLO), że trzeba kupić seksi fatałaszki i się odprężyć trochę :)Polecam!!!

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • agaluka Przyjaciółka

Wysłany: 1 czerwca 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Agaluka, wykres prowadzisz? Jeśli tak to udostępnij.
    Nie kochana, nie robię:/ tak jak kiedyś pisałam, wychodziły mi przez chyba trzy cykle takie cuda ze nie wiadomo było jak to zinterpretować, więc dałam sobie z tym spokój. Ale zacznę to robić od kolejnego cyklu.
    Za dwie godziny będę już po wizycie u gina

tulipanna lubi tę wiadomość

• migot_ka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    I nie rycz, bo to nic dobrego nie przyniesie. Masz wierzyć, że clo zdziała cuda, pregnyl dopomoże. I masz <3 a nie ryczeć, bo co to będzie jak będziesz chowac się po kątach przed chłopem? My tu kiedyś szalałyśmy (na watku CLO), że trzeba kupić seksi fatałaszki i się odprężyć trochę :)Polecam!!!

Dzięki <3 muszę przestawić myślenie, bo w przeciwnym razie zwariuję...Fakt faktem gdzie się nie ruszę to wszędzie dziewczyny w ciąży...wszystkie koleżanki albo dzieciate albo w ciąży...dzisiaj idę do lekarza, a tam koleżanka w ciąży...przyszła druga - w ciąży...przed chwilą dostałam wiadomość, że inna urodziła...u brata kilka dni temu urodziło się 3...masakra zwariować można...nawet sex nie sprawia przyjemności bo nie jest na spontanie, tylko dokładnie w te dni, które trzeba...;(

Nikita2 lubi tę wiadomość

cd6eba17355731e3e3034216a793cfae.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 34 dc beta 2174!;) a progesteron 51,59;)

agaluka, fryzjerka, urocza, Nikita2, Mała_Mi79, czekolada, Asiulek lubią tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suuuuper Tulipanna :)

• agaluka Przyjaciółka

Wysłany: 1 czerwca 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i juz jestem po wizycie.
    Pierwszy raz mam całkiem dobre informacje- pęcherzyk pękł do samego końca! Nie było krwotocznego ciałka żółtego:) endometrium ma prawidłowy rozmiar:) a do tego pękł jeszcze jeden pęcherzyk który nie był dominujący co zwiększa szanse na powodzenie.
    Pytałam czy pęcherzyk nie był za duży kiedy podano pregnyl, lekarz powiedział ze skoro pękł do końca to nie. Mam też zrobić te badania na przeciwciała przeciwplemnikowe ale z krwi
    jeżeli dostane @ to mam do niego zadzwonić i umówić się na abrazje uspokoił mnie może to nie będzie takie straszne no i sam mi to zrobi , nie będzie we mnie grzebal żaden obcy chłop:)
    Zgrubienia dziś nie było widać, ale to dlatego że endometrium miało 11 mm.

Nikita2 lubi tę wiadomość

• india Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaluka no to wszystko pięknie, teraz mocne kciuki i zieloności za 2 tyg ;)

tulipanna super wiadomość!! :D

U mnie temperatura spadła, więc spokojnie czekam na @

ug378ribe4qdpu6z.png
  • PeggyOlsen Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaluka, właśnie u mnie lekarz się zastanawiał czy to co widzi na USG to niepęknięty pęcherzyk czy krwotoczne ciałko żółte - coś wiesz o tym drugim? Nie da się zajść jeśli je widać?

dd33bf3125525685d704e02b1b3d1bc6.png

• agaluka Przyjaciółka

Wysłany: 1 czerwca 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PeggyOlsen wrote:
    agaluka, właśnie u mnie lekarz się zastanawiał czy to co widzi na USG to niepęknięty pęcherzyk czy krwotoczne ciałko żółte - coś wiesz o tym drugim? Nie da się zajść jeśli je widać?
    W poprzednim cyklu miałam nie do końca "zapadniety" pęcherzyk a to był już 16 dc wiec coś poszło nie tak. I krwotoczne ciałko żółte było na usg widać, ale ono podobno nie przeszkadza, bo może się zamienić w ciałko żółte. Natomiast mi wcześniej nie pekały pęcherzyki i zawsze pojawiało się krwotoczne ciałko żółte, być może z tego powodu mogłam mieć plamienia...

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    migot_ka wrote:
    Opu i jak efekty?

Pecherzyk rosl ale jeden - liczylam na wiecej :) - no i pekal, ale to dla mnie nie nowosc bo pekaja mi naturalnie tez ... Wiec nie wiem dlaczego mi to przepisal - efektu w postaci ciazy jak widac nie ma

• migot_ka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna super:)))))

cd6eba17355731e3e3034216a793cfae.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Mała_Mi79 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejciu ale tu napisanego, że hoho :)
    Tulipanko moje gratulacje gdzieś w łeb poszły dlatego jeszcze raz serdecznie gratuluję kochana :)
    A ta beta cudo...napatrzeć się nie można :)
    Dbaj o siebie i maleństwo ... dajesz nadzieję na cud dla każdej z nas :)
    Widać trzeba olać system i wziąć się do roboty ... w polu.
    Kurde muszę sobie jakieś grządki znaleźć żeby psycha odpoczęła :)
    Gratki, gratki, gratki ... mężowi oczywiście też przekaż...no bo chyba jest czego gratulować i jemu :)

Witam się z nowymi koleżankami.
    Wybaczcie ale może innym razem nadrobię wcześniejsze posty... na razie nie daję rady :/

agaluka...dobre wieści :) Super, kciukam za pomyślne testowanie... 2 tyg. miną raz dwa :)

opu, co Twój wykres taki "dyskotekowy" ? :)

Ja wczoraj przestałam brać Duphaston i czekam na @.
    Uśmiałam się jak mi ovu zaznaczyło owulację... no trudno jest tylko programem i nie odczytał, że z dwukomorowej torbielki owulacji być nie może :))
    Ale mam nadzieję, że się wchłonęła albo pękła czy co tam jeszcze mogła.
    Mam iść to sprawdzić po @ i nie brać Lametty.
    Dlatego pytanie: mam się wybrać do gina na monitoring teraz przed @ żeby sprawdził czy czasem nie pękła i żebym ew. mogła brać Lamettę zgodnie z planem?
    Czy czekać .... do 5 dc jak już będzie po @...ale wtedy też do bani cykl bo lamettę brałam 2-6dc??
    Co radzicie moje mentorki?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2015, 11:01

tulipanna lubi tę wiadomość

f2w33e3ks5gz12ky.png
    Jezu, Ty się tym zajmij !
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może nie jestem mentorką, ale też mam torbiel i mi wczoraj gin kazał przyjść 2 dc, żeby spr czy się wchłonęła, bo od 3 dc miałabym wziąć Clo. "Na szczęście" ja @ mam w zasadzie jeden dzień, później tylko plamienie, ale to i tak słabe USG w okres :/

201602111680.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalica06 wrote:
    może nie jestem mentorką, ale też mam torbiel i mi wczoraj gin kazał przyjść 2 dc, żeby spr czy się wchłonęła, bo od 3 dc miałabym wziąć Clo. "Na szczęście" ja @ mam w zasadzie jeden dzień, później tylko plamienie, ale to i tak słabe USG w okres :/
    Natalica, nie przejmuj sie usg w okres. Wiadomo, nic przyjemnego. ALe w klinikach to tak oczywiste że szok.Dla gina to tez normalne.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
‹‹ 186 187 188 189 190 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ