X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Pregnyl: kto stosował?
Odpowiedz

Pregnyl: kto stosował?

Oceń ten wątek:
  • india Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anakonda napisz mi kochana jak przystępujesz do IUI to od którego dnia cyklu konieczna jest wizyta? Ja bym chciała podejść w czerwcu, ale nie wiem kiedy przyjdzie @ i nie wiem czy zdążę wrócić z urlopu. Ile Cię łącznie kasy wynosi jedno podejście?

ug378ribe4qdpu6z.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    anakonda napisz mi kochana jak przystępujesz do IUI to od którego dnia cyklu konieczna jest wizyta? Ja bym chciała podejść w czerwcu, ale nie wiem kiedy przyjdzie @ i nie wiem czy zdążę wrócić z urlopu. Ile Cię łącznie kasy wynosi jedno podejście?
    Przed miesiączką trzeba pójśc do gina, nieważne kiedy, po prostu przed. Ja byłam we wtorek 26. 05. a 27. 07 miała przyjść @. Lekarz powiedział, że idealnie przyszłam. Robił usg i powiedział: endometrium 13 mm-albo ciąża albo miesiączka :P Jeszce mu powiedziałam-na ciążę się nie zanosi :P I jaki piskus :PChodzi o to, żeby obejrzeć w usg czy nic nie zostało z cyklu, torbiele etc. i żeby ewentualnie rozpisać leki od 1 dc (czasem jakieś dodatkowe, np. castagnus)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    Tulipanna jeszcze raz gratulacje!!! samba.gifsamba.gifsamba.gif
    Tak jak pisałam już pod wykresem, dajesz nadzieję <3
    My lecimy równo Indio, pamiętaj, ja też w IV cyklu po laparo jestem :P I też poszłam do gina 26. 05 po rozpiskę co i jak do iui.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • india Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech to u mnie chyba nic z tego w czerwcu... bo po pierwsze nie wiem kiedy dostanę @ - jakoś w przyszłym tygodniu i raczej początek cyklu spędzę zagranicą na wakacjach, więc chyba muszę się wstrzymać do lipca. A stymulacja jest clo i pregnylem czy dają coś innego? (bo mi ten zestaw się nie sprawdza :/

ug378ribe4qdpu6z.png
  • india Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    My lecimy równo Indio, pamiętaj, ja też w IV cyklu po laparo jestem :P I też poszłam do gina 26. 05 po rozpiskę co i jak do iui.

No tak, a przecież leciały dwa bociany :)

U mnie ten cykl raczej odpada, bo mam torbiel prawie 4 cm, nawet nie mam pewności czy owu była, wczoraj badałam progesteron i w sumie też szału nie ma - 8,9

ug378ribe4qdpu6z.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    Ech to u mnie chyba nic z tego w czerwcu... bo po pierwsze nie wiem kiedy dostanę @ - jakoś w przyszłym tygodniu i raczej początek cyklu spędzę zagranicą na wakacjach, więc chyba muszę się wstrzymać do lipca. A stymulacja jest clo i pregnylem czy dają coś innego? (bo mi ten zestaw się nie sprawdza :/
    No ja dostałam clo od 3-7 dc. U mnie jajka rosną szybko po clo, więc 9-10 dc miałam iść podejrzeć, wziąć pregnyl i za 36 godzin inseminacja. Czemu u Ciebie się nie sprawdza? Mojej znajomej z kolei ten sam gin kazał brać 1/2 cli i zastrzyki z menopuru. więc to indywidualna sprawa.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • india Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie rosną, aż za szybko nawet po 1 tabletce, ale najgorsze jest to, że nie chcą pękać pękać nawet po Pregnylu. W ostatnim cyklu z clo, w 9 dc pęcherzyk miał 26mm, a w 10dc 28mm. Więc ja muszę dostać jakiś inny zestaw ;)

ug378ribe4qdpu6z.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale u mnie to samo było, w poprzednim cyklu, w 9 dc dwa pęcherzyki już dostały podwójna dawkę pregnylu. Na pekanie coś innego by Ci się przydało, może ovi??

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    przepis???popatrzcie na wykres i notatki :P w życiu bym się nie spodziewała..zwłaszcza, że dwa dni przed owu <3 a owu miałam na szkoleniu...mam bóle cały czas jakbym okres miała tylko ze go nie ma. boli, najzwyczajniej w swiecie boli..dlatego byłam przekonana ze dzis rano przyjdzie..zero leków, zero kwasów foliowych-nic. Operacja tesciowej, masa pracy na działce (wsiałam pierwszy raz w życiu cokolwiek, więc latać koło tego jak wariatka zaczęłam) Temp. mierzyłam do szkolenia, potem nie było sensu, zwłaszcza, że byłam przekonana że nic z tego. I na wizycie u gina byłam, przecież się na inseminację umówiłam :)
    Zeby było jasne: paliłam, nie oszczędzałam się z robotą, bo mega dużo na tej działce było, stres związany z operacją, gorace prysznice brałam, normalnie wszystko i zeeeeero objawów, poza bólem @

Tulipanna a mnie pani dr z nowej kliniki delikatnie ochrzanila bo spytala czy lykam kwas foliowy - ja mowie ze nie bo i tak nic z tego nie wychodzi to mi powiedziala ze trzeba lykac 3 miesiace przed trata tata :P wiec wzielam sie do lykania, ale lykanie tych wsy tskich specyfikow mnie oslabia i czuje sie jak schorowana babcia 80 cio letnia ...
    A co do objawow powiedz kochana jak tam sluz ? Czy faktycznie jest go tak duzo ze po nogach cieknie heheh? Ja np pred okresem nie mam sluzu ... Czyli moge domniemywac ze jak mam sucho to juz doopa z danego cyklu? To pierwsze a drugie - piersi czy faktycznie mega bola i sa jakies super powiekszone ?

Ja w tym cyklu tez nie licze na nic ( ach zreszta juz od dawna nie licze :P ) bo serduszkowalismy raz tylko chyba dzien po wizycie u gina - powiedziala ze pecherzyk ladny za jakies dwa dni powinien peknac ... Jednak moje szalowe endo o grubosci 5mm na wizycie nie daje nadziei ze ktos moglby tam zamieszkac ... Zreszta to samo zasugerowala ginka ... Powiedziala ze cienkie a przy takim pecherzyku za duzo nie podrosnie ...

No nic wiec czekam na okres ( powinien byc w piatek za tydzien) i na wyniki badan

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2015, 09:47

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opu wrote:
    Tulipanna a mnie pani dr z nowej kliniki delikatnie ochrzanila bo spytala czy lykam kwas foliowy - ja mowie ze nie bo i tak nic z tego nie wychodzi to mi powiedziala ze trzeba lykac 3 miesiace przed trata tata :P wiec wzielam sie do lykania, ale lykanie tych wsy tskich specyfikow mnie oslabia i czuje sie jak schorowana babcia 80 cio letnia ...
    A co do objawow powiedz kochana jak tam sluz ? Czy faktycznie jest go tak duzo ze po nogach cieknie heheh? Ja np pred okresem nie mam sluzu ... Czyli moge domniemywac ze jak mam sucho to juz doopa z danego cyklu? To pierwsze a drugie - piersi czy faktycznie mega bola i sa jakies super powiekszone ?

Ja w tym cyklu tez nie licze na nic ( ach zreszta juz od dawna nie licze :P ) bo serduszkowalismy raz tylko chyba dzien po wizycie u gina - powiedziala ze pecherzyk ladny za jakies dwa dni powinien peknac ... Jednak moje szalowe endo o grubosci 5mm na wizycie nie daje nadziei ze ktos moglby tam zamieszkac ... Zreszta to samo zasugerowala ginka ... Powiedziala ze cienkie a przy takim pecherzyku za duzo nie podrosnie ...

No nic wiec czekam na okres ( powinien byc w piatek za tydzien) i na wyniki badan
    Ja wyjątkowo w tym cyklu nie brałam nic.Może z raz łyknęłam, wcześniaj też łykałam magnez,wit D3, kwas foliowy. Śluzu zero.Nic.Sucho.Zatem to sprawa indywidualna. Piersi? Nic- ani nie bolą, ani nie są powiększone. Wczoraj tylko miałam mega dreszcze wieczorem.Ale nie wiem czy to objaw czy tak po prostu.

urocza, migot_ka lubią tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • migot_ka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie, czy spotkałyście się z czymś podobnym? 18.05. dostałam zastrzyk z pregnylu. 20.05. poszłam na USG sprawdzić, czy pęcherzyk pękł. Wszystko ładnie pięknie, po pęcherzyku ani śladu...po 11 dniach od zastrzyku zrobiłam test - NEGATYW...Dzień przed planowaną @ strasznie mnie bolał brzuch jak zwykle, jednak @ nie pojawiła się... Co dziwne nigdy przenigdy mi się jeszcze nie spóźniła - raczej zawsze pojawiała się wcześniej...dzisiaj rano zobaczyłam plamienie z krwi i na tym koniec...nie boli mnie brzuch jak na @...bolą mnie tylko piersi...chyba nic z tego...;(

cd6eba17355731e3e3034216a793cfae.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Ja wyjątkowo w tym cyklu nie brałam nic.Może z raz łyknęłam, wcześniaj też łykałam magnez,wit D3, kwas foliowy. Śluzu zero.Nic.Sucho.Zatem to sprawa indywidualna. Piersi? Nic- ani nie bolą, ani nie są powiększone. Wczoraj tylko miałam mega dreszcze wieczorem.Ale nie wiem czy to objaw czy tak po prostu.

To tym bardziej daje nadzieje ze susza wcale nie oznacza porazki :) to samo dotyczy piersi :) wciaz w Twoje szczescie az nie moge uwierzyc :) to CUD <3

Nikita2 lubi tę wiadomość

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opu wrote:
    To tym bardziej daje nadzieje ze susza wcale nie oznacza porazki :) to samo dotyczy piersi :) wciaz w Twoje szczescie az nie moge uwierzyc :) to CUD <3
    Ja sama nie wierzę :)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • monik Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    migot_ka wrote:
    Dziewczyny powiedzcie, czy spotkałyście się z czymś podobnym? 18.05. dostałam zastrzyk z pregnylu. 20.05. poszłam na USG sprawdzić, czy pęcherzyk pękł. Wszystko ładnie pięknie, po pęcherzyku ani śladu...po 11 dniach od zastrzyku zrobiłam test - NEGATYW...Dzień przed planowaną @ strasznie mnie bolał brzuch jak zwykle, jednak @ nie pojawiła się... Co dziwne nigdy przenigdy mi się jeszcze nie spóźniła - raczej zawsze pojawiała się wcześniej...dzisiaj rano zobaczyłam plamienie z krwi i na tym koniec...nie boli mnie brzuch jak na @...bolą mnie tylko piersi...chyba nic z tego...;(

Jeszcze nic nie jest stracone,dopóki nie ma @ jest szansa :-) i nadzieja :-)

Mam koleżanke której testy wychodziły pozytywne dopiero 10dni po terminie @ a na bete nie chciala isc :-)

• monik Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anakonda wrote:
    Monik dopiero przeczytałam jak to a stradiol miałaś ok.?

Anakondo estriadol mialam podobno dobry 1740

• PeggyOlsen Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opu, wspierasz jakoś wzrost endometrium? Zazwyczaj się śmieję z metod naturalnych, ale tym razem postanowiłam spróbować i naprawdę chyba podziałało :)
    W poprzednim cyklu w 16 dc miałam endo 6mm, a w tym cyklu (z clo, więc trudniej dla endo) w 15 dc miałam 10,5 endometrium :) Piłam codziennie kieliszek-dwa czerwonego wina i jadłam sporo migdałów.

opu lubi tę wiadomość

dd33bf3125525685d704e02b1b3d1bc6.png

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PeggyOlsen wrote:
    opu, wspierasz jakoś wzrost endometrium? Zazwyczaj się śmieję z metod naturalnych, ale tym razem postanowiłam spróbować i naprawdę chyba podziałało :)
    W poprzednim cyklu w 16 dc miałam endo 6mm, a w tym cyklu (z clo, więc trudniej dla endo) w 15 dc miałam 10,5 endometrium :) Piłam codziennie kieliszek-dwa czerwonego wina i jadłam sporo migdałów.
    ja jadłam pistacje zamiast migdałów. Endo piękne. Ja w 28 dc ostatnio na wizycie miałam 13 mm i fasolka chyba tam siedzi :)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • PeggyOlsen Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie raczej bez szans na fasolkę w tym cyklu, ale cieszę się, że moje endometrium się obudziło :) Zawsze to jakieś (marne) pocieszenie. Będę musiała jakąś końską dawkę ovitrelle dostać w czerwcu na pęknięcie, już się boję. Fajnie Ci z tą fasolką, zazdroszczę :)

dd33bf3125525685d704e02b1b3d1bc6.png

• sylka0102 Przyjaciółka

Wysłany: 30 maja 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej ja własnie zaczełam nowy cykl miałam ostatni 3x1 Clo i pregnyl na pęknięcie i piękny pęcherzyk 24mm :(( i dlaczego sie nie udało...:( nadzieje legają coraz bardziej w gruzach.... Tulipanna gratuluje i zazdroszcze :)

Czekam wciąż na ten cud....

j36rxzdvdx1kpbz0.png
  • Asiasia Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakie dawki pregnylu daja Wam lekarze na pekniecie? Mi podano Brevacid 3000 jednostek i chyba jednak pecherzyk nie pekl :( Nie moglam isc po podaniu na podglad niestety :((

Asiasia
    p19us65gzsjdhk9r.png
‹‹ 183 184 185 186 187 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ