X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Pregnyl: kto stosował?
Odpowiedz

Pregnyl: kto stosował?

Oceń ten wątek:
  • urocza Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny macie doświadczenie z pregnylem wiec mam do Was pytania:
    czy po pregnylu bolały Was jajniki?
    Czy wzmożona senność na drugi dzień to też po pregnylu czy tylko pogoda ;)?

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • Asiulek Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!

Urocza, po pregnylu występują objawy podobne jak w ciąży, więc senność możliwa. A ból jajnika to może być pękający pęcherzyk - też po pregnylu.

Fryzjerko, widzę że testowałaś i jest negatywny. Wiesz że to za wcześnie, prawda? Kiedy zamierzasz powtórzyć? :)

Pszczelko, jak już chirurg weźmie w obroty to zawsze coś znajdzie hehe, nawet coś czego nie trzeba ;) . Dzwoniłaś do kliniki?

Hej hej, a poza tym co tutaj tak cicho? zamykamy wątek? czy może ja o czymś nie wiem? ... podnosimy się, otrzepujemy kolanka i walczymy dalej!!!

ganns65gxgno0ohk.png
  • Kamilam8 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    urocza wrote:

W sumie ja poczucie, że "coś" dzieje się w jajnikach miałam :)

urocza lubi tę wiadomość

ih9kcbx.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    urocza wrote:
    ja pierwszym razem czułam się jakby czołg po mnie przejechał..chyba było mi wszystko...niedobrze, bolał krzyż, lezałam jak placuszek,targały mną dreszcze, bolały jajniki (jakby mi tam bulgotało) a potem w czasie owu po stronie pęcherzykowej ból taki że ledwo mogłam <3 i raczej było to bolesne...

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja napiszę co u mnie: startujemy z iui! Jutro pewnie będzie 1dc,zatem w piatek po bożym ciele mam iśc podejrzeć, pregnyl rzecz jasna i po 36 godzinach iui. oczywiście clo od 3-7 dc. Cytologia wzorowa, torbieli nie ma, endo git (po dzisiejszej wizycie)

Mała_Mi79 lubi tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Asiulek Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanno, to wspaniałe wieści :) w takim razie kibicuję i mocno trzymam kciuki :)

Ja się chyba jutro zbiorę i zadzwonię do szpitala umówić się na badania do laparoskopii.

tulipanna lubi tę wiadomość

ganns65gxgno0ohk.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niech się spełni Asiulku, ale nie dziękuję :)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • urocza Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzy razy miałam podawany gonapeptyl, ale po ostatnim miałam mega przeziębienie i prawdopodobnie uczuliłam się, dlatego teraz pregnyl poszedł na tapetę.
    Najdziwniejsze, że boli lewy, a pęcherzyk niby na prawym.

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • fryzjerka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiulka wiem wiem ze za wcześnie ale bylam ciekawa :P a teraz nie wiem chyba niepredzej niż w piątek a może jutro choć nie wiem zobaczę ,boje sobie robic jakas nadzieje ,a pewnie wyjdzie zasrana jedna krecha

km5sdf9hiqbwpg2x.png
  • Pszczelka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulku ja nie dzwoniłam jeszcze bo mialam zadzwonic jak dostane okresu a jeszcze nie mam. Myslalam ze po tych anty jakos szybciej dostane-tj liczylam na sb/nd. Dziś rano mialam slub podbarwiony na brazowo więc pewnie dzis badz jutro dostane i ewentualnie wiecorem zadzwonie i sie umowie na wizyte. Tak bez sensu dla mnie ta wizyta bo w zasadzie wiem co mi powiedzą no ale niech juz strace te 100zł

• Nikita2 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulipanno - trzymam mocno kciuki! ;)

Dziś 32dc i @ powinna już być, ale się chyba rozmyśliła... Wczoraj już się ucieszyłam jak mi pociekło jak szłam do pracy, ale okazało się że to śluz :\ Temp. cały czas 36,7. Może zadzwonie do gina co robić, czy czekać do usranej śmierci na @ czy wziąć lutkę... Porażka :(

tulipanna lubi tę wiadomość

3jgx43r822pbo9ro.png

"Twoje marzenia nie mają daty ważności, więc weź głęboki wdech i spróbuj ponownie"
  • fryzjerka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie hmm miałam dziś testować ale tempka spadła więc bezsensu teraz czekam aż @ przylezie i chyba zdążę na pregnyl przed wyjazdem:-)

Nikita2 lubi tę wiadomość

km5sdf9hiqbwpg2x.png
  • PeggyOlsen Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, robicie usg po zastrzyku? Co tam widzicie zazwyczaj? Ja zbaraniałam, bo 2 dni po zastrzyku pęcherzyk dominujący był takich samych wymiarów, a drugi 6mm mniejszy znikł. Woda w zatoce, endo gotowe na 2 fazę. Miała tak któraś?

dd33bf3125525685d704e02b1b3d1bc6.png

• Nikita2 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoniłam do gina po poradę. Mam nie czekać na @ (która się spóźnia), tylko już brać luteinę. Cieszę się, bo jest plan działania, a takie czekanie i czekanie na @ to stanie w miejscu.

3jgx43r822pbo9ro.png

"Twoje marzenia nie mają daty ważności, więc weź głęboki wdech i spróbuj ponownie"
  • Asiulek Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikita, a nie robiłaś testu? Temperatura wysoko...może na @ się nie doczekasz :)

Pszczelko, za wizytę 100zł tylko? u mnie to minimum 150..

PeggyOlsen, jeśli chodzi o mnie to po pregnylu nigdy nie miałam usg, wiec nie pomogę..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2015, 22:42

ganns65gxgno0ohk.png
  • Kamilam8 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PeggyOlsen wrote:
    Dziewczyny, robicie usg po zastrzyku? Co tam widzicie zazwyczaj? Ja zbaraniałam, bo 2 dni po zastrzyku pęcherzyk dominujący był takich samych wymiarów, a drugi 6mm mniejszy znikł. Woda w zatoce, endo gotowe na 2 fazę. Miała tak któraś?

Jeśli dobrze zrozumiałam... zawsze po zastrzyku po ok 4 dniach miałam usg. U mnie nigdy żaden pęcherzyk nie został- wszystkie pękały. Ale w ciąże niestety nie zachodzę. Zakończyłam właśnie czwarty cykl ( jeszcze będę po nim testować ale jakoś mało mam wiary poza chwilowymi napadami optymizmu)

ih9kcbx.png
  • PeggyOlsen Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilam8, dokładnie o to mi chodziło :) Pewnie tak powinno być, jak u Ciebie.

A ktoś miał tak, że pęcherzyki dalej były po zastrzyku?

dd33bf3125525685d704e02b1b3d1bc6.png

• Nikita2 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulku, zrobiłam test - negatywny. Biorę lutkę i czekam na @.

3jgx43r822pbo9ro.png

• migot_ka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was dziewczyny...od kilku dni podczytuję Was na forum - chociaż szczerze mówiąc nigdy nie korzystałam z podobnych źródeł...Jednak podnosi na duchu fakt, iż nie jestem jedyna na świecie, która ma problem z zajściem w ciążę... O dziecko staramy się od dwóch lat...Przez 2 lata włóczyłam się po różnych lekarzach szukając przyczyny...zrobiłam wszystkie możliwe badania, wycięli mi polipa z macicy i sprawdzali drożność jajowodów...wszyscy zgodnie mówili, ze jest ok, że nie wiedza co się dzieje i że...trzeba próbować dalej rozkładając ręce... Zdesperowana pojechałam 300 km do specjalisty zajmujacego się leczeniem niepłodności... padła diagnoza - pęcherzyk nie pęka (po 1 wizycie!!!). 18.05.2015r. dostałam zastrzyk - pregnyl (wszystkie parametry miałam ok). 20.05.15r. poszłam na USG, aby przekonać się, czy pęcherzyk pękł. Okazało się, że pękł...Dzisiaj powinnam dostać okres...nie pojawia się...dziwne jest to, ze w ogóle nie boli mnie brzuch, poza tym 2-3 dni przed okresem ZAWSZE pojawia się brązowe plamienie, a teraz zupoełnie NIC...podniecona poleciałam do apteki i kupiłam test...i Co??? i d...negatywny...załamka totalna;((((((((

cd6eba17355731e3e3034216a793cfae.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • kotkapc Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PeggyOlsen wrote:
    Kamilam8, dokładnie o to mi chodziło :) Pewnie tak powinno być, jak u Ciebie.

A ktoś miał tak, że pęcherzyki dalej były po zastrzyku?

Ja;) Mam LUF czyli moje pecherzyki nie pekaja pomimo pregnylu. Na forum mozna znalezc cały wątek na ten temat.
    Migot_ka my wszystkie przez to przechodzimy. Dobrze trafiłaś.

migot_ka lubi tę wiadomość

‹‹ 181 182 183 184 185 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy zbliżającego się porodu – jak rozpoznać, że to już czas?

Ciało kobiety w ostatnich tygodniach ciąży wysyła subtelne, ale wyraźne sygnały, że poród jest coraz bliżej. Od pierwszych skurczów przepowiadających, przez zmiany w wydzielinie pochwowej, po uczucie ucisku w miednicy – wszystkie te objawy mogą wskazywać, że organizm przygotowuje się do narodzin dziecka.

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ