X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Pregnyl: kto stosował?
Odpowiedz

Pregnyl: kto stosował?

Oceń ten wątek:
  • urocza Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny macie doświadczenie z pregnylem wiec mam do Was pytania:
    czy po pregnylu bolały Was jajniki?
    Czy wzmożona senność na drugi dzień to też po pregnylu czy tylko pogoda ;)?

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • Asiulek Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!

Urocza, po pregnylu występują objawy podobne jak w ciąży, więc senność możliwa. A ból jajnika to może być pękający pęcherzyk - też po pregnylu.

Fryzjerko, widzę że testowałaś i jest negatywny. Wiesz że to za wcześnie, prawda? Kiedy zamierzasz powtórzyć? :)

Pszczelko, jak już chirurg weźmie w obroty to zawsze coś znajdzie hehe, nawet coś czego nie trzeba ;) . Dzwoniłaś do kliniki?

Hej hej, a poza tym co tutaj tak cicho? zamykamy wątek? czy może ja o czymś nie wiem? ... podnosimy się, otrzepujemy kolanka i walczymy dalej!!!

ganns65gxgno0ohk.png
  • Kamilam8 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    urocza wrote:

W sumie ja poczucie, że "coś" dzieje się w jajnikach miałam :)

urocza lubi tę wiadomość

ih9kcbx.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    urocza wrote:
    ja pierwszym razem czułam się jakby czołg po mnie przejechał..chyba było mi wszystko...niedobrze, bolał krzyż, lezałam jak placuszek,targały mną dreszcze, bolały jajniki (jakby mi tam bulgotało) a potem w czasie owu po stronie pęcherzykowej ból taki że ledwo mogłam <3 i raczej było to bolesne...

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja napiszę co u mnie: startujemy z iui! Jutro pewnie będzie 1dc,zatem w piatek po bożym ciele mam iśc podejrzeć, pregnyl rzecz jasna i po 36 godzinach iui. oczywiście clo od 3-7 dc. Cytologia wzorowa, torbieli nie ma, endo git (po dzisiejszej wizycie)

Mała_Mi79 lubi tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Asiulek Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanno, to wspaniałe wieści :) w takim razie kibicuję i mocno trzymam kciuki :)

Ja się chyba jutro zbiorę i zadzwonię do szpitala umówić się na badania do laparoskopii.

tulipanna lubi tę wiadomość

ganns65gxgno0ohk.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niech się spełni Asiulku, ale nie dziękuję :)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • urocza Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzy razy miałam podawany gonapeptyl, ale po ostatnim miałam mega przeziębienie i prawdopodobnie uczuliłam się, dlatego teraz pregnyl poszedł na tapetę.
    Najdziwniejsze, że boli lewy, a pęcherzyk niby na prawym.

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • fryzjerka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiulka wiem wiem ze za wcześnie ale bylam ciekawa :P a teraz nie wiem chyba niepredzej niż w piątek a może jutro choć nie wiem zobaczę ,boje sobie robic jakas nadzieje ,a pewnie wyjdzie zasrana jedna krecha

km5sdf9hiqbwpg2x.png
  • Pszczelka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulku ja nie dzwoniłam jeszcze bo mialam zadzwonic jak dostane okresu a jeszcze nie mam. Myslalam ze po tych anty jakos szybciej dostane-tj liczylam na sb/nd. Dziś rano mialam slub podbarwiony na brazowo więc pewnie dzis badz jutro dostane i ewentualnie wiecorem zadzwonie i sie umowie na wizyte. Tak bez sensu dla mnie ta wizyta bo w zasadzie wiem co mi powiedzą no ale niech juz strace te 100zł

• Nikita2 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulipanno - trzymam mocno kciuki! ;)

Dziś 32dc i @ powinna już być, ale się chyba rozmyśliła... Wczoraj już się ucieszyłam jak mi pociekło jak szłam do pracy, ale okazało się że to śluz :\ Temp. cały czas 36,7. Może zadzwonie do gina co robić, czy czekać do usranej śmierci na @ czy wziąć lutkę... Porażka :(

tulipanna lubi tę wiadomość

3jgx43r822pbo9ro.png

"Twoje marzenia nie mają daty ważności, więc weź głęboki wdech i spróbuj ponownie"
  • fryzjerka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie hmm miałam dziś testować ale tempka spadła więc bezsensu teraz czekam aż @ przylezie i chyba zdążę na pregnyl przed wyjazdem:-)

Nikita2 lubi tę wiadomość

km5sdf9hiqbwpg2x.png
  • PeggyOlsen Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, robicie usg po zastrzyku? Co tam widzicie zazwyczaj? Ja zbaraniałam, bo 2 dni po zastrzyku pęcherzyk dominujący był takich samych wymiarów, a drugi 6mm mniejszy znikł. Woda w zatoce, endo gotowe na 2 fazę. Miała tak któraś?

dd33bf3125525685d704e02b1b3d1bc6.png

• Nikita2 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoniłam do gina po poradę. Mam nie czekać na @ (która się spóźnia), tylko już brać luteinę. Cieszę się, bo jest plan działania, a takie czekanie i czekanie na @ to stanie w miejscu.

3jgx43r822pbo9ro.png

"Twoje marzenia nie mają daty ważności, więc weź głęboki wdech i spróbuj ponownie"
  • Asiulek Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikita, a nie robiłaś testu? Temperatura wysoko...może na @ się nie doczekasz :)

Pszczelko, za wizytę 100zł tylko? u mnie to minimum 150..

PeggyOlsen, jeśli chodzi o mnie to po pregnylu nigdy nie miałam usg, wiec nie pomogę..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2015, 22:42

ganns65gxgno0ohk.png
  • Kamilam8 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PeggyOlsen wrote:
    Dziewczyny, robicie usg po zastrzyku? Co tam widzicie zazwyczaj? Ja zbaraniałam, bo 2 dni po zastrzyku pęcherzyk dominujący był takich samych wymiarów, a drugi 6mm mniejszy znikł. Woda w zatoce, endo gotowe na 2 fazę. Miała tak któraś?

Jeśli dobrze zrozumiałam... zawsze po zastrzyku po ok 4 dniach miałam usg. U mnie nigdy żaden pęcherzyk nie został- wszystkie pękały. Ale w ciąże niestety nie zachodzę. Zakończyłam właśnie czwarty cykl ( jeszcze będę po nim testować ale jakoś mało mam wiary poza chwilowymi napadami optymizmu)

ih9kcbx.png
  • PeggyOlsen Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilam8, dokładnie o to mi chodziło :) Pewnie tak powinno być, jak u Ciebie.

A ktoś miał tak, że pęcherzyki dalej były po zastrzyku?

dd33bf3125525685d704e02b1b3d1bc6.png

• Nikita2 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulku, zrobiłam test - negatywny. Biorę lutkę i czekam na @.

3jgx43r822pbo9ro.png

• migot_ka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was dziewczyny...od kilku dni podczytuję Was na forum - chociaż szczerze mówiąc nigdy nie korzystałam z podobnych źródeł...Jednak podnosi na duchu fakt, iż nie jestem jedyna na świecie, która ma problem z zajściem w ciążę... O dziecko staramy się od dwóch lat...Przez 2 lata włóczyłam się po różnych lekarzach szukając przyczyny...zrobiłam wszystkie możliwe badania, wycięli mi polipa z macicy i sprawdzali drożność jajowodów...wszyscy zgodnie mówili, ze jest ok, że nie wiedza co się dzieje i że...trzeba próbować dalej rozkładając ręce... Zdesperowana pojechałam 300 km do specjalisty zajmujacego się leczeniem niepłodności... padła diagnoza - pęcherzyk nie pęka (po 1 wizycie!!!). 18.05.2015r. dostałam zastrzyk - pregnyl (wszystkie parametry miałam ok). 20.05.15r. poszłam na USG, aby przekonać się, czy pęcherzyk pękł. Okazało się, że pękł...Dzisiaj powinnam dostać okres...nie pojawia się...dziwne jest to, ze w ogóle nie boli mnie brzuch, poza tym 2-3 dni przed okresem ZAWSZE pojawia się brązowe plamienie, a teraz zupoełnie NIC...podniecona poleciałam do apteki i kupiłam test...i Co??? i d...negatywny...załamka totalna;((((((((

cd6eba17355731e3e3034216a793cfae.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • kotkapc Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PeggyOlsen wrote:
    Kamilam8, dokładnie o to mi chodziło :) Pewnie tak powinno być, jak u Ciebie.

A ktoś miał tak, że pęcherzyki dalej były po zastrzyku?

Ja;) Mam LUF czyli moje pecherzyki nie pekaja pomimo pregnylu. Na forum mozna znalezc cały wątek na ten temat.
    Migot_ka my wszystkie przez to przechodzimy. Dobrze trafiłaś.

migot_ka lubi tę wiadomość

‹‹ 181 182 183 184 185 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ