X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Pregnyl: kto stosował?
Odpowiedz

Pregnyl: kto stosował?

Oceń ten wątek:
  • Asiulek Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekoladko,ale jak dobrze pamiętam nie miałaś laparo? Proponował Ci w ogóle lekarz?

ganns65gxgno0ohk.png
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lapro nie, nie proponował i nie wiem czy bym się zgodziła teraz, na dzień dzisiejszy myślę że nie.

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • Nikita2 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulku - a brałaś Clo w tym cyklu? Może za dużą dawkę, dlatego taki pęcherzyk urósł... Przytulam cieplutko :)

Witaj Pregnant! Z nickiem trafiłaś idealnie ;) Na 99% obstawiam ciążę.

Mała Mi - prokreacyjno-rekreacyjna ;) kciukam za skok temp.!

Mała_Mi79 lubi tę wiadomość

3jgx43r822pbo9ro.png

"Twoje marzenia nie mają daty ważności, więc weź głęboki wdech i spróbuj ponownie"
  • kotkapc Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie ostatnio mnie strasznie denerwuje ze problem niepłodności dotyczy tylu kobiet a lekarze są jeszcze tacy nieporadni. Jeden mówi jedno, drugi zupełnie coś innego. Gdybyśmy wszystkie się wybrały do swojego z tym samym problemem to dam sobie rękę uciąć ze ile nas tyle sposobów leczenia. czy dopiero teraz ten problem stał się tak duży, denerwuje mnie to...

• pregnant Nowa

Wysłany: 23 maja 2015, 04:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Nie mogę spać. Denerwuje się strasznie czy dziś test będzie pozytywn. brzuch mnie boli jak na @

• pregnant Nowa

Wysłany: 23 maja 2015, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Zrobiłam ten test ale od wczorajszego zbyt dużo się nie różni ale jest pozytywny.

Asiulek, tulipanna lubią tę wiadomość

• kotkapc Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monik jak tam??????

Gratulacje pregnant!

• Mała_Mi79 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pregnant...ja już kradnę Twoje wiruski :)

Kotkapc, monik ma transfer o 13.30 ... buuu ale musimy czekać :) A co dopiero monik ma powiedzieć ... pewno też cała w stresie :)

A ja byłam na monicie...i jak myślałam. Jest torbiel.. i to dwukomorowa :) 6,7x3,5 cm :) Nieźle co :)
    Od dzisiaj mam brać po dwie tabletki Dupka (całe opakowanie), potem @ i po @ monitoring czy się wchłonęła :)

f2w33e3ks5gz12ky.png
    Jezu, Ty się tym zajmij !
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pregnant wrote:
    Hej. Zrobiłam ten test ale od wczorajszego zbyt dużo się nie różni ale jest pozytywny.
    To już bez wątpienia :) Łapię wiruski :*

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • monik Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny
    Niestety kciuki nie pomogły :-(

Z 8 zarodków przetrwał tylko jeden i w dodatku nie doszło do transferu bo mam zrosnięta szyjke i nie ma jak sie przedostać :-(

Wyłam całą drogę pwrotną a zreszta teraz tez nie jest lepiej chyba ide wypić %%% bo chyba nie wytrzymam tego psychicznie
    Jestem roztrzęsiona psychicznie już nie daje rady....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2015, 16:30

• kotkapc Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej, co się dzieje ostatnio, nie mam co napisać...strasznie mi przykro Monik...Trochę sobie popłacz ale pamiętaj że przecież macie jeszcze 2 podejścia, uda się.

• Asiulek Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monik... strasznie mi przykro :( :( :( jakiś pech nas tu ogarnął :(

ganns65gxgno0ohk.png
  • Nikita2 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mi, Monik - przytulam... Coś pechowo się zrobiło na wątku :(

3jgx43r822pbo9ro.png

"Twoje marzenia nie mają daty ważności, więc weź głęboki wdech i spróbuj ponownie"
  • Asiulek Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wstałam dziś i zmierzyłam temp 36,77, of wskazał owulację linia ciągłą we czwartek, w piątek miałam monitoring który wykazał torbiel. Czy możliwe żeby oprócz tego był jakiś inny pęcherzyk, który dojrzał i pękł przed moją piątkową wizytą a lekarz na usg tego nie zauważył? Kurcze, nie wiem co myśleć... ewentualnym przeciwwskazaniem do stosowania orgametrilu jest ciąża...wiem że to mało prawdopodobne w moim przypadku, ale jednak... mam go brać przez 12 dni , dzisiaj drugi dzień...

pomóżcie proszę!

ganns65gxgno0ohk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulek- jeśli usg wykonywał dobry lekarz, to powinien zauważyć ewentualne ciałko żółte i inne oznaki odbytej poprawnie owulacji.
    Spójrz na mój wykres- za każdym razem mam owulację a monitoring pokazuje, że pęcherzyki nie pękają.
    Myślę, że te wykresy na ovufriend to się sprawdzają tylko w przypadku, gdy kobieta owuluje poprawnie.

tulipanna lubi tę wiadomość

• fryzjerka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie tez się wydaje ze of sprawdza się u kobiet idealnie owulują u mnie w tym miesiącu 2razy zmienił datę owu teraz pokazuje ze owulacja była niby 20 maja a prawdopodobnie była 12 maja(dlatego prawdopodobnie ponieważ 11.05 dostałam zastrzyk z pregnylem)
    i jak tu wierzyc w te wykresy :/.

km5sdf9hiqbwpg2x.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulek wrote:
    Dziewczyny, wstałam dziś i zmierzyłam temp 36,77, of wskazał owulację linia ciągłą we czwartek, w piątek miałam monitoring który wykazał torbiel. Czy możliwe żeby oprócz tego był jakiś inny pęcherzyk, który dojrzał i pękł przed moją piątkową wizytą a lekarz na usg tego nie zauważył? Kurcze, nie wiem co myśleć... ewentualnym przeciwwskazaniem do stosowania orgametrilu jest ciąża...wiem że to mało prawdopodobne w moim przypadku, ale jednak... mam go brać przez 12 dni , dzisiaj drugi dzień...

pomóżcie proszę!
    nigdy, nigdy nie sugeruj sie temperatura. ona jest jedynie wskaznikiem pomagajacym a nie wyrocznia!

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Asiulek Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczynki. Czyli wnioski są takie : brać orgametril i grzecznie czekac na @.

ganns65gxgno0ohk.png
  • Pszczelka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monik strasznie mi przykro -szczerze przyznam ze jestem w szoku. Tylko pęcherzyków, komórek i na końcu taki zonk;( Byłam przekonana że jak ju nie dzwonia sa zarodki to nie może nic stać sie po drodze;/ Trzymam kciuki by zarodek przetrwał rozmrażanie- w końcu z tylu komórek zaroków on wytrzymał i w kolejnym cyklu sie uda transfer.
    Asiulku ja wogóle nie mierze i uważam ze wyznaczanie owu przy pomocy temp kiedy ma sie jakies problemy, bierze sie hormony i zyje sie w takim stresującym świecie to może byc jedynie potwierdzenie tego co mowi lekarz robiąć USG.
    Ja w srodę przstalam brac antyki i czekam na @ i mam zadzw do kliniki i umówić sie na wizyte co dalej ( hmm mam wrażenie że to jakies naciaganie na wizyte:D)
    Tak jak liczyłam to jakos w połowie sierpnia bede miala miesiączke i zaczne 2 procedure o ile znowu nie przydarzy mi sie coś ciekawego-coś do wycięcia:D

• fryzjerka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    17ab07fb86ecab4b7a5e83655faacff7.png

km5sdf9hiqbwpg2x.png
‹‹ 180 181 182 183 184 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ