X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Pregnyl: kto stosował?
Odpowiedz

Pregnyl: kto stosował?

Oceń ten wątek:
  • Asiulek Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekoladko,ale jak dobrze pamiętam nie miałaś laparo? Proponował Ci w ogóle lekarz?

ganns65gxgno0ohk.png
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lapro nie, nie proponował i nie wiem czy bym się zgodziła teraz, na dzień dzisiejszy myślę że nie.

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • Nikita2 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulku - a brałaś Clo w tym cyklu? Może za dużą dawkę, dlatego taki pęcherzyk urósł... Przytulam cieplutko :)

Witaj Pregnant! Z nickiem trafiłaś idealnie ;) Na 99% obstawiam ciążę.

Mała Mi - prokreacyjno-rekreacyjna ;) kciukam za skok temp.!

Mała_Mi79 lubi tę wiadomość

3jgx43r822pbo9ro.png

"Twoje marzenia nie mają daty ważności, więc weź głęboki wdech i spróbuj ponownie"
  • kotkapc Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie ostatnio mnie strasznie denerwuje ze problem niepłodności dotyczy tylu kobiet a lekarze są jeszcze tacy nieporadni. Jeden mówi jedno, drugi zupełnie coś innego. Gdybyśmy wszystkie się wybrały do swojego z tym samym problemem to dam sobie rękę uciąć ze ile nas tyle sposobów leczenia. czy dopiero teraz ten problem stał się tak duży, denerwuje mnie to...

• pregnant Nowa

Wysłany: 23 maja 2015, 04:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Nie mogę spać. Denerwuje się strasznie czy dziś test będzie pozytywn. brzuch mnie boli jak na @

• pregnant Nowa

Wysłany: 23 maja 2015, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Zrobiłam ten test ale od wczorajszego zbyt dużo się nie różni ale jest pozytywny.

Asiulek, tulipanna lubią tę wiadomość

• kotkapc Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monik jak tam??????

Gratulacje pregnant!

• Mała_Mi79 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pregnant...ja już kradnę Twoje wiruski :)

Kotkapc, monik ma transfer o 13.30 ... buuu ale musimy czekać :) A co dopiero monik ma powiedzieć ... pewno też cała w stresie :)

A ja byłam na monicie...i jak myślałam. Jest torbiel.. i to dwukomorowa :) 6,7x3,5 cm :) Nieźle co :)
    Od dzisiaj mam brać po dwie tabletki Dupka (całe opakowanie), potem @ i po @ monitoring czy się wchłonęła :)

f2w33e3ks5gz12ky.png
    Jezu, Ty się tym zajmij !
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pregnant wrote:
    Hej. Zrobiłam ten test ale od wczorajszego zbyt dużo się nie różni ale jest pozytywny.
    To już bez wątpienia :) Łapię wiruski :*

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • monik Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny
    Niestety kciuki nie pomogły :-(

Z 8 zarodków przetrwał tylko jeden i w dodatku nie doszło do transferu bo mam zrosnięta szyjke i nie ma jak sie przedostać :-(

Wyłam całą drogę pwrotną a zreszta teraz tez nie jest lepiej chyba ide wypić %%% bo chyba nie wytrzymam tego psychicznie
    Jestem roztrzęsiona psychicznie już nie daje rady....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2015, 16:30

• kotkapc Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej, co się dzieje ostatnio, nie mam co napisać...strasznie mi przykro Monik...Trochę sobie popłacz ale pamiętaj że przecież macie jeszcze 2 podejścia, uda się.

• Asiulek Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monik... strasznie mi przykro :( :( :( jakiś pech nas tu ogarnął :(

ganns65gxgno0ohk.png
  • Nikita2 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mi, Monik - przytulam... Coś pechowo się zrobiło na wątku :(

3jgx43r822pbo9ro.png

"Twoje marzenia nie mają daty ważności, więc weź głęboki wdech i spróbuj ponownie"
  • Asiulek Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wstałam dziś i zmierzyłam temp 36,77, of wskazał owulację linia ciągłą we czwartek, w piątek miałam monitoring który wykazał torbiel. Czy możliwe żeby oprócz tego był jakiś inny pęcherzyk, który dojrzał i pękł przed moją piątkową wizytą a lekarz na usg tego nie zauważył? Kurcze, nie wiem co myśleć... ewentualnym przeciwwskazaniem do stosowania orgametrilu jest ciąża...wiem że to mało prawdopodobne w moim przypadku, ale jednak... mam go brać przez 12 dni , dzisiaj drugi dzień...

pomóżcie proszę!

ganns65gxgno0ohk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulek- jeśli usg wykonywał dobry lekarz, to powinien zauważyć ewentualne ciałko żółte i inne oznaki odbytej poprawnie owulacji.
    Spójrz na mój wykres- za każdym razem mam owulację a monitoring pokazuje, że pęcherzyki nie pękają.
    Myślę, że te wykresy na ovufriend to się sprawdzają tylko w przypadku, gdy kobieta owuluje poprawnie.

tulipanna lubi tę wiadomość

• fryzjerka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie tez się wydaje ze of sprawdza się u kobiet idealnie owulują u mnie w tym miesiącu 2razy zmienił datę owu teraz pokazuje ze owulacja była niby 20 maja a prawdopodobnie była 12 maja(dlatego prawdopodobnie ponieważ 11.05 dostałam zastrzyk z pregnylem)
    i jak tu wierzyc w te wykresy :/.

km5sdf9hiqbwpg2x.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulek wrote:
    Dziewczyny, wstałam dziś i zmierzyłam temp 36,77, of wskazał owulację linia ciągłą we czwartek, w piątek miałam monitoring który wykazał torbiel. Czy możliwe żeby oprócz tego był jakiś inny pęcherzyk, który dojrzał i pękł przed moją piątkową wizytą a lekarz na usg tego nie zauważył? Kurcze, nie wiem co myśleć... ewentualnym przeciwwskazaniem do stosowania orgametrilu jest ciąża...wiem że to mało prawdopodobne w moim przypadku, ale jednak... mam go brać przez 12 dni , dzisiaj drugi dzień...

pomóżcie proszę!
    nigdy, nigdy nie sugeruj sie temperatura. ona jest jedynie wskaznikiem pomagajacym a nie wyrocznia!

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Asiulek Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczynki. Czyli wnioski są takie : brać orgametril i grzecznie czekac na @.

ganns65gxgno0ohk.png
  • Pszczelka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monik strasznie mi przykro -szczerze przyznam ze jestem w szoku. Tylko pęcherzyków, komórek i na końcu taki zonk;( Byłam przekonana że jak ju nie dzwonia sa zarodki to nie może nic stać sie po drodze;/ Trzymam kciuki by zarodek przetrwał rozmrażanie- w końcu z tylu komórek zaroków on wytrzymał i w kolejnym cyklu sie uda transfer.
    Asiulku ja wogóle nie mierze i uważam ze wyznaczanie owu przy pomocy temp kiedy ma sie jakies problemy, bierze sie hormony i zyje sie w takim stresującym świecie to może byc jedynie potwierdzenie tego co mowi lekarz robiąć USG.
    Ja w srodę przstalam brac antyki i czekam na @ i mam zadzw do kliniki i umówić sie na wizyte co dalej ( hmm mam wrażenie że to jakies naciaganie na wizyte:D)
    Tak jak liczyłam to jakos w połowie sierpnia bede miala miesiączke i zaczne 2 procedure o ile znowu nie przydarzy mi sie coś ciekawego-coś do wycięcia:D

• fryzjerka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    17ab07fb86ecab4b7a5e83655faacff7.png

km5sdf9hiqbwpg2x.png
‹‹ 180 181 182 183 184 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ