Pregnyl: kto stosował?
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny. Mam do was pytanie. Mam pco w tym cyklu brałam clo i zastrzyk z pregnylu. Dzisiaj mija 15 dni po jego podaniu a rano zrobiłam test 25 mlu i od razu pojawiła się druga kreska i była dosyć mocna..czy to pozostałości po zastrzyku?
tulipanna lubi tę wiadomość
-
pregnant wrote:Hej dziewczyny. Mam do was pytanie. Mam pco w tym cyklu brałam clo i zastrzyk z pregnylu. Dzisiaj mija 15 dni po jego podaniu a rano zrobiłam test 25 mlu i od razu pojawiła się druga kreska i była dosyć mocna..czy to pozostałości po zastrzyku?
-
Asiulek wrote:Ja już po wizycie. 12 dc, torbiel 35mm, skierowanie do szpitala na laparoskopię tak w skrócie... załamka...
Asiulek lubi tę wiadomość
-
Tulipanna
Dziękuję za odpowiedź jutro dam znać bo zamierzam powtórzyć rano test. A jutro o 20 będzie 16 dni. A tak z ciekawości zrobiłam test nie na czczo i nie z pierwszego moczu i kreska tez była mocna. Napewno nie cień cienia z tym ze test czułość 15 mlu. Myślałam że kupiłam 25 -
pregnant wrote:Tulipanna
Dziękuję za odpowiedź jutro dam znać bo zamierzam powtórzyć rano test. A jutro o 20 będzie 16 dni. A tak z ciekawości zrobiłam test nie na czczo i nie z pierwszego moczu i kreska tez była mocna. Napewno nie cień cienia z tym ze test czułość 15 mlu. Myślałam że kupiłam 25 -
Asiulku wróciłam zadowolona i opalona, ale teraz powrót do szarej rzeczywistości...
W Turcji przez dobre kilka dni pobolewały mnie jajniki i czuję, że coś tam się dzieje. Po powrocie kontynuuję mierzenie temp. i jest o 0,4 wyższa niż przed wyjazdem. Po niedzieli powinnam dostać @. Czy jak się robi torbiel to bolą jajniki? Czekam na tą @ w napięciu, żeby umówić się na laparo.
Cieszę się, że mąż mnie wspiera i już zapowiedział, że weźmie wolne i mnie zawiezie do szpitala (mamy koło 50km).
W środę przylecieliśmy z wakacji i w środę moja koleżanka z pracy urodziła córeczkę. Tydzień po terminie, owinięta pępowiną. Dobrze, że akurat przyszła na wywołanie bo tętno dziecka zanikało, więc szybko cesarka. Ale strachu się najadła, płakała jak do mnie dzwoniła. Jak dziś od niej wyszłam to mi się smutno zrobiło, ale powstrzymałam łzy i pomyślałam, że ja niedługo też będę mieć takie maleństwo. Trzeba myśleć pozytywnie, duże nadzieje pokładam w laparo.
A co do głosowania - najchętniej bym nie poszła, ale idę głosować na Komorowskiego, bo Dudzie się nie podoba in vitro i za to ma minus jak z Zakopanego do Gdańska...Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2015, 20:56
"Twoje marzenia nie mają daty ważności, więc weź głęboki wdech i spróbuj ponownie"
-
Jeszcze chciałam dodać, że w 23dc pojawiło się plamienie, minimalne, wielkości łyżeczki do herbaty. Nigdy wcześniej tak nie miałam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2015, 21:13
"Twoje marzenia nie mają daty ważności, więc weź głęboki wdech i spróbuj ponownie"
-
Nikita, jak szybko minął czas...dopiero co urlop zaczęłaś a tu już koniec..
No kotka wie co pisze implantacja jak nic i ta temperatura podwyższona!
kotka, mnie po pregnylu zawsze pękał, a w tym cyklu nie zdążyłam wziąć go nawet bo dziś dopiero 12 dc a tu już taka torbiel. Zwykle dostawałam zastrzyk ok 13 dc , ale przy pęcherzyku o połowę mniejszym.
U mnie na laparoskopię czeka się ok 3 miesiące, tzn w Wawie...u mnie byloby szybciej ale nie chcę iść w swoim mieście bo chodzę do obcego lekarza, który tam nie pracuje, tylko w Wawie. Więc moje starania pewnie jakoś do jesieni wstrzymane. Krzyczeć mi się chce!!!! Wrrrr...już nawet nie płakać...
Widzę, ze wszystkie które się wypowiedziały na temat wyborów są za Bronkiem.
A ja idę głosować na Dudę ... na Bronka nie mogę już patrzeć ...
Własnie kupiłam sobie książkę : "Niebezpieczne związki Bronisława Komorowskiego" . Polecam wszystkim do przeczytania. -
Asiulek a to nie jest torbiel z poprzedniego cykl? W 12dc taka by Ci urosła??? No jakby nie było ja też kilka cykli bez stymulacji miałam i polip się pojawił. I też mnie to lekko zaskoczyło a nie będziesz szukać gdzieś szybciej? Dostalas jakieś leki na wchloniecie?
-
Witajcie Słoneczka
Asiulku...ech no już napisałam Ci na fb Przytulam.
Możesz na mnie pokrzyczeć Biorę wsio na klatę
I tutaj też zapytam, czy nie mogłaś teraz dostać pregnylu, żeby torbiel pękła?
Ja miałam IUI przy 30 mm...i wtedy to jeszcze gin nazywała pęcherzykiem... Czyżby magiczne 5 mm robiło aż taką różnicę
Kurcze, no nie znam się
Pregnant witaj - bardzo dobry nick sobie wybrałaś... chyba też każda z nas powinna sobie taki przy... albo przed...rostek do nicka zrobić
Ja też Ci już po cichutku gratuluję i koniecznie daj znać jaki wynik bety będzie
Nikita2...już widzę oczami wyobraźni Twoją bossssską opaleniznę
No i ta temperatura... fiu fiu... ale cicho, nic nie mówię tylko sobie trochę pokciukam
kotakpc...masz rację... pakujemy walizy i spadamy stąd w cieplutki klimat ... taka wycieczka prokreacyjna
A ja jutro umówiłam się do Kliniki do gina dyżurującego (moja ginka jeszcze na urlopie do poniedziałku).
Jutro mój 17 dc a temperatura taka nijaka i boję się, no właśnie, że mogła się torbiel zrobić (o ile coś po Lamettcie wyhodowałam). Ale ja liczę na pregnyl ew. coś innego na wchłonięcie.
Umówiłam się też z panią w rejestracji, że jak rano temperatura wskoczy wysoko to odwołam wizytę, bo to będzie świadczyć o tym, że pękło co miało pęknąć
Tak więc... czekam do jutra
Monik, kciukam za jutro
Jezu, Ty się tym zajmij ! -
Aj nawet takimial zamiar zeby zrobic zastrzyk,ale jak poszlam to toalety sie ubrac to po powrocie juz zienil zdanie i nie dal mowiac ze nie ma sensu,ze taka torbiel to juz komorki nie uwolni.. dostalam orgamentil od jutra 2xdzien przez 12 dni , potem do 5 dc usg zeby sprawdzic czy sie wchlonal, jesli tak to od nowa clo..a w miedzyczasie mam sie umowic na badania do laparoskopii, ale zanim do niej dojdzie to "ma mnie jeszcze podleczyc" cokolwiek to znaczy.. kurcze...jakie to wszystko trudne..
-
Asiulku jak ja Cię doskonale rozumiem. Przechodzisz ten sam schemat co ja...niepękające pęcherzyki torbiele orgametril a na końcu wylądowałam z tabletkami anty bo już nic na mnie nie działało w sensie że ciągle coś się kluło. Nie wiem czemu to takie ciężkie..dziś w pracy jak zobaczyłam matkę z małym dzieckiem to aż mnie coś zakuło ale staram się nastawiać pozytywnie
Monik, trzymam kciuki za Ciebie!
Mała Mi, najlepiej wszystkie spakujemy walizki i spotkamy się na wspólnym wypadzie póki jeszcze można %%% heAsiulek lubi tę wiadomość
-
No powiem Wam, że serduszkowaliśmy tak średnio co 2 dni, ale całkiem na luzie, bo ten cykl w mojej głowie i zdaniem gina jest stracony. Oczywiście dziękuję za kciuki, ja już trzymam za nast. cykl
-
opu wrote:Asiulku nie mam pojecia, dzwonilam dzis ale jeszcze nie ma ...
Fryzjerko ja mam zasade, ze wczesniej niz 12 dpo nie testuje - jesli moge staram sie wytrzymac do dnia miesiaczki
no ja tez zawsze czekałam do miesiączki ale cos w tym cyklu niemoge wytzrymac . przez chyba Mała Mi bo ona się mnie pytala kiedy testuje czy wpiatek (czyli dziś) heheh ale dziś za wcześnie i tak przez nia mnie korci hahah