Pregnyl: kto stosował?
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNo to sie wylamie przed szereg i pochwale sie ze dzis mamy wizyte w Provicie ))
Co do zabka - nie wzielam dzis lekow przeciwbolowych i cwicze otwieranie buzi na chrupkach kukurydzianych ( takie palki ) a jak otworze do banana to juz bedzie mega super ale dobra nie chwalmy dnia przed zachodem slonca -
dziewczyny, takie pytanko:
czy jakbym poprosiła lekarza o pregnyl to nie zarzuci mi, że się wymądrzam albo podważam jego decyzje?? a ja jednak wolałabym mieć pewność01.2013-12.2014 starania na luzie bez badań i leków
01.2015- diagnostyka- hiperprolaktynemia, podwyższone TSH, słaba morfologia nasienia,
stymulacja CLO- -
Hej Dziewczyny:)
Piszę tak szybko, co u mnie, bo akurat jestem w pracy i mam niezły sajgon, ale musiałam się oderwać
U mnie plamienie przeszło w obfite krwawienie, okropnie dużo skrzepów, no obrzydlistwo jednym słowem. Ciekawa jestem co mi na to gin powie... Wczoraj dostałam @, więc za jakieś 10-11 dni się do niego przejdę.. Ale mam wrażenie że od tych 9 miesięcy nie posunęliśmy się ani pół kroku do przodu, to amo wczoraj powiedział mój mąż...
Dalej rozmawiamy o adopcji, dziś nawt jesteśmy umówieni na pierwsze spotkanie z parą, która być może nam coś doradzi w tej sprawie. Prowadzą też przychodnię, w której leczy się niepłodność u par - współpracują z ginekologami, urologami, psychologami no wszystkimi generalnie, którzy jakoś mogą wspomóc pary. Trzymajcie kciuki, jestem ciekawa co wyniknie z tego spotkania...
Natomiast świadomość tego, że zdecydowaliśmy się na adpocję dała mi niezłego powera do życia, bo byłam już wrakiem człowieka:)
Pozdrawiam Was ciepło, miłego dnia!!! -
Releaseme wrote:dziewczyny, takie pytanko:
czy jakbym poprosiła lekarza o pregnyl to nie zarzuci mi, że się wymądrzam albo podważam jego decyzje?? a ja jednak wolałabym mieć pewność
A dlaczego chcesz Pregnyl? Czy stwierdził u Ciebie gin. że pęcherzyki nie pękają?
Bo jeśli pękają samoistnie to moim zdaniem bez sensu jest brać Pregnyl bądź temu podobny specyfik.
Poza tym...wg mnie jak najbardziej możesz zaproponować gin. zastrzyk z Pregnylu...np. "czy może zastrzyk z Pregnylu coś by tutaj pomógł? Jak Pan doktor myśli?" itp.
Nie może Ci zarzucić braku lekarskiego wykształcenia. Wręcz przeciwnie będzie wiedział, że ma do czynienia z "kumatą" pacjentką, której zależy na poczęciu dziecka
PowodzeniaReleaseme lubi tę wiadomość
Jezu, Ty się tym zajmij ! -
Mała_Mi79 wrote:Witaj Releasme
A dlaczego chcesz Pregnyl? Czy stwierdził u Ciebie gin. że pęcherzyki nie pękają?
Bo jeśli pękają samoistnie to moim zdaniem bez sensu jest brać Pregnyl bądź temu podobny specyfik.
Poza tym...wg mnie jak najbardziej możesz zaproponować gin. zastrzyk z Pregnylu...np. "czy może zastrzyk z Pregnylu coś by tutaj pomógł? Jak Pan doktor myśli?" itp.
Nie może Ci zarzucić braku lekarskiego wykształcenia. Wręcz przeciwnie będzie wiedział, że ma do czynienia z "kumatą" pacjentką, której zależy na poczęciu dziecka
Powodzenia
ostatnio pękł sam przy braniu CLO.
ten cykl mam bez clo i chyba bez owu, zresztą ciężko stwierdzić. badania robione w 21dc raczej wskazują na fazę owulacyjną. może się przesunęła.
nowy cykl będzie z CLO, nie chcę po prostu go marnować i nie mieć pewności, czy pęknie pęcherzyk. chcę przerobić 2 cykle z CLO a potem już IVF. za dużo tego i nie ma co czekać01.2013-12.2014 starania na luzie bez badań i leków
01.2015- diagnostyka- hiperprolaktynemia, podwyższone TSH, słaba morfologia nasienia,
stymulacja CLO- -
Mi się wydaje że wszystko zależy od lekarza, jak jest normalny kontaktowy to o wszystko można pytać. Ale są tacy , szczególnie specjaliści wybitni profesorzy, że w ogóle nie da się z nimi gadać.Ale zawsze warto próbować. Mogę pomóc tylko tyle że jak nie ma problemu z pękaniem to pregnyl jest niewskazany.
A u mnie nie wesoło , wybrałam już antybiotyk, kończę dupka, a plamienia są coraz większe, brzuch mnie bardzo dziwnie boli ,często skurcze podbrzusza czuje.Porażka, a do histero jeszcze 2tygodnie... -
Hej dziewczyny
Melduję sie że dziś pobrano mi 10 kumulusów i przewidywany transfer na sobote
Brzuch boli ale jakos przezyje
Witaj Releasme
Ja jestem za tym aby zasugerować lekarzowi pregnyl. Ja go dostawałam mimo iz pecherzyki pękały a to dlatego aby wyznaczyć termin serduszkowania
Mała mi kiedy sie tylko da a ja moge być e-chrzestna
Agaluka super dezyzje podjeliście ,ja jak bym miała mozliwości to też bym taka podjeła
Dziewczyny co u Was????
Anakondo a co u Ciebie??
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2015, 14:44
kotkapc lubi tę wiadomość
-
No to u mnie nic ciekawego właśnie czekam w szpitalu na pobranie krwi czy doszło do owulacji dziś mam 18 dc i 7dpo (po zastrzyku )a po owulacji prawdopodobnie 6dni. Nadal sądzę ,że nic z tego niebedzie ,niewiem czemu ale mam takie przeczucia,a najgorsze jest to ze przeczuwałam ze będę mieć problemy z zajściem i mam teraz mam podejrzenie ze nic z tego niebedzie. Z małżonkiem kłócimy się o byle co kłótnia w pon czw i sob dziś jeszcze nie i chyba niebedzie kłótni bo niebedzie się widzieć
-
fryzjerka wrote:No to u mnie nic ciekawego właśnie czekam w szpitalu na pobranie krwi czy doszło do owulacji dziś mam 18 dc i 7dpo (po zastrzyku )a po owulacji prawdopodobnie 6dni. Nadal sądzę ,że nic z tego niebedzie ,niewiem czemu ale mam takie przeczucia,a najgorsze jest to ze przeczuwałam ze będę mieć problemy z zajściem i mam teraz mam podejrzenie ze nic z tego niebedzie. Z małżonkiem kłócimy się o byle co kłótnia w pon czw i sob dziś jeszcze nie i chyba niebedzie kłótni bo niebedzie się widzieć
-
tulipanna wrote:a niby jakie badanie badanie ma Ci to wskazac? bo o ile wiadomo owu potwierdza sie monitoringiem..przed peknieciem i po peknieciu pecherzyka...jesli ma Ci to wskazac progesteron (jak mniemam) to jego wynik wcale nie swiadczy o owulacji...
tak tak progesteron ale podejrzewam ze owulacja była -
tulipanna wrote:a niby jakie badanie badanie ma Ci to wskazac? bo o ile wiadomo owu potwierdza sie monitoringiem..przed peknieciem i po peknieciu pecherzyka...jesli ma Ci to wskazac progesteron (jak mniemam) to jego wynik wcale nie swiadczy o owulacji...
estriadl i lh wskazuja owulacje -
Ja jak zmieniłam lekarza to też mi kazał robić, progesteron może Ale nie musi wskazywać owulacji. Jak wyjdzie niski to będzie wiadomo że owu na pewno nie było, gorzej jak wyjdzie dobry. Wtedy chyba trzeba monitoringiem w następnym cyklu potwierdzać. Też do końca nie wiem jak to jest z tym progesteronem.
-
nie wiem w sumie mam już to gdzies . znow się pozarlam z M ale najlepsze jest to ze to jemu o cos chodzi nie wiem wogole o co ma pretensje ze ja niby cos powiedziałam specjalnie żeby ktoś cos uslyszal.niewiem nie wiem nie wiem
o co chodzi mam już serdecznie dość za m-ca lecimy do PL i na pare dni na mazury a ja z checia bym tam nie jechała tylko prosto do domu . wszystko zaklepane jest już zaliczka wplacona i jeszcze jedziemy z jego rodzicami masakra zygac mi się tym wszystkim chce.
jak ja zawsze bylam ta ze trzeba wallczyc o związek anie od razu rozejść się to teraz ja już mam dość żeby chociaż były faktycznie jakies konkretne powody do klotni ale niema albo się niby ja czepiam ala cos mowi ze go wkurwie albo nie wiem nieiwem co to będzie ;( -
Dziekuje dziewczyny
Fryzjerka wiem ze macie problemy ale czasem pewne rzeczy trzeba przemilczeć,przemyśleć a na mazurach odpoczniesz bo jest tu pięknie, super pogoda i dostaniesz energi do życia i wszystko sie poukłada.
Ja mieszkam na mazurach i juz nie mogę sie doczekać chodzenia na rybkiWiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2015, 09:10
-
Wywołana do tablicy też się melduję:
Ja niestety przegapiłam owulacje...pojechałam na szkolenie 3 dniowe, siedzę pierwszego dnia a tu taki ból owulacyjny (ja zawsze czuję i bez clo i bez pregnylu), myslałam ze oszaleję...niestety serduszkowania przed wyjazdem nie było, rano też nie, a 2 dni wcześniej..więc cykl stracony...