X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Pregnyl: kto stosował?
Odpowiedz

Pregnyl: kto stosował?

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to sie wylamie przed szereg i pochwale sie ze dzis mamy wizyte w Provicie :)))
    Co do zabka - nie wzielam dzis lekow przeciwbolowych :D i cwicze otwieranie buzi na chrupkach kukurydzianych ( takie palki ) a jak otworze do banana to juz bedzie mega super :) ale dobra nie chwalmy dnia przed zachodem slonca ;)

• Releaseme Przyjaciółka

Wysłany: 18 maja 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, takie pytanko:
    czy jakbym poprosiła lekarza o pregnyl to nie zarzuci mi, że się wymądrzam albo podważam jego decyzje?? a ja jednak wolałabym mieć pewność

01.2013-12.2014 starania na luzie bez badań i leków
    01.2015- diagnostyka- hiperprolaktynemia, podwyższone TSH, słaba morfologia nasienia,
    stymulacja CLO- :(
  • agaluka Przyjaciółka

Wysłany: 18 maja 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny:)
    Piszę tak szybko, co u mnie, bo akurat jestem w pracy i mam niezły sajgon, ale musiałam się oderwać:)
    U mnie plamienie przeszło w obfite krwawienie, okropnie dużo skrzepów, no obrzydlistwo jednym słowem. Ciekawa jestem co mi na to gin powie... Wczoraj dostałam @, więc za jakieś 10-11 dni się do niego przejdę.. Ale mam wrażenie że od tych 9 miesięcy nie posunęliśmy się ani pół kroku do przodu, to amo wczoraj powiedział mój mąż...
    Dalej rozmawiamy o adopcji, dziś nawt jesteśmy umówieni na pierwsze spotkanie z parą, która być może nam coś doradzi w tej sprawie. Prowadzą też przychodnię, w której leczy się niepłodność u par - współpracują z ginekologami, urologami, psychologami no wszystkimi generalnie, którzy jakoś mogą wspomóc pary. Trzymajcie kciuki, jestem ciekawa co wyniknie z tego spotkania...
    Natomiast świadomość tego, że zdecydowaliśmy się na adpocję dała mi niezłego powera do życia, bo byłam już wrakiem człowieka:)
    Pozdrawiam Was ciepło, miłego dnia!!!:)

• Mała_Mi79 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Releaseme wrote:
    dziewczyny, takie pytanko:
    czy jakbym poprosiła lekarza o pregnyl to nie zarzuci mi, że się wymądrzam albo podważam jego decyzje?? a ja jednak wolałabym mieć pewność
    Witaj Releasme :)
    A dlaczego chcesz Pregnyl? Czy stwierdził u Ciebie gin. że pęcherzyki nie pękają?
    Bo jeśli pękają samoistnie to moim zdaniem bez sensu jest brać Pregnyl bądź temu podobny specyfik.
    Poza tym...wg mnie jak najbardziej możesz zaproponować gin. zastrzyk z Pregnylu...np. "czy może zastrzyk z Pregnylu coś by tutaj pomógł? Jak Pan doktor myśli?" itp. :)
    Nie może Ci zarzucić braku lekarskiego wykształcenia. Wręcz przeciwnie będzie wiedział, że ma do czynienia z "kumatą" pacjentką, której zależy na poczęciu dziecka :)
    Powodzenia :)

Releaseme lubi tę wiadomość

f2w33e3ks5gz12ky.png
    Jezu, Ty się tym zajmij !
  • Releaseme Przyjaciółka

Wysłany: 18 maja 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała_Mi79 wrote:
    Witaj Releasme :)
    A dlaczego chcesz Pregnyl? Czy stwierdził u Ciebie gin. że pęcherzyki nie pękają?
    Bo jeśli pękają samoistnie to moim zdaniem bez sensu jest brać Pregnyl bądź temu podobny specyfik.
    Poza tym...wg mnie jak najbardziej możesz zaproponować gin. zastrzyk z Pregnylu...np. "czy może zastrzyk z Pregnylu coś by tutaj pomógł? Jak Pan doktor myśli?" itp. :)
    Nie może Ci zarzucić braku lekarskiego wykształcenia. Wręcz przeciwnie będzie wiedział, że ma do czynienia z "kumatą" pacjentką, której zależy na poczęciu dziecka :)
    Powodzenia :)
    dzięki :)
    ostatnio pękł sam przy braniu CLO.
    ten cykl mam bez clo i chyba bez owu, zresztą ciężko stwierdzić. badania robione w 21dc raczej wskazują na fazę owulacyjną. może się przesunęła.
    nowy cykl będzie z CLO, nie chcę po prostu go marnować i nie mieć pewności, czy pęknie pęcherzyk. chcę przerobić 2 cykle z CLO a potem już IVF. za dużo tego i nie ma co czekać :)

01.2013-12.2014 starania na luzie bez badań i leków
    01.2015- diagnostyka- hiperprolaktynemia, podwyższone TSH, słaba morfologia nasienia,
    stymulacja CLO- :(
  • kotkapc Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się wydaje że wszystko zależy od lekarza, jak jest normalny kontaktowy to o wszystko można pytać. Ale są tacy , szczególnie specjaliści wybitni profesorzy, że w ogóle nie da się z nimi gadać.Ale zawsze warto próbować. Mogę pomóc tylko tyle że jak nie ma problemu z pękaniem to pregnyl jest niewskazany.
    A u mnie nie wesoło , wybrałam już antybiotyk, kończę dupka, a plamienia są coraz większe, brzuch mnie bardzo dziwnie boli ,często skurcze podbrzusza czuje.Porażka, a do histero jeszcze 2tygodnie...

• monik Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :-)

Melduję sie że dziś pobrano mi 10 kumulusów i przewidywany transfer na sobote :-)
    Brzuch boli ale jakos przezyje :-/

Witaj Releasme
    Ja jestem za tym aby zasugerować lekarzowi pregnyl. Ja go dostawałam mimo iz pecherzyki pękały a to dlatego aby wyznaczyć termin serduszkowania :-)

Mała mi <3 kiedy sie tylko da a ja moge być e-chrzestna :-)

Agaluka super dezyzje podjeliście ,ja jak bym miała mozliwości to też bym taka podjeła :-)

Dziewczyny co u Was????

Anakondo a co u Ciebie??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2015, 14:44

kotkapc lubi tę wiadomość

• kotkapc Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wieści Monik!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2015, 15:18

monik lubi tę wiadomość

• Mała_Mi79 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monik....super :)
    Aż nie mogę się doczekać soboty :)
    Kciukam :)

monik lubi tę wiadomość

f2w33e3ks5gz12ky.png
    Jezu, Ty się tym zajmij !
  • fryzjerka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to u mnie nic ciekawego właśnie czekam w szpitalu na pobranie krwi czy doszło do owulacji dziś mam 18 dc i 7dpo (po zastrzyku )a po owulacji prawdopodobnie 6dni. Nadal sądzę ,że nic z tego niebedzie ,niewiem czemu ale mam takie przeczucia,a najgorsze jest to ze przeczuwałam ze będę mieć problemy z zajściem i mam teraz mam podejrzenie ze nic z tego niebedzie. Z małżonkiem kłócimy się o byle co kłótnia w pon czw i sob dziś jeszcze nie i chyba niebedzie kłótni bo niebedzie się widzieć

km5sdf9hiqbwpg2x.png
  • fryzjerka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monik ja rownież 3mam kciuki :-)

A powiedzcie mi kiedy na moim miejscu zaczelybyscie testowanie?

monik lubi tę wiadomość

km5sdf9hiqbwpg2x.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fryzjerka wrote:
    No to u mnie nic ciekawego właśnie czekam w szpitalu na pobranie krwi czy doszło do owulacji dziś mam 18 dc i 7dpo (po zastrzyku )a po owulacji prawdopodobnie 6dni. Nadal sądzę ,że nic z tego niebedzie ,niewiem czemu ale mam takie przeczucia,a najgorsze jest to ze przeczuwałam ze będę mieć problemy z zajściem i mam teraz mam podejrzenie ze nic z tego niebedzie. Z małżonkiem kłócimy się o byle co kłótnia w pon czw i sob dziś jeszcze nie i chyba niebedzie kłótni bo niebedzie się widzieć
    a niby jakie badanie badanie ma Ci to wskazac? bo o ile wiadomo owu potwierdza sie monitoringiem..przed peknieciem i po peknieciu pecherzyka...jesli ma Ci to wskazac progesteron (jak mniemam) to jego wynik wcale nie swiadczy o owulacji...

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • fryzjerka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    a niby jakie badanie badanie ma Ci to wskazac? bo o ile wiadomo owu potwierdza sie monitoringiem..przed peknieciem i po peknieciu pecherzyka...jesli ma Ci to wskazac progesteron (jak mniemam) to jego wynik wcale nie swiadczy o owulacji...

tak tak progesteron ale podejrzewam ze owulacja była

km5sdf9hiqbwpg2x.png
  • monik Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:

estriadl i lh wskazuja owulacje

• fryzjerka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie nie wiem czemu kaza mi robic progesteron. wiesz ja nie jestem w pl tylko w anglii a tu jest wszystko inaczej.

km5sdf9hiqbwpg2x.png
  • kotkapc Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak zmieniłam lekarza to też mi kazał robić, progesteron może Ale nie musi wskazywać owulacji. Jak wyjdzie niski to będzie wiadomo że owu na pewno nie było, gorzej jak wyjdzie dobry. Wtedy chyba trzeba monitoringiem w następnym cyklu potwierdzać. Też do końca nie wiem jak to jest z tym progesteronem.

• fryzjerka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem w sumie mam już to gdzies . znow się pozarlam z M ale najlepsze jest to ze to jemu o cos chodzi nie wiem wogole o co ma pretensje ze ja niby cos powiedziałam specjalnie żeby ktoś cos uslyszal.niewiem nie wiem nie wiem
    o co chodzi mam już serdecznie dość za m-ca lecimy do PL i na pare dni na mazury a ja z checia bym tam nie jechała tylko prosto do domu :/ . wszystko zaklepane jest już zaliczka wplacona i jeszcze jedziemy z jego rodzicami masakra zygac mi się tym wszystkim chce.

jak ja zawsze bylam ta ze trzeba wallczyc o związek anie od razu rozejść się to teraz ja już mam dość żeby chociaż były faktycznie jakies konkretne powody do klotni ale niema albo się niby ja czepiam ala cos mowi ze go wkurwie albo nie wiem nieiwem co to będzie :( ;(

km5sdf9hiqbwpg2x.png
  • Pszczelka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monik:) trzymam kciuki i ciesze sie ze u CIebie poszło gładko:)

monik lubi tę wiadomość

• monik Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje dziewczyny :-)

Fryzjerka wiem ze macie problemy ale czasem pewne rzeczy trzeba przemilczeć,przemyśleć a na mazurach odpoczniesz bo jest tu pięknie, super pogoda i dostaniesz energi do życia i wszystko sie poukłada.

Ja mieszkam na mazurach i juz nie mogę sie doczekać chodzenia na rybki :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2015, 09:10

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wywołana do tablicy też się melduję:
    Ja niestety przegapiłam owulacje...pojechałam na szkolenie 3 dniowe, siedzę pierwszego dnia a tu taki ból owulacyjny (ja zawsze czuję i bez clo i bez pregnylu), myslałam ze oszaleję...niestety serduszkowania przed wyjazdem nie było, rano też nie, a 2 dni wcześniej..więc cykl stracony...

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
‹‹ 177 178 179 180 181 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ