Pregnyl: kto stosował?
-
WIADOMOŚĆ
-
Asia, ja również gratuluję
Opu, bidulko. Przejdzie, bądź silna! Weź coś mocniejszego, jak pisze kotka, ketonal byłby idealny.
Mała Mi, oczywiście że serduszkować ja w tym cyklu na ślepo.
Chociaż nie wiem czy i u mnie nie odpadnie, bo się na M trochę gniewam......więc chyba lipa..
fryzjerka, to....... jedziesz i się nie obijasz trzymam kciuki
Pszczelka... jeszcze raz mocno Cię przytulam i mam nadzieję, ze się nie poddasz..
Monik, trzymam kciuki za piątkową wizytę!
Nikita, co u Ciebie?
Kotka , witaj z powrotem! Wspaniale, ze wracasz
agaluka, 9 miesięcy to mało i dużo...zależy od przypadku...jeśli kobieta i mężczyzna są zdrowi to sporo, jeśli są z czymś problemy, to już się inaczej na to patrzy, a skoro trafiłaś na nasz wątek, tzn że coś jest do "poprawy". Nie łam się i nie poddawaj, clo i pregnyl potrafią zdziałać cuda , mamy przykład z życia wzięty u Asi, która jest w 5tc dzięki zastrzykowi z pregnylu.. Wiem że jesteś zawiedziona jak większość z nas tutaj... i rozumiem Cię bardzo dobrze, myślę ze wszystkie tutaj Cię rozumiemy.
A tak apropos bromka, brałam go bardzo dłuugo...a teraz lekarz z,mienił na perlodel bo ponoć lepiej się wchłania.
Kupiłam dziś testy ciążowe , i to dwa hehehe...ktoś pomyślałby...blondynka, przecież ma okres... przygotowuję się już na czerwcowe testowanie hihihi, chociaż kusi mnie żeby zrobić jutro przez kolejną dawką clo ....bo bez monitu troszkę mam obawy... hehe . Wiem wiem wiem, okres mam i to jest mało prawdopodobne...ale kto mi zabroni marzyć?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2015, 21:58
-
Masz rację Pszczelko, nie liczyłabym na II , ale chciałabym mieć pewność że na 100% mogę wziąć clo. Bo tn mój okres jakis taki dziwny, zwykle około tygodnia i obfity , a dziś 3 dzień i w zasadzie już tylko plamię. 1dc też lekkie krwawienie tylko miałam..
W tamtym cyklu miałam monitoring przed clo , ale cykl był bez pregnylu.
Ten cykl mam clo bez monitoringu przed podaniem, ale z monitoringiem po podaniu, w 11-12dc..i pewnie z pregnylem.
Więc w tym miesiącu na ślepo biorę clo.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2015, 22:20
-
Gratulacje Asia1985! Łapiemy wiruski
Asiulku, tak jak pisałam wcześniej, u mnie lipa, owu raczej nie było, zresztą gin mi to na monitoringu powiedział, temp. ani drgnęła. Wczoraj przylecieliśmy do Turcji, więc muszę się zrelaksować, bo jak przyjdzie @ to się umawiam na laparo...
Zrób test dla świętego spokoju.
Biedna Opu... Faktycznie Ketonal jest silniejszy, ale jest na receptę.
Maja Mi działaj działaj! A nóż widelecWiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2015, 06:52
"Twoje marzenia nie mają daty ważności, więc weź głęboki wdech i spróbuj ponownie"
-
NIkita, udanych wakacji życzę, faktycznie, mówiłaś gapcia jestem . Odpoczywaj
Pszczelko, no niby of wskazał że owulacja była więc w sumie nie wiem co mysleć o tym dziwnym okresie. Nie byłam na monitoringu, więc pewności nie mam. Tak, teraz od jutra clo i 11-12 dc monitoring, czyli w następny piątek bo tak mój gin przyjmuje.
-
Asiulek...no to do dzieła Twój cykl, z pełnym monitoringiem... fiu fiu ale się będzie działo
Nikita odpoczywaj i poopalaj się za mnie Jak mi takiego ciepłego słoneczka brakuje, ach.....
Opu jak sytuacja dzisiaj? Żyjesz bidulko jeszcze??
Fryzjerka, rozumiem, że my teraz czekamy na Twoje testowanie? Pod koniec przyszłego tygodnia?? Tak?!
Pszczelka, jak u Ciebie sytuacja? Jak się czujesz?
Rozumiem, że masz teraz 3 miesiące odpoczynku psychicznego i zdrowotnego (bez hormonów), więc podkurujesz wątrobę, wypoczniesz na wakacjach i do dzieła w sierpniu
A ja wczoraj po rozmowie z mężem zdecydowałam, że nie będę kombinować z urlopem na poniedziałek, żeby dostać się nie do mojego gina na monitoring, tym bardziej, że tsh po 1,5 tygodniu nie wskoczyło na upragniony próg 1.
Przeczekam ten cykl i za miesiąc zrobię tsh i będę się ew. szykować do IUI.
Tak ładnie napisałam ew. bo nadzieja zawsze jest, że może nie będzie potrzeba hihi
Jeszcze tylko się zastanawiam, czy nie pójdę we wtorek (będzie to mój 13 dc) do mojego starego gina żeby mi zrobił monitoring, bo wzięłam lamettę ...no i ew. jakby coś było żebym pregnyl dostała... żeby jak już nie będzie dzidzi to chociaż żeby torbielka się nie zrobiła..
No tylko czy 13 dc to nie będzie za późno??Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2015, 08:35
Jezu, Ty się tym zajmij ! -
Hej Dziewczyny. W tym cyklu po raz pierwszy brałam Pregryl 5000. Wzięłam go w poniedziałek wieczorem ( pęchrzyk miał 22,1 mm) ale do tej pory nie mam skoku temp Zwykle owulację mam 19 dc, a teraz przy pregrylu 20 dc i nic... A zależy mi na tym bo wyjątkowo w tym cyklu mam szansę na ciążę ( nie mam prawego jajowodu a zwykle z prawego jajnika jest owu)... Sama nie wiem co o tym myśleć
-
Tylko bardzo mnie to dziwi, bo nawet bez zastrzyku pęcherzyk pękał w 19 dc, a z zastrzykiem już 20 dc i nic
No właśnie nie mam za bardzo możliwości do ginekologa isć, chyba że synka zabiorę ze sobą nie wiem co o tym myśleć, bo w sumie jeśli nie pękł to jeszcze jest szansa podać Pregnyl 10000... -
Paula ja miałam taką sytuację w styczniu.
Dostałam co prawda najpierw Ovitrelle 5000 i pęcherzyk się zapadł (na wykresie w 3 dniu po zastrzyku temp opadła) dostałam wtedy Pergoveris 10000j na "dobicie" i pękł, chociaż nic z niego nie było już
Przy okazji 2 wizyty okazało się, że w drugim jajniku rośnie nowy pęcherzyk więc dostałam Pregnyl 10000 żeby i jego rozbić
Tak więc, w jednym cyklu "pękałam" 3 razy Niestety bezowocnie
Obawiam się, tylko, że dzisiaj Twój pęcherzyk jeśli nie pękł to albo się zapadł albo jest gigantycznych rozmiarów...
Widzę Twój wykres i ten ból lewego jajnika - widać coś tam się cały czas dzieje.
A może jeszcze jutro temp. podskoczy... kciukam żeby tak było
No i jednak bym doradzała tą wizytę u gina ...
Jezu, Ty się tym zajmij ! -
nick nieaktualnyHej dziewczyny dzieki za cieple slowa udalo mi sie wczoraj zasnac po ibupromie max - nie mialam ani ketonalu ani zadnego antybiotyku nie dostalam.
Rano po przebudzeniu nie csulam bolu ale jak tylko nastapil odruch przelykania zabawa zaczela sie od nowa ... No i bolec zaczelo no nic jestem w pracy pije wode ale musialam zrobic sobie kawe bo zasypialam ... Wypilam letnia, lyknelam znowu przeciwbolowe bo stwierdzilam ze to dzialanie ma przeciwzapalne wiec jie ma co zgrywac cwaniaka ze bol do wygrzymania tylko lykac tym bardziej ze. Buzie mialam cala czerwona i ciepla , moze jakis stan podgoraczkowy na dokladke ... Lyknelam wiec i mysle sobie kurde ale od wczoraj od 13 nic jie jadlam ... Wiec to kiepsko jak taki strzal na pusty zoladek i zjadlam dwa bananay na kawaleczki pokrojone - ledwo buzie ogwieram zeby tego kawaleczka zlapal ( 1/4 plasterka banana ) takie kawaleczki malutkie ... Mam nadzieje ze bedzie coraz lepiej ... Gardlo dalej mnie boli, mam jescze kubusia zeby cos ten organizm sobie "trawil" chcialabym juz 15 i do domu -
nick nieaktualny