Pregnyl: kto stosował?
-
WIADOMOŚĆ
-
Asiasia wrote:Czesc dziewczyny! Czy mozecie potwierdzic ze idealna wielkosc pecherzyka do podania Pregnylu to 18-22mm? Czy mozna go podac przy mniejszym wymiarze np 17mm? Dziekuje z gory za odpowiedz
Sadze ze idealna wielkość to 20-22 a 17mm to raczej za mały(niedojrzały) ,lekarzem nie jestem i trudno cokolwiek na ten temat napisaćWiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2015, 15:00
-
monik wrote:Na pewno nie sa zafałszowane pregnylem w 15dpo na pewno go już nie ma wiec czas sie cieszyć ciążą
Zacznę chyba dopiero jutro po wizycie u lekarza narazie paraliżuje mnie strach. Wizytę mam dopiero na 18.45, więc jutro też będzie nerwowy dzień. -
Asiasia wrote:Czesc dziewczyny! Czy mozecie potwierdzic ze idealna wielkosc pecherzyka do podania Pregnylu to 18-22mm? Czy mozna go podac przy mniejszym wymiarze np 17mm? Dziekuje z gory za odpowiedz
mój ginekolog a raczej pielegniarka powiedziała ,że aby dostać pregnyl pęcherzyk powinien mieć minimum 18 mm wtedy jest dojrzaly.
ja wczoraj w 11dc miałam już 18 i dostałam pregnylAsiasia lubi tę wiadomość
-
Asiasia, fryzjerka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
tulipanna wrote:ile dni po podaniu pregnylu jestes??? i jaka dawka. zaciskam kciukasy
Testy były robione 12,13,14 i 15 dni po pregnylu w tej chwili jestem. Dziś już jestem 19 dni po i okresu niema bolą mnie piersi a wieczorami męczy zgaga. Dziś mam wizytę u lekarza i wszystko się wyjaśni.klara_bella, Nikita2 lubią tę wiadomość
-
asia1985 ja to Ci od razu mówię zrób betę, bo jutro i tak Cię gin wyśle żeby wiedzieć jaki przyrost będzie...
A potem to prosimy o wiruski....oj potrzebne nam są
Opu...zaciskam mocniasto
Karolcia...jesteś już w domu z Natalką?? Czy jeszcze malutka w inkubatorze?? Nawiasem mówiąc - śliczne imię Natalia
Ja w dalszym ciągu czekam na zdjęcie
Jezu, Ty się tym zajmij ! -
Opu nic sie nie martw, ja usunelam 4 ósemki, wszystkie chirurgicznie i nic mnie nie bolało. Tyle stresu a tylko 10min na fotelu ze znieczuleniem i po sprawie.
Asia gratulacje;) Mała Ci dobrze radzi, zrob bete. Nawet nie tyle dla pewnosci bo w ciazy juz jestes, ile dla lekarza. -
Ech... no to ja odpadam w tym cyklu... za karę, za niewykonanie harmonogramu ... wypiję sobie kieliszek czerwonego wina
Właśnie dzwoniłam do kliniki. Nie ma mojej pani doktor, więc na monitoring mogłabym się umówić albo na 10 rano do innego gina endokrynologa, albo na 17.30 do innego, który ew. mógłby się skontaktować z tym endokrynologiem co ze mną zrobić.
Rano miałam zamiar iść na badanie TSH i estradiolu ale wyniki na maila przychodzą koło 18-tej No i co robić ...
Najgorsze jest to, że wzięłam już Lamettę i nie wiem jak tam w środku wygląda, czy jest jeden czy więcej .. czy żaden dominujący pęcherzyk.
Mój tarczycowy odradzał teraz IUI żebym wyregulowała TSH...czyżby niebo mi dawało znaki, że jednak mam teraz nie podchodzić ?
A z drugiej strony... jak teraz z naszym serduszkowaniem... działać, nie działać
Chyba polecę ślepo jak Asiulek w minionym cyklu hihi A nóż-widelec...Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2015, 12:51
Jezu, Ty się tym zajmij ! -
nick nieaktualnyNo to chyba jestem jakas inna bo mnie boli znieczulenie zeszlo nie moge zasnac z bolu ... Wzielam ibuprom max i oby mi szybko pomogl ... Glowy nie moge przekrecic pod prysznicem z bolu. A gardlo ? Poprostu nakbym miala angine kazde przelkniecie sliny to bol niesamowity a do tego ciagle krwawie