X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Pregnyl: kto stosował?
Odpowiedz

Pregnyl: kto stosował?

Oceń ten wątek:
  • Nikita2 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulku - czuję się bardzo dobrze. Z jednej dziurki już strupek odpadł, resztę też to czeka ;) Zastanawiam się czy kupić maść na blizny... Na razie mnie nie boli, nie chcę zapeszać. Przedwczoraj było pierwsze serduszkowanie po laparo. Ja się wcześniej bałam, a mój mąż już miał jaja po kolana :) ;) :)
    Mała Mi - z trzymaniem kciuków musisz poczekać do nast. cyklu. W tym nie ma takiej możliwości. Ale powiem Wam, że czekam na @, jak na jakiś prezent niespodzianke... (To będzie pierwsza @ po laparo) Ciekawe kiedy przyjdzie, obym nie musiała brać lutki na wywołanie :(

3jgx43r822pbo9ro.png

"Twoje marzenia nie mają daty ważności, więc weź głęboki wdech i spróbuj ponownie"
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekolada ja lapie wiruski ***********
    Karolcia przecudna Twoja córeńka!!!
    kobietki mocno trzymam kciuki zeby te wakacyjne miesiace przyniosly wiosenne rezultaty.
    a ja wam powiem ze zapisalam sie dzisiaj na usg. To moj 17 dzien cyklu ale cuje ze owulacja dopiero nadchodzi. Wole sprawdzic niz miec potem wyrzuty ze nie zrobilam nic w tym kierunku. A moze akurat jeszcze urosl jakis piękny pecherzyk.

czekolada lubi tę wiadomość

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Laseczki! Ja niestety się rozchorowałam, trzeci dzień leżę w łóżku..czas pędzi szybko, chociaż do kolejnej wizyty jeszcze cała wieczność (17.07). Katar i kaszel męczą, niestety można brac jedynie peeudosyropy i pseudokrople :P więc cały proces trwa dłużej. Ogólnie czuję się dobrze, poza odruchem wymiotnym (od 3 dni wymiotami, ale to chyba przez ten wirus)nic mi nie dolega, zero plamień (całe szczęście).Najbliższa rodzina już wie, czekam jeszce 2 tygodnie żeby powiedzieć w pracy.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia 88, piękna córcia...:*
    Reszcie Dziewczyn wysyłam moc wirusów, a jako że chora to zarażam wybitnie!!!!

kotkapc, Nikita2, JusWik lubią tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Mała_Mi79 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikita, w takim razie kciukam za szybką @ :)

Tulipanna to ja łapię wiruski ale tylko te ciążowe ... resztę Ci zostawię hihi :)

JusWik daj znać jak po monitoringu :)

Nikita2, JusWik lubią tę wiadomość

f2w33e3ks5gz12ky.png
    Jezu, Ty się tym zajmij !
  • Pszczelka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolciu sliczna córcie:) Ja nie robiłam bety, mysle ze niedlugo przyjdzie @
    Szczerze wolałabym nie być w ciazy. Od 8.06-14.06 antybiotyk bo dorwała mnie angina okrutna:(
    I teraz 22-28.06 antybiotyk- nawrót anginy.Osłabiona mocno jestem więc jakbym była w ciazy martwiła bym sie czy taka dawka antyb nie zaszkodziła;/
    Tulipana zdrowia zycze

• Kamila1980 Koleżanka

Wysłany: 30 czerwca 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nic z tego cyklu, to co miałam na jajniku jż nie ma śladu po tym - była to prawdopodobnie torbielą która już się wchłonęła. Na ten cykl ten sam zestaw z tym że pregnyl 10 tyś, bo po 5 tyś nie pękło. Oby tym razem wyszło.

ovufriend.pl
  • Nikita2 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złapałam garść wirusków, mam nadzieję że starczy ;)

3jgx43r822pbo9ro.png

"Twoje marzenia nie mają daty ważności, więc weź głęboki wdech i spróbuj ponownie"
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A więc dziewczynki melduję się po monitorku, jest pęcherzyk 17mm i wyrósł sobie na lewym jajniczku. Endometrium 7mm i ginek powiedział że ok i powiedział też że dziś mogę spokojnie zastrzyk zrobić z pregnylu :D
    Boże ile nabrałam nadziei na ten cykl...
    podpowiedzcie teraz z tym zastrzykiem kurcze bo tak: jak go dziś zrobie to powinniśmy serduszkować jutro wieczorkiem a ja jutro na noc do pracy idę (jak na złość). Może go jutro zrobić wieczorkiem i serduszkować w czwartek wieczorkiem???
    Jak myślicie. Z moich obliczeń wychodzi że pęcherzyk urósł necałe 2mm na dobe. Czy nie będzie za duży jak jutro zastrzyk zrobie??? Choć dr Zygler kazała zrobić jak będzie miał 19-20mm... Zgłupiałam...
    Taka mała rzecz a tak cieszy...

Mała_Mi79 lubi tę wiadomość

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png

• JusWik Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Karolcia 88, piękna córcia...:*
    Reszcie Dziewczyn wysyłam moc wirusów, a jako że chora to zarażam wybitnie!!!!
    Tulipanna
    Ja też poproszę źdźbło wirusków.... :D
    resztą się podzielę :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2015, 18:15

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png

• czekolada Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JusWik, ja w szczęśliwym cyklu pregnyl miałam podany przy pęcherzyku 20 mm, w niedzielę rano, <3 było w niedzielę wieczorem, poniedziałek i we wtorek wieczorem.
    Do jutro jeszcze podrośnie endo ;-)

JusWik, Suzii lubią tę wiadomość

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • Asiulek Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!

JuSwik, mozesz zrobić dzisiaj i serduszkować jutro rano i po powrocie z pracy, albo zrobić jutro i serduszkowac w czwartek wieczorkiem. Pęcherzyk pęka do ok 24h po podaniu.

Tulipanna...bidulko... trzymaj się ..oby zaraz przeszło choróbsko wstrętne!

a ja dzisiaj byłam na wizycie:
    torbiel się zmniejszyła do 30paru mm, więc już nawet nie jest torbielą tylko pęcherzykiem przetrwałym (tak mam napisane w usg). A w drugim jajniku niespodziana: ciałko żółte :) czyli of nie kłamie, owulacja prawdopodobnie się odbyła :) bez stymulacji :). Gin pobrał wymaz z szyjki macicy, wynik za tydzień i dopiero się okaże czy laparoskopia się odbędzie. Bo jak wyjdzie jakaś bakteria albo inne dziadostwo się wyhoduje...to nici z laparo... proszę o kciuki :)

w pracy sobie dzisiaj przekichałam trochę... mam nadzieję ze mnie nie zwolnią przed zajściem w ciążę...i chyba nici z mojego urlopu przedlaparoskopowego. Ale za to po laparoskopii sobie zwolnienie przedłużę :) jak mi ginek da oczywiście :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2015, 06:31

JusWik lubi tę wiadomość

ganns65gxgno0ohk.png
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulek trzymam kciuki!!! Pracą się nie martw... nie ta to inna a co tam...
    Czekolada mam nadzieję... Stwierdziliśmy z M że zastrzyk zrobię może jak wrócę koło 3 w nocy i wtedy wieczorkiem będzie <3 i kolejnego dnia też

Asiulek lubi tę wiadomość

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png

• Mała_Mi79 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JusWik no to piękne wieści, teraz tylko zastrzyk, serduszka i odliczamy do testowania :)

Asiulku :) "torbiel się zmniejszyła do 30paru cm," hihi toż to wręcz torbiel ciążowa jest ;) wiem, wiem miało być 30paru mm :) Ale mam głupawkę (głowa mi pęka od rana) więc głupoty wychwytuję :)
    A to ciałko żółte to bajeczna wiadomość :) Czyli u Ciebie też odliczania czas zacząć :)
    Zdrowaśkuję, żeby jednak ta laparo nie była potrzebna...i żebyś poszła (za Czekoladką) na długie, "nudne" 9-ciomiesięczne L4 :)

Asiulek, JusWik lubią tę wiadomość

f2w33e3ks5gz12ky.png
  • Asiulek Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haham no fakt :) mAŁA mI, JESTEŚ wIELKA. Upilnujesz wszystkiego : :*

ganns65gxgno0ohk.png
  • india Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pomału @ się rozkręca, więc przede mną IUI ;)

Asiulek tek trzymam kciuki za ten cykl :)

Kochane ja zabiegana, nadrobię wiadomości wieczorem, miłego dnia...

Asiulek lubi tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Suzii Przyjaciółka

Wysłany: 1 lipca 2015, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekoladko gratuluje , mnie bardzo długo nie było tutaj ale teraz wznawiam starania :) Zobaczymy jak będzie przede mną dni płodne i wakacje jednocześnie wiec mam nadzieje ze wszystko sie ułoży . Pozdrawiam wszystkich serdecznie i życzę powodzenia- musze trochę poczytać co tu sie dzieje

AMH 1.8 endomenda 1st
    HSG -ok :)
    ivf 07.2016 :( invicta gdańsk
    15.02 laparo
    3IUI clo :(
    2016 IVF :(
    2017 IVF :(
    Crio?????
  • Mała_Mi79 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India... głowa do góry :) będzie już tylko dobrze :)
    Suzii... fajnie, że już wróciłaś :) Zobacz jakie tutaj nowości ciążowe: Tulipanna, Czekolada... rozkręcamy się ... nie ma co :)

A ja szczęśliwa :) bo @ właśnie przyszła :)
    Matko chyba jeszcze nigdy tak się na jej widok nie cieszyłam :)

JusWik, Nikita2, Asiulek lubią tę wiadomość

f2w33e3ks5gz12ky.png
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała_Mi to tak jak ja w tym cyklu jak nigdy czekałam na @.
    ALE BY BYŁO FAJNIE JAK BYŚMY WSZYSTKIE ZACIĄŻYŁY W LIPCU :D
    zmieniły byśmy wątek na pregnylowe lipcowe bąbelki :D

Nikita2, Asiulek, migot_ka lubią tę wiadomość

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png

• JusWik Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekolada wrote:
    JusWik, ja w szczęśliwym cyklu pregnyl miałam podany przy pęcherzyku 20 mm, w niedzielę rano, <3 było w niedzielę wieczorem, poniedziałek i we wtorek wieczorem.
    Do jutro jeszcze podrośnie endo ;-)
    czekolada a czułaś moment pękania pęcherzyka??? Bolało coś czy nic zupełnie?

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png

‹‹ 205 206 207 208 209 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ