X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Pregnyl: kto stosował?
Odpowiedz

Pregnyl: kto stosował?

Oceń ten wątek:
  • Nikita2 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulku - czuję się bardzo dobrze. Z jednej dziurki już strupek odpadł, resztę też to czeka ;) Zastanawiam się czy kupić maść na blizny... Na razie mnie nie boli, nie chcę zapeszać. Przedwczoraj było pierwsze serduszkowanie po laparo. Ja się wcześniej bałam, a mój mąż już miał jaja po kolana :) ;) :)
    Mała Mi - z trzymaniem kciuków musisz poczekać do nast. cyklu. W tym nie ma takiej możliwości. Ale powiem Wam, że czekam na @, jak na jakiś prezent niespodzianke... (To będzie pierwsza @ po laparo) Ciekawe kiedy przyjdzie, obym nie musiała brać lutki na wywołanie :(

3jgx43r822pbo9ro.png

"Twoje marzenia nie mają daty ważności, więc weź głęboki wdech i spróbuj ponownie"
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekolada ja lapie wiruski ***********
    Karolcia przecudna Twoja córeńka!!!
    kobietki mocno trzymam kciuki zeby te wakacyjne miesiace przyniosly wiosenne rezultaty.
    a ja wam powiem ze zapisalam sie dzisiaj na usg. To moj 17 dzien cyklu ale cuje ze owulacja dopiero nadchodzi. Wole sprawdzic niz miec potem wyrzuty ze nie zrobilam nic w tym kierunku. A moze akurat jeszcze urosl jakis piękny pecherzyk.

czekolada lubi tę wiadomość

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Laseczki! Ja niestety się rozchorowałam, trzeci dzień leżę w łóżku..czas pędzi szybko, chociaż do kolejnej wizyty jeszcze cała wieczność (17.07). Katar i kaszel męczą, niestety można brac jedynie peeudosyropy i pseudokrople :P więc cały proces trwa dłużej. Ogólnie czuję się dobrze, poza odruchem wymiotnym (od 3 dni wymiotami, ale to chyba przez ten wirus)nic mi nie dolega, zero plamień (całe szczęście).Najbliższa rodzina już wie, czekam jeszce 2 tygodnie żeby powiedzieć w pracy.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia 88, piękna córcia...:*
    Reszcie Dziewczyn wysyłam moc wirusów, a jako że chora to zarażam wybitnie!!!!

kotkapc, Nikita2, JusWik lubią tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Mała_Mi79 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikita, w takim razie kciukam za szybką @ :)

Tulipanna to ja łapię wiruski ale tylko te ciążowe ... resztę Ci zostawię hihi :)

JusWik daj znać jak po monitoringu :)

Nikita2, JusWik lubią tę wiadomość

f2w33e3ks5gz12ky.png
    Jezu, Ty się tym zajmij !
  • Pszczelka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolciu sliczna córcie:) Ja nie robiłam bety, mysle ze niedlugo przyjdzie @
    Szczerze wolałabym nie być w ciazy. Od 8.06-14.06 antybiotyk bo dorwała mnie angina okrutna:(
    I teraz 22-28.06 antybiotyk- nawrót anginy.Osłabiona mocno jestem więc jakbym była w ciazy martwiła bym sie czy taka dawka antyb nie zaszkodziła;/
    Tulipana zdrowia zycze

• Kamila1980 Koleżanka

Wysłany: 30 czerwca 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nic z tego cyklu, to co miałam na jajniku jż nie ma śladu po tym - była to prawdopodobnie torbielą która już się wchłonęła. Na ten cykl ten sam zestaw z tym że pregnyl 10 tyś, bo po 5 tyś nie pękło. Oby tym razem wyszło.

ovufriend.pl
  • Nikita2 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złapałam garść wirusków, mam nadzieję że starczy ;)

3jgx43r822pbo9ro.png

"Twoje marzenia nie mają daty ważności, więc weź głęboki wdech i spróbuj ponownie"
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A więc dziewczynki melduję się po monitorku, jest pęcherzyk 17mm i wyrósł sobie na lewym jajniczku. Endometrium 7mm i ginek powiedział że ok i powiedział też że dziś mogę spokojnie zastrzyk zrobić z pregnylu :D
    Boże ile nabrałam nadziei na ten cykl...
    podpowiedzcie teraz z tym zastrzykiem kurcze bo tak: jak go dziś zrobie to powinniśmy serduszkować jutro wieczorkiem a ja jutro na noc do pracy idę (jak na złość). Może go jutro zrobić wieczorkiem i serduszkować w czwartek wieczorkiem???
    Jak myślicie. Z moich obliczeń wychodzi że pęcherzyk urósł necałe 2mm na dobe. Czy nie będzie za duży jak jutro zastrzyk zrobie??? Choć dr Zygler kazała zrobić jak będzie miał 19-20mm... Zgłupiałam...
    Taka mała rzecz a tak cieszy...

Mała_Mi79 lubi tę wiadomość

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png

• JusWik Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Karolcia 88, piękna córcia...:*
    Reszcie Dziewczyn wysyłam moc wirusów, a jako że chora to zarażam wybitnie!!!!
    Tulipanna
    Ja też poproszę źdźbło wirusków.... :D
    resztą się podzielę :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2015, 18:15

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png

• czekolada Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JusWik, ja w szczęśliwym cyklu pregnyl miałam podany przy pęcherzyku 20 mm, w niedzielę rano, <3 było w niedzielę wieczorem, poniedziałek i we wtorek wieczorem.
    Do jutro jeszcze podrośnie endo ;-)

JusWik, Suzii lubią tę wiadomość

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • Asiulek Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!

JuSwik, mozesz zrobić dzisiaj i serduszkować jutro rano i po powrocie z pracy, albo zrobić jutro i serduszkowac w czwartek wieczorkiem. Pęcherzyk pęka do ok 24h po podaniu.

Tulipanna...bidulko... trzymaj się ..oby zaraz przeszło choróbsko wstrętne!

a ja dzisiaj byłam na wizycie:
    torbiel się zmniejszyła do 30paru mm, więc już nawet nie jest torbielą tylko pęcherzykiem przetrwałym (tak mam napisane w usg). A w drugim jajniku niespodziana: ciałko żółte :) czyli of nie kłamie, owulacja prawdopodobnie się odbyła :) bez stymulacji :). Gin pobrał wymaz z szyjki macicy, wynik za tydzień i dopiero się okaże czy laparoskopia się odbędzie. Bo jak wyjdzie jakaś bakteria albo inne dziadostwo się wyhoduje...to nici z laparo... proszę o kciuki :)

w pracy sobie dzisiaj przekichałam trochę... mam nadzieję ze mnie nie zwolnią przed zajściem w ciążę...i chyba nici z mojego urlopu przedlaparoskopowego. Ale za to po laparoskopii sobie zwolnienie przedłużę :) jak mi ginek da oczywiście :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2015, 06:31

JusWik lubi tę wiadomość

ganns65gxgno0ohk.png
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulek trzymam kciuki!!! Pracą się nie martw... nie ta to inna a co tam...
    Czekolada mam nadzieję... Stwierdziliśmy z M że zastrzyk zrobię może jak wrócę koło 3 w nocy i wtedy wieczorkiem będzie <3 i kolejnego dnia też

Asiulek lubi tę wiadomość

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png

• Mała_Mi79 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JusWik no to piękne wieści, teraz tylko zastrzyk, serduszka i odliczamy do testowania :)

Asiulku :) "torbiel się zmniejszyła do 30paru cm," hihi toż to wręcz torbiel ciążowa jest ;) wiem, wiem miało być 30paru mm :) Ale mam głupawkę (głowa mi pęka od rana) więc głupoty wychwytuję :)
    A to ciałko żółte to bajeczna wiadomość :) Czyli u Ciebie też odliczania czas zacząć :)
    Zdrowaśkuję, żeby jednak ta laparo nie była potrzebna...i żebyś poszła (za Czekoladką) na długie, "nudne" 9-ciomiesięczne L4 :)

Asiulek, JusWik lubią tę wiadomość

f2w33e3ks5gz12ky.png
  • Asiulek Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haham no fakt :) mAŁA mI, JESTEŚ wIELKA. Upilnujesz wszystkiego : :*

ganns65gxgno0ohk.png
  • india Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pomału @ się rozkręca, więc przede mną IUI ;)

Asiulek tek trzymam kciuki za ten cykl :)

Kochane ja zabiegana, nadrobię wiadomości wieczorem, miłego dnia...

Asiulek lubi tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Suzii Przyjaciółka

Wysłany: 1 lipca 2015, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekoladko gratuluje , mnie bardzo długo nie było tutaj ale teraz wznawiam starania :) Zobaczymy jak będzie przede mną dni płodne i wakacje jednocześnie wiec mam nadzieje ze wszystko sie ułoży . Pozdrawiam wszystkich serdecznie i życzę powodzenia- musze trochę poczytać co tu sie dzieje

AMH 1.8 endomenda 1st
    HSG -ok :)
    ivf 07.2016 :( invicta gdańsk
    15.02 laparo
    3IUI clo :(
    2016 IVF :(
    2017 IVF :(
    Crio?????
  • Mała_Mi79 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India... głowa do góry :) będzie już tylko dobrze :)
    Suzii... fajnie, że już wróciłaś :) Zobacz jakie tutaj nowości ciążowe: Tulipanna, Czekolada... rozkręcamy się ... nie ma co :)

A ja szczęśliwa :) bo @ właśnie przyszła :)
    Matko chyba jeszcze nigdy tak się na jej widok nie cieszyłam :)

JusWik, Nikita2, Asiulek lubią tę wiadomość

f2w33e3ks5gz12ky.png
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała_Mi to tak jak ja w tym cyklu jak nigdy czekałam na @.
    ALE BY BYŁO FAJNIE JAK BYŚMY WSZYSTKIE ZACIĄŻYŁY W LIPCU :D
    zmieniły byśmy wątek na pregnylowe lipcowe bąbelki :D

Nikita2, Asiulek, migot_ka lubią tę wiadomość

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png

• JusWik Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekolada wrote:
    JusWik, ja w szczęśliwym cyklu pregnyl miałam podany przy pęcherzyku 20 mm, w niedzielę rano, <3 było w niedzielę wieczorem, poniedziałek i we wtorek wieczorem.
    Do jutro jeszcze podrośnie endo ;-)
    czekolada a czułaś moment pękania pęcherzyka??? Bolało coś czy nic zupełnie?

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png

‹‹ 205 206 207 208 209 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ