X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Pregnyl: kto stosował?
Odpowiedz

Pregnyl: kto stosował?

Oceń ten wątek:
  • Pszczelka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny robiłam test wczoraj po pracy i nagatywny. Także czekam na @ mam nadzieje ze zaraz przyjdzie bo mi sie wszystko z wizyta sierpniowa w końcu poprzesuwa;/

• czekolada Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojjj Pszczelko tak mi przykro :-(

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • kotkapc Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam sobie awatara, w koncu troche tu jeszcze posiedze;)

Mała_Mi79, klara_bella, Asiulek lubią tę wiadomość

• Mała_Mi79 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kotkapc ... fajne te klapki i takie Happy :)

Pszczelka, w takim razie kciukam za mega szybką @ no bo z tym sierpniem to nie przelewki - musisz być i koniec, kropka, amen :)

Czekoladko...jak ładnie Twój suwaczek wygląda :) i to już 6 tydzień :) i 4 mm szczęścia :)
    Zarażaj nas tutaj tymi wiruskami ach zarażaj :)

JusWik - zastrzyk zrobiony więc serduszkować proszę ładnie i czekamy na poniedziałkowy monitoring :)

Klara_bella, o której masz wizytę?

czekolada lubi tę wiadomość

f2w33e3ks5gz12ky.png
    Jezu, Ty się tym zajmij !
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizytę o 18, więc wieczorem zdam relację :) Boże oby był pęcherzyk dominujący jakiś sensowny...

• JusWik Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pszczelka szkoda strasznie... miejmy nadzieję ze wreszcie niebawem się uda.
    klara_bella odliczam godziny...
    Kurcze nie wiem jak Wy ale ja strasznie przeżywam każdy wasz monitoring, wizytę, badanie i tę @ chol..ną.

A ja po pregnylu nie czuję nic. Brzuch tylko wzdęty trochę i czasami coś zakuje, zaboli i tyle wszystkiego. Nie wiem czy to dobrze czy źle... Może ten pregnyl na mnie nie działa... 8-)

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JusWik ja miałam pregnyl raz w życiu- w poprzednim cyklu. Nic spektakularnego nie czułam, też się martwiłam, że pewnie nie działa a owulacja była :) czasem coś krótko zakuło, wzdęcia owszem były i nic poza tym.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pszczelko bardzo mi przykro :(
    JusWik ja tez przezywam, w takim sensie ze martwie sie czy uroslo endo, czy byla owu itp..
    Teraz mam najblizsza wizyte w poniedzialek. Ciekawe co dalej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje się po wizycie.
    Dziś 10dc- Pęcherzyk 17mm. Zastrzyk mam zrobić w poniedziałek, ale zrobię jutro po południu, bo u mnie szybko rosną pęcherzyki.
    Lekarka tragiczna, gdybym nie spytała to bym nic nie wiedziała, podczas USG powiedziała tylko "można podać już zastrzyk". Endometrium- powiedziała, że "nie za cienkie nie za grube". Miała mi podać dokładnie ile mm ale zapomniała i ja też zapomniałam dopytać.
    W aptece nie było strzykawek insulinówek, więc jutro rano muszę kupić w innej.
    Zrobię test owulacyjny i jeśli będzie ciemniejszy niż dzisiejszy to robię zastrzyk :)

kotkapc, Nikita2, czekolada lubią tę wiadomość

• kotkapc Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh, czasem jestesmy madrzejsze od naszych lekarzy. Zrobilabym dokladnie to samo...

klara_bella lubi tę wiadomość

• migot_ka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pszczelka, przykro mi, czekamy zatem na wredną @...
    Klara - piękny pęcherzyk, rób zastrzyk i do dzieła:) Ciekawe, jakie endo miałaś...a nie masz zdjęcia z opisem ?
    JusWik trzymam kciuki, aby pęcherzyki popękały:)
    Ja mam monitoring w środę...jak na razie wykupiłam pół apteki:)
    Zaopatrzyłam się w witaminy prenatalne, olej z wiesiołka i witaminę E, poza tym kwas foliowy obowiązkowo. Zakupiłam też testy owulacyjne, więc będziemy testować:)

cd6eba17355731e3e3034216a793cfae.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam zdjęcia, tam gdzie teraz chodzę na wizyty nie dają zdjęcia niestety. Lekarka tak małomówna, że dawno takiego człowieka nie poznałam...
    Dziś odpuszczam <3 jutro zaczynam robote :P

• JusWik Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara bella trzymam kciuki mocne! Musi się kurcze wreszcie udać. Ja nie bardzo wierzę że w tym cyklu zaciążę ale nie powiem że nadzieję całkiem straciłam :) ona zawsze umiera ostatnia...
    To prawda że czasem jesteśmy mądrzejsze od nich. Mi moja dr z Novum kazała zrobić zastrzyk przy 19-20mm pęcherzyka a dr z monitoringu przy niecałych 17mm. A że akurat moje wyliczenia mówiły że przy 17 to za wcześnie to zrobiłam dobę później i myślę że pęcherzyk miał jakieś 19-20mm własnie.
    zaczęłam jakieś dziwne bóle odczuwać, jakby zciśnięty brzuch miała tam w środku i mam wzdęty strasznie i gazy okropne...
    Dziś znowu <3 <3 <3 mam nadzieję że któreś będą owocne
    spokojnego wieczorku kobietki...

migot_ka lubi tę wiadomość

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png

• migot_ka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DZIEWCZYNY LIPIEC JEST NASZ!!!;))

Nikita2, czekolada, Asiulek, opu, kotkapc, klara_bella, JusWik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwnie sie czuje, slabo glowa boli i zauwazylam kremowy sluz - taki jak balsam zaczynam sie zastanawiac czy okres w ogole przyjdzie :P ( mam nadzieje ze jednak owulka sie odbyla i okresu nie bedzie :) ) boje sie zatestowac - robilam jeden w 27 dc i byl negatywny ... Wiec boje sie znowu ehhh zobacze co lekarz powie - moze kaze zrobic bete jak okresu dalej nie bedzie

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś o 14 zapodałam sobie pregnyl.
    Jezu jaka masakra robić to samemu!
    Mąż otworzył ampułkę, ciut się pokruszyło szkło, ale na szczęście nie wpadło do leku (mam taką nadzieję...)
    Kupiłam za krótką strzykawkę i ciężko mi było wymieszać płyn z proszkiem. Potem nabrać to do strzykawki też był problem, troszkę zostało na dnie, trudno. Ręce mi się trzęsły...
    Kolejnym razem chyba pójdę do przychodni, a jeśli będę zmuszona działać samemu to lepszy sprzęt musze kupić. Tłok od strzykawki łatwo wypadał, lek na szczęście się nie wylał. No porażka, oby nigdy więcej :)
    Mąż złapał mi fałdkę na brzuchu i poszło szybko i bez bólu :)
    Mam nadzieję, że mimo takich cyrków lek zadziała...

opu lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara trzymam kciuki aby tak bylo :) ale powiem ci ze odwazna jestes :) mi tez by sie rece trzesly napewno :)) to teraz dzialajcie <3

Ja tez niesmialo prosze o kciuki :)

klara_bella lubi tę wiadomość

• JusWik Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczynki trzymam mooooocno!!!!
    opu za pozytywny test!!!
    Klara_bella za owocne staranka!!!!!!!!!

Zajrzałam się przywitać i zmykam na zakupki z mężusiem...
    Buziaki Kochane i spokojnego weekendu.
    Ja jutro do pracy na cały dzień :(

opu lubi tę wiadomość

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2015, 05:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dziewczyny zerknijcie na moj wykres, blagam. Co to moze byc? co sie dzieje?? Czy on jest bezowulacyjny czy owulacyjny ? Owulacja wystapila w 28dc ?? nic z tego nie rozumiem, wczoraj wieczorem sikalam na test i oczywiscie nie ma nawet cienia cienia... Ja wiem ze to byl mocz rozcienczony woda w ilosci hurtowej bo bardzo duzo pilam wczoraj ze wzgledu na upał - no ale jednak... ani cienia :( Martwie sie :(

• migot_ka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opu ile trwają Twoje cykle??? Moze zrób jutro betę, u niektórych dziewczyn testy w ogóle nie wychodzą, mimo, że zaciążyły;)Tempka Ci ładnie rośnie, może fasoleczka się zagnieżdża?????;)))

‹‹ 207 208 209 210 211 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ