X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Pregnyl: kto stosował?
Odpowiedz

Pregnyl: kto stosował?

Oceń ten wątek:
  • Pszczelka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny robiłam test wczoraj po pracy i nagatywny. Także czekam na @ mam nadzieje ze zaraz przyjdzie bo mi sie wszystko z wizyta sierpniowa w końcu poprzesuwa;/

• czekolada Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojjj Pszczelko tak mi przykro :-(

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • kotkapc Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam sobie awatara, w koncu troche tu jeszcze posiedze;)

Mała_Mi79, klara_bella, Asiulek lubią tę wiadomość

• Mała_Mi79 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kotkapc ... fajne te klapki i takie Happy :)

Pszczelka, w takim razie kciukam za mega szybką @ no bo z tym sierpniem to nie przelewki - musisz być i koniec, kropka, amen :)

Czekoladko...jak ładnie Twój suwaczek wygląda :) i to już 6 tydzień :) i 4 mm szczęścia :)
    Zarażaj nas tutaj tymi wiruskami ach zarażaj :)

JusWik - zastrzyk zrobiony więc serduszkować proszę ładnie i czekamy na poniedziałkowy monitoring :)

Klara_bella, o której masz wizytę?

czekolada lubi tę wiadomość

f2w33e3ks5gz12ky.png
    Jezu, Ty się tym zajmij !
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizytę o 18, więc wieczorem zdam relację :) Boże oby był pęcherzyk dominujący jakiś sensowny...

• JusWik Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pszczelka szkoda strasznie... miejmy nadzieję ze wreszcie niebawem się uda.
    klara_bella odliczam godziny...
    Kurcze nie wiem jak Wy ale ja strasznie przeżywam każdy wasz monitoring, wizytę, badanie i tę @ chol..ną.

A ja po pregnylu nie czuję nic. Brzuch tylko wzdęty trochę i czasami coś zakuje, zaboli i tyle wszystkiego. Nie wiem czy to dobrze czy źle... Może ten pregnyl na mnie nie działa... 8-)

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JusWik ja miałam pregnyl raz w życiu- w poprzednim cyklu. Nic spektakularnego nie czułam, też się martwiłam, że pewnie nie działa a owulacja była :) czasem coś krótko zakuło, wzdęcia owszem były i nic poza tym.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pszczelko bardzo mi przykro :(
    JusWik ja tez przezywam, w takim sensie ze martwie sie czy uroslo endo, czy byla owu itp..
    Teraz mam najblizsza wizyte w poniedzialek. Ciekawe co dalej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje się po wizycie.
    Dziś 10dc- Pęcherzyk 17mm. Zastrzyk mam zrobić w poniedziałek, ale zrobię jutro po południu, bo u mnie szybko rosną pęcherzyki.
    Lekarka tragiczna, gdybym nie spytała to bym nic nie wiedziała, podczas USG powiedziała tylko "można podać już zastrzyk". Endometrium- powiedziała, że "nie za cienkie nie za grube". Miała mi podać dokładnie ile mm ale zapomniała i ja też zapomniałam dopytać.
    W aptece nie było strzykawek insulinówek, więc jutro rano muszę kupić w innej.
    Zrobię test owulacyjny i jeśli będzie ciemniejszy niż dzisiejszy to robię zastrzyk :)

kotkapc, Nikita2, czekolada lubią tę wiadomość

• kotkapc Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh, czasem jestesmy madrzejsze od naszych lekarzy. Zrobilabym dokladnie to samo...

klara_bella lubi tę wiadomość

• migot_ka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pszczelka, przykro mi, czekamy zatem na wredną @...
    Klara - piękny pęcherzyk, rób zastrzyk i do dzieła:) Ciekawe, jakie endo miałaś...a nie masz zdjęcia z opisem ?
    JusWik trzymam kciuki, aby pęcherzyki popękały:)
    Ja mam monitoring w środę...jak na razie wykupiłam pół apteki:)
    Zaopatrzyłam się w witaminy prenatalne, olej z wiesiołka i witaminę E, poza tym kwas foliowy obowiązkowo. Zakupiłam też testy owulacyjne, więc będziemy testować:)

cd6eba17355731e3e3034216a793cfae.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam zdjęcia, tam gdzie teraz chodzę na wizyty nie dają zdjęcia niestety. Lekarka tak małomówna, że dawno takiego człowieka nie poznałam...
    Dziś odpuszczam <3 jutro zaczynam robote :P

• JusWik Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara bella trzymam kciuki mocne! Musi się kurcze wreszcie udać. Ja nie bardzo wierzę że w tym cyklu zaciążę ale nie powiem że nadzieję całkiem straciłam :) ona zawsze umiera ostatnia...
    To prawda że czasem jesteśmy mądrzejsze od nich. Mi moja dr z Novum kazała zrobić zastrzyk przy 19-20mm pęcherzyka a dr z monitoringu przy niecałych 17mm. A że akurat moje wyliczenia mówiły że przy 17 to za wcześnie to zrobiłam dobę później i myślę że pęcherzyk miał jakieś 19-20mm własnie.
    zaczęłam jakieś dziwne bóle odczuwać, jakby zciśnięty brzuch miała tam w środku i mam wzdęty strasznie i gazy okropne...
    Dziś znowu <3 <3 <3 mam nadzieję że któreś będą owocne
    spokojnego wieczorku kobietki...

migot_ka lubi tę wiadomość

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png

• migot_ka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DZIEWCZYNY LIPIEC JEST NASZ!!!;))

Nikita2, czekolada, Asiulek, opu, kotkapc, klara_bella, JusWik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwnie sie czuje, slabo glowa boli i zauwazylam kremowy sluz - taki jak balsam zaczynam sie zastanawiac czy okres w ogole przyjdzie :P ( mam nadzieje ze jednak owulka sie odbyla i okresu nie bedzie :) ) boje sie zatestowac - robilam jeden w 27 dc i byl negatywny ... Wiec boje sie znowu ehhh zobacze co lekarz powie - moze kaze zrobic bete jak okresu dalej nie bedzie

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś o 14 zapodałam sobie pregnyl.
    Jezu jaka masakra robić to samemu!
    Mąż otworzył ampułkę, ciut się pokruszyło szkło, ale na szczęście nie wpadło do leku (mam taką nadzieję...)
    Kupiłam za krótką strzykawkę i ciężko mi było wymieszać płyn z proszkiem. Potem nabrać to do strzykawki też był problem, troszkę zostało na dnie, trudno. Ręce mi się trzęsły...
    Kolejnym razem chyba pójdę do przychodni, a jeśli będę zmuszona działać samemu to lepszy sprzęt musze kupić. Tłok od strzykawki łatwo wypadał, lek na szczęście się nie wylał. No porażka, oby nigdy więcej :)
    Mąż złapał mi fałdkę na brzuchu i poszło szybko i bez bólu :)
    Mam nadzieję, że mimo takich cyrków lek zadziała...

opu lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara trzymam kciuki aby tak bylo :) ale powiem ci ze odwazna jestes :) mi tez by sie rece trzesly napewno :)) to teraz dzialajcie <3

Ja tez niesmialo prosze o kciuki :)

klara_bella lubi tę wiadomość

• JusWik Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczynki trzymam mooooocno!!!!
    opu za pozytywny test!!!
    Klara_bella za owocne staranka!!!!!!!!!

Zajrzałam się przywitać i zmykam na zakupki z mężusiem...
    Buziaki Kochane i spokojnego weekendu.
    Ja jutro do pracy na cały dzień :(

opu lubi tę wiadomość

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2015, 05:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dziewczyny zerknijcie na moj wykres, blagam. Co to moze byc? co sie dzieje?? Czy on jest bezowulacyjny czy owulacyjny ? Owulacja wystapila w 28dc ?? nic z tego nie rozumiem, wczoraj wieczorem sikalam na test i oczywiscie nie ma nawet cienia cienia... Ja wiem ze to byl mocz rozcienczony woda w ilosci hurtowej bo bardzo duzo pilam wczoraj ze wzgledu na upał - no ale jednak... ani cienia :( Martwie sie :(

• migot_ka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opu ile trwają Twoje cykle??? Moze zrób jutro betę, u niektórych dziewczyn testy w ogóle nie wychodzą, mimo, że zaciążyły;)Tempka Ci ładnie rośnie, może fasoleczka się zagnieżdża?????;)))

‹‹ 207 208 209 210 211 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ