X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Pregnyl: kto stosował?
Odpowiedz

Pregnyl: kto stosował?

Oceń ten wątek:
  • migot_ka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara, JusWik - ale z Was twarde babki:) ja bym się chyba nie odważyła sama:) Grunt, że się udało i teraz grzecznie czekamy:)

JusWik lubi tę wiadomość

cd6eba17355731e3e3034216a793cfae.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • india Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opu no wykres naprawdę ciekawy <3 najpewniej będzie powtórzyć test, ale faktycznie czasem nie wychodzi więc lepiej z rana lec na betę i wszystko będzie jasne szczerzyzebek.gif ja już zaciskam kciuki

Karolcia śliczna córeczka <3 jak ten czas leci, a jeszcze niedawno zarażałaś nas wiruskami

Asiulek wykres pięknie wygląda Vache07.gif oby cykl bez stymulacji okazał się szczęśliwy, kiedy testujesz? ;) A jak w pracy??
    U mnie jeszcze nie wiadomo kiedy IUI, wiadomo jestem nieodgadnionym przypadkiem nawet dla lekarzy haha... w śr idę na wizytę i zobaczymy czy w ogóle jest jakiś pęcherzyk, bo ja tym razem bez stymulacji. Mam przeczucia, że owu na weekend może do mnie zawitać gruebelpl5.gif

Mała Mi idziemy łeb w łeb :) musimy wdrożyć nowe powiedzenie na koniec cyklu: szczęścia chodzą parami!! http://smileys.sur-la-toile.com/repository/respect/copains-9247.gif
    Kochana a Ty znowu do IUI podchodzisz?

kotka przytulam, ale w sumie dobrze się stało. Teraz wiecie przynajmniej jakie dalej podjać działania consoling2.gif

Pszczelko przykro mi, że się nie udało. Ale walczymy dalej 4xvim2p.gif

Czekoladko ja się czujecie?? :)

Klara a idziesz jeszcze na monit, zeby potwierdzić pęknięcie? no a swoją drogą taka lekarka to porażka

Juswik kciuki za piękną owulkę <3

Ja odebrałam nasze wyniki HIV,HbS, HCV, kiła - mogę być spokojna ;) mam tylko nadzieję, że z cytologi nic nie wyjdzie i IUI zrobią mi bez problemu

ug378ribe4qdpu6z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    migot_ka wrote:
    Opu ile trwają Twoje cykle??? Moze zrób jutro betę, u niektórych dziewczyn testy w ogóle nie wychodzą, mimo, że zaciążyły;)Tempka Ci ładnie rośnie, może fasoleczka się zagnieżdża?????;)))

Mam regularne - 27 dni choc w zeszlym mieisacu mial 26 dni najdluzszy od czasow nastoletnich to 29 dni :) rano nie mam jak isc na bete tym bardziej ze chde wczesniej wyjsc z pracy bo mam wizyte w klinice - ale moze tam zbadam bete :) pewnie lekarz powie to samo - a czy jest mozliwe ze owulacja byla w 28dc czy raczej malo prawdopodobne ? Zawsze u mnie wszystko jak w zegarku :O

• india Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opu co do tak późnej owulacji, to pewnie wszystko jest możliwe... ale ja jednak myślę, że z innego powodu jest ten wzrost temperatury :D

ug378ribe4qdpu6z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra, jutro się okaze :) mam stresa ;) nic mnie nie boli piersi nie urosly nic im nie dolega, chwilami brzuch mnie boli ale doslownie chwile i puszcza, ale w terminie @ mialam silne skurcze ledwo stalam wyprostowana ale tez nie caly dzien ... tylko kilka chwil do poludnia

• india Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opu no to jutro będę siedzieć jak na szpilkach ;)

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Asiulek Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opu,jejka, ja jutro w pracy będę co chwila na of zaglądać z wyczekiwaniem Twoich II bo innej możliwości nie dopuszczam do mysli!

India, super że wyniki dobre . Trzymam kciuki za cytologię i IUI :) kiedy termin?
    Mój wykres jak co miesiąc najpierw robi nadzieję a za moment jest to samo...@
    Nie nastawiam się, raczej wyczekuje @ żeby się w terminach laparoskopii wyrobić, w pracy też wszystko już poustawiane. Miałam iść na urlop tydzień przed i gdzieś wyskoczyć, ale kręcą nosem, więc zrezygnowałam i idę pn i wt tylko.
    czuję taką wilgoć , że co chwilę latam do wc patrzeć czu to już ona, ale jak na razie tylko masa śluzu. Zawsze mam tak przed @.

Monik, a co się u Ciebie dzieje? zapomniałaś już o nas???? :(

ganns65gxgno0ohk.png
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale gorąco tu atmosfera :-) oj dzieje się niech się dzieję :-D

A ja jakoś tak dziwnie się czuje w sensie że mega się boję :-( że znowu coś pójdzie nie tak. ehhh najchętniej bym zasnęła i obudziła się za 2 tygodnie.

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • india Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulek no to my wyczekujemy razem z Tobą na to, aby jednak @ nie przyszła ;)
    Ja pewnie w srodę dowiem się szczegółów, ale myslę, że do IUI został mi jakiś tydzień :)

czekoladko teraz wszystko pójdzie dobrze, nie martw się :)

ug378ribe4qdpu6z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulku :), Indio, nie czekajciej jak na szpilkach, bo ja na 15.20 mam wizyte w Katowicach, i tam pewnie skusze sie na bete zeby wszytsko wyjasnic, a nie wiem jak dlugo czeka sie na jej wynik - moze godzine a moze do nastepnego dnia.

Pytalam Emka jak mysli, czy sie udało... a on na to mysle, ze nie ... ehhh pewnie jak zwykle ma racje a namieszal tu estrogen w tabsach

przynajmniej jest "rozrywka na wątku " heheh :)

Ciagle czuje wilgoc, ale na wkladce nic nie ma - na papierze sluz kremowy taki gesty. Ciagle mysle ze to moze @

czuje ze nic z tego nie bedzie, ze maz ma racje :( juz by wyszedl test ciazowy tyle dni po owulacji ... smutno mi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2015, 14:15

• JusWik Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kobietki!!!
    Ja po pracy już... padam na twarz...
    Opu kciukaaaaaaaaaaaaaam!!!!!
    Dziś nie <3 dosyć już mam. Robię przerwę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2015, 21:51

migot_ka lubi tę wiadomość

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• migot_ka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opu nie smuć się, bo i mi smutno...oby mąż się mylił:) Czekamy na wyniki bety:)
    Ja dzisiaj spędziłam cały dzień z mężem...zrobiłam sobie wolne od pracy i naładowałam akumulatorki...czekam do środy...:)

• Asiulek Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekoladko , myśl pozytywnie! Będzie dobrze, musi być! :)

Opu, trzymam kciuki :)

India, to już niebawem :)

JusWik, mam nadzieję że ta przerwa to tylko chwilowa :)

migotka, a w środę co? przypomnij proszę :)

Moja temperatura mnie dziś zaszokowała... aż się zaczęłam zastanawiać czy to nie wczorajszy upał i mnie przegrzało hehe..
    No i zatestowałam dla zasady...negatywny oczywiście.

Mała Mi, długo nie wytrzymałam hehe ;)

Miłego dnia wszystkim :)

ganns65gxgno0ohk.png
  • migot_ka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulku piękny masz wykres! wręcz idealny!!;))) Z tego musi coś wyjść:) test to nie wszystko, czekamy na dalszy rozwój:)))
    W środę mam monitoring i zapadnie decyzja, czy będę mogła podejść do IUI:)

• Mała_Mi79 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opu...kciukam na maxa za pomyślną wizytę :) A mąż pewno tak specjalnie na "nie" żeby się nie nastawiać ..i Ciebie. Obyście się miło rozczarowali :)

Asiulku, jak Ci pisałam w komentarzu...spójrz na wykres Czekoladki....są identyczne... no jakby przyłożyć do szablonu :)

Czekoladko kochana...wypoczywaj w cieniu, nawadniaj się i może sobie coś poczytaj, pooglądaj albo ... wyśpij ... i szybko miną 2 tygodnie :) i zobaczymy na Twoim suwaczku 9 tydzień :) a tutaj już 7-demka proszę :)

migot_ka - będzie git i jak piszecie Lipiec będzie nasz :)
    No bo jak nie, jak tak :)

India...faktycznie idziemy łeb w łeb :) Życzę nam zieloności na końcu wykresu :)
    Ja mam w tym cyklu niczego nie brać żeby organizm wyciszyć. Dlatego nie mam pojęcia czy nawet jeśli okaże się w sobotę, że jakiś pęcherzyk jest to czy mnie do IUI naszykują... Ja niestety wątpię żebym bez stymulacji cokolwiek wyhodowała :( no chyba, że po antykach mój organizm się obudzi :)
    Profilaktycznie już sobie zażywam od wczoraj witaminkę C (1000), witaminę E, guajazyl no i oeparol jak wykupię...też będę pić :) A co mi...witaminki nie świńska chemia :)
    Poza tym wpadłam w rytm biegania i sobie truchtam co 2 dni po ok 5km i jestem mega dumna z siebie :)
    Dodatkowo przyznam się, że dzisiaj już mam 19 dzień Nowenny Pompejańskiej (w wiadomej intencji) mówta co chceta...na razie odczuwam spokój ... aż sama się dziwię. Wszystko zwierzyłam Najwyższemu... a ten spokój naprawdę mi pomaga :)
    I jest dobrze :)

Pszczelka, a jak u Ciebie sytuacja się rozwija? @ przyszła?

JusWik...odpocznij nieco i działajcie dalej :)

Klara_bella...mam nadzieję, że Wasza "robota" też owocna ;)

f2w33e3ks5gz12ky.png
    Jezu, Ty się tym zajmij !
  • monik Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulek wrote:

Monik, a co się u Ciebie dzieje? zapomniałaś już o nas???? :(

Kochany Asiulku ja o Was nie zapomniałam, zresztą jak bym mogła :-)
    Podczytuje Was regularnie.
    Teraz pierwszy raz w zyciu mam aż tak długi cykl z 26dniwych zrobił sie prawie 40dniowy.Dziś już miałam dzwonić do kliniki aby coś temu zaradzili ale rano coś mnie tknęło i tam pogrzebałam i okazało sie że coś sie zaczyna dziać wiec czekam cierpliwie aż @ sie rozkreci :-)a potem po owulacji lece po maluszka :-)
    Wreszcie sie coś zaczyna dziać bo już męczył mnie ten bezowulacyjny cykl.

A ty Asiulku masz znowu piekny,książkowy wykres trzymam kciuki aby był też ostatni-szczęśliwy :-)

Czekoladko nie zamartwiaj sie bo nie masz czym. zawsze możesz do nas napisać a my Cie uspokoimy i wybijemy z głowy złe myśli :-D

Opu ja równiez trzymam kciuki za pozytywną bete

Dziewczyny ja też z Wami czekam na Wasze IUI oby wszystko sie dobrze ułożyło :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczaki ale mnie brzuch boli okresowo - no bardzo... Moze dzisiaj mnie zaleje ... Koime mam w pracy takze supero, ale czuje ze czolo cieple, oj cieple...

• czekolada Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem wiem własnie tego doświadczyłam, naprawdę się cieszę że Was mam <3 bardzo Wam kibicuję i chciałabym aby każdej z Nas się udało już tyle czasu walczymy o szczęście! <3

monik, migot_ka lubią tę wiadomość

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekolada dobrze dziewczyny radza. Odpocznij odstresuj sie a napewno bedzie dobrze.
    Opu ja oszaleje zanim sie na ta bete Twoja doczekam hehe ;) moooocno zaciskam i nie puszczam.

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• Pszczelka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nic nowego.okresu nadal ani widu Ani slychu :/

‹‹ 208 209 210 211 212 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ