X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Pregnyl: kto stosował?
Odpowiedz

Pregnyl: kto stosował?

Oceń ten wątek:
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane my w szczesliwym cyklu ♡ tylko raz- dwa albo 3 dni przed zastrzykiem wiec nie tracic nadziei!
    Pszczelko ja jak mi sie udalo zajsc (2razy) to zawsze bylam chora. Jak bylam zdrowa to przez ponad rok statan nic nie wychodzilo

Nikita2, Asiulek lubią tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w tym chklu raz - po monitoringu u gin - pecherzyk mial peknac za max dwa dni ...
    Dzis kilka razy silnie mnie malpowo rwalo ale okresu nie ma :O dlaczego kurde ? A kiedy trzeba okres wywolac dupkiem ? Ike powinien sie spozniac ?

• Nikita2 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzii, witamy z powrotem i trzymamy kciuki za płodny urlop ;)

Suzii lubi tę wiadomość

3jgx43r822pbo9ro.png

"Twoje marzenia nie mają daty ważności, więc weź głęboki wdech i spróbuj ponownie"
  • Nikita2 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opu - mi gin powiedział, że do 35dc czekać i jak nic to Luteina na wywołanie 2xdziennie przez 5 dni, potem do max. 7 dni powinna przyjść @.

3jgx43r822pbo9ro.png

"Twoje marzenia nie mają daty ważności, więc weź głęboki wdech i spróbuj ponownie"
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JusWik wrote:
    czekolada a czułaś moment pękania pęcherzyka??? Bolało coś czy nic zupełnie?

W niedzielę wieczorem już miałam ból jajnika, później w ciągu dnia takie pikanie i w poniedziałek wieczorem czułam go dość intensywnie.

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • Kamila1980 Koleżanka

Wysłany: 1 lipca 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie o dziwo @ przyszła planowo, wczoraj odstaiłam luteinę więc zaburzeń żadnych.

ovufriend.pl
  • Asiulek Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzii! Fajnie że jesteś!!! Widzisz, czekałyśmy na Ciebie, ciągle jesteśmy :)
    Urlop, dni płodne...:) Będzie się działo fiu fiu :D

India, dziękuję :)
    Ja za Twoje IUI też będę kciukać i zdrowaśkować :)
    Wiesz już kiedy będzie?

Mała Mi, no to teraz pełną parą :) tzn nie teraz a za kilka dni oczywiście :)
    Może IUI wypadnie Ci w podobnym terminie jak Indii :) A potem będziecie razem testować... razem puchnąć...razem się rozwiązywać....ach...alem się zamyśliła... byłoby pięknie!!! I za to też zdrowaśkuję!!!!!!!!! :D :D :D

JusWik, mnie się nowa nazwa wątku bardzo podoba :) i myślę, że to jest realne! :D
    A jeśli chodiz o pęcherzyk, to po pregnylu przeważnie czuć bo ból doskwiera, jajniki kują, ciągną , ja np to skurcze jakieś miałam po pregnylu że aż pupa była obolała nie tylko same jajniki. Trudno "przegapić" ten moment :)

Karolciu, jak Juleczka?

Opu, okresu nie ma bo może fasolka się lokuje :)
    W zasadzie to luteina/dupek jak kto woli nie zaszkodzi nawet jak się okaże że w ciąży jesteś, bo progesteron podtrzymuje ciążę. Ja zawsze brałam od 20dc a nawet czasem 22dc (ja mam długie cykle) , przez 10 dni 2xdziennie (wskazanie lekarza) i potem czekam na @, jak @ przyszła, 5dc monitoring i stymulacja. Jak nie przyszła, testowanie. U mnie zawsze było testowanie hihihi i to nawet szybciej niż powinnam ;)

Kamila, nowy cykl, nowa szansa!!!!!! Trzymam kciuki :)

Pszczeleczko Kochana, pisz tu szybko co tam w trawie piszczy!!! Cały dzień dzisiaj o Tobie myślę :)

Dziewczynki, coś namieszałam na fb i nie mogę się zalogować :(((( nawet hasła nie mogę wysłać na maila bo krzyczy ze nie ma takiego użytkownika :(No to chyba mnie wyrzucili :( bu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2015, 19:00

Nikita2 lubi tę wiadomość

ganns65gxgno0ohk.png
  • kotkapc Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja po roku leczenia wysłałam męża na badania i się okazało ze czarna dupa...Jak powtórka badania wyjdzie też tak źle to tylko IVF nam pozostaje. A nawet jak wyjdą troszkę lepiej to z problemami po obu stronach też nie za wiele zdzialamy, no dupa!A więc zawedrowalam wczoraj na dział męskie sprawy, i czytam wątek IVF i szukam kliniki. A więc Pszczelka , tak jak rozmawiałyśmy, dołączam do ekipy:)

• Mała_Mi79 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotkapc, nie ma tego złego... jak to piszą/mówią :)
    Najważniejsze, że coś ruszyło i możecie naszykować się na nowy plan działania... skuteczny plan działania :)
    Kciukam za owocność działań...a jest mega szansa, bo coś się ostatnio rozkręcamy na zielono 2uge4p4.gif

Pszczelka, do jasnej anielki melduj mi i to już jak sytuacja, bo siwych włosów mi przybywa od tej niewiedzy :(

JusWik lubi tę wiadomość

f2w33e3ks5gz12ky.png
    Jezu, Ty się tym zajmij !
  • Pszczelka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okresu nadal nie ma, dzis 36dc. Jak nie zapomne to kupie dzis test i zrobie jutro, bo może za mała dawkę luteiny wziełam, może dawka antyb tak mi pochrzaniła. Także u mnie nuuuuuuuuuda. Dochodze do siebie po anginie. Nigdy nie mialam tak po chorobie, chodze spac z Olkiem, jak dluzej stoje to mi sie slabo robi, no tak jakby kto ze mnie powietrze wypuścił.

JusWik lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pszczelko ty mialas szczypanie bo kulka sie wgryzala i masz dwie kreski jak w banku :)

U mnie tez okresu nadal niet - temperatura w gore poszla troche moze ze zmeczenia... A moze okres dzis juz laskawie sie zjawi - zaraz sobie zrobie melise :) nie moge sie tak denerwowac w pracy bo jeszcze 9 nie ma a mi juz podniesli cisnienie

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka pc witaj w klubie - nam tez powiedziano ze tylko ivf wiec czekam niecierpliwie na histero i podejscie do ivf ( moze juz jesienia) ja tez podczytywalam wTek ivf ale przestalam - wzbowie jak bede blizej konkretow bo narazie nic mi to nie mowi co dziewczyny tam pisza :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2015, 08:52

• JusWik Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z rana kobietki. Wlasnie zaaplikowalam sobie zastrzyk. Mialam wziac 1 a mussialam 2 zrobic bo pierwszy źle zmieszalam i zostalo mi troche plynu w tej glowce i balam sie ze nie zadziala. Mam nadzieje ze nic sie nie stanie :(

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• JusWik Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pszczelka wrote:
    Okresu nadal nie ma, dzis 36dc. Jak nie zapomne to kupie dzis test i zrobie jutro, bo może za mała dawkę luteiny wziełam, może dawka antyb tak mi pochrzaniła. Także u mnie nuuuuuuuuuda. Dochodze do siebie po anginie. Nigdy nie mialam tak po chorobie, chodze spac z Olkiem, jak dluzej stoje to mi sie slabo robi, no tak jakby kto ze mnie powietrze wypuścił.
    Pszczelka daj znac koniecznie jak test. Bo my tu wszystkie jak jedna wielka rodzina. I przezywamy wszystko stras nie.

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JusWik kurcze ja się też boję, że samemu coś źle rozrobię... Jutro mam wizytę i zobaczymy na czym stoję i czy jest pęcherzyk, oby był...
    Pszczelka- koniecznie daj znać :)

JusWik lubi tę wiadomość

• JusWik Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara-bella ja kupilam strzykawki i igly w aptece i do tego takie dlugie grube igielki do pobrania z ampulek. Otwieram obydwie i wyciagam ta plynna substancje i wpuszczam do drugiej ampułki. Momentalnie sie rozpuszczaja. Wciagam w strzykawke i zakladam igle cieniutka i robie fald ze skory i prostopadle wbijam, wyciagam i dopiero puszczam fald ;) mam nadzieje ze pomoglam.

klara_bella lubi tę wiadomość

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki JusWik :)
    Szkoda, że pregnyl nie jest od razu w ampułkostrzykawce :)

JusWik lubi tę wiadomość

• JusWik Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klara_bella wrote:
    Dzięki JusWik :)
    Szkoda, że pregnyl nie jest od razu w ampułkostrzykawce :)
    Też myślę że duuużo lepiej byłoby go aplikować. Jestem strasznie ciekawa co będzie się działo. Mam takie dziwne uczucie w brzuchu. Jak myślicie kiedy na monitoring skoczyć żeby sprawdzić czy pękło coś? Chyba dopiero w poniedziałek

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No poniedziałek będzie chyba najsensowniejszy.
    Ja się nie mogę doczekać jutrzejszej wizyty. Póki co łykam grzecznie inofem i wiesiołka :)

JusWik lubi tę wiadomość

• JusWik Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klara_bella wrote:
    No poniedziałek będzie chyba najsensowniejszy.
    Ja się nie mogę doczekać jutrzejszej wizyty. Póki co łykam grzecznie inofem i wiesiołka :)
    w takim razie trzymam mocno kciuki żeby był piękny okrąglutki pęcherzyk :)

klara_bella lubi tę wiadomość

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png

‹‹ 206 207 208 209 210 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ