Pregnyl: kto stosował?
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja melduję @Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
PCO
wysoka prolaktyna
Prawie 20 miesięcy starań ...
październik 2015 - 6tc (*)
Sierpień 2016- HSG - drożne jajowody
Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie -
Mała mi nie licze na cuda ale jak chociaz będzie 0,4 albo wyżej to już będe sie cieszyła gdyż zawsze miałam 0,1 przy normie do 3 i to by wskazywało że zabieg rozszerzania szyjki się powiódł i mam szanse na naturalną ciążę
I obiecuję że nie będę się smucić tylko cierpliwie czekać na termin @ a w między czasie zapewne i tak zrobię kilka teścików
Nikita2 lubi tę wiadomość
-
A ja mam chwilowe załamanie...
Byłam dzisiaj na cytologii i położna powiedziała to samo co ostatnio gin...macica krwawi i nie wygląda to najlepiej...Wyniki dopiero za tydzień...
Ten cykl odpuszczam całkowicie...w poniedziałek wizyta u nowej endo-gin...zobaczymy co powie na moje wysokie antyTG...pewnie nic, bo czytałam, że nie ma na to lekarstwa, więc zostanę z problemem sama...buuuu...
Myślałam o invitro w tym roku, ale z tymi przeciwciałami jest mała szansa na powodzenie...ehh...wszystko nie tak...;( -
monik wrote:Wiem co czujesz
Z drugiej strony nowy cykl i nowa szansa a teraz szybko pogoń @ aby mogła nadejść wyczekana owulacja
I nam się w końcu uda,zobaczysz
Muszę ją pogonić,bo w niedziele jadę na urlop i nie zamierzam jej znosić
Musi się udać, nie widzę innej możliwościPotrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
PCO
wysoka prolaktyna
Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie -
migot_ka
nie możesz się poddać, musisz walczyć, jak każda z nas!Asiulek lubi tę wiadomość
Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
PCO
wysoka prolaktyna
migot_ka...przytulam
Swoją drogą ciekawe dlaczego Twoja macica krwawiKciukam za pomyślne wyniki i mam nadzieję, że wszystko się dobrze potoczy ..
Agape - no i dobrze, że @ teraz przyszła. Przegoń ją jak najszybciej i działajcie tam owocnie w czasie urlopu
Jezu, Ty się tym zajmij ! -
Opu możesz brać leki normalnie, nie ma to wpływu na znieczulenie czy narkoze. Ja miałam wycinamy wyrostek, 3msce temu histeroskopie i żadnym przypadku nie unikalam leków przed zabiegami. Przed histero nawet miałam cały pakiecik od gina. Najważniejsza jest formą organizmu przed samym zabiegiem, ale to ci na pewno powiedzą lub powiedzieli.
Monik to się widzimy w Bocianie?:)Może nie teraz bo jadę w sobotę ale przy kolejnych wizytach... -
monik, kotkapc...no i kto by pomyślał, że spotkać się możecie wcześniej niż przypuszczałyśmy
Niesamowite...a swoją drogą to macie kawał drogi do Białegostoku
Chociaż ja tam (niepoprawna optymistka) ciągle mam nadzieję, że beta monik zrobi psikusa i wyjdzie pozytywnie
kotkapc, a Twoja laparo ... nie powiem, bo nie takie cuda tutaj widziałam, może podziałać i na Ciebie i na Twojego małżonkawiesz...człowiek odstresowany i poniekąd pogodzony z diagnozą to i organizm wyhamowuje i ... się regeneruje
Nic tylko po laparo bierz go w obroty
Opu...Ciebie i Twojego M też to się tyczy
Pszczelka... a jak u Ciebie sytuacja??Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2015, 14:53
nick nieaktualnykotkapc wrote:Opu możesz brać leki normalnie, nie ma to wpływu na znieczulenie czy narkoze. Ja miałam wycinamy wyrostek, 3msce temu histeroskopie i żadnym przypadku nie unikalam leków przed zabiegami. Przed histero nawet miałam cały pakiecik od gina. Najważniejsza jest formą organizmu przed samym zabiegiem, ale to ci na pewno powiedzą lub powiedzieli.
W formie jestem niezlejtylko mam ta afte w jamie ustnej i sen z powiek spedza mi ten bol pod jezykiem - moze to od afty ... sama nie wiem - biore wlasnie z tego powodu ibuprom max 3x1 bo dziala przeciwzapalnie, kupilam dezaftan i szalwie. A poza tym "drobiazgiem" jak narazie jest okej ...
Tylko nie wiem czy to mnie nie dyskwalifikuje ... ponoc np. jak opryszczka wyskoczy to "do wiedzenia..."
Po drugie na bank bede musiala lyknac cos na biegunke w dniu zero, bo mam na tle nerwowym takie dolegliwosci jelitowe, a dojechac trzeba, ale to nie sadze zeby mialo wplyw na znieczulenie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2015, 16:46
-
Opu - nie dasz rady bez ibupromu? Po co niszczyć wątrobe... Dezaftanem smaruj, płucz szałwią i za pare dni przejdzie. Możesz płukać też dentoseptem. Mi na afty pomagał Sachol, ale kosztuje koło 20zł.
"Twoje marzenia nie mają daty ważności, więc weź głęboki wdech i spróbuj ponownie"
-
nick nieaktualny
-
Dostałam okresu po 17 30. Zadzwonilam do ginki czy dzis mam liczyc jako 1dc.Na szczęscie mam liczyć od jutra:) Także od czwartku zaczynam stymulacje w pn estradiol i usg
Tolazadzwon do jakies apteki gdzie sprzedaja pregnyl tam powinni wiedziecMała_Mi79, kotkapc, Asiulek lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnytola- godzinę. W kilku aptekach już mi to mówili, że max godzina poza lodówką.
Byłam dziś na USG- uwaga mój LEWY jajnik podjął pracę)))
Szok i niedowierzanie, jak mi lekarka mówi że na prawym nic nie ma. Myślałam, że się popłaczęa ona za chwilę: na lewym jest piękny pęcherzyk dominujący 20mm!!!! Lewy jajnik mam zmniejszony o połowę. Tylko na prawym rosną pęcherzyki (to że nie pękają to insza inszość).
Myślę, że to zasługa inofolicu, bo odkąd go piję (od tego cyklu) bolą mnie jajniki.
Pregnyl w planach dziśMała_Mi79, Nikita2, Pszczelka, Asiulek lubią tę wiadomość
-
Opu...Ty się nie stresuj ... pomyśl sobie tylko, że kotkapc w tym samym czasie będzie to samo przechodzić
Złączcie siły
Kurcze a może Wam się uda porozumieć telepatycznie...skoro będziecie niejako w eterze przez chwilę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2015, 07:40
nick nieaktualnyJa nie mam zadnych lekow na oczyszczenie
Dzis wstalam i mowie do mojego w nosie mam ta laparo nie jedziemy! Tak mnie bolalo pod jezykiem ze nie moglam polykac bez bolu( nie wiem juz czy to afta czy nie. Poprostu mam. Takie opuchniecie kolo miejsca po osemce miedzy jezykiem a miejscem po zebie. niby po obudze iu po nocy wszytko jest takie rozlazle, ale rozlozylam rece o stwierdzialm ze nic na sile i ze pierdziele nie jade nigdzie.
Napisalam do pani doktor, ktros mnie kierowala na zabieg opisalam wszystko cala historie choroby ( mnie to juz 1,5 tyg trzyma) jest duzo lepiej a teraz jeszcze te cos ala aftyno rece opadaja. Przeczytalam w necie ze nie mozna miec stanu zapalnego przyzebach tez wiec to juz w ogole.
Ale dr odpisala ze w poniedzialek anestezjolog zdecyduje wiec do poniedzialku nie bede wiedziala czy bedzie czy nie bedzie laparo ... Achhh jak tu sie nie stresowac -
Hej
Mała mi skąd ty masz tyle wiary:-) Niestety u mnie beta nawet nie drgnęła więc szanse na naturalną ciąże są nikłe.
Kotkapc jakieś szczególne badania klinika ci zlecała jak się kwalifikowałaś ??
Pszczelko trzymam kciuki za piękne dorodne pęcherzyki
Opu nie stresuj sie na zapasbędzie wszystko dobrze
Asiulku,Czekoladko co u was?? i waszych maleństw
Nikita życzę ci aby taki brak objawów towarzyszył Ci przez resztę ciąży
MigotkaWiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2015, 08:35
-
nick nieaktualnyopu rozumiem Cię, bo ja przed swoją laparo miałam zawalone zatoki i na zabieg poszłam z resztkami kataru, które starałam się ukrywać. Udało mi się, aczkolwiek pielęgniarka się mnie pytała czy nie jestem chora. Powiedziałam, że nie. Że byłam 2 tyg temu.
Anestezjologowi powiedziałam, że wymiotowałam rano i stąd mam podrażniony nos gardło i jakoś to przeszłoco prawda zastanawiał sie, czy mnie dopuścić, bo wymioty/żółć/cokolwiek w przełyku przy intubacji są zakazane, no ale jak powiedziałam mu, że nic nie piłam po wymiotowaniu to się zgodził na zabieg.
Migotka przykro mi, że taki kiepski czas u CIebie
Monik- szkoda, że beta nie urosła