X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Pregnyl: kto stosował?
Odpowiedz

Pregnyl: kto stosował?

Oceń ten wątek:
  • Pszczelka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wiem ze u mnie to jeszcze daleko- z miesiac coby było wiadomo co i jak. ALe jakby jakims cudem sie teraz udało to termin porodu bylby b podobny jak z Olkiem:) Bo wtenczas okres mialam 09.09 i termin 16.06 teraz dwa tyg wcześniej:)

monik, Mała_Mi79, Asiulek lubią tę wiadomość

• monik Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pszczelka wrote:
    Dziewczyny wiem ze u mnie to jeszcze daleko- z miesiac coby było wiadomo co i jak. ALe jakby jakims cudem sie teraz udało to termin porodu bylby b podobny jak z Olkiem:) Bo wtenczas okres mialam 09.09 i termin 16.06 teraz dwa tyg wcześniej:)

zyczę Ci tego z całego serca :-)

Mała_Mi79, Asiulek lubią tę wiadomość

• Mała_Mi79 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja, i ja też Ci tego życzę.
    Tylko nie wiem czy Twój Olek będzie zadowolony z faktu, że brat vel siostra wciśnie mu się w urodziny.
    Musisz tak wykombinować żeby chociaż 2 tygodnie różnicy były.... ;)

f2w33e3ks5gz12ky.png
    Jezu, Ty się tym zajmij !
  • Pszczelka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe teraz bym miala termin na 02.06 a z Olkiem miałam termin 16.06 a urodził sie 30.05. Czyli ponad 2 tyg wcześniej wiec może się nie zejda ur w jeden dzień:) Olek b by chciał rodzeństwo więc myśle ze by to jakoś przeżył:)

• Mała_Mi79 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taka przeżyłby do pierwszej wspolnej imprezy... dla mamy to w samraz przy jednej uczcie dwie imprezy. .. dla gości już mniej bo dwa prezenty a jedna "wyżerka" ;)
    Wiem co pisze bo mój Adaś urodził się dwa dni po mnie i siłą rzeczy robimy razem urodziny...ale tak bywa, że starszy już oddala się i prezenty przyjmuje młodszy;)
    Muszę coś wymyślić żeby to jakoś rozdzielić :)
    Pszczelka suma summarum - musisz teraz "załapać" .... bo płyną z tego same korzyści. ..dla Ciebie jako organizatorki przyjęć urodzinowych :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2015, 12:50

f2w33e3ks5gz12ky.png
  • migot_ka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh... i ta temperatura taka wysoka...na bank coś się dzieje...to nie jest normalne, żebym na początku cyklu miała 37,2...zresztą przez cały czas jest podwyższona...:(

cd6eba17355731e3e3034216a793cfae.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeczytałam zaległości ale już nie pamiętam co miałam odpisać z każdej was :-( Przepraszam ale mam mały problem z pamięcią :-)

U nas dobrze, mdlosci odeszły póki co w niezapomnienie gorzej jest z bólami głowy wczoraj znowu miałam i nic przyjemnego :/ ale sen sen i jeszcze raz sen dużo mi daję.
    Mały rośnie i często układa się po prawej stronie bo mam bardziej wypukła i twardszą więc mam nadzieję że z gagatkiem jest wszystko ok :-)

Kochane, trzymam za was cały czas kciuki i mocno kibicuję, wierzę że każdego dnia jesteście coraz bliżej upragnionego szczęścia <3

w weekend dowiedziałam sie o ciąży znajomej która kilka lat starała się o dziecko i w końcu się udało.

Przesyłamy wiruski &&&&&&&& <3 <3 <3

Nikita2, Asiulek lubią tę wiadomość

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • Mała_Mi79 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekoladko łapię, łapię Twoje wiruski :)

Migot_ka... no faktycznie ta Twoja temperatura wysoka... aż za bardzo.
    Mówiłaś o tym ginowi?? Kurcze może to ta krwawiąca macica :(
    Idź i umów się do gina na wizytę, niech Cię obada dokładnie... czy będziesz czekać tydzień do wyników cytologii??

f2w33e3ks5gz12ky.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane Dziewczynki!
    Cały czas pełnym serduchem razem z Hanką Wam kibicujemy! Wiem, że prędzej czy później każda z Was osiągnie cel i będzie cieszyć się upragnionym macierzyństwem.
    Jeszcze raz Wam napiszę, że do nas Hania przyszła w najmniej oczekiwanym momencie, po wieeeeelu miesiącach starań z lekami, tuż przed inseminacją, w najbardziej zabieganym cyklu, w cyklu, w ktorym niemal nie serduszkowaliśmy (zobaczcie wykres), w cyklu, w którym ledwo podpierałam się nosem ze zmęczenia z powodu działkowania, szkolenia i choroby mamy mojego faceta.
    Tulam Was mocno :*

Mała_Mi79, Asiulek lubią tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • fryzjerka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki ja sobie tak mowie ,że w srode czyli dziś zrobie test z ciekawości czy jest jeszcze pregnyl w organizmie,a wczoraj wstałam miałam zawroty mdłości i ból prawego jajnika a popołudniu suprise @. mój cykl miał 25 dni masakra.

km5sdf9hiqbwpg2x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez zrobilam z ciekawosci test pregnylowy i sladu nie bylo juz 7dpo

• migot_ka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W poniedzisłek idę na wizytę do nowej endo-gin...wyniki cytologii dopiero w czwartek, więc nawet ich nie zobaczy...

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurdeee to moje aftowe owrzodzenie nie znika wcale :( myslicie ze moge z tym podejsc ? Czy raczej sie wstrzymac ...(?) kurde skoro opryszczka jest podstawa do przesuniecia operacji to nie wiem :( chcialabym miec to juz za soba

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze opu wydaje mi się, że mogą nie dopuścić, bo podczas laparoskopii intubują czyli wkładają rurkę do tchawicy, żeby respirator za Ciebie oddychał, może będa się bać, że z jamy ustnej te bakterie wtłoczą Ci dalej do ukł oddechowego? No sama nie wiem, kiepska sprawa ;/ Po prostu zobaczysz co powie lekarz, rozumiem CIę, bo ja też miałam stresa z resztakmi przeziębienia. I pojechałam na oddział ze strachem, że zaraz wrócę do domu. A wszystko już poustalane, opieka do dziecka, mąż wolne wziął, badania świeże. Ehhh

A ja mam pytanie odnośnie pregnylu.
    10dc miałam prawie pozytywny test owu.
    11 dc już ciutke bladszy, albo taki sam, prawie pozytyw, zawsze traktuję już taki test jako pozytywny. LH badałam rano i było 42. Wzięłam pregnyl o 22:00.
    12dc godzina 22:00 czyli doba po pregnylu, test owu wyszedł mega pozytywny.
    Czy możliwe, że pregnyl zafałszował wynik? Kreska jest mocniejsza niż kontrolna. Nigdy taki ładny test owu mi nie wyszedł.
    Dziś zrobię i zobaczymy czy zbladł.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie spedza mi to sen z powiek :( chyba ze sie nie przyznam

• Mała_Mi79 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klara_Bella niestety co do testów to Ci nie pomogę :( ale wg mnie (tak na chłopski) rozum to pregnyl może go fałszować. .. A poza tym to czemu robisz test owu po owulacji? Kurczę nie kumam.
    A może a Ty robiłaś test ciążowy. ... wtedy .... bym na dwoje wróżyła ;)

opu...kurczę jak rak długo Cię trzyma i nic nie pomaga to ja bym chyba się szczerze przyznała lekarce jak jest.
    Tfu, tfu... nie daj Boże coś się stanie i będzie na Ciebie że miałaś infekcje i celowo to zataiłaś. . to nawet odszkodowania niec dostaniesz. ...
    No chyba że jutro już będzie lepiej to bym siedziała cicho :)

Asiulku o której masz wizytę ?

f2w33e3ks5gz12ky.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy miałam owulacje. Jutro się dowiem. zrobiłam test i wyszedł bardzo pozytywny. Dopiero później skojarzylam że może to Pregnyl coś namotal.

• migot_ka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara pregnyl na pewno zafałszował wynik...miałam podobnie...
    Ale z wykresu wynika, że owulka była:)

klara_bella lubi tę wiadomość

• Asiulek Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mi, wizyta jutro o 19-tej. Mam stracha...

ganns65gxgno0ohk.png
  • Asiulek Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fryzjerka, przykro mi :(. Trzymam kciuki za kolejny cykl!

Opu, ja też bym chyba nie ryzykowała i się przyznała...

Klara, ja na testach owu się nie znam bo w życiu nie robiłam owulacyjnych, ale patrząc na Twój wykres powiedziałabym ze owulacja była w 9dc.

Mała Mi, chylę czoła...NP po raz drugi :)

Migotka, powodzenia u nowej ginki.

ganns65gxgno0ohk.png
‹‹ 253 254 255 256 257 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ