X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Pregnyl: kto stosował?
Odpowiedz

Pregnyl: kto stosował?

Oceń ten wątek:
  • Pszczelka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anakondo jak dostane okresu:) Juz leki mam w lodówce.Wczoraj przestałam brać luteine

• fryzjerka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej podczytuje was ale pozwólcie ze nie będę odpisywać bo trochę tego się uzbierało :p.
    - tym co się udało gratki
    - tym co nadal działają 3mam kciukasy
    - tym co się nieudało tule
    - nowe witam i czekamy :)

a u mnie w normie czyli bez zmian heh w pon będzie tydz po podaniu pregnylu to będzie dopiero 25dc ciekawe kiedy przylezie :/ @

ps z mężem :/ często się kłócimy nawet mu powiedziałam ,że jak tak mu źle to niech mi da dziecko i może odejść ,bo nie chce zostać sama ( chce mieć dziecko z tego związku). nic nie odpowiedział

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2015, 18:47

Asiulek lubi tę wiadomość

km5sdf9hiqbwpg2x.png
  • Asiulek Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikita, to jakiś palant i konował. Wcale się nie przejmuj!

kotkapc, Nikita2, czekolada lubią tę wiadomość

ganns65gxgno0ohk.png
  • kotkapc Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie się zastanawiałam jak to napisać, ale Asiulek jak zwykle znalazła odpowiednie słowa. A co Asiula u Ciebie? Kiedy jakieś usg?

Asiulek, Mała_Mi79, Nikita2, czekolada lubią tę wiadomość

• Asiulek Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziękuję, na razie w porządku. Oprócz bolących i wrażliwych piersi nie doskwiera nic. Nie wiem czy to dobrze, czy niedobrze, czekam właśnie na to usg - 28 sierpnia dopiero bo teraz mój gin na urlaubie. Dzisiaj się dowiedziałam od siostry mojej koleżanki z dawnych lat, że właśnie ta moja koleżanka jest w ciąży , 3 dziecko, 9 tydzień, ręką , nogą nie może ruszyć, wymiotuje dalej niż widzi .. ta to dopiero ma objawy..

ganns65gxgno0ohk.png
  • migot_ka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikita a cosz to za konował jeden!!! Porażka, ale tak właśnie wygląda wizyta na NFZ..człowiek płaci nie małe składki co miesiąc, a i tak musi chodzić prywatnie, bo na NFZ lekarz ma w.....e...smutne, ale prawdziwe...
    Mała Mi mam nadzieję, że wstrzelicie się idealnie:)
    Yesenia może @ wcale nie przyjdzie?:)
    ---
    Ja dzisiaj zrobiłam sobie badania FT3, FT4, Anty TG, Anty TPO i estradiol. Na własną rękę szukam przyczyny, bo przecież doktorek powiedział, żebym nie wyszukiwała sobie problemów...
    Wszystko w normie, oprócz Anty TG!!!
    Norma jest 0-4,11, a ja mam 49,82!!!
    Nie wiem co to dokładnie znaczy, ale z tego co wyczytałam, podwyższone anty TG może być związane z brakiem implantacji...
    Być może znalazłam przyczynę po 3 latach...tylko co teraz??

Nikita2 lubi tę wiadomość

cd6eba17355731e3e3034216a793cfae.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka chcialabym zeby nie przyszla ale czuje sie mega okresowo, brzuch boli , ciagnie tam na dole i testy negatywne , nawet nie ma cienia drugiej kreseczki :(
    A jakie masz tsh ?? Te badania co robilas maja zwiazek z tarczyca , moga swiadczyc o Hashimoto. Ja je wlasnie mam, ale nie wiedzialam ze to wplywa na implantacje a tez mam wysokie :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2015, 21:49

• migot_ka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TSH robiłam rok temu i było 2,250...Yesenia, a bierzesz jakieś leki?

cd6eba17355731e3e3034216a793cfae.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak euthyrox

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powtorz sobie tsh ,tak bym chciala zeby wredna @ nie przyszla ale czuje sie inaczej...:(

• anakonda Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pszczelka wrote:
    Anakondo jak dostane okresu:) Juz leki mam w lodówce.Wczoraj przestałam brać luteine
    No to kciukam by @ przylazła jak najszybciej i obyś wyhodowała tuzin jajeczek .
    A ja nadal czekam i czekam i mam już pomału dość . Sama nie wiem czego chce i czego oczekuje.

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
    url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
  • fryzjerka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja druga noc nie śpię tak mnie krzyż boli dziś już w sumie lepiej ale wczoraj to była jakaś masakra ogólnie, normalnie czułam jakby mi tam zaraz on popękał :/

km5sdf9hiqbwpg2x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam dziewczyny? Okres macie, nie macie? :)
    Ja u siebie rano zaobserwowałam śliczny płodny śluz, dawno takiego nie miałam, książkowy wręcz. Może to dzięki inofolicowi, który piję od tego cyklu? Jajniki też napierniczają od 3 dni.
    Nie pozostaje nic innego jak się starać od dziś, zaraz jadę po męża :)
    Jutro zamierzam estradiol zbadać, żeby zobaczyć czy komórka jest dobrej jakości.
    A poza tym to mam w sobie wielki żal i rozgoryczona jestem strasznie. Dzień zaczął się źle, mam nadzieję, że skończy się dobrym seksem :P

• Nikita2 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak wam weekend minął???

Klara - działajcie działajcie <3 ;)

3jgx43r822pbo9ro.png

"Twoje marzenia nie mają daty ważności, więc weź głęboki wdech i spróbuj ponownie"
  • Mała_Mi79 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Słonka :)
    Ja dzisiaj pierwszy dzień po urlopie w pracy i .. buuu odnaleźć się nie mogę :)

Fryzjerka,,,nono objawy nie powiem jak na co... ;) kciukam :)

klara_bella...mam nadzieję, że niedzielny wieczór udał się dokładnie tak jak to sobie zaplanowałaś :) Przy tak książkowych objawach ... kciukam za piękne testowanie za 14 dni :)

Nikita, Asiulek... jak się czujecie?
    Nikita, kiedy idziesz na jakąś normalną wizytę a nie do jakiegoś partacza grrr wkurzyłam się, jak czytałam Twojego posta !!

Pszczelka... @ przyszła już??

I tak trochę po niewczasie ale witam serdecznie nowe koleżanki na wątku :)
    Wcześniej zaglądałam z telefonu i szczerze to nie raz, nie dwa zeżarło mi już coś długo pisane i ... wyłączałam wkurzona telefon :)
    Zdecydowanie nie lubia mnie te nowości XXI wieku i nie ma to jak stary poczciwy komputer :)

A... no i patrzę na suwaczek a nasza Czekoladka zaczęła dzisiaj z Jakubem 14 tydzień :)
    Ciekawe też co u naszej Karolci słychać ...

f2w33e3ks5gz12ky.png
    Jezu, Ty się tym zajmij !
  • agape Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mi, ja jestem tydzień przed urlopem i już się gubię :D

U mnie @ brak... Powinien być w sobotę lub wczoraj, bo w czwartek odstawiłam luteinę, a zawsze max 2 dni po odstawieniu miałam okres :(
    Betę robiłam w 10dniu po owulacji w zeszłą środę i była negatywna, więc testować znów jest bez sensu :(

Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
    PCO
    wysoka prolaktyna
    Prawie 20 miesięcy starań ...
    październik 2015 - 6tc (*) :(
    Sierpień 2016- HSG - drożne jajowody
    Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie
  • Pszczelka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agape ja tez w czwartek brałam ostatnia luteinę. Okresu nie ma. ALe kiedys gin mi mowil ze do 10 dni więc czekam:) Mam andzieje ze nie bedzie jak w czerwcu ze okres nie przyjdzie;/

• Mała_Mi79 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pszczelka, nawet nie wiesz jak my tutaj czekamy na Twoją @ :) !!!
    Agape...jak nie chcesz to nie musisz się zakręcać..chętnie wybiorę i Twój urlop ;) chociaż swoją drogą lepiej niech i do Ciebie przyłazi (jeśli już koniecznie musi) @ bo przynajmniej urlop będziesz mieć spokojny.
    Możesz szantażem: albo dzisiaj albo znikaj na długie miesiące :)
    Ja optuję za drugą wersją ;)

A ja jadę dzisiaj na monitoring owulacji wcześniej, bo na 17.30 (miało być na 18.45 ale dzwonili żebym była prędzej)... no to się dowiem wszystkiego i bez mega dawki luteiny vel duphastonu nie wychodzę :)
    U mnie tempka w górę, i dodatkowo czułam kłucie w sobotę (przed startem w Ustroniu) więc pewno pękło co miało pęknąć... ech i teraz najtrudniejsze 14 dni czekania ...
    Już się zastanawiam czy termometru nie popsuć ;) żeby się tak nie stresować :)

f2w33e3ks5gz12ky.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, podczytuję i trzymam kciuki za wszystkie staraczki i wszystkie zaciążone. Okres przyszedł w zeszłą środę i z racji antybiotyków partnera CLO nie biorę w tym miesiącu. Szczerze? Cieszę się z miesiąca przerwy-psychicznie czuję się zmęczona, ciągłe czekanie na owulacje, po owulacji na datę testowania, a potem okres i tak w kółko. Emocjonalna huśtawka, sama ze sobą nie mogę wytrzymać. Mam nadzieję, po cichu, że po terapii antybiotykami coś zaskoczy, bo na ostatniej wizycie lekarz zasugerował, że w wynikach partnera coś wskazuje na infekcje i może to było przyczyną poronień (moje wyniki po poronieniach-V czynnik leidena, antykoagulant tocznia, ukl krzepniecia i zespol antyfosfolipidowy- wyszły w porządku) i powiedział, że antybiotyki mogą nawet być wskazane. Zobaczymy.
    Nikita, nie martw się tym lekarzem, poczekaj na wizytę u bardziej kompetentnego.

• Mała_Mi79 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda...w takim razie kciukam za miesiąc wolnego...oczywiście od faszerowania się chemią :)
    Ja w zeszłym cyklu miałam "wolne" po antykoncepcyjnych (wyciszanie organizmu po torbielce) ...i same korzyści były: libido moje się odnalazło a śluzu miałam książkowego, że hoho... żal było patrzeć jak odchodzi cykl w niepamięć ;)
    Ale co się nacieszyłam to moje :) Więc i tego Tobie życzę :)
    Regeneruj się, kuruj partnera i powracajcie ze zdwojoną siłą :)
    Oczywiście nie opuszczaj nas :)

ruda85 lubi tę wiadomość

f2w33e3ks5gz12ky.png
‹‹ 250 251 252 253 254 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ