X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Pregnyl: kto stosował?
Odpowiedz

Pregnyl: kto stosował?

Oceń ten wątek:
  • Kikaaa Przyjaciółka

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ILKA88 wrote:
    Hej czy Wy też tak źle się czujecie po pregnylu? Mija już 9 dzień od zastrzyku a ja mam strasznie wzdęty i powiększony brzuch, boli gdy się ruszam. Nie wiem czy to wina samego zastrzyku czy to może być wina przestymulowania (4 pęcherzyki pękły ale okazało się, że kilka jeszcze podrosło :/)

też czułam się źle nawet bardzo, plecy bolały brzuch duży i twardy,na drugi dzień ból rąk ale po 2 dniach przeszło, też chyba miałam większą ilość lekarz powiedział kilka...!!!

?pokaz=69995759d13fdd9bc.png

Aniołek 4.03.2014
    Pusty pęcherzyk 11.03.2015
  • agape Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    yesenia wrote:
    agape tulam , ja też czuję już oddech wrednej @ i w tym cyklu też pewnie dostanę Clo

Od dziś zaczynam znów pić Inofem , już chyba nie ma na co liczyć w tym cyklu :( na betę szkoda mi kasy...
    Ja zrobiłam betę bo to był mój pierwsZy cykl z CLO i lekarz mówił,żeby zrobić i A nóż się uda za pierwszym razem. Pierwsza beta,pierwszy cykl z CLO, 10 cykl porażki :(

Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
    PCO
    wysoka prolaktyna
    Prawie 20 miesięcy starań ...
    październik 2015 - 6tc (*) :(
    Sierpień 2016- HSG - drożne jajowody
    Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agape u mnie już 18cykl...

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny :)

ja też się pochwalę bo też miałam zrobiony wczoraj zastrzyk z pregnylu w 12dc , w 10 dc pęcherzyk miał 16 mm więc wczoraj podano mi pregnyl. Niestety... ja już nie mam zbytnio złudzeń. 2 lata starań a to mój 6 cykl po kauteryzacji z clo. Dodatkowo dowiedziałam się w poniedziałek że nie ma już pieniędzy z NFZ na in vitro w klinice do której chodzę :( Wydałam w ostatnim miesiącu kupę kasy na badania atu nic . Ehhh

Edyta
  • agape Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yesenia ale bez leków,czy masz jakieś wspomagacze?

PCO
    wysoka prolaktyna
    Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agape ostatnie dwa cykle z Pregnylem , teraz mam dzwonić do lekarza w pierwszy dzień @ i ma mi powiedzieć co dalej. Z tego co się domyślam to Clo , Pregnyl i może Luteina

• agape Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli mialabys podobny zestaw jak ja,tylko mój pecherzyk peknal,więc obyło się bez zastrzyku. A że zdrowiem wszystko ok?

Plimka_bum masakra,człowiek czeka,płaci,liczy,że będzie dobrze, a w tym kraju nawet w środku roku kasy na in vitro brak... przykre to jak cholera :((

PCO
    wysoka prolaktyna
  • plimka_bum Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no powiem ci że naprawdę się zdenerwowałam zwłaszcza że dodatkowo lekarz kazał mi zrobić histeroskopię , pomimo tego że w styczniu miałam robioną laparo gdzie wszystko sprawdzili. A jak wiadomo hiseroskopia to kolejny jakiś tam zabieg pod narkozą więc bez sensu robić go ot tak po prostu. Podejrzewam że jak się pojawią pieniądze to badania każą zrobić "świeże".
    U mnie zazwyczaj pęcherzyki po clo rosną, pękają ale bobasa jak nie było tak nie ma . Mam PCOS i to najprawdopodobniej tego wina.

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agape moje też zawsze pękają , ten Pregnyl to nie wiem po co... mam niedoczynność , Hashimoto rezerwa jajnikowa obniżona i FSH 10 więc jest ciekawie

• agape Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plimka_bum wrote:
    no powiem ci że naprawdę się zdenerwowałam zwłaszcza że dodatkowo lekarz kazał mi zrobić histeroskopię , pomimo tego że w styczniu miałam robioną laparo gdzie wszystko sprawdzili. A jak wiadomo hiseroskopia to kolejny jakiś tam zabieg pod narkozą więc bez sensu robić go ot tak po prostu. Podejrzewam że jak się pojawią pieniądze to badania każą zrobić "świeże".
    U mnie zazwyczaj pęcherzyki po clo rosną, pękają ale bobasa jak nie było tak nie ma . Mam PCOS i to najprawdopodobniej tego wina.
    Ja też z PCOS :(

PCO
    wysoka prolaktyna
  • agape Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    yesenia wrote:
    agape moje też zawsze pękają , ten Pregnyl to nie wiem po co... mam niedoczynność , Hashimoto rezerwa jajnikowa obniżona i FSH 10 więc jest ciekawie
    Ja się mogę "pochwalić" narazie zdiagnozowanym PCOS...

PCO
    wysoka prolaktyna
  • plimka_bum Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a który cykl się starasz?

Edyta
  • agape Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    10 minął.

PCO
    wysoka prolaktyna
  • plimka_bum Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja do 20 cyklu to latałam co miesiąc z testami ciążowymi jak głupia. Potrafiłam w miesiącu po 5 testów robić. Teraz już trochę odpuściłam.

Edyta
  • agape Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zrobiłam w ciągu tych miesięcy tylko dwa testy i jedna betę,więc narazie etap swirowania jeszcze przede mną pewno ;)

PCO
    wysoka prolaktyna
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też świrowałam z testami ... pracuję w aptece... ale teraz daję sobie spokój

• Pszczelka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plimka bym ja tez mam PCOS hmm dość mocne bo mi i po clo nie rosna pęcherzyki i szału nie bylo po gonadotropinach.
    Skoro sa jajowody drożne -bo na pewno bylo spr przy laparo i histerio?
    Mąż tez wszystko ok?
    Może inseminacji spróbować?
    Badałas Estradiol w przed owulacją? MOże pęcherzyki sa ale puste?
    Ja jeszcze mialam robiony test na wrogośc sluzu
    POdzwon do innych klinik.DO mnie w zeszłym roku w grudniu dzwonili z Invimedu bo mieli miejsca. Ale ja juz gdze idziej sie zapisałam
    PCOS jest przeszkoda w zajściu w ciąże bo nie mamy owulacji, pęcherzyki nie pękaja. Skoro u CIebie to gra to gdzies indziej lezy przyczyna. Ja od 2007 się staram- bylam 3 razy w ciąży mam jednego syna takze trzymam kciuki

• monik Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny cały czas was podczytuje i trzymam za was kciuki <3

Pszczelko za Ciebie szczególnie <3

Asiulek lubi tę wiadomość

• agape Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    yesenia to Tobie się nie dziwię, pewnie testy patrzą na Ciebie z półek :D ;)

PCO
    wysoka prolaktyna
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz racje Agape ze te testy na mnie patrza :) ale daje juz spokoj , ile to kasy na to idzie , jak bede w ciazy to przeciez i tak sie dowiem :)

‹‹ 248 249 250 251 252 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ