Pregnyl: kto stosował?
-
WIADOMOŚĆ
-
ILKA88 wrote:Hej czy Wy też tak źle się czujecie po pregnylu? Mija już 9 dzień od zastrzyku a ja mam strasznie wzdęty i powiększony brzuch, boli gdy się ruszam. Nie wiem czy to wina samego zastrzyku czy to może być wina przestymulowania (4 pęcherzyki pękły ale okazało się, że kilka jeszcze podrosło )
też czułam się źle nawet bardzo, plecy bolały brzuch duży i twardy,na drugi dzień ból rąk ale po 2 dniach przeszło, też chyba miałam większą ilość lekarz powiedział kilka...!!! -
yesenia wrote:agape tulam , ja też czuję już oddech wrednej @ i w tym cyklu też pewnie dostanę Clo
Od dziś zaczynam znów pić Inofem , już chyba nie ma na co liczyć w tym cyklu na betę szkoda mi kasy...Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
PCO
wysoka prolaktyna
Prawie 20 miesięcy starań ...
październik 2015 - 6tc (*)
Sierpień 2016- HSG - drożne jajowody
Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie -
nick nieaktualny
-
hej dziewczyny
ja też się pochwalę bo też miałam zrobiony wczoraj zastrzyk z pregnylu w 12dc , w 10 dc pęcherzyk miał 16 mm więc wczoraj podano mi pregnyl. Niestety... ja już nie mam zbytnio złudzeń. 2 lata starań a to mój 6 cykl po kauteryzacji z clo. Dodatkowo dowiedziałam się w poniedziałek że nie ma już pieniędzy z NFZ na in vitro w klinice do której chodzę Wydałam w ostatnim miesiącu kupę kasy na badania atu nic . EhhhEdyta
-
Yesenia ale bez leków,czy masz jakieś wspomagacze?Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
PCO
wysoka prolaktyna
Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie -
nick nieaktualny
-
Czyli mialabys podobny zestaw jak ja,tylko mój pecherzyk peknal,więc obyło się bez zastrzyku. A że zdrowiem wszystko ok?
Plimka_bum masakra,człowiek czeka,płaci,liczy,że będzie dobrze, a w tym kraju nawet w środku roku kasy na in vitro brak... przykre to jak cholera (Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
PCO
wysoka prolaktyna
no powiem ci że naprawdę się zdenerwowałam zwłaszcza że dodatkowo lekarz kazał mi zrobić histeroskopię , pomimo tego że w styczniu miałam robioną laparo gdzie wszystko sprawdzili. A jak wiadomo hiseroskopia to kolejny jakiś tam zabieg pod narkozą więc bez sensu robić go ot tak po prostu. Podejrzewam że jak się pojawią pieniądze to badania każą zrobić "świeże".
U mnie zazwyczaj pęcherzyki po clo rosną, pękają ale bobasa jak nie było tak nie ma . Mam PCOS i to najprawdopodobniej tego wina.Edyta
-
nick nieaktualny
-
plimka_bum wrote:no powiem ci że naprawdę się zdenerwowałam zwłaszcza że dodatkowo lekarz kazał mi zrobić histeroskopię , pomimo tego że w styczniu miałam robioną laparo gdzie wszystko sprawdzili. A jak wiadomo hiseroskopia to kolejny jakiś tam zabieg pod narkozą więc bez sensu robić go ot tak po prostu. Podejrzewam że jak się pojawią pieniądze to badania każą zrobić "świeże".
U mnie zazwyczaj pęcherzyki po clo rosną, pękają ale bobasa jak nie było tak nie ma . Mam PCOS i to najprawdopodobniej tego wina.Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
PCO
wysoka prolaktyna
yesenia wrote:agape moje też zawsze pękają , ten Pregnyl to nie wiem po co... mam niedoczynność , Hashimoto rezerwa jajnikowa obniżona i FSH 10 więc jest ciekawiePotrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
PCO
wysoka prolaktyna
10 minął.Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
PCO
wysoka prolaktyna
Ja zrobiłam w ciągu tych miesięcy tylko dwa testy i jedna betę,więc narazie etap swirowania jeszcze przede mną pewnoPotrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
PCO
wysoka prolaktyna
nick nieaktualny
-
plimka bym ja tez mam PCOS hmm dość mocne bo mi i po clo nie rosna pęcherzyki i szału nie bylo po gonadotropinach.
Skoro sa jajowody drożne -bo na pewno bylo spr przy laparo i histerio?
Mąż tez wszystko ok?
Może inseminacji spróbować?
Badałas Estradiol w przed owulacją? MOże pęcherzyki sa ale puste?
Ja jeszcze mialam robiony test na wrogośc sluzu
POdzwon do innych klinik.DO mnie w zeszłym roku w grudniu dzwonili z Invimedu bo mieli miejsca. Ale ja juz gdze idziej sie zapisałam
PCOS jest przeszkoda w zajściu w ciąże bo nie mamy owulacji, pęcherzyki nie pękaja. Skoro u CIebie to gra to gdzies indziej lezy przyczyna. Ja od 2007 się staram- bylam 3 razy w ciąży mam jednego syna takze trzymam kciuki -
yesenia to Tobie się nie dziwię, pewnie testy patrzą na Ciebie z półekPotrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
PCO
wysoka prolaktyna
nick nieaktualny