X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Pregnyl: kto stosował?
Odpowiedz

Pregnyl: kto stosował?

Oceń ten wątek:
  • migot_ka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała mi pomieszałaś wszystko...ja niestety nie mam córeczki:( Chyba myślałaś o Klarze...:)

cd6eba17355731e3e3034216a793cfae.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • migot_ka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda, a robiłaś test? Jakie masz cykle?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 21:50

cd6eba17355731e3e3034216a793cfae.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Testy negatywne, chociaż moja podświadomość chce widzieć coś;) ale obiektywnie - negatywne.
    Średnio 32 dni, ale sądziłam, że z racji pregnylu podanego w 11 dc będzie chociaż raz jak w zegarku. Do tej pory od momentu owulacji (na podstawie testów i/lub temp) okres przychodził po 14 dniach. Wyjątek to zeszły miesiąc, ale nie wiem czy owulacja była w ogóle, brałam pierwszy raz duphaston i okres przyszedł na 13 dzień po odstawieniu duphastonu. Mam nadzieję, że to nie duphaston jest odpowiedzialny za wydłużenie tego cyklu:( każdy dzień to strata...

• kotkapc Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekolada faktycznie, to już najgorsze za Tobą.
    Ruda mi też dupek wydluzyl nadejście @ o 10 dni a zawsze miałam regularnie co 28, nie ma reguły po zastrzyku.
    Ja nic nie pisze bo trochę mam zapierdziel w sezonie, poza tym u mnie nic się nie dzieje. Czekamy na laparo, malz wcina leki, chcociaz non stop muszę za nim biegać z tabletkami jak za dzieckiem...

• Mała_Mi79 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaaa migot-ka wybacz starej koleżance :) faktycznie miałam na myśli klare....ale, kto wie? może moje słowa będą prorocze i właśnie wykrakałam Ci córeczkę ;)

Nikita2, klara_bella, Asiulek lubią tę wiadomość

f2w33e3ks5gz12ky.png
    Jezu, Ty się tym zajmij !
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam!! Dziś w 10 dniu po Pregnulu test negatywny :( Od wczoraj czuję się mega okresowo , więc tylko czekać na wredną @ :( :(

• Mała_Mi79 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    yesenia .... nie ma @ jest nadzieja.
    Wiem, że fajnie się to pisze ale wiele zaciazonych dziewczyn czuło się .... okresowo ;) Kciukam dalej :)

Pszczelka!!! Wracaj już z tego mega długiego urlopu! Jutro Twój dzień a Ciebie nie ma ;)
    Jak się czujesz? Rozumiem, że jesteś mega wypoczeta i pozytywnie nastawiona :)

Nikita2, Asiulek lubią tę wiadomość

f2w33e3ks5gz12ky.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaMi dziekuje kochana
    Zamowilam dzis Inofem bo przestalam go pic , pierwszego dnia cyklu mam dzwonic do gina , mam nadzieje ze obstawi mnie wreszcie lekami i wtedy sie uda

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2015, 10:24

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja odstawiam inofem i zaczynam od dziś inofolic. Może to pomoże <buahahaha> ;)
    kotkapc- ja mojemu też wznowiłam kurację, co prawda bad nasienia jest ok, ale nie zaszkodzi jak jakieś witaminki mu podrzucam :) już chwytam się wszystkiego

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz mam dosc tych staran , ale teraz to moj maz bardziej chce, chyba zrozumial ze nie ma juz na co czekac i to ostatni moment na dziecko :( tylko ze ja juz nie mam sily walczyc :( :(

• Pszczelka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mi jestem czasem zaglądam ale w zasadzie nie mam o czym pisać:) nic sie nie dzieje.A tez mam mniej czasu bo jestem w domu z Olkiem i rzadko siadam przy kompie. Tak jutro idę do kliniki -ale te 3 mies szybko zleciały. We wtorek tydzien temu bylam u ginki (tej samej co w klinice przyjmuje) pobrała mi posiewy i gadalam z nia ze tym razem chce Fostimon nie Menopu bo skoro jest to sma a ja jestem wewn przkeonana do Fostimonu to chce spróbować.
    Do czwartku biore luteinę i czekam na @. Mam nadzieje ze w tym miesiącu przyjdzie normalnie a nie zrobi sobie znowu miesiąc wolnego.Także myśle ze do końca sierpnia zaczne stymulację. No a 27.08 mamy 10 rocznicę ślubu:D haha i się powtórzę ale te 10 lat szybko zleciały:D
    Nikicie juz gratulowałam -trzymam kciuki zeby oba maluszki sie moco trzymały:)
    Asiulku Tobie tez baaaaaaardzo gratuluje i trzymam kciuki za wizytę ( nie pamietam kiedy ale jakoś pod koniec sierpnia) mam nadzieje ze juz bedzie widoczne seduszka hmm może dwa:)

Nikita2, Asiulek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane świruje :) Ja pracuję w aptece więc dostęp do testów mam :) Rano negatyw a teraz mam wrażenie że jest cień cienia ale to dopiero 10 dzień po Pregnylu , jak myślicie mogło się udać?? Rano ten mocz był jakiś taki mętny , może nie było takiego stężenia hormonu??

Nikita2 lubi tę wiadomość

• kotkapc Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakby każda swirowala na cień to byśmy mieli dookoła same matki wariatki:) biegnij na betę i wszystko będzie jasne

Nikita2 lubi tę wiadomość

• Mała_Mi79 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    yesenia, no chyba Cię trzepne na opamiętanie ;)
    10 dni po pregnylu to jakieś 8,5-9 dni po owulacji. Predzje uwierzę w cień cienia z pregnylu niż ciąże!
    Kochana stanowczo za wcześnie!
    Każ koleżankom niedopuszczac Cię do testów przynajmniej przez 3 dni!

f2w33e3ks5gz12ky.png
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję że nikogo nie urazę ani nie wygnacie mnie stąd ;-)

Chciałam powiedzieć że będę miała syna ;-)

Tak tak Mała Mi miałaś od początku przeczucia zresztą ja też :-P
    Z małym jest wszystko w porządku, ruchliwy i mały fochmistrz z niego rośnie.

Kibicuję z każdej z Was i zostawiam wiruski &&&&&&&

Suzii, tulipanna, Nikita2, agape, Mała_Mi79, monik, kotkapc, Asiulek lubią tę wiadomość

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • Pszczelka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak szybko wiadomo jaka płeć? Fajnie ze z młodym wsio ok:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Czekoladko:)
    U nas szykuje się przestój - u partnera wykryto niedawno boreliozę i musi teraz przez 20 dni brać antybiotyk. Także drugi cykl z CLO+pregnyl przesunięty na czas bliżej nieokreślony.

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pszczelka wrote:
    Tak szybko wiadomo jaka płeć? Fajnie ze z młodym wsio ok:)
    Pszczelko,ja w 11tygodniu 2dni juz plec znalam!:-) dobry sprzet i wspolpracujaca dzidza:) A dzis mi gin potwierdzil ze Hania zostanie Hania

Nikita2, Mała_Mi79, czekolada, kotkapc, Asiulek lubią tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Nikita2 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekoladko gratuluję! Niech synek zdrowo rośnie :) Byłaś na 3d?

3jgx43r822pbo9ro.png

"Twoje marzenia nie mają daty ważności, więc weź głęboki wdech i spróbuj ponownie"
  • Mała_Mi79 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    migot_ka ... widzisz jak "przepowiedziałam" Czekoladce, że będzie syn ... i będzie syn.... kto wie... może i Ciebie wkrótce czeka ta "przepowiedziana" córeczka :)

Ja Wam tylko napiszę, że dzwoniłam rano do kliniki po wynik estradiolu i był 120 więc malutko.
    Ginka wczoraj kazała mi rano zrobić zastrzyk z pregnylu ale razem z położną ustaliłyśmy, że nie ma sensu teraz i lepiej żebym jutro się w klinice rano zjawiła na monitoring żeby zobaczyć jak się pęcherzyk (vel pęcherzyki) mają i zadecydujemy jutro kiedy pregnyl.
    Tak więc, jadę na 9 do kliniki ale pregnyl biorę ze sobą jakby tak wyskoczyła potrzeba ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2015, 21:45

f2w33e3ks5gz12ky.png
‹‹ 246 247 248 249 250 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ