Pregnyl: kto stosował?
-
WIADOMOŚĆ
-
wow Nikitka, super ja też chciałam bliźniaki ale dobrze że jest jedno, teraz trzymam kciuki za Ciebie
India, tule mocno
Asiulek, jeszcze przyjdzie czas na dolegliwości a brzuch nie boli Cię jak na @ ?? bo mnie w dniu spodziewanej nawalał potem już było ok.
Ja również zostawiam Wam wiruski &&&&&&&&&&&&&&&&&&&Nikita2, Suzii, Asiulek lubią tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny za wsparcie :*
Nikita- podwójne szczęście, lepiej nie mogłaś trafić!Nikita2 lubi tę wiadomość
Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
PCO
wysoka prolaktyna
Prawie 20 miesięcy starań ...
październik 2015 - 6tc (*)
Sierpień 2016- HSG - drożne jajowody
Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie -
Asiulek jeszze raz gratulacje
Nikita ale niespodzianka
U mnie niestety wyszlo jeszcze cos w genetyce jakas mutacja C677t w genie MTHFR ciagle ppd gorke. Wiec Monik ja juz sie chyba ciesze z tej przerwy bo sie wypalilam. Po wczirajszej becie nawet lezki nie uronilamAsiulek lubi tę wiadomość
-
Monik - mój mąż kilka razy brał zdjęcie z usg i nie mógł się napatrzeć... Ja zresztą dalej nie mogę uwierzyć... Ale nie nastawiam się na bliźniaki, bo jeszcze różnie się może zdarzyć... Za miesiąc wizyta u mojego gina, wtedy bardziej będzie pewniak I chyba dopiero po tej wizycie powiemy rodzicom itd. Za 2 tyg. pójdę do przychodni na wizytę, żeby zrobić badania na nfz, bo od prywatnego gina nie są refundowane
"Twoje marzenia nie mają daty ważności, więc weź głęboki wdech i spróbuj ponownie"
-
Nikita!!!!! cóż za emocje!!!
Nikita2 lubi tę wiadomość
-
India...przykro mi...odpocznij teraz i zbieraj siły na dalszą walkę...
-
nick nieaktualnyIndia przykro mi ja dziś mam 1dc, okres przylazł jak w zegarku, cholernik jeden.
Nikita ależ zazdroszczę !! piękna sprawa bliźniaki
Agape- znam to, mnie też nerwy biorą na takie teksty. Współczuję.
Dziewczyny, które miały insemkę- migotka, india- powiedzcie proszę jak to wyglądalo?
Bo ja kiedyś się już umawiałam na IUI ale zrezygnowałam. Teraz nie wiem czy dobrze pamiętam kolejność.
Z tego co pamietam, to kazał mi lekarz przyjść na USG w 12dc. Jeśli jest pęcherzyk dobry to zastrzyk i na drugi dzień badanie LH i Estradiolu i insemka. Czy ja to dobrze zapamiętałam? I tak umówię się na wizytę w klinice teraz w sierpniu, żeby ustalić co i jak na wrześniową IUI, ale was pytam jak u was to było -
nick nieaktualnyJestem beznadziejna. Jestem nad morzem i odkad ty przyjechalismy ciagle gadam o tym ze nie mozemy miec dzieci .... Myslalam ze sobie z tym jakos radze ale nie tadze sobie wcale ... Tu jest wysyp rodzin z dziecmi, ciezarnych, a ja codziennie placze juz maz ma mnie dosyc... Nie potrafie cieszyc sie zyciem
-
nick nieaktualny
-
Klara, @ wredota jedna...ale ze mną też pogrywa sobie...zamiast przyjść, to zrobi tylko złudne nadzieje...chyba zdecydować się nie może...
Co do IUI...
Ja zawsze mam monitoring w 12dc - ocena pęcherzyków i endometrium - jeżeli pęcherzyk mam min. 18mm i endo min. 8mm to pregnyl i na drugi dzień IUI.
Przed IUI robią mi jeszcze USG. Sam zabieg jest bardzo krótki i bezbolesny. Nigdy natomiast nie miałam badane LH i Estradiol.
1 IUI miałam na właśnie pękającym pęcherzyku - moment idealny, jednak nie udało się.
2 IUI na pękniętym pęcherzyku.
---
Opu, ja mam dokładnie tak samo...
klara_bella lubi tę wiadomość
-
india wrote:Asiulek jeszze raz gratulacje
Nikita ale niespodzianka
U mnie niestety wyszlo jeszcze cos w genetyce jakas mutacja C677t w genie MTHFR ciagle ppd gorke. Wiec Monik ja juz sie chyba ciesze z tej przerwy bo sie wypalilam. Po wczirajszej becie nawet lezki nie uronilamWiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2015, 21:55
Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc
3 IUI
03.2016 I procedura krótki protokół ICSI
05.2016 II procedura krótki protokół ICSI
Zmiana kliniki MedArt
09.2016 długi protokół 21.09 punkcja mamy 3 zarodki
29.11.2016 crio 4AA cb
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
08.2018 IV IVF cykl naturalny transfer 17.08 7tc
V IVF grudzień 6 zarodków 4 prawidłowe genetycznie
10.04. 2019transfer
24.11+ atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
17.12❤️ -
nick nieaktualny
-
Bardzo wyraźnie czułam owulację, a potem żadnych objawów. Od kiedy zrobiłam test i wyszedł pozytywny to czuję bolące w dotyku sutki, nie wiem czy to siedzi w psychice czy faktycznie dopiero ciało reaguje na ciążę. No i oprócz tego pobolewa mnie prawy jajnik (z którego była owu), praktycznie codziennie z 10xdz.
"Twoje marzenia nie mają daty ważności, więc weź głęboki wdech i spróbuj ponownie"