X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Pregnyl: kto stosował?
Odpowiedz

Pregnyl: kto stosował?

Oceń ten wątek:
  • Nikita2 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak bardzo bym chciała bliźniaki :) najlepiej parkę :D Beta w pt. 78 a w pon. 611.

Oj India tulę mocno :(

3jgx43r822pbo9ro.png

"Twoje marzenia nie mają daty ważności, więc weź głęboki wdech i spróbuj ponownie"
  • Nikita2 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przesyłam wiruski &&&&&&&&&& :*

czekolada, Suzii lubią tę wiadomość

3jgx43r822pbo9ro.png

"Twoje marzenia nie mają daty ważności, więc weź głęboki wdech i spróbuj ponownie"
  • fryzjerka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiulek pęcherzyki sa bardzo leniwe dziś usg wykazalo ze nie urosły :/ torbiel jest i w pon znow na usg i chyba mi już da zastrzyk na owulacje żeby mi się @ nie zatrzymałam. ale cos jest nie tak bo dziś zaczelismy <3 a ty zaczelam krwawic :/ . wiec lipa :(

km5sdf9hiqbwpg2x.png
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wow Nikitka, super :-) ja też chciałam bliźniaki ale dobrze że jest jedno, teraz trzymam kciuki za Ciebie :-)

India, tule mocno :-)

Asiulek, jeszcze przyjdzie czas na dolegliwości :-D a brzuch nie boli Cię jak na @ ?? bo mnie w dniu spodziewanej nawalał potem już było ok.

Ja również zostawiam Wam wiruski &&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Nikita2, Suzii, Asiulek lubią tę wiadomość

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • agape Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za wsparcie :*

Nikita- podwójne szczęście, lepiej nie mogłaś trafić! :)

Nikita2 lubi tę wiadomość

Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
    PCO
    wysoka prolaktyna
    Prawie 20 miesięcy starań ...
    październik 2015 - 6tc (*) :(
    Sierpień 2016- HSG - drożne jajowody
    Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie
  • monik Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulku jeszcze raz moje gratulacje :-) piękny przyrost :-)

Nikita podwójne szczęście :-) A co mąż na to? :-)

India przytulam najmocniej jak mogę. Szkoda że będziesz mieć teraz aż tak długą przerwe

Asiulek lubi tę wiadomość

• india Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulek jeszze raz gratulacje :)

Nikita ale niespodzianka <3

U mnie niestety wyszlo jeszcze cos w genetyce :/ jakas mutacja C677t w genie MTHFR ciagle ppd gorke. Wiec Monik ja juz sie chyba ciesze z tej przerwy bo sie wypalilam. Po wczirajszej becie nawet lezki nie uronilam

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Nikita2 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monik - mój mąż kilka razy brał zdjęcie z usg i nie mógł się napatrzeć... Ja zresztą dalej nie mogę uwierzyć... Ale nie nastawiam się na bliźniaki, bo jeszcze różnie się może zdarzyć... Za miesiąc wizyta u mojego gina, wtedy bardziej będzie pewniak ;) I chyba dopiero po tej wizycie powiemy rodzicom itd. Za 2 tyg. pójdę do przychodni na wizytę, żeby zrobić badania na nfz, bo od prywatnego gina nie są refundowane :\

3jgx43r822pbo9ro.png

• migot_ka Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikita!!!!! <3 cóż za emocje!!!:)

Nikita2 lubi tę wiadomość

cd6eba17355731e3e3034216a793cfae.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • migot_ka Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India...przykro mi...odpocznij teraz i zbieraj siły na dalszą walkę...<3

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikita te Twoje dzieciaczki to raczej maja 3,4mm i 4,4mm bo 34mm i 44 to za duzo;) chyba zr to pecherzyki a nie zarodki. W 11t2d moja Hanusia miala 57mm:)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Asiulek Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hanusia, jak pięknie! :)

tulipanna lubi tę wiadomość

ganns65gxgno0ohk.png
  • Nikita2 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulipanna - może i masz rację, zapamiętałam tylko liczby ;)

3jgx43r822pbo9ro.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India przykro mi :( ja dziś mam 1dc, okres przylazł jak w zegarku, cholernik jeden.
    Nikita ależ zazdroszczę !! piękna sprawa bliźniaki :)
    Agape- znam to, mnie też nerwy biorą na takie teksty. Współczuję.

Dziewczyny, które miały insemkę- migotka, india- powiedzcie proszę jak to wyglądalo?
    Bo ja kiedyś się już umawiałam na IUI ale zrezygnowałam. Teraz nie wiem czy dobrze pamiętam kolejność.
    Z tego co pamietam, to kazał mi lekarz przyjść na USG w 12dc. Jeśli jest pęcherzyk dobry to zastrzyk i na drugi dzień badanie LH i Estradiolu i insemka. Czy ja to dobrze zapamiętałam? I tak umówię się na wizytę w klinice teraz w sierpniu, żeby ustalić co i jak na wrześniową IUI, ale was pytam jak u was to było :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem beznadziejna. Jestem nad morzem i odkad ty przyjechalismy ciagle gadam o tym ze nie mozemy miec dzieci .... Myslalam ze sobie z tym jakos radze ale nie tadze sobie wcale ... Tu jest wysyp rodzin z dziecmi, ciezarnych, a ja codziennie placze juz maz ma mnie dosyc... Nie potrafie cieszyc sie zyciem

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opu rozumiem Cię, ja nad morzem też miałam doła, ilość ciężarnych była kosmiczna... Wszędzie rodziny z wózkami i 3 dzieci. Mnie ciut łatwiej bo już mam córkę. Przytulam Cię <3

• migot_ka Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara, @ wredota jedna...ale ze mną też pogrywa sobie...zamiast przyjść, to zrobi tylko złudne nadzieje...chyba zdecydować się nie może...
    Co do IUI...
    Ja zawsze mam monitoring w 12dc - ocena pęcherzyków i endometrium - jeżeli pęcherzyk mam min. 18mm i endo min. 8mm to pregnyl i na drugi dzień IUI.
    Przed IUI robią mi jeszcze USG. Sam zabieg jest bardzo krótki i bezbolesny. Nigdy natomiast nie miałam badane LH i Estradiol.
    1 IUI miałam na właśnie pękającym pęcherzyku - moment idealny, jednak nie udało się.
    2 IUI na pękniętym pęcherzyku.
    ---
    Opu, ja mam dokładnie tak samo...:(

klara_bella lubi tę wiadomość

• anakonda Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    Asiulek jeszze raz gratulacje :)

Nikita ale niespodzianka <3

U mnie niestety wyszlo jeszcze cos w genetyce :/ jakas mutacja C677t w genie MTHFR ciagle ppd gorke. Wiec Monik ja juz sie chyba ciesze z tej przerwy bo sie wypalilam. Po wczirajszej becie nawet lezki nie uronilam
    kochana wiele dziewczyn to ma czeka cię kwas foliowy w dawc e 15 na receptę acsrdbi Wit b6 glowa do góry

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2015, 21:55

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
    url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikita i Asiulek czy w tym cylku czulyscie sie jakos inaczej ? Jakies szczegolne objawy ? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2015, 09:25

• Nikita2 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo wyraźnie czułam owulację, a potem żadnych objawów. Od kiedy zrobiłam test i wyszedł pozytywny to czuję bolące w dotyku sutki, nie wiem czy to siedzi w psychice czy faktycznie dopiero ciało reaguje na ciążę. No i oprócz tego pobolewa mnie prawy jajnik (z którego była owu), praktycznie codziennie z 10xdz.

3jgx43r822pbo9ro.png

‹‹ 244 245 246 247 248 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ