Pregnyl: kto stosował?
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej Słonka.
Pytam bo od paru cykli nie brałam Pregnylu i zapomniałam...jak z serduszkowaniem
A pytam bo jak wiecie monitoring robiła mi inna pani dr i jakoś tak wolę dopytać bo mi coś nie gra. A mam zrobić tak:
- jutro rano mam zrobić zastrzyk, i serduszkowanie dopiero w sobotę (żeby było mocniejsze nasienie). Wcześniej mieliśmy serduszkować wczoraj i dzisiaj.
Ale tak myślę, że jak jutro np. rano o 5 zrobię zastrzyk to w sobotę o 5 rano będzie 24 h, a w sobotę o 17 tej będzie 36 h... czyli kiepska godzina bo jedziemy do Ustronia (nota bene na romantyczny bieg parami - polecam wszystkim!)
Więc mamy możliwość albo w piątek w nocy (ok 20 h po pregnylu) albo w sobotę w nocy - ok 42 h po pregnylu
Kurcze no ... nie pamiętam jak nam ginka w poprzednich cyklach kazała
Ja myślę, że możemy dzisiaj odpuścić, a poserduszkować jutro w nocy czyli te 20 h po pregnylu, a w sobotę wieczorem to tak na wypadek jakby później pękło choć czuję, że może być pęknięcie prędzej niż 24 h.
HELP !!!!!!!!!!!!!!
Jezu, Ty się tym zajmij ! -
nick nieaktualny
-
Mała Mi - jutro w nocy jak najbardziej a w sobote poprawić i w niedz. też.
My w szczęśliwym cyklu dzień przed owu i dzień po. Ale trudno stwierdzić, które plemniki dotarły - czy te przed owu przetrwały czy te po spotkały się z komórką jajową
Powodzenia!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2015, 21:54
"Twoje marzenia nie mają daty ważności, więc weź głęboki wdech i spróbuj ponownie"
-
Hej ja też mam pcos. Na początku roku miałam 3 cykle z clo ale owu nie było. Teraz mam 1 cykl gonadotropiny i lekkie przestymulowanie... Lekarz kazał się starać codziennie od dnia podania pregnulu ale od momentu owulacji czułam się tak źle, że nie dałam już więcej rady Za kilka dni zrobię pierwszy w życiu test ale jak tak was podczytuje to czuję, że jeszcze wiele ich mam przed sobą
-
nick nieaktualny
-
Gdy zapadła decyzja o pregnylu były niby 4 pęcherzyki. Nie wiem ile miały mm ale lekarz powiedział cyt. "jest konkret". Za 3 dni na monitoringu stwierdził, że wszystkie 4 pękły ale między czasie jakieś inne jeszcze podrosły. W związku z tym owulacja była dość bolesna. A do dziś (11 dzień od podania pregnylu) mam strasznie wzdęty brzuch, trochę boli podbrzusze i piersi. Czkam kiedy to minie bo nawet spodni nie dopinam To kiedy można zrobić test?
-
Małą Mi, my w szczęśliwym cyklu serduszkowaliśmy w dniu podania pregnylu wieczorem a potem przez 2 kolejne wieczory, zastrzyk zaaplikowany był o 9 rano.
Zresztą możesz zerknąć na wykres wszystko jest opisane
Nikita, jak samopoczucie?jakieś objawy? -
Muszę się wyżalić... Zwątpiłam w moją ciążę, a już na pewno w bliźniaczą... Byłam dziś na wizycie u gina na nfz - dramat! Komuna, komuna i jeszcze raz komuna! Wziernik metalowy, po badaniu wrzucony do wiadra z resztą wzierników - pewnie będą sterylizowane... Na podstawie wyników bety gin stwierdził, że może to być ciąża biochemiczna... Dał skierowanie na usg, które będzie dopiero 7 września... Potem 9 września wizyta po usg. Na szczęście już u pani gin, która jest moim zdaniem jedynym ginem wartym cokolwiek, reszta to głąby... Aha no i jeszcze powiedział, że mam zaczerwienioną pochwę i to pewnie od luteiny, bo ona często uczula i wypisał mi rp. na Duphaston. I teraz nie wiem co robić... Ale nic mnie nie piecze, nie swędzi. Kazał jeszcze zmienić Lactacyd na szare mydło i sie nie golić przez tydzień, bo wargi mam czerwone... Eh masakra...
Czekoladko dziś poczułam że piersi mam cięższe i jakby powiększone brodawki. A tak to nawet nie czuję tej ciąży...Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2015, 12:07
"Twoje marzenia nie mają daty ważności, więc weź głęboki wdech i spróbuj ponownie"
-
Cześć. To moj pierwszy cykl z clo i ovitrelle (odpowiednik pregnylu tyle ze troche mozniejszy-podobno takwyczytałam.
Od 3-7 dnia cyklo bralam 1 tabletke clo. i tak w 12 dniu cyklu miałam pecherzyk na prawym jajniku 22mm.
W 12dniu cyklu dostałam zastrzyk z ovitrelle około godz 17
W 13dc byłam o godz na usg i jeszce nie pękł.
W 14 dc miałam usg o godz 18 już pęcherzyka nie było i tez śladu po płynie nie było.
Zakładając,że pęcherzyk miał pęknąc maksymalnie do 36 h od podania zastrzyku to pękł najpóźniej wczoraj nad ranem tylko pytanie tem wogóle nie skoczyła.
ile moge czekac na wzost temp i kiedy najwczesniej robic test?
-
Nikita2 czemu nie poszłaś prytanie??? Matko kochana, to Cię doinformował pięknie...Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
PCO
wysoka prolaktyna
Prawie 20 miesięcy starań ...
październik 2015 - 6tc (*)
Sierpień 2016- HSG - drożne jajowody
Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie -
nick nieaktualny
-
Ja też czekam na tą małpę!Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
PCO
wysoka prolaktyna
Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie -
No i super, to już krok milowy do przodu!Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
PCO
wysoka prolaktyna
nick nieaktualny
-
Yesenia weź sobie nospe. Nikita czekaj cierpliwie do wizyte i nie myśl negatywnie niepotrzebnie. Oczywiście jest to b wczesna ciąża i niestety wszytko sie może zdarzyć ale nie masz powodu wedlug mnie i pewnie pozostałych dziewczyn do zmartwien. Byly pęcheryzki ciażowe- akie jak na ten moment powinny być. NIe krwawisz, przyrost bety byl ładny. Nie wiem do czego tu sie przyczepić? aa juz wiem czerwone wargi:D Trzeba było powiedzieć lekarzowi ze tak podniecasz męza w ciąży ze nie możecie przestać sie hmm przytulac no i takie efekty:D
Nikita2 lubi tę wiadomość
-
Pszczelko a Ty kiedy masz kolejne podejście?Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc
3 IUI
03.2016 I procedura krótki protokół ICSI
05.2016 II procedura krótki protokół ICSI
Zmiana kliniki MedArt
09.2016 długi protokół 21.09 punkcja mamy 3 zarodki
29.11.2016 crio 4AA cb
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
08.2018 IV IVF cykl naturalny transfer 17.08 7tc
V IVF grudzień 6 zarodków 4 prawidłowe genetycznie
10.04. 2019transfer
24.11+ atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
17.12❤️