X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Pregnyl: kto stosował?
Odpowiedz

Pregnyl: kto stosował?

Oceń ten wątek:
  • Mała_Mi79 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Słonka.
    Pytam bo od paru cykli nie brałam Pregnylu i zapomniałam...jak z serduszkowaniem :)
    A pytam bo jak wiecie monitoring robiła mi inna pani dr i jakoś tak wolę dopytać bo mi coś nie gra. A mam zrobić tak:
    - jutro rano mam zrobić zastrzyk, i serduszkowanie dopiero w sobotę (żeby było mocniejsze nasienie). Wcześniej mieliśmy serduszkować wczoraj i dzisiaj.
    Ale tak myślę, że jak jutro np. rano o 5 zrobię zastrzyk to w sobotę o 5 rano będzie 24 h, a w sobotę o 17 tej będzie 36 h... czyli kiepska godzina bo jedziemy do Ustronia (nota bene na romantyczny bieg parami - polecam wszystkim!)
    Więc mamy możliwość albo w piątek w nocy (ok 20 h po pregnylu) albo w sobotę w nocy - ok 42 h po pregnylu :/
    Kurcze no ... :( nie pamiętam jak nam ginka w poprzednich cyklach kazała :(

Ja myślę, że możemy dzisiaj odpuścić, a poserduszkować jutro w nocy czyli te 20 h po pregnylu, a w sobotę wieczorem to tak na wypadek jakby później pękło choć czuję, że może być pęknięcie prędzej niż 24 h.
    HELP !!!!!!!!!!!!!!

f2w33e3ks5gz12ky.png
    Jezu, Ty się tym zajmij !
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_Mi ja bym dzialala dzis, jutro i w sobote :) moj gin mowi mi zawsze zeby robic tez przed podaniem Pregnylu zeby plemniki sie nagromadzily

• Nikita2 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mi - jutro w nocy jak najbardziej <3 a w sobote poprawić i w niedz. też.
    My w szczęśliwym cyklu <3 dzień przed owu i dzień po. Ale trudno stwierdzić, które plemniki dotarły - czy te przed owu przetrwały czy te po spotkały się z komórką jajową ;)
    Powodzenia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2015, 21:54

3jgx43r822pbo9ro.png

"Twoje marzenia nie mają daty ważności, więc weź głęboki wdech i spróbuj ponownie"
  • ILKA88 Przyjaciółka

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja też mam pcos. Na początku roku miałam 3 cykle z clo ale owu nie było. Teraz mam 1 cykl gonadotropiny i lekkie przestymulowanie... Lekarz kazał się starać codziennie od dnia podania pregnulu ale od momentu owulacji czułam się tak źle, że nie dałam już więcej rady :) Za kilka dni zrobię pierwszy w życiu test :P ale jak tak was podczytuje to czuję, że jeszcze wiele ich mam przed sobą :)

ckailhb8ez7m7qlw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilka zycze Ci aby ten pierwszy test byl szczesliwy :)
    Wrocilam dzis do Inofemu , mialam czekac do pierwszego dnia @ ale nie ma na co czekac tylko ratowac sie jak mozna. Juz czuje jak wredna @ puka...

• Pszczelka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilka a ile mialas pęcherzków?I ile mialy mm jak podany mialas pregnyl? Najlepiej to sie starac od dna podania przez 2-3 dni kolejne. Ewentualnie dzien przed podaniem i ok 4 dni kolejnych czy co drugi dzien:)

• ILKA88 Przyjaciółka

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdy zapadła decyzja o pregnylu były niby 4 pęcherzyki. Nie wiem ile miały mm ale lekarz powiedział cyt. "jest konkret". Za 3 dni na monitoringu stwierdził, że wszystkie 4 pękły ale między czasie jakieś inne jeszcze podrosły. W związku z tym owulacja była dość bolesna. A do dziś (11 dzień od podania pregnylu) mam strasznie wzdęty brzuch, trochę boli podbrzusze i piersi. Czkam kiedy to minie bo nawet spodni nie dopinam :/ To kiedy można zrobić test?

ckailhb8ez7m7qlw.png
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małą Mi, my w szczęśliwym cyklu serduszkowaliśmy w dniu podania pregnylu wieczorem a potem przez 2 kolejne wieczory, zastrzyk zaaplikowany był o 9 rano.
    Zresztą możesz zerknąć na wykres :-P wszystko jest opisane :-)

Nikita, jak samopoczucie?jakieś objawy?

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • Nikita2 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę się wyżalić... Zwątpiłam w moją ciążę, a już na pewno w bliźniaczą... Byłam dziś na wizycie u gina na nfz - dramat! Komuna, komuna i jeszcze raz komuna! Wziernik metalowy, po badaniu wrzucony do wiadra z resztą wzierników - pewnie będą sterylizowane... Na podstawie wyników bety gin stwierdził, że może to być ciąża biochemiczna... Dał skierowanie na usg, które będzie dopiero 7 września... Potem 9 września wizyta po usg. Na szczęście już u pani gin, która jest moim zdaniem jedynym ginem wartym cokolwiek, reszta to głąby... Aha no i jeszcze powiedział, że mam zaczerwienioną pochwę i to pewnie od luteiny, bo ona często uczula i wypisał mi rp. na Duphaston. I teraz nie wiem co robić... Ale nic mnie nie piecze, nie swędzi. Kazał jeszcze zmienić Lactacyd na szare mydło i sie nie golić przez tydzień, bo wargi mam czerwone... Eh masakra...

Czekoladko dziś poczułam że piersi mam cięższe i jakby powiększone brodawki. A tak to nawet nie czuję tej ciąży...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2015, 12:07

3jgx43r822pbo9ro.png

"Twoje marzenia nie mają daty ważności, więc weź głęboki wdech i spróbuj ponownie"
  • ewi0808 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. To moj pierwszy cykl z clo i ovitrelle (odpowiednik pregnylu tyle ze troche mozniejszy-podobno takwyczytałam.

Od 3-7 dnia cyklo bralam 1 tabletke clo. i tak w 12 dniu cyklu miałam pecherzyk na prawym jajniku 22mm.
    W 12dniu cyklu dostałam zastrzyk z ovitrelle około godz 17
    W 13dc byłam o godz na usg i jeszce nie pękł.
    W 14 dc miałam usg o godz 18 już pęcherzyka nie było i tez śladu po płynie nie było.

Zakładając,że pęcherzyk miał pęknąc maksymalnie do 36 h od podania zastrzyku to pękł najpóźniej wczoraj nad ranem tylko pytanie tem wogóle nie skoczyła.

ile moge czekac na wzost temp i kiedy najwczesniej robic test?

atdc3e5exzk12dxf.png
  • agape Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikita2 czemu nie poszłaś prytanie??? Matko kochana, to Cię doinformował pięknie...

Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
    PCO
    wysoka prolaktyna
    Prawie 20 miesięcy starań ...
    październik 2015 - 6tc (*) :(
    Sierpień 2016- HSG - drożne jajowody
    Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikita, nie bierz do siebie tego lekarza. Poczekaj poczekaj wcześniej już byłas u lekarza i widzialas 2 pęcherzyki a teraz poszłaś na nfz kontrolnie? czy coś się działo niepokojącego ??

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikita trzymaj się kochana, mam nadzieję że wszystko będzie dobrze!!

Ja od wtorku ledwo żyję, tak boli mnie brzuch, ta wredna @ tak mnie męczy , już niech wreszcie przyjdzie bo mam dość!!

• agape Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też czekam na tą małpę!

PCO
    wysoka prolaktyna
    Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie
  • plimka_bum Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dzisiaj byłam na monitoringu, pęcherzyk pękł i widać że była owulacja . Ciekawe.....

czekolada, Asiulek lubią tę wiadomość

Edyta
  • agape Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i super, to już krok milowy do przodu! :)

PCO
    wysoka prolaktyna
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już nie mogę sobie poradzić z bólem brzucha...:(

• Nikita2 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piszłam na nfz, bo chcę zrobić badania za darmo...

3jgx43r822pbo9ro.png

• Pszczelka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yesenia weź sobie nospe. Nikita czekaj cierpliwie do wizyte i nie myśl negatywnie niepotrzebnie. Oczywiście jest to b wczesna ciąża i niestety wszytko sie może zdarzyć ale nie masz powodu wedlug mnie i pewnie pozostałych dziewczyn do zmartwien. Byly pęcheryzki ciażowe- akie jak na ten moment powinny być. NIe krwawisz, przyrost bety byl ładny. Nie wiem do czego tu sie przyczepić? aa juz wiem czerwone wargi:D Trzeba było powiedzieć lekarzowi ze tak podniecasz męza w ciąży ze nie możecie przestać sie hmm przytulac no i takie efekty:D

Nikita2 lubi tę wiadomość

• anakonda Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pszczelko a Ty kiedy masz kolejne podejście?

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc
    3 IUI :(
    03.2016 I procedura krótki protokół ICSI :(
    05.2016 II procedura krótki protokół ICSI :(
    Zmiana kliniki MedArt
    09.2016 długi protokół 21.09 punkcja mamy 3 zarodki :)
    29.11.2016 crio 4AA cb
    Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    08.2018 IV IVF cykl naturalny transfer 17.08 7tc :(
    V IVF grudzień 6 zarodków 4 prawidłowe genetycznie
    10.04. 2019transfer :(
    24.11+ atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    17.12❤️
‹‹ 249 250 251 252 253 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ