X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Pregnyl: kto stosował?
Odpowiedz

Pregnyl: kto stosował?

Oceń ten wątek:
  • Kasiek23 Ekspertka

Wysłany: 25 października 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam bóle od 2-3 dnia po zastrzyku. Pregnyl zawiera hcg wiec i u mnie był ból piersi, jajników a nawet lekkie mdłości, Ale się na nic nie nastawiałam a tu taka niespodzianka.
    Dziewczyny trzymam kciuki za ten cykl!!!!

Madzkk93, Edka lubią tę wiadomość

Hashimoto, hiperprolaktynemia czynnościowa, MLR 58% po szczepieniach, KIR AA

7 strat w 6-7 tygodniu (nigdy nie było serduszka) między 2013 - 2017
  • Madzkk93 Koleżanka

Wysłany: 25 października 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiek23 wrote:
    Ja miałam bóle od 2-3 dnia po zastrzyku. Pregnyl zawiera hcg wiec i u mnie był ból piersi, jajników a nawet lekkie mdłości, Ale się na nic nie nastawiałam a tu taka niespodzianka.
    Dziewczyny trzymam kciuki za ten cykl!!!!
    A długo utrzymywały Ci się te bóle?

• Kasiek23 Ekspertka

Wysłany: 25 października 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzkk93 jakieś 7-9 dni. Nawet się zastanawiałam czy to jeszcze działanie pregnylu.

Hashimoto, hiperprolaktynemia czynnościowa, MLR 58% po szczepieniach, KIR AA

7 strat w 6-7 tygodniu (nigdy nie było serduszka) między 2013 - 2017
  • Madzkk93 Koleżanka

Wysłany: 25 października 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to zobaczymy jak to będzie u mnie:) oby szybko zlecił ten tydzień:)

• Neytira Koleżanka

Wysłany: 26 października 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) od jakiegoś czasu śledzę wasze wpisy i historie. Od jakiegoś czasu jestem w podobnej sytuacji jak wy tzn. nie będziemy mieć dzidziusia bez odpowedniego wsparcia ze strony lekarza.
    W zeszłym roku w maju nie dostałam w terminie okresu co było dziwne bo zawsze miałam regularne cykle, a ciąża nie wchodziła w grę. No i tak sie zaczęło... Od tamtego czasu brałam co miesiąc duphaston licząc na to ze moze w końcu wszytsko wróci do normy.
    Od 2 miesięcy leczę sie juz prywatnie i jestem po pierwszym monitoringu. Okazuje sie ze mam problem z LH - wysoki poziom przez co nie ma piku.

Dzisiaj miałam rozpocząć leczenie cło ale jak na złość tydzień temu okazało sie ze pojawiła sie torbiel krwotoczna :-(

Zobaczymy co dzisiaj wyjdzie na USG - oby nic juz nie przesunęło sie w czasie.

Ogólnie lekarz mowi ze moja przypadłość to 'prosta' sprawa i łatwa do wyleczenia. Miałyście moze podobna diagnozę ale spotkaliście sie z takim przypadkiem?

• Smile Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a po owulacji czujecie jeszcze jajnik?

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • Madzkk93 Koleżanka

Wysłany: 26 października 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smile wrote:
    Dziewczyny, a po owulacji czujecie jeszcze jajnik?
    Tak, ją czuje , ale to może być sprawka pregnylu albo i nie.. Choć ja dziś mam trochę spokoju tylko takie uczucie jakbym miała ciężar na jajniku prawym..

• Madzkk93 Koleżanka

Wysłany: 26 października 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neytira wrote:
    Hej dziewczyny :) od jakiegoś czasu śledzę wasze wpisy i historie. Od jakiegoś czasu jestem w podobnej sytuacji jak wy tzn. nie będziemy mieć dzidziusia bez odpowedniego wsparcia ze strony lekarza.
    W zeszłym roku w maju nie dostałam w terminie okresu co było dziwne bo zawsze miałam regularne cykle, a ciąża nie wchodziła w grę. No i tak sie zaczęło... Od tamtego czasu brałam co miesiąc duphaston licząc na to ze moze w końcu wszytsko wróci do normy.
    Od 2 miesięcy leczę sie juz prywatnie i jestem po pierwszym monitoringu. Okazuje sie ze mam problem z LH - wysoki poziom przez co nie ma piku.

Dzisiaj miałam rozpocząć leczenie cło ale jak na złość tydzień temu okazało sie ze pojawiła sie torbiel krwotoczna :-(

Zobaczymy co dzisiaj wyjdzie na USG - oby nic juz nie przesunęło sie w czasie.

Ogólnie lekarz mowi ze moja przypadłość to 'prosta' sprawa i łatwa do wyleczenia. Miałyście moze podobna diagnozę ale spotkaliście sie z takim przypadkiem?
    Hej Nevtira.. Widzę że masz troszkę podobną sytuację jak u mnie, tylko u mnie zaczęło się wszystko od torbieli właśnie.. Najpierw w szpitalu dostalam duphaston i miałam iść za jakiś czas zglosic się do swojego lekarza na USG kontrolne, ale on mi nie zrobił USG tylko od razu wyrok torbiel endometrialna ,najprawdopodobniej mam edometrioze, mam się starać do roku jak nie wyjdzie dopiero laparo.. A i jeszcze powiedzial ze torbiel sie nie wchlonie..No ale ja nie chciałam mu wierzyć i poszlam prywatnie do gina , on zrobił USG a tam torbieli nie ma.. Ta torbiel to była z niepeknietych pecherzykow, za MSC jak pojechalam m to znowu miałam za dużo pecherzykow i żadnego dominujacego i dalej duphaston dostalam, no a w tym MSC już wszystko było super i dostalam zastrzyk . mi lekarz powiedział że jak teraz się nie uda to zaczniemy badania hormonów i w ogóle.. Jeśli bierzesz duphaston to moim zdaniem torbiel powinna zniknąć po czasie tak jak było u mnie.. Ale się rozpisałam:)

• Neytira Koleżanka

Wysłany: 26 października 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie. Po torbieli parawie nie ma śladu :) od dzisiaj przez 5 dni po pół tabletki clo i kontrola sobotę. Jestem pełna nadziei :)

Madzkk93 lubi tę wiadomość

• Madzkk93 Koleżanka

Wysłany: 26 października 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nevtira mówiłam, że torbielka zniknie:) wszystko będzie dobrze:)

Neytira lubi tę wiadomość

• basia7777 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzka a ile czasu się wchlaniala ta torbiel? Ja mam również 7 cm dostałam luteine dopochwowo przez 5 dni i w 7 dniu od przestania brania luteiny torbiel ma 4 cm. Mam czekać 5 dni na miesiączkę jak nie przyjdzie to mam przyjść jeszcze się skontrolować.. Mam nadzieję że będzie ok i nie pęknie... Brałam clo więc to zapewne od tego...

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • Madzkk93 Koleżanka

Wysłany: 27 października 2015, 00:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basia7777 wrote:
    Madzka a ile czasu się wchlaniala ta torbiel? Ja mam również 7 cm dostałam luteine dopochwowo przez 5 dni i w 7 dniu od przestania brania luteiny torbiel ma 4 cm. Mam czekać 5 dni na miesiączkę jak nie przyjdzie to mam przyjść jeszcze się skontrolować.. Mam nadzieję że będzie ok i nie pęknie... Brałam clo więc to zapewne od tego...
    Wiem jakoś 10 dni bralam duphaston, później przyszła @ dość obfita i po @ jak pojechalam do gina to już jej nie było.. Podejrzewam że z miesiączką mi odeszla, albo się wchłonęła .. Ja miałam 3x4 cm i dawała o sobie znać. Nie martw się jeśli bierzesz leki to nie powinno dojść do pęknięcia :)

• JusWik Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczynki, pozdrawiam was serdecznie i sle wiruski #&#&#&#&#&#&#&#&#&#&#&#&#&#&#&#&#&#&&#&#&#&#&#&#&#&#&#&#&#&#&#&#&#&#&#&#&#&#&#&#&#&#&#&#&#&#&#&#&#&#&#&#&#&#&#&#&#&#&#&#&#&#&#&#&#&#&#&#&#&#&#&#&#&#&#&#&#&#&#&#&#&#&#&#&#&# i cLy czas o was pamietam i kciukam z calych sił! !!!!!!

Madzkk93 lubi tę wiadomość

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• basia7777 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już nie biorę...brałam luteine ale skończyłam.. Mam czekać na miesiączkę

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • Madzkk93 Koleżanka

Wysłany: 27 października 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JusWik łapie od Ciebie wiruska- może się zarazę :)

• Kwiatek23 Znajoma

Wysłany: 27 października 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny mam do was pytanie a mianowicie czy któraś z was miała może delikatne plamienie tydzień po zastrzyku pregnyl? boje się że to może być coś złego :(

• Madzkk93 Koleżanka

Wysłany: 27 października 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basia7777 wrote:
    Już nie biorę...brałam luteine ale skończyłam.. Mam czekać na miesiączkę
    Ale dużo Ci zmalała z 7 cm na 4 to dużo, także nie martw się :) jak ją miałam torbielka to @ miałam na czas tylko że skąpa taką ze 3 dni a ogólnie mam 7 dni..

• Madzkk93 Koleżanka

Wysłany: 27 października 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatek23 wrote:
    Cześć dziewczyny mam do was pytanie a mianowicie czy któraś z was miała może delikatne plamienie tydzień po zastrzyku pregnyl? boje się że to może być coś złego :(
    A cały czas masz te plemienia, czy to był tylko raz i przeszło?

• Edka Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatek23 wrote:
    hmmm może implantacyjne :)

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • Kwiatek23 Znajoma

Wysłany: 27 października 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wczoraj zauważyłam rano było troszkę takiego śluzu jak kawa z mlekiem i później za dwie godziny też troszkę i koniec bolał mnie przy tym podbrzusze i od czasu do czasu mocno zakuł jajnik boje się że to może jakaś torbiel albo cholera wie co...

‹‹ 304 305 306 307 308 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ