X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Pregnyl: kto stosował?
Odpowiedz

Pregnyl: kto stosował?

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy po pregnylu mozna zrobic testy owulacyjne? 13-go dnia cyklu mialam 19mm pecherzyk po drugiej pdowojnej stymulacji CLO, 14 dnia cyklu mialam podany Pregnyl a 16 i 17 dnia testy owulacyjne byly pozytywne . Czy sa one wiarygodne? Mam stwierdzone PCO . O dzidzie staramy sie od 5 miesiecy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2015, 14:08

• Madzkk93 Koleżanka

Wysłany: 16 listopada 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny:) ją już po wizycie u gina, wszystko jest w jak najlepszym porządku na chwilę obecną. To moj 13 DC, Pęcherzyk na lewym jajniku ma 18×17 mm, endometrium 10 mm-bywalo lepsze.. I jedno mnie zastanawia " za macica płyn" , czy któraś z Was wie co to znaczy? Lekarz nic nie mówił ,a wręcz twierdzi że jest wszystko w jak najlepszym porządku i to mój "najładniejszych" cykl.. W środę kolejna wizyta i wtedy zadecyduje czy podać pregnyl czy nie. :)

• basia7777 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to extra. Ja też po wizycie jest ciałko żółte :-) to nadzieja jest ;-)

Edka, Joanna85, Mynah lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • Madzkk93 Koleżanka

Wysłany: 16 listopada 2015, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basia7777 wrote:
    No to extra. Ja też po wizycie jest ciałko żółte :-) to nadzieja jest ;-)
    Super! Mam nadzieję że się zarazilas wiruskami od dziewczyn! :)

basia7777 lubi tę wiadomość

• Madzkk93 Koleżanka

Wysłany: 16 listopada 2015, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiek23 co u Ciebie? Jak po wizycie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! jestem tu nowa!!!!! Mam PCOS . Staramy sie o dziszie prawie pol roku i praktycznie 3 cukle normalnie z luteina no a od 2 cykli CLO i tera CLO + pregnyl pierwszy raz. W czwartek 12.11 mialam pecherzyk 19 w 13 niu cyklu a dzien pozniej pregnyl.Jutro ide na drugie USG po CLO i pregnylu 6 dni ! W sumie nie wiem czemu kazala mi przyjsc lekarka 6 dni po zastrzyku dopiero no ale zobaczymy czy cos tam peklo ;)) . Czy testy owulacyjne robione po pregnylu moga byc woarygodne!????????? Robilam dwa , trzy dni po zastrzyku i wszystkie pozytywne... Dajcie znac!!!!!!!! :)

• Edka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dla mnie testy owulacyjne nigdy nie są wiarygodne, więc ich bym nie robiła na Twoim miejscu. Najważniejszy jest monitoring

Mynah lubi tę wiadomość

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka , przy moich normalnych cyklach ani razu nie wyszly mi te testy . Dopiero teraz wyszedl po pregnylu wiec albo spowodowal owulacje albo zaklocil wynik . Nie bede sprawdzac bo nawet ginekolog mi nie mowila nic o testach wiec chyba nalezy te testy olać ;) . Jutro mam wizyte i nie moge sie doczekac!! Nie tyle co ciazy tylko chociaz pekniecia pecherzyka czyli jakiego progresu w tej kwesti bo wszystkie pozostale cykle bezowulacyjne gdyz co miesiac maialm USG miedzy 12-16 dc .
    Zobaczymy ! Dam znac jutro ;)

• anakonda Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mynah po pregnylu robienie testów mija się z celem. Bo testy owulacyjne wychodzą pozytywne w ciąży a pregnyl to nic innego jak HCG :)

Edka lubi tę wiadomość

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
    url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
  • Kasiek23 Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzkk93 wrote:
    Kasiek23 co u Ciebie? Jak po wizycie?

U mnie nic nowego. Na szczęście wszystko się ładnie oczyściło więc trochę się uspokoiłam. W tym cyklu nie działamy,, mój organizm robi sobie przerwę, pęcherzyki nie rosną, nie będzie owulacji.

Martwi mnie tylko jedna sprawa. W dalszym ciągu bolą mnie piersi. Czy któraś też tak miała? Przestały na jeden czy dwa dni a później zaczęły na nowo boleć tak samo jak w ciąży. Dziwne.

Co U Was?

Pozdrawiam wszystkie.

Hashimoto, hiperprolaktynemia czynnościowa, MLR 58% po szczepieniach, KIR AA

7 strat w 6-7 tygodniu (nigdy nie było serduszka) między 2013 - 2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anakonda wrote:
    Mynah po pregnylu robienie testów mija się z celem. Bo testy owulacyjne wychodzą pozytywne w ciąży a pregnyl to nic innego jak HCG :)
    Dzieki za info :) tak tez myslalam ;) no nic jutro mam USG i zobaczymy po co mialam przyjs tydzien po Pregnylu ;)

• Dea28 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój gin zawsze mówi,że jak jest płyn za macicą to doszło do owu.

Madzkk93 lubi tę wiadomość

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • Madzkk93 Koleżanka

Wysłany: 18 listopada 2015, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea28 wrote:
    mój gin zawsze mówi,że jak jest płyn za macicą to doszło do owu.
    Czytam Twoja odpowiedź i sobie myślę że mój gin chyba oszalal, bo skoro to oznacza o przebytej owulacji to po cholercie każe mi na zastrzyk przyjeżdżać na pęknięcie, a ja spojrzalam na nie te USG:) na tym obecnym jest napisane "za macica ślad płynu":)

• basia7777 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam zastrzyk 6 dni po owulacji jak pękło aby pomóc w razie w utrzymaniu ciąży :-)

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • Madzkk93 Koleżanka

Wysłany: 18 listopada 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej;)
    Jestem już po wizycie, pęcherzyk sam pękł najprawdopodobniej w poniedziałek wieczorem lub w nocy po wizycie u gina:) wszystko wygląda super, endometrium 12 mm.. Czyli dochodzi u mnie do owulacji bez żadnych leków.. Teraz tylko czekać:)

• Kasiek23 Ekspertka

Wysłany: 18 listopada 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzkk93 trzymam kciuki;)

Hashimoto, hiperprolaktynemia czynnościowa, MLR 58% po szczepieniach, KIR AA

7 strat w 6-7 tygodniu (nigdy nie było serduszka) między 2013 - 2017
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzkk93 może to co napisał że widoczny ślad płynu świadczyło o tym, że właśnie pęcherzyk zaczął pękać?

u mnie różnie z tym jest, raz po Pregnylu nie pękają a innym razem bez Pregnylu pękają, ale mówie moje jajniki to jest trylogia :D

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • Madzkk93 Koleżanka

Wysłany: 18 listopada 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiek23 dziękuje, ją za Ciebie też cały czas trzymam kciuki i Ci kibicuje, wiem że również u Ciebie będzie wszystko dobrze:)
    Dea28 też tak właśnie sobie pomyslalam że może zaczął już pękać, bo na USG było w sumie widać że tak jak by szykował się do wybuchu. A mnie w poniedziałek wieczorem brzuch tak dziwnie zaczął bolec, niby na @ a nieby na jakąś biegunkę dopiero we wtorek przestal, nigdy takiego bólu nie miałam.. A tu proszę:) i to jeszcze z lewego jajnika , co nigdy odkąd sledze cykl to się nie zdarzyło..

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny właśnie wróciłam od gin. Miałam usg tydzień po pregnylu. Opis usg ,, endo 9,5. , prawy jajnik ciałko żółte, płyn za macica - cykl owulacyjny ,, :))) jest to moja pierwsza owulacja ! Jest progres nawet jak tym razem sie nie uda ;) cieszę sie sama owu ;)) . Gin kazała mi robić 28-29.11 test ciążowy chyba ze pojawi sie @ . Zobaczymy za 10 dni ;)
    Madzkk93 daj znać jak u Ciebie będzie bo mamy owy widocznie w tym samym czasie ;) . Dziewczyny napewno nam sie uda i wierze ze już niedługo !!!! Damy radę :)

• fryzjerka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 00:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3majcie kciuki ,jutro pierwsza 3godzinna wizyta w szpitalu o IVF

km5sdf9hiqbwpg2x.png
‹‹ 310 311 312 313 314 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ