Pregnyl: kto stosował?
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyCzy po pregnylu mozna zrobic testy owulacyjne? 13-go dnia cyklu mialam 19mm pecherzyk po drugiej pdowojnej stymulacji CLO, 14 dnia cyklu mialam podany Pregnyl a 16 i 17 dnia testy owulacyjne byly pozytywne . Czy sa one wiarygodne? Mam stwierdzone PCO . O dzidzie staramy sie od 5 miesiecy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2015, 14:08
-
Cześć Dziewczyny:) ją już po wizycie u gina, wszystko jest w jak najlepszym porządku na chwilę obecną. To moj 13 DC, Pęcherzyk na lewym jajniku ma 18×17 mm, endometrium 10 mm-bywalo lepsze.. I jedno mnie zastanawia " za macica płyn" , czy któraś z Was wie co to znaczy? Lekarz nic nie mówił ,a wręcz twierdzi że jest wszystko w jak najlepszym porządku i to mój "najładniejszych" cykl.. W środę kolejna wizyta i wtedy zadecyduje czy podać pregnyl czy nie.
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny! jestem tu nowa!!!!! Mam PCOS . Staramy sie o dziszie prawie pol roku i praktycznie 3 cukle normalnie z luteina no a od 2 cykli CLO i tera CLO + pregnyl pierwszy raz. W czwartek 12.11 mialam pecherzyk 19 w 13 niu cyklu a dzien pozniej pregnyl.Jutro ide na drugie USG po CLO i pregnylu 6 dni ! W sumie nie wiem czemu kazala mi przyjsc lekarka 6 dni po zastrzyku dopiero no ale zobaczymy czy cos tam peklo ) . Czy testy owulacyjne robione po pregnylu moga byc woarygodne!????????? Robilam dwa , trzy dni po zastrzyku i wszystkie pozytywne... Dajcie znac!!!!!!!!
-
nick nieaktualnyEdka , przy moich normalnych cyklach ani razu nie wyszly mi te testy . Dopiero teraz wyszedl po pregnylu wiec albo spowodowal owulacje albo zaklocil wynik . Nie bede sprawdzac bo nawet ginekolog mi nie mowila nic o testach wiec chyba nalezy te testy olać . Jutro mam wizyte i nie moge sie doczekac!! Nie tyle co ciazy tylko chociaz pekniecia pecherzyka czyli jakiego progresu w tej kwesti bo wszystkie pozostale cykle bezowulacyjne gdyz co miesiac maialm USG miedzy 12-16 dc .
Zobaczymy ! Dam znac jutro -
Mynah po pregnylu robienie testów mija się z celem. Bo testy owulacyjne wychodzą pozytywne w ciąży a pregnyl to nic innego jak HCG
Edka lubi tę wiadomość
Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc
3 IUI
03.2016 I procedura krótki protokół ICSI
05.2016 II procedura krótki protokół ICSI
Zmiana kliniki MedArt
09.2016 długi protokół 21.09 punkcja mamy 3 zarodki
29.11.2016 crio 4AA cb
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
08.2018 IV IVF cykl naturalny transfer 17.08 7tc
V IVF grudzień 6 zarodków 4 prawidłowe genetycznie
10.04. 2019transfer
24.11 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
url=https://www.tickerfactory.com][/url] -
Madzkk93 wrote:Kasiek23 co u Ciebie? Jak po wizycie?
U mnie nic nowego. Na szczęście wszystko się ładnie oczyściło więc trochę się uspokoiłam. W tym cyklu nie działamy,, mój organizm robi sobie przerwę, pęcherzyki nie rosną, nie będzie owulacji.
Martwi mnie tylko jedna sprawa. W dalszym ciągu bolą mnie piersi. Czy któraś też tak miała? Przestały na jeden czy dwa dni a później zaczęły na nowo boleć tak samo jak w ciąży. Dziwne.
Co U Was?
Pozdrawiam wszystkie.Hashimoto, hiperprolaktynemia czynnościowa, MLR 58% po szczepieniach, KIR AA
7 strat w 6-7 tygodniu (nigdy nie było serduszka) między 2013 - 2017 -
nick nieaktualnyanakonda wrote:Mynah po pregnylu robienie testów mija się z celem. Bo testy owulacyjne wychodzą pozytywne w ciąży a pregnyl to nic innego jak HCG
-
Dea28 wrote:mój gin zawsze mówi,że jak jest płyn za macicą to doszło do owu.
-
Kasiek23 dziękuje, ją za Ciebie też cały czas trzymam kciuki i Ci kibicuje, wiem że również u Ciebie będzie wszystko dobrze:)
Dea28 też tak właśnie sobie pomyslalam że może zaczął już pękać, bo na USG było w sumie widać że tak jak by szykował się do wybuchu. A mnie w poniedziałek wieczorem brzuch tak dziwnie zaczął bolec, niby na @ a nieby na jakąś biegunkę dopiero we wtorek przestal, nigdy takiego bólu nie miałam.. A tu proszę i to jeszcze z lewego jajnika , co nigdy odkąd sledze cykl to się nie zdarzyło.. -
nick nieaktualnyCześć dziewczyny właśnie wróciłam od gin. Miałam usg tydzień po pregnylu. Opis usg ,, endo 9,5. , prawy jajnik ciałko żółte, płyn za macica - cykl owulacyjny ,, )) jest to moja pierwsza owulacja ! Jest progres nawet jak tym razem sie nie uda cieszę sie sama owu ) . Gin kazała mi robić 28-29.11 test ciążowy chyba ze pojawi sie @ . Zobaczymy za 10 dni
Madzkk93 daj znać jak u Ciebie będzie bo mamy owy widocznie w tym samym czasie . Dziewczyny napewno nam sie uda i wierze ze już niedługo !!!! Damy radę