Pregnyl: kto stosował?
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny,w poniedziałek byłam u gina- pęcherzyk 15mm,poszłam wczoraj podrósł do 17mm więc dał mi zastrzyk i czekam:) tylko martwi mnie brak płodnego śluzu...drugi miesiąc łykam wiesiołka ale jakoś nie widzę u siebie śluzu "białka jaja". Flower to razem będziemy czekać
Flowwer lubi tę wiadomość
PCO,brak miesiączki i owulacji.
-
Trzymam kciuki za Was dziewczyny!
A mam do Was takie pytanie, wam też się tak wydłużał cykl jak bierzecie clo?
Ja normalnie miałam cykle 26-29 dniowe, dzisiaj jest 37 dzień cyklu i okresu nie widać... jutro będę dzwonić do lekarza bo niestety miał teraz urlop. -
Nohope- ja po poronieniu mialam mega problem ze sluzem i uzylam.zelu conceive + i zaskoczylo pomimo,ze bylo tylko raz w 13dc.
Mala-90 ja jak mialam clo od 2-6 dnia cyklu to cykle mi sie skrocily do 26 dni a jak bralam 3-7 to mialam standardowo 28dni.
Testy negatywne? Jak negatywne to pewnie bedziesz potrzebowac luteine albo duphaston na wywolanie @ -
Nie jest tani (kolo 30zl kosztuje na gemini) ale u nas pomogl.
Mozesz tez zazywac wiesiolka- jak zazywalam to byla poprawa sluzu ale mi np bylo strasznie niedobrze i mi sie nimi odbijalo.
Ja nie mowilam mezowi, ze to te dni bo wtedy od razu sie spinal i tracil checi. A tak to oboje bylismy zadowoleni- on sie noe stresowal a kiedy trzeba bhlo to ❤ bylo -
hej, chciałabym do Was dołączyć jestem kolejny cykl już na clo, teraz dodakowo gonal f i pregnyl. Zastrzyk z pregnylu dostałam rano w sobotę (trzy pęcherzyki dominujące)
od dziś dopiero zaczął dość mocno boleć mnie brzuch czy to normalne?
Jutro idę na monitoring czy pękły więc z pewnością moje wątpliwości zostaną rozwiane ale chciałam się także Was poradzić.
Staraliśmy się od wieczora w dniu podania pregnylu do wtorku wieczorem, czy to dobrze?
Pozdrawiam Was serdecznie
Hashimoto, niedoczynność, PCOS, problemy z immunologią
Cykl starań.... wolę nie liczyć
7 cykli CLO + pregnyl
2 cykle CLO + Gonal + pregnyl
-> Gonal + pregnyl
styczeń-luty hiperstymulacja
-
łykam wiesiołka drugi miesiąc ale nie widzę narazie efektów,a co do tego nie mówienia to jakoś się nie da u nas często mamy razem wolne to zawsze wie kiedy do lekarza idę itd,nawet sam się ciągle dopytuje o wszystko,sam po forach czyta więc stara się być na bierząco no ale jak przyjdzie co do czego to stres go zjada..tak pomyślałam że ten żel to chyba jedank nie jest dla nas.wiem ze poprawia środowisko,ale ja jednak i tak jestem czasem az "za śliska" w trakcie więc podejrzewam że jakbyśmy jesczcze użyli żelu to wogole byśmy nic nie czuli ;P
PCO,brak miesiączki i owulacji.
-
Nohope to będę dobrej myśli, chociaż w ostatnim cyklu też wszystko było jak trzeba a nic nie wyszło
Hashimoto, niedoczynność, PCOS, problemy z immunologią
Cykl starań.... wolę nie liczyć
7 cykli CLO + pregnyl
2 cykle CLO + Gonal + pregnyl
-> Gonal + pregnyl
styczeń-luty hiperstymulacja
-
Dziewczyny jeszcze przyjdzie czas co będziemy się śmiać z tego okresu jak będziemy po nocach nie spać z powodu naszych dzieciaków.
A żeby wygrać trzeba grać
JA mam takie pytanie czy mogę testować z krwi 13 dni po pregnylu ? Bo jest później długi weekend i nie mam szans aż do następnego wtorku
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Nohope wrote:(...) tak pomyślałam że ten żel to chyba jedank nie jest dla nas.wiem ze poprawia środowisko,ale ja jednak i tak jestem czasem az "za śliska" w trakcie więc podejrzewam że jakbyśmy jesczcze użyli żelu to wogole byśmy nic nie czuli ;PFlowwer wrote:(...)
JA mam takie pytanie czy mogę testować z krwi 13 dni po pregnylu ? Bo jest później długi weekend i nie mam szans aż do następnego wtorku
a u mnie dziś wyjątkowo złośliwa i bolesna @ więc kolejny cykl przede mną -
Flower a ile jednostek dostalas? 5 czy 10tys?
Jak 5 to spokojnie mozesz testowac
Ja bete robilam w poprzednich ciazach w 12dpp i w poprzedniej ciazy juz w 9dpo wiedzialam ze sie udalo -
Właśnie tego nie wiem ile jednostek dostałam.
Z jednej strony boje się wcześniej testować bete czy to nie ciąża biochemiczna ale z drugiej strony da to obraz na dalsze leczenie czy zmianie leków. Chyba pójdę za ciosem i sprawdzę
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
alfica wrote:
a u mnie dziś wyjątkowo złośliwa i bolesna @ więc kolejny cykl przede mną
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Karolcia88 niestety test negatywny. Ale robiony popołudniu, nie z porannego moczu.
W poniedziałek pojawiły sie u mnie bardzo delikatne plamienia i ból podbrzusza. Byłam pewna ze @ się rozkręci i nic. Dzisiaj znowu delikatne brązowe plamienia, ale też delikatne i tylko w południe.
Owulacje miałam 20,21 dc, więc późno w tym cyklu. @ juz powinna przyjść...
Brałam clo w maju i czerwcu, ale niestety sytuacja była taka sama, nie miałam okresu po clo przez 48 dni. Więc lekarz stwierdził ze cos jest nie tak, zrobiłam wszystkie hormony ktore zlecił, wyszło ewidentne pcos i hashimoto.
Ale doszedł do wniosku ze kontynuowanie clo będzie dobrym rozwiązaniem... niestety nie zlecil luteiny ani dupka dodatkowo -
Mała-90 dziwne ze nie dostajesz luteiny a mierzysz poziom progesteronu około 7 dni po owulacji?
Idź na bete ona prawdę powie.
Provita-Paliga
⛄⛄⛄