Pregnyl: kto stosował?
-
WIADOMOŚĆ
-
Mam torbiel 3cm. Dlatego tak bolał mnie brzuch. Od dziś dupek do 15.11 i 16.11 mam dopiero testować. Dziwnie, że tak długo. Płakać mi się chce bo myślę, że nic z tego nie będzie. Ehhh kolejny raz to samo...
niby jest szansa bo 3 dominujące były, ale czuję, że nic z tego. Stresowałam się przed wizytą i jak widać słusznie, miałam obawy, że coś będzie nie tak.
Spróbuję mimo wszystko zrobić test za tydzień i zobaczymy.
Załamałam się troszkę....Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2016, 11:03
Hashimoto, niedoczynność, PCOS, problemy z immunologią
Cykl starań.... wolę nie liczyć
7 cykli CLO + pregnyl
2 cykle CLO + Gonal + pregnyl
-> Gonal + pregnyl
styczeń-luty hiperstymulacja
-
Ja tez nie wierze ze sie teraz uda a dziś to przechodzę sama siebie aż się nie poznaje. Dziś lepiej mnie ominąć szerokim łukiem.
Aktualnie 8 dzień po pregnylu zastanawiam się czy on na mnie tak zadziałał!
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Flowwer wrote:Ja tez nie wierze ze sie teraz uda a dziś to przechodzę sama siebie aż się nie poznaje. Dziś lepiej mnie ominąć szerokim łukiem.
Aktualnie 8 dzień po pregnylu zastanawiam się czy on na mnie tak zadziałał!
myślę w takim razie, że będziemy razem testować
7 cykli CLO + pregnyl
-> Gonal + pregnyl
-
Madzia_ wrote:myślę w takim razie, że będziemy razem testować
Trzymam kciuki !! Brzuch od wczoraj boli jak na @ I Raczej nici z tego testowanie to będzie formalność.
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Flowwer wrote:Trzymam kciuki !! Brzuch od wczoraj boli jak na @ I Raczej nici z tego testowanie to będzie formalność.
mnie też brzuch ciągle boli ale u mnie to przez tą torbiel chyba
7 cykli CLO + pregnyl
-> Gonal + pregnyl
-
Karolcia88 wrote:Alfica czyli jednak ovu dobrze zaznaczyl owulacje w 21dc
Flowwer wrote:Oby to była ta ostatnia, @ mówimy NIE !!
Flowwer wrote:(...) Z jednej strony boje się wcześniej testować bete czy to nie ciąża biochemiczna ale z drugiej strony da to obraz na dalsze leczenie czy zmianie leków. Chyba pójdę za ciosem i sprawdzę -
Ciężkie dylematy staraczek My nie możemy się doczekać dwuch kresek a inne jeżdżą na aborcje do czech bo zaliczyły wpadkę. Ciąża dla mnie to narazie abstrakcja 10 długich lat czekam i nic.. lata uciekają
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Flowwer wrote:Ciężkie dylematy staraczek My nie możemy się doczekać dwuch kresek a inne jeżdżą na aborcje do czech bo zaliczyły wpadkę. Ciąża dla mnie to narazie abstrakcja 10 długich lat czekam i nic.. lata uciekają
życie jest strasznie niesprawiedliwe znam kilka dziewczyn które usunęły normalnie u gina lub w szpitalu ile jest tych patologii co po 6 dzieci mają i się nimi nie interesuje lub wyrzucają dzieci lub oddają a my? staramy się, wydajemy nie małe pieniądze, wszystko robimy żeby się udało i nic....
7 cykli CLO + pregnyl
-> Gonal + pregnyl
-
Ja źle znoszę tą całą stymulację dziś jestem słaba jak przy grypie
Ile kosztuje pregnyl ? Ja 15 zł wiec chyba dostałam tą najsłabsza dawkę. I się zastanawiam jak długo utrzymuje się w organizmie ? Chyba mam wszystkie jego uboczne skutki ból brzucha i klucze igły przez pochwie do macicy, zgaga ( w życiu nie miałam zgagi ), a nerwowa jestem że się bym z lustrem pokłuciła. A ja osoba mega opanowania i spokojna. Ale też dopiero druga owulacja moja w życiu. Dokładnie za tydz ma przyjść @
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Witam wszystkich. Ja po 3 latach starań jestem w trakcie 1-go cyklu stymulowanego aromek + pregnyl. Mam córkę 5 letnią i wtedy nie było problemu żadnego - udało się za 2 razem naturalnie. Teraz 9 dni po pregnylu i nie czuję nic poza sporadycznymi bólami jajników - czyli chyba @ się zbliża.
01.2017 - ciąża biochemiczna -
Nadia83 wrote:Witam wszystkich. Ja po 3 latach starań jestem w trakcie 1-go cyklu stymulowanego aromek + pregnyl. Mam córkę 5 letnią i wtedy nie było problemu żadnego - udało się za 2 razem naturalnie. Teraz 9 dni po pregnylu i nie czuję nic poza sporadycznymi bólami jajników - czyli chyba @ się zbliża.
Ja aktualnie 10 dpp i źle się czuje też mam uczucie ze @ zbliża się małymi krokami.
Jakie miałaś objawy w pierwszej ciąży ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2016, 21:36
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Czesc dziewczyny. Troche mnie nie bylo, musialam ogarnąć się zaowodowo (wielkie decyzje, zmiana pracy) i trochę otrząsnąć z tego że pregnyl nic a nic nie działa na mnie. Teraz zabieram się na nowo do starań.
Zrobiłam badania przyrastania LH i estradiolu w cyklu bez stymulacji i wyniki mam wzorowe, więc diagnoza raczej taka że to wredny LUF nie reagujący na nic, jakieś zaburzenie w komunikacji jajnika z resztą organizmu.
Na szczescie w lewym jajniku wychodowalam sobie na inofolicu jeden pecherzyk do 23mm w 15dc.
Dostałam - UWAGA - potrójną dawkę pregnylu (15 000). Dziś jest 5dzień po pregnylu a od wczoraj czuję trochę raz ten jajnik pęcherzykowy a raz czuję ten pusty.. niby pojawił mi się nagle jakiś większy śluz, którego zwykle nie ma, ale.. raczej obawiam się że znów atakują mnie cysty i znów nic z tego.
Po nieudanej próbie albo dostanę 4 dawki pregnylu (-na co lekarka nie jest sklonna bo jak nie bedzie reakcji na 3 to i na 4 nie bedzie) albo przerzucenie się na ovitrelle (na co rowniez lekarka nie jest sklonna bo mowi to jedno i to samo co pregnyl tylko kwestia mocniejszej dawki ktora i tka juz dostaję) - albo wyśle mnie na invitro bo nie widzi innej opcji.
Chyba najwyższa pora żeby zła passa sie przełamała i ktoś tu w końcu zaciążył
pozdrówki! -
Flowwer wrote:/(...) Dokładnie za tydz ma przyjść @
malgosiah wrote:/(...) Chyba najwyższa pora żeby zła passa sie przełamała i ktoś tu w końcu zaciążył -
oooo, serio? komuś po Karolci się udało? to swietne wiesci. czytałam pare ostatnich stron i nic nie wyczytałam. komu zlozyc gratulacje?
w moim wypadku 10 000 jednostek pregnylu nie bylo wykrywalne przez testy 25mlU/ml już po 3-4 dniach od podania, a to i tak nie mowi kiedy testowac wole poczekac do zakonczenia lutealnej zgodnie z planem. a z reszta i tak jutro mam usg i sie dowiem czy w ogole pękło. po poprzednich dawkach, w odróżnieniu od pierwszej, zupelnie nic nie czułam i nie miałam żadnych objawów, więc jak zwykle - co organizm to inna reakcja, jak i każda kolejna ciąża u tej samej kobiety inaczej mogłaby przebiegać. Raczej interpretuję znane mi bóle cystowe niż objawy ciążowe
jesli teraz nie wypalilo to chwila oddechu, urlop, a potem pewnie in vitro. -
Flowwer wrote:Ja aktualnie 10 dpp i źle się czuje też mam uczucie ze @ zbliża się małymi krokami.
Jakie miałaś objawy w pierwszej ciąży ?
Dziewczyny po podanie pregnylu/ovitrelle testy owulacyjne wychodzą pozytywnie, czy jeśli pęcherzyk pęknie powinny być negatywne? Czy jeśli test wychodzi cały czas pozytywnie to znaczy, że pęcherzyk jeszcze nie pękł/nie pęknie wcale cz zastrzyk fałszuje wyniki tego testu?
-
MalaHD wrote:Dziewczyny po podanie pregnylu/ovitrelle testy owulacyjne wychodzą pozytywnie, czy jeśli pęcherzyk pęknie powinny być negatywne? Czy jeśli test wychodzi cały czas pozytywnie to znaczy, że pęcherzyk jeszcze nie pękł/nie pęknie wcale cz zastrzyk fałszuje wyniki tego testu?
MalaHD wrote:Dzięki Nadia bo już zgłupiałam, jutro mam monit to się dowiem czy pękł.
Provita-Paliga
⛄⛄⛄