X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Pregnyl: kto stosował?
Odpowiedz

Pregnyl: kto stosował?

Oceń ten wątek:
  • Mała-90 Koleżanka

Wysłany: 4 listopada 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety nie robiłam żadnych badań bo byłam na urlopie i nie miałam jak :-\ akurat tak kiepsko wypadło :-(
    Właśnie jak zaczęłam czytać ten wątek to tez sie zdziwilam ze większość z Wam bierze luteine albo dupka, a ja nic :-\

m3sx3e3kct2ziiqy.png
  • Madzia_ Przyjaciółka

Wysłany: 4 listopada 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam torbiel 3cm. Dlatego tak bolał mnie brzuch. Od dziś dupek do 15.11 i 16.11 mam dopiero testować. Dziwnie, że tak długo. Płakać mi się chce bo myślę, że nic z tego nie będzie. Ehhh kolejny raz to samo...

niby jest szansa bo 3 dominujące były, ale czuję, że nic z tego. Stresowałam się przed wizytą i jak widać słusznie, miałam obawy, że coś będzie nie tak.
    Spróbuję mimo wszystko zrobić test za tydzień i zobaczymy.

Załamałam się troszkę....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2016, 11:03

uwo93e3kvculwunu.png

Hashimoto, niedoczynność, PCOS, problemy z immunologią
    Cykl starań.... wolę nie liczyć :/
    7 cykli CLO + pregnyl
    2 cykle CLO + Gonal + pregnyl
    -> Gonal + pregnyl
    styczeń-luty hiperstymulacja
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie wierze ze sie teraz uda a dziś to przechodzę sama siebie aż się nie poznaje. Dziś lepiej mnie ominąć szerokim łukiem.
    Aktualnie 8 dzień po pregnylu zastanawiam się czy on na mnie tak zadziałał!

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Madzia_ Przyjaciółka

Wysłany: 4 listopada 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Ja tez nie wierze ze sie teraz uda a dziś to przechodzę sama siebie aż się nie poznaje. Dziś lepiej mnie ominąć szerokim łukiem.
    Aktualnie 8 dzień po pregnylu zastanawiam się czy on na mnie tak zadziałał!

myślę w takim razie, że będziemy razem testować :)

uwo93e3kvculwunu.png

7 cykli CLO + pregnyl
    -> Gonal + pregnyl
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia_ wrote:
    myślę w takim razie, że będziemy razem testować :)

Trzymam kciuki !! Brzuch od wczoraj boli jak na @ I Raczej nici z tego testowanie to będzie formalność.

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • Madzia_ Przyjaciółka

Wysłany: 4 listopada 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Trzymam kciuki !! Brzuch od wczoraj boli jak na @ I Raczej nici z tego testowanie to będzie formalność.

mnie też brzuch ciągle boli :/ ale u mnie to przez tą torbiel chyba

uwo93e3kvculwunu.png

7 cykli CLO + pregnyl
    -> Gonal + pregnyl
  • alfica Koleżanka

Wysłany: 4 listopada 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia88 wrote:
    Alfica czyli jednak ovu dobrze zaznaczyl owulacje w 21dc
    ano tak by wyszło... i skubana daje czadu w tym m-cu ... nie dość, że zwiększony apetyt na wszystko (właśnie CAŁE wino obaliłam), to jeszcze ból masakryczny...
    Flowwer wrote:
    Oby to była ta ostatnia, @ mówimy NIE !!
    popieram i się podpisuję dwoma rękami :)
    Flowwer wrote:
    (...) Z jednej strony boje się wcześniej testować bete czy to nie ciąża biochemiczna ale z drugiej strony da to obraz na dalsze leczenie czy zmianie leków. Chyba pójdę za ciosem i sprawdzę
    rozsądek podpowiada: testuj, testuj, będziesz wiedzieć, będziesz mieć pewność... sercem i doświadczeniem w pełni Cię rozumiem - też kilka razy miałam wskazania do testowania, a wolałam nie wiedzieć... i pewnie teraz też bym wolała nie wiedzieć, więc ciężko osądzić niestety

• Flowwer Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciężkie dylematy staraczek :( My nie możemy się doczekać dwuch kresek a inne jeżdżą na aborcje do czech bo zaliczyły wpadkę. Ciąża dla mnie to narazie abstrakcja 10 długich lat czekam i nic.. lata uciekają :(

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • Madzia_ Przyjaciółka

Wysłany: 4 listopada 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Ciężkie dylematy staraczek :( My nie możemy się doczekać dwuch kresek a inne jeżdżą na aborcje do czech bo zaliczyły wpadkę. Ciąża dla mnie to narazie abstrakcja 10 długich lat czekam i nic.. lata uciekają :(

życie jest strasznie niesprawiedliwe :/ znam kilka dziewczyn które usunęły normalnie u gina lub w szpitalu :/ ile jest tych patologii co po 6 dzieci mają i się nimi nie interesuje lub wyrzucają dzieci lub oddają a my? staramy się, wydajemy nie małe pieniądze, wszystko robimy żeby się udało i nic....

uwo93e3kvculwunu.png

7 cykli CLO + pregnyl
    -> Gonal + pregnyl
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja źle znoszę tą całą stymulację dziś jestem słaba jak przy grypie
    Ile kosztuje pregnyl ? Ja 15 zł wiec chyba dostałam tą najsłabsza dawkę. I się zastanawiam jak długo utrzymuje się w organizmie ? Chyba mam wszystkie jego uboczne skutki ból brzucha i klucze igły przez pochwie do macicy, zgaga ( w życiu nie miałam zgagi ), a nerwowa jestem że się bym z lustrem pokłuciła. A ja osoba mega opanowania i spokojna. Ale też dopiero druga owulacja moja w życiu. Dokładnie za tydz ma przyjść @

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • Nadia83 Ekspertka

Wysłany: 6 listopada 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkich. Ja po 3 latach starań jestem w trakcie 1-go cyklu stymulowanego aromek + pregnyl. Mam córkę 5 letnią i wtedy nie było problemu żadnego - udało się za 2 razem naturalnie. Teraz 9 dni po pregnylu i nie czuję nic poza sporadycznymi bólami jajników - czyli chyba @ się zbliża.

uwo9csqvc1ok3msb.png
    relgj48aldbo20dr.png
    01.2017 - ciąża biochemiczna
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadia83 wrote:
    Witam wszystkich. Ja po 3 latach starań jestem w trakcie 1-go cyklu stymulowanego aromek + pregnyl. Mam córkę 5 letnią i wtedy nie było problemu żadnego - udało się za 2 razem naturalnie. Teraz 9 dni po pregnylu i nie czuję nic poza sporadycznymi bólami jajników - czyli chyba @ się zbliża.

Ja aktualnie 10 dpp i źle się czuje też mam uczucie ze @ zbliża się małymi krokami.
    Jakie miałaś objawy w pierwszej ciąży ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2016, 21:36

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • malgosiah Koleżanka

Wysłany: 6 listopada 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny. Troche mnie nie bylo, musialam ogarnąć się zaowodowo (wielkie decyzje, zmiana pracy) i trochę otrząsnąć z tego że pregnyl nic a nic nie działa na mnie. Teraz zabieram się na nowo do starań.
    Zrobiłam badania przyrastania LH i estradiolu w cyklu bez stymulacji i wyniki mam wzorowe, więc diagnoza raczej taka że to wredny LUF nie reagujący na nic, jakieś zaburzenie w komunikacji jajnika z resztą organizmu.
    Na szczescie w lewym jajniku wychodowalam sobie na inofolicu jeden pecherzyk do 23mm w 15dc.
    Dostałam - UWAGA - potrójną dawkę pregnylu (15 000). Dziś jest 5dzień po pregnylu a od wczoraj czuję trochę raz ten jajnik pęcherzykowy a raz czuję ten pusty.. niby pojawił mi się nagle jakiś większy śluz, którego zwykle nie ma, ale.. raczej obawiam się że znów atakują mnie cysty i znów nic z tego.
    Po nieudanej próbie albo dostanę 4 dawki pregnylu (-na co lekarka nie jest sklonna bo jak nie bedzie reakcji na 3 to i na 4 nie bedzie) albo przerzucenie się na ovitrelle (na co rowniez lekarka nie jest sklonna bo mowi to jedno i to samo co pregnyl tylko kwestia mocniejszej dawki ktora i tka juz dostaję) - albo wyśle mnie na invitro bo nie widzi innej opcji.

Chyba najwyższa pora żeby zła passa sie przełamała i ktoś tu w końcu zaciążył ;)
    pozdrówki!

• alfica Koleżanka

Wysłany: 6 listopada 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    /(...) Dokładnie za tydz ma przyjść @
    zrób sobie test, sprawdź czy pregnyl zniknął i będziesz wiedziała kiedy możesz testować... ja pamiętam, że po dawce pregnylu to nie dość, że wszystkie objawy ciąży miałam, to jeszcze w następnym cyklu (już bez) było to samo, więc jak coś szykuj się na kilkumiesięczną imprezę :D
    malgosiah wrote:
    /(...) Chyba najwyższa pora żeby zła passa sie przełamała i ktoś tu w końcu zaciążył
    doczytaj ominiętą część wątku, ktoś tu zaciążył :) kilka wyników hcg się pokazało u Dziewczyn :) więc nadzieja jeszcze nie umarła :)

• malgosiah Koleżanka

Wysłany: 6 listopada 2016, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oooo, serio? komuś po Karolci się udało? :) to swietne wiesci. czytałam pare ostatnich stron i nic nie wyczytałam. komu zlozyc gratulacje?

w moim wypadku 10 000 jednostek pregnylu nie bylo wykrywalne przez testy 25mlU/ml już po 3-4 dniach od podania, a to i tak nie mowi kiedy testowac ;) wole poczekac do zakonczenia lutealnej zgodnie z planem. a z reszta i tak jutro mam usg i sie dowiem czy w ogole pękło. po poprzednich dawkach, w odróżnieniu od pierwszej, zupelnie nic nie czułam i nie miałam żadnych objawów, więc jak zwykle - co organizm to inna reakcja, jak i każda kolejna ciąża u tej samej kobiety inaczej mogłaby przebiegać. Raczej interpretuję znane mi bóle cystowe niż objawy ciążowe :)

jesli teraz nie wypalilo to chwila oddechu, urlop, a potem pewnie in vitro.

• Nadia83 Ekspertka

Wysłany: 7 listopada 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Ja aktualnie 10 dpp i źle się czuje też mam uczucie ze @ zbliża się małymi krokami.
    Jakie miałaś objawy w pierwszej ciąży ?
    W pierwszej ciąży objawy poczułam dopiero w 5 tyg. - bój brzucha, tak na środku, nie jajników. Ok 7 tyg. ból piersi a później mdłości poranne. Teraz jestem 10 dni po pregnylu i już czuję trochę jajniki i piersi więc to chyba na @ bo t tym tyg to byłby 3 raczej nic nie powinnam czuć. Ale nie sugeruj się tak bardzo, każda ciąża jest inna :-). Oby nasze bóle były ciążowe :-)

uwo9csqvc1ok3msb.png
    relgj48aldbo20dr.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny po podanie pregnylu/ovitrelle testy owulacyjne wychodzą pozytywnie, czy jeśli pęcherzyk pęknie powinny być negatywne? Czy jeśli test wychodzi cały czas pozytywnie to znaczy, że pęcherzyk jeszcze nie pękł/nie pęknie wcale cz zastrzyk fałszuje wyniki tego testu?

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Nadia83 Ekspertka

Wysłany: 7 listopada 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Dziewczyny po podanie pregnylu/ovitrelle testy owulacyjne wychodzą pozytywnie, czy jeśli pęcherzyk pęknie powinny być negatywne? Czy jeśli test wychodzi cały czas pozytywnie to znaczy, że pęcherzyk jeszcze nie pękł/nie pęknie wcale cz zastrzyk fałszuje wyniki tego testu?
    Pozytywne mogą wyjęć do 14-16 dni po zastrzyku niezależnie od tego czy pęcherzyk pęknie czy nie

uwo9csqvc1ok3msb.png
    relgj48aldbo20dr.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Nadia bo już zgłupiałam, jutro mam monit to się dowiem czy pękł.

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Dzięki Nadia bo już zgłupiałam, jutro mam monit to się dowiem czy pękł.
    Trzymam kciuki !

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
‹‹ 374 375 376 377 378 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ