Pregnyl: kto stosował?
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny drogie przeczytałam już tyle tematów na forum, ale jestem tak zdenerowana, że nic z tego nie rozumiem do tego mieszkam jestem granicą i nie mam tu swojego lekarza, żeby się go poradzić. Szybciutko opiszę mój problem:
od 3 do 7dc brałam letrozol, od 13dc piękny śluz płodny, 15 dc byłam na usg - lewy jajnik pęchrzeyk 21mm. Niestety mąż wracał dopiero następnego dnia, a więc 16dc ok 14:00 zastrzyk z pregnylu (dodam że cały poranek bolał mnie jajnik), wieczorem współżycie i następnego dnia współżycie. Dzisiaj czyli 18dc tez się kochaliśmy. Mój kłopot polega teraz na tym, że w drugiej części cyklu zawsze biorę duphaston, ale gdzieś tu wyczytałam, że podany za wcześnie może hamować pęknięcie pęcherzyka. Czy jeżeli jutro zacznę brać duphaston (czyli 2,5 dnia po podaniu pregnylu) to czy powinna być w porządku i nie zaszkodzi to ewentualnej ciąży?
przepraszam, że tak trochę chaotycznie, ale jestem strasznie podekscytowana i zestresowana jednocześnie. Jakie według waszych doświadczeń są szanse na to, że ten cykl okaże się dla nas szczęśliwy? -
nick nieaktualny
-
Dzięki Ann89. Jestem tym troche zestresowana, bo nie chciałabym popełnić żadnego błędu. To mój pierwszy cykl z pregnylem. Spodziewałam się w ogóle większych pobolewań podbrzusza a tu nic. Dzsiaij tylko troche wieczorem rwie mnie lewy jajnik, ale to juz chyba nie powinien. Kiedy miałyście bóle owulacyjne po pregnylu?
-
nick nieaktualnymoj to tez pierwszy cykl. ja bolu owulacyjnego w ogole chyba nie mialam. gdzies po ponad 24h w nocy kilka razy mocno jajnik poklul i to tyle. od tego czasu czuje sie lekko okresowo i czasem jajniki tylko zakluja. jestem ciagle spragniona, rozdrazniona i troche mi niedobrze. co ciekawe- nie mam ochoty na slodkie chociaz uwielbiam..
nie doszukuje sie objawow ciazowych ale juz bym chciala zatestowac. w pt w 7dniu po podaniu pregnylu robilam badanie progesteronu tak jak lekarz mi zalecil ale wyniki dopiero w srode. od 5 do 9 dc bralam clo i drugi cykl jestem na obrzydliwym bromergonie do ktorego juz przywyklam. od 5 lat sie niezabezpieczamy, staramy od jakichs dwoch. jestem tez po hsg- drozne chociaz jeden dosyc dlugo wypelnial sie kontrastem.. i bolalo. bardzo..Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2016, 22:19
-
Ja też mam zbadać progesteron tydzien po pregnylu, aczkolwiek zastanawiam sie czy jest sens skoro biorę duphaston i może zafałszować wynik...
Trzymam mocno kciuki za Ciebie w tym cyklu!! -
nick nieaktualny
-
Ann89 ja miałam ból owulacyjny, pierwszy raz od... nawet nie pamiętam kiedy.
W 12dc bylam na monitoringu i lekarz mi powiedział ze mam dużo malych pęcherzyków i spisał ten cykl na straty. Załamana wróciłam do domu... 17dc bolał mnie dość mocna prawy jajnik, umówiłam się do innego lekarza i okazalo sie ze mam pęcherzyk 21mm. Dlatwgo dostałam pregnyl. Dzisiaj jest 5 dzień po pregnylu. Faktycznie czuje się jakoś dziwnie po nim, ale największe zmiany jakie zauważyłam to przede wszystkim zwiekszony apetyt! Budze sie o 2,3 w nocy taka głodna... pomimo tego ze zjem obfita kolacje. Nigdy tak nie miałam. I dokładnie tak jak Ty, uwielbiam słodycze, a teraz nic nie jem. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny