Pregnyl: kto stosował?
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMargaretka w takim razie trzymam mocno kciuki za bete!
Ja jesli nie dostane do czwartku @ to mam isc w czwartek-piatek na bete.
Ale cos mnie dzis tez brzuch jak na @ tylko tak leciutko pobolewa, wiec nie wiem czy cos z tego bedzie..
Mi troche kiepski wyszedl prg bo 10,3 przy normie do 27 w 6dpo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2017, 09:51
margaretka84 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJoasia Ja jutro bede w 24 dc a mam srednio 31-32 ten brzuch codziennie daje się we znaki a od 3 dni właśnie tak na @ normalnie nie mam przez tyle dni bólu przed.
Jak w najbliższym tyg Masz teoretycznie dostać to też spokojnie możesz już nawet jutro zrobić bete powodzenia!
Lekarz nie włączył ci leku przy niższym prg?
Ja z kolei biorę właśnie prg i estradiol bo mam niskiWiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2017, 10:19
joasia1982 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMi estradiol badali tylko przed ovu i byl wysoki bo 860 przy normie do 400
Mialam tez dwa cialka zolte bo mialam badanie usg w 6dpo.
Dostalam znowu pregnyl w zastrzyku. Jeden na wywolanie ovu, a drugi 7 dni po pierwszym na podtrzymanie.
W sumie @ powinnam dostac dopiero 24.1, ale CLO przyspieszylo mi ovu, wiec mysle, ze czwartek-piatek powinnam dostac, jesli przyjac 14dniowa faze lutealna. Lekarka tez tak policzyla, takze poczekam juz do czwartku, mieszkam w DE i tutaj nie mozna zrobic sobie tak po prostu bety tylko trzeba miec skierowanie od lekarza. Ale bede u niej we wtorek to moze ja namowieWiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2017, 13:06
-
nick nieaktualnyEstradiol u mnie w 3 dc ponad 36 więc raczej słabo.
U mnie akurat czy cykl z CLO czy bez nie wpływa na jego długość.
Mam wtedy dłuższą tą fazę lutealną.
A bez clo i pregnyl brak naturalnej owulacji:(
I wg kalendarzyka @ też 24.01 mam mieć
A chyba, że tak no wszędzie inaczej. Namów ją koniecznie
Ja jutro pojadę, to wyczekiwanie jest najgorsze.
Zwłaszcza jak się ma jakieś objawy (ból podbrzusza, biegam też siku)i jak sie tu nie nastawiać żeby nie było rozczarowania. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMargaretka przykro mi
U mnie nic, bo lekarka stwierdzila, ze nie ma sensu robic bety, a tak jak mowilam nie moge sobie zrobic prywatnie.
Mam w niedziele zrobic sikanca albo w poniedzialek przyjsc na bete! To jeszcze tyle dni czekania
Hanka w ktorym dc mialas ovu? Ty to chyba juz bys mogla testowac co?
-
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny nie znamy się ale mam problem i chciałam was o coś zapytać. Otóż to mój drugi cykl z clo i pierwszy z pregnylem. Z poprzedniego cyklu została mi torbiel, ale o tym nie wiedziałam bo ginka była zbyt leniwa żeby sprawdzić po raz kolejny. W tym cyklu na nowo brałam clo i w 9dc miałam pecherzyk 22mm, położna (bo ona robi monitoring) nakazała wzięcie pregnylu. Teraz okazało się że to jednak torbiel a pechezyk rośnie w drugim jajniku. I teraz pytanie. Co się dzieje przy zbyt wcześnie podanym pregnylu?
Może troszkę namieszalam ale bardzo proszę o pomoc jeśli ktoras z was zna taki przypadek -
Witam mam pytanie może trochę głupie, ale dla mnie bardzo ważne. Pregnyl miałam podany wczoraj o 15:00 kiedy powinnam się poprzytulać z mężem?
22.01- punkcja, pobrano:
°35 komórek wszystkie dojrzałe,
°25 zapłodnione,
°13 przetrwało do 5 doby
22.04- ❄️
7.05- 14dpt beta: <0.100 😔
21.08- ❄️❄️
27.08- 6dpt beta: 43,52
31.08- 10dpt beta: 314, 80
3.09- 13dpt beta : 1497,00 i
14.09- 24dpt jest ❤️
11.12.2020- będzie córeczka ♀️👧🏼
4.05.2021 nasz cud jest z nami 🥳
Mamy jeszcze:
❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️ -
nick nieaktualny
-
Ja jestem w 5 cyklu z clo i pierwszym z Pregnyl. Jestem przeziębiona więc nie wiem czy w tym cyklu coś się uda. Przytulanie ocywiście będzie, ale nie chcę się nastawiać że uda, bo juz tyle razu byłam rozczarowana. Mój pęcherzyk w 15 dc ma ok 22mm, dodatkowo biorę duphaston 2x1 do 25 dnia cyklu. W czwartek mam iść znowu na monitoring, aby sprawdzić czy pęcherzyk pękł.
Z przytulaniem to też wycztytałam, że ovulacja powinna byc ok 24-36 h po podaniu Pregnylu.
Córcia - 24.01.2012 r.
Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
ANA3 dsDNA(+)graniczny
-
dziewczyny słyszałam, że po pregnylu test ciążowy może wyjść fałszywie dodatni a czy to samo może się stać z testem owulacyjnym???Amh 0,9 - marzec 2016
1 IUI 19.08.2016
2 IUI 1.03.2017
AMH 0,69 - kwiecień 2017
3 IUI 15.05.2017
24.08.2017 laparoskopia diagnostyczna -
nick nieaktualny
-
Ponoć część dziewczyn w pierwszych tygodniach ciąży miała katar i/lub uczucie zatkanego nosa. Dzieje się tak przez podwyższony progesteron. Więc biorąc pregnyl i luteine pewnie też można mieć takie objawy? Dobrze myślę? Bo mnie też męczy to już prawie dwa tygodnie a zaczęło się po przyjęciu pregnylu. Tak trochę się ludzie że może udało się zafasolkowac ale to pewnie przez przyjmowany progesteron.Amh 0,9 - marzec 2016
1 IUI 19.08.2016
2 IUI 1.03.2017
AMH 0,69 - kwiecień 2017
3 IUI 15.05.2017
24.08.2017 laparoskopia diagnostyczna -
Cześć,
i jak malena100, ewela 88 ? Robiłaście test ? Od 13 trochę minęło, coś się zmieniło?
Czytam Wasze wpisy... Chcę się zapoznać z tematem. 07.03 (będzie to 15 dc) mam wizytę u gin żeby sprawdzić na jakim etapie jest moje jajeczko, jeśli urośnie do odpowiednich rozmiarów dostanę pregnyl (mój pierwszy cykl przy pomocy lekarza). Pozdrawiam wszystkie bardzo cieplutkoWiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2017, 14:45
-
Cześć Kobietki,
jestem drugi dzień po pregnylu 5000 (zastrzyk w sobotę rano). I nie mam jeszcze skoku temp. potwierdzającego owulację. Klucia w jajnikach wczoraj po południu i dzisiaj, raz w jednym, raz w drugim, choć pęcherzyk dominujący był tylko w jednym. Czy owulacja po pregnylu nie powinna już wystąpić tzn. czy nie powinna być do 48h po podaniu?
PozdrawiamCzekam na Drugie Szczęście
-
Madziula100 wrote:Cześć Kobietki,
jestem drugi dzień po pregnylu 5000 (zastrzyk w sobotę rano). I nie mam jeszcze skoku temp. potwierdzającego owulację. Klucia w jajnikach wczoraj po południu i dzisiaj, raz w jednym, raz w drugim, choć pęcherzyk dominujący był tylko w jednym. Czy owulacja po pregnylu nie powinna już wystąpić tzn. czy nie powinna być do 48h po podaniu?
Pozdrawiam
Ja efekt miałam po kilku godzinach myślałam ze mnie rozerwie w środku ledwo się poruszałam bo myślałam ze jajniki mi wyskoczą ale ja mam pco i brałam wcześniej clo i to potrójną dawke bo miałam brać pól tabletki a w aptece powiedzieli ze półtorej róznie organizm reaguje każdy inaczej ale mi to nie pomogło miałam dwa pęcherzyki duże i dwa pękły jeszcze się śmiałam z ginekologiem ze jak zajde w ciąze to będę miała podwójne szczęście a tu nic w 15 dniu robiłam bete i wynik śmieszny 0,47 i nie wiadomo co oznacza tak naprawdę bo to duży wynik choć nie wykazuje ciąży test po zastrzyku robiłam w 11 dniu po i dwie kreski jedna blada w 12,13,14,15dniu po jedna idzie zwariować naprawdę jak poczujesz ostry ból to znaczy że pękły i do działania lekarz mi powiedział ze jak odczuje silny ból to znaczy że pękły
Kasica