Forum Starając się z pomocą medyczną Problemy z tarczycą / wysokie TSH
Odpowiedz

Problemy z tarczycą / wysokie TSH

Oceń ten wątek:
  • Chanela Autorytet
    Postów: 1946 1498

    Wysłany: 11 marca 2014, 00:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksiu powtórz za 2 tyogdnie może tsh, bo tarczycę trzeba dwa razy zbadać żeby wynik był wiarygodny. I poszukaj innego specjalisty, nie powinien Cię tak traktować.

    201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • Idia Autorytet
    Postów: 899 361

    Wysłany: 11 marca 2014, 18:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżona zupełnie dobrze. Ospała byłam od dziecka, jedynie utyłam 7kg w ostatnim roku.
    Mi zwykle za ciepło. Nie miałam objawów niedoczynności. Dziewczyny kazały TSH zrobić to zrobiłam i był szok.

    dżona lubi tę wiadomość

    uwo9skjovnetfmk9.png
  • Ksiu Koleżanka
    Postów: 33 22

    Wysłany: 11 marca 2014, 22:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi Endo powiedziala ze mam niedoczynność. Jestem masakrycznie zmęczona, bez energii i sił, najchętniej bym w ogóle nie wychodzila spod koldry. Ale to trwa dopiero kilka tygodni, wiec moze to przesilenie wiosenne. Tez ostatnio przytylam. Dzis bylam u ginekologa. Zdziwila sie ze Endo nie dala mi nic na zbicie tsh. Kazala zrobić badania, ale dala mi tez receptę na eutyrox. Ciesze sie :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2014, 22:40

  • Chanela Autorytet
    Postów: 1946 1498

    Wysłany: 11 marca 2014, 23:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    chociaż ginekolog ma więcej rozumu niż Twój endo. Euthyrox Ci pomoże. Zobaczysz jak odczujesz różnicę w krótkim czasie. O wiele lepiej będziesz się czuć.

    kapturnica, Ksiu lubią tę wiadomość

    201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • Ksiu Koleżanka
    Postów: 33 22

    Wysłany: 11 marca 2014, 23:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostalam dawkę 25 to chyba najniższa, ale z tego co czytam ten ladnie zbija tsh. Kurcze nie wiedzialam ze z ta tarczyca może być taki problem. Przed 1 ciążą mialam 1,2 dzis sprawdzilam. Mam nadzieje ze euthyrox pomoze i ze sie uda bo to juz 17 cs... :(

  • Ksiu Koleżanka
    Postów: 33 22

    Wysłany: 11 marca 2014, 23:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chanela a Ty tez bierzesz ten lek??

  • Idia Autorytet
    Postów: 899 361

    Wysłany: 12 marca 2014, 06:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam jako pierwszą dawkę letrox 25. W ciąży od razu zwiększona do 50. Z endo kontaktuje się teraz przez sms. Wysłałam jej wszystkie wyniki. Za 2 tygodnie będę powtarzać tsh.

    Dostałam letrox bo nie toleruję mleka i euthyrox ponoć w takim wypadku gorzej działa.

    uwo9skjovnetfmk9.png
  • Ksiu Koleżanka
    Postów: 33 22

    Wysłany: 12 marca 2014, 21:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idia a czy leki na tarczyce pomogły Wam w zajsciu ? Dlugo sie staraliscie zanim zaczelas sie leczyc i czy dlugo odkad sie leczysz ?

  • Chanela Autorytet
    Postów: 1946 1498

    Wysłany: 12 marca 2014, 21:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jem Euthyrox od lutego. Dawka 50 ale jak na początku było ok to teraz najczęściej wieczorem jest mi zimno nagle odczuwam silne zmęczenie które trwa z godzinkę i potem już jest ok. Uważam że powinnam mieć większą. 2 kwietnia idę na kontrolę.

    201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • Idia Autorytet
    Postów: 899 361

    Wysłany: 12 marca 2014, 21:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leczę się 2 miesiąc, a lek na tarczycę mam od piątku. Absolutnie nie mogę nic na ten temat jeszcze powiedzieć.

    TSH zrobiłam za namową Kap. Mam PCO zdiagnozowane w listopadzie.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2014, 21:50

    uwo9skjovnetfmk9.png
  • Ksiu Koleżanka
    Postów: 33 22

    Wysłany: 12 marca 2014, 22:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha no ale udało się to najważniejsze! Gratuluję !!!

    Ja dzis zrobilam wszystkie tarczycowe hormony. Chyba w pt wyniki. Bede Was prosila o pomoc w interpretacji !!! :)
    Mam nadzieje z nie wyjdzie juz nic wiecej niz dotychczas. I z tym eurhytoxem wstrzymam sie do wynikow wlasnie.

    Chanela a Ty mialas wysokie tsh ???

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2014, 22:34

  • Idia Autorytet
    Postów: 899 361

    Wysłany: 12 marca 2014, 23:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uda się jak za 10 dni lekarz mi potwierdzi ciążę. Teraz wszystko może się zdarzyć. Zwłaszcza z tarczyca daleką od ideału. Już jedna biochemiczne za mną. Teraz 30 dzień mnie czeka i tempka w nim.

    uwo9skjovnetfmk9.png
  • Ksiu Koleżanka
    Postów: 33 22

    Wysłany: 12 marca 2014, 23:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam te wyniki, byly juz na stronie. Niezle tempo. Skorzystalam z tego kalkulatora i ft3 oraz ft4 wyszlo mi 16%... Nie wiem czy to dobrze czy źle??

    Idia trzymam kciuki !

  • kapturnica Autorytet
    Postów: 23854 63936

    Wysłany: 13 marca 2014, 06:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ft4bardzo slabiuutko...powinno oscylowac w granicy 50%

    V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Ksiu Koleżanka
    Postów: 33 22

    Wysłany: 13 marca 2014, 07:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli co to oznacza? Niedoczynność ? w ogóle wyniki mam super w normie... (złudnej jak widzę)

    ft3 2,62 (2,30 - 4,20)
    ft4 1,03 (0,89 - 1,76)
    aTpo ponizej 28 ( norma do 60)
    atg mniej niż 15 ( norma do 60).

    Czy to może być to cholerne Hashi ? USG mam w poniedziałek.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2014, 08:13

  • kapturnica Autorytet
    Postów: 23854 63936

    Wysłany: 13 marca 2014, 08:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    hashi raczej nie bo masz niskie antygeny ,....a gdzie masz wynik tsh???? ft4 masz niskie co oznacza problem z hormonami calego ciala......ft3 tez chyba nie jest az tak porywajace....na bank dazy do neidoczynnosci...ft4 masz nizsze niz ja co badalam jak mialam tsh ponad 5 mi wtedy ft4 wyszlo 22% a ft3 nisko bo tylko9%.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2014, 08:43

    V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Ksiu Koleżanka
    Postów: 33 22

    Wysłany: 13 marca 2014, 09:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tsh właśnie jest dziwna sprawa, bo w lutym badałam i miałam 2,75 (dlatego endo kazała mi zrobić reszte badan). ale wczoraj tsh wyszło mi 1,34 (wydaje mi się że musiała zajść jakaś pomyłka). Przez ostatnie 2 lata tsh systematycznie mi rosło od nadczynności poporodowej (tsh 0,03) przez 1,97 ; 2,3; 2,5 do tego 2,75.

  • kapturnica Autorytet
    Postów: 23854 63936

    Wysłany: 13 marca 2014, 09:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksiu wrote:
    z tsh właśnie jest dziwna sprawa, bo w lutym badałam i miałam 2,75 (dlatego endo kazała mi zrobić reszte badan). ale wczoraj tsh wyszło mi 1,34 (wydaje mi się że musiała zajść jakaś pomyłka). Przez ostatnie 2 lata tsh systematycznie mi rosło od nadczynności poporodowej (tsh 0,03) przez 1,97 ; 2,3; 2,5 do tego 2,75.
    nie nie pomylka..bardzo czesto tsh jest w normie a ft3 i ft4 szaleje....a wlasnie ft4 jest anjwazniejsze do utrzymania ciazy....tsh lubi sie wahac

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2014, 09:21

    V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Ksiu Koleżanka
    Postów: 33 22

    Wysłany: 13 marca 2014, 09:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale aż tak ?? tsh 2 tyg wczesniej było 2,75 a dziś 1,34 ? Czy w tej sytuacji zaczać brać Euthyrox ? W ogóle dzięki za pomoc :))

  • kapturnica Autorytet
    Postów: 23854 63936

    Wysłany: 13 marca 2014, 09:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksiu wrote:
    ale aż tak ?? tsh 2 tyg wczesniej było 2,75 a dziś 1,34 ? Czy w tej sytuacji zaczać brać Euthyrox ? W ogóle dzięki za pomoc :))
    kochana ja tsh 7luty 5,30 a 6mARZEC JUZ 0,49 WIEC SIE ZMIENIA,,,

    V8GJp2.pngZtiMp1.png
‹‹ 26 27 28 29 30 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego