X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Progesteron 7 dpo. Jaki?
Odpowiedz

Progesteron 7 dpo. Jaki?

Oceń ten wątek:
  • Jolcia1985 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, to jest mój pierwszy cykl od jakiegoś czasu bez dupka (jestem po pierwszej stymulacji clo i piję inofolic). zbadałam progesteron w 7dpo i wyszło mi 36,06 przy normie do 25,56. Więc jest ok. Mimo wszystko wczoraj rano spanikowałam (jeszcze przed wynikami) i zadzwoniłam do swojego centrum medycznego aby lekarz wypisał mi receptę na dupka. Jak myślicie czy jest sens zażywania teraz dupka? Progesteron chciałabym powtórzyć w poniedziałek.

Asia2309 lubi tę wiadomość

1 IUI X.2015 - :(, 2 IUI XI.2015 :(
    I.2016 - laparoskopia, histeroskopia
    05.11.2016 Antoś ❤
    20.06.2018 [*] 10tc Aniołek Basia 6tc
    10.11.2018 jest ❤️😃 bracik

• rebe Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 00:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Q

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2020, 21:45

mhsvl6d8myv1scse.png
    starania od 2014, PGD NGS: ❄️❄️❄️ Crio 02.19 i 04.19 nieudane, crio 06.19: 14 dpt beta 1613, 16 dpt beta 3391, 19 dpt 7172, 7t4d mamy ❤️
  • aszadka Nowa

Wysłany: 21 lutego 2018, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Chciałam doradzić się w pewnej kwestii. Otóż robiłam progesteron w 21 dniu cyklu w dwóch laboratoriach i w jednym wyszedł 14 a w drugim 16. Akurat u mojej doktor wyszedł ten niższy. Jestem teraz w 23 dniu cyklu i zaleciła mi branie duphastonu 2x1 od następnego cyklu od 15 do 28 dnia, w 29 dniu test i jak ujemny to odstawić. Pytałam czy mam zacząć brać od dziś, ale to już 23 dzień cyklu, powiedziała, że mogę. Nie mogę zajść w drugą ciążę od 4 lat. Moje wątpliwości są następujące: wydaje mi się, że mój progesteron jest teraz ok, czytałam, że w okolicach 15 powinien być, choć niektórzy piszą, że powyżej 20 najlepiej:-) w związku z tym nie wiem czy brać ten duphaston już teraz czy jednak poczekać do następnego cyklu, bo on już chyba i tak nie pomoże. Mam cykle po 28 dni więc co ma być to i tak juz chyba będzie. Zastanawiam też się nad druga sprawą, że ja chyba bym jednak wstrzymała się jeszcze jeden cykl z tym dupkiem i zobaczyła za miesiąc w 7dpo ile ten mój progesteron wyniesie. Wcześniej brałam go 2 miesiące jakiś rok temu i nic to nie dało natomiast czułam się po nim bardzo źle i go odstawiłam. W tym miesiącu miałam wszystko pięknie, pierwszy raz piękny płodny śluz, owulacja potwierdzona przez USG i ten progesteron też nie wydaje mi się tragiczny, więc może organizm sam sobie poradzi. Oprócz tego dziwi mnie jeszcze, że jak mam 28 dni cyklu to lekarka karze mi brać duphaston od 15 do 28 dnia. Wtedy od razu rozreguluje mi się cykl, bo zazwyczaj po odstawieniu okres pojawia sie po 2 czy 3 dniach. Jak Wy uważacie? Bardzo dziękuję za wszystkie porady.

1 2 3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ