Program In vitro z sukcesem w klinikach invimed
-
WIADOMOŚĆ
-
Kuciak, współczuję.. a nie myślałaś o tym żeby zmienić realizatora?
Nie twierdzę że znam i wypróbowałam dużo lepszą klinikę, ale pytam z ciekawości.
7 miesięcy to kupa czasu.. -
kuciak wrote:Tylko w programie jak się zakwalifikujesz w invimedzie miedzy jedna a druga procedura każą mi czekać 7 miesięcy. To jakas porażka.
Kuciak a czemu tak długo? mnie nasza lekarka powiedziała że 3 cykle będę mieć przerwy jeżeli teraz ten transfer mi nie wyjdzieWiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2015, 16:40
Obustronna niedrożność, endometrioza, PCOS, teratozoospermia
01.04.2015 - I IVF punkcja 03.04.2015 transfer 4A 06.05.2015 transfer 4BB
18.09.2015 II IVF punkcja 10.11.2015 transfer 2x 4AA 7dpt 161,1 9dpt 610,80 13dpt 4442,00 mIU/ml -
Ja tez miałam miec krotka przerwę na badania. Ostani nieudany transfer miałam w maarcu. Na poczatku kwietnia bylam u lekarki mam rozpisana stymulacje i miałam zaczynać maj czerwiec. Idę do pani w recepcji i mi powiedziała ze najwcześniej wrzesień. Mysle nad zmiana realuzatora. Musze podzwonić i sie dopytać.
Jeszcze pogadam z lekarka czy to nie jest jakas pomylka podobno mz im tnie koszty ale skoro bylam umowiona na maj a teraz wrzesień. -
Z tym czekaniem na procedury w invimedzie to jest tak, że niektórzy zakwalifikowani nie korzystają z programu i blokują miejsca innym, którym bardzo zależy. W sumie nie powinno tak być, ale niestety klinika nie ma na to wpływu. Druga sprawa to duża ilość chętnych też wydłuża czas oczekiwania, w innych tego rodzaju klinikach nie ma miejsc na MZ i stąd te kolejki i narzekania. My też czekaliśmy długo, ale warto było...
Kuciak, w jakim mieście jest twoja klinika? -
w katowicach. z tego co mi powiedziano to np w lipcu do procedury podchodza same pary, ktore niedawno zostaly zakwalifikowane, a dla starych par nie ma miejsca. zakwalifikowali za duzo. moim zdaniem polecieli na ilosc im wiecej ludzi podpisze umowe tym wiecej beda miec zabiegow, a reszta niech czeka
-
Myślę, że po prostu jest bardzo dużo chętnych, już zakolejkowanych. Nie pozostało nic innego tylko uzbroić się w cierpliwość, bo każdej zakwalifikowanej parze klinika musi zagwarantować 3 cykle, to raczej nie kwalifikują więcej niż mogą. Mają określoną ilość miejsc z MZ to myślę, że w takiej sytuacji decyduje kolejność zgłoszeń. Jednak trzeba się dowiadywać, podobno wciskają jak zwalnia się jakieś miejsce.
-
Niestety w praktyce wygląda to inaczej. Nie wiem kto ustala kolejność. Na pewno nie jst to kolejność zgłoszeń. Bo widac pierwszeństwo maja nowo zakwalifikowane pary. A stare musza poczekać. To są informacje uzyskane od personelu kliniki. Od zakoczenia pierwszego cyklu do rozpoczęcia nowego maja 6miesiecy. Wiec nie wiem jak zmieszczą sie w pelnych 3cyklach.
-
Dziewczyny, proszę, napiszcie jak to jest z tym programem in vitro z sukcesem. Dziś mieliśmy mieć druga iui, niestety lek powiedział ze mamy za mało plemników w dawce i iui się nie odbyła. I zaproponował in vitro, wspominając o opcji in vitro z sukcesem.
Niestety byłam tak nastawiona na iui (idealnie mi się owulacja zgrała), ze jak lek powiedział ze iui nie będzie, poczułam się jakbym dostała obuchem w łeb, no i nie ogarnełam różnicy w kosztach między standardowym in vitro a tym z sukcesem...Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2015, 19:31
05.09.2015 - ICSI 3BB - udane!!!!!
11.05.2015 - Tosia, 3250 g, 57 cm -
dziewczyny orientujecie sie czy w komercyjnej ofercie procedura in vitro to sa dwie proby czy dwie calkowiecie osobne stymulacje?mialam transfer i transfer z mrozonych zarodkow, i mam teraz zamrozone zarodki ale nie wiem czy to jest dalje w cenie czy od nowa musze za wszytsko placiic?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2015, 09:36
INVIMED WROCŁAW
- PCOS
- NIEPLODNOSC IDIOPATYCZNA
- HSG - JAJOWODY DROŻNE
- 2 IUI - UJEMNE
-3 transfery - ujemne (2015 - 2016)
2018 wracam do walki - > LAPAROSKOPIA
PAŹDZIERNIK 2018 - HISTEROSKOPIA
21.11.2018 - transfer - UDANY:) -
Hej Dziewczyny, ja zaniedlugo podchodze do 1 proby " in vitro z sukcesem" jutro startuje ze stymulacja i zobaczymy ile wyhoduje jajek
co do Invimedu w POZ jestem zadowolona, zawsze milo i kompleksowo.
Ciekawi mnie jak wyglada skutecznosc ale ciezko znalezc takie informacje.
po wplacie 10 tys podpisuje sie rowniez umowe w ktorej pisze co zawiera ta cena, na szczescie leki nie sa drogieAnuszka lubi tę wiadomość
(20/10/2013)- naturalnie 6 tyg. [*]
(21/02/2014)(09/05/2014)(11/01/2015)- inseminacje
(28/09/2015) - punkcja-brak komórek jajowych
(18/03/2016) - punkcja (2 blastki 2BB)
(23/03/2016)(25/05/2016) - transfery
(13/03/2017) - punkcja (6 zarodków 1 klasy)
(16/03/2017) - transfer 2 zarodkow
-
agnesita85 wrote:dziewczyny orientujecie sie czy w komercyjnej ofercie procedura in vitro to sa dwie proby czy dwie calkowiecie osobne stymulacje?mialam transfer i transfer z mrozonych zarodkow, i mam teraz zamrozone zarodki ale nie wiem czy to jest dalje w cenie czy od nowa musze za wszytsko placiic?
co do tego tez jestem ciekawa jak to będzie wyglądać(20/10/2013)- naturalnie 6 tyg. [*]
(21/02/2014)(09/05/2014)(11/01/2015)- inseminacje
(28/09/2015) - punkcja-brak komórek jajowych
(18/03/2016) - punkcja (2 blastki 2BB)
(23/03/2016)(25/05/2016) - transfery
(13/03/2017) - punkcja (6 zarodków 1 klasy)
(16/03/2017) - transfer 2 zarodkow
-
Evelle wrote:Kookana 1987 tez zamierzam wybrac te opcje invimed we wroclawiu, jak to jest z tymi dodatkowymi kosztami napisz prosze i gdzie ty sie leczysz:-)INVIMED WROCŁAW
- PCOS
- NIEPLODNOSC IDIOPATYCZNA
- HSG - JAJOWODY DROŻNE
- 2 IUI - UJEMNE
-3 transfery - ujemne (2015 - 2016)
2018 wracam do walki - > LAPAROSKOPIA
PAŹDZIERNIK 2018 - HISTEROSKOPIA
21.11.2018 - transfer - UDANY:) -
Dziekuje za informacje agnesita85, w sumie ten wroclaw mi najwygodniej:-) podobno maja duza skutecznosc in vitro. A jesli pamietasz koszty tych lekow naprawde sa takie drogie ze nawet do 4000 tys na cykl moze wyjsc? Musze przygotowac sie mentalnie i materialnie!
-
nick nieaktualny
-
Ja się leczę we Wrocławiu. Ogólnie jestem zadowolona zarówno z lekarza jak i całej obsługi. Nawet porównując ceny badań np progesteronu czy bety w Invimedzie wychodzi taniej niż np w Luxmedzie w którym mam wykupiony abonament. Jak masz jakieś pytania-pytaj:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2015, 20:15