X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Program In vitro z sukcesem w klinikach invimed
Odpowiedz

Program In vitro z sukcesem w klinikach invimed

Oceń ten wątek:
  • agnesita85 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny chcialabym zalozyc nowy watek o programie i vitro z sukcesem w kliniakch invimed.

INVIMED WROCŁAW
    - PCOS
    - NIEPLODNOSC IDIOPATYCZNA
    - HSG - JAJOWODY DROŻNE
    - 2 IUI - UJEMNE
    -3 transfery - ujemne (2015 - 2016)
    2018 wracam do walki - > LAPAROSKOPIA
    PAŹDZIERNIK 2018 - HISTEROSKOPIA
    21.11.2018 - transfer - UDANY:)
  • agnesita85 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co sadzicie o programie?Kwota 10 tys jak powiedziala mi Pani w recepcji obejmuje wszytsko.Niestety okazalo sie ze nie wszytsko..Napiszcie jakie sa wasze odczucia i czy tez czujesie sie troche zawiedzione?

INVIMED WROCŁAW
    - PCOS
    - HSG - JAJOWODY DROŻNE
    - 2 IUI - UJEMNE
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odeszłam z invimedu nie bylam zadowolona z przebiegu opieki.

• kasieńka_ Koleżanka

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlaczego nie byłaś zadowolona z opieki? Moja siostra leczyła się u nich i bardzo chwaliła podejście zarówno ze strony recepcji jak i lekarzy.

• Anuszka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do tej kwoty doliczyć trzeba koszt leków a także zamrożenie i przechowywanie zarodków. Ja tam jestem zadowolona z invimedu a miałam jeszcze styczność z invictą.

k0kdanlij48n3q4y.png
  • Sali Nowa

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, cieszę się, że właśnie trafiłam na tę rozmowę, bo jestem po pierwszej orientacyjne wizycie w Invimed i moje pierwsze wrażenia są ok, pozytywne.

Sali
  • Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez właśnie zastanawiam się nad tą opcją. łapie się jeśli chodzi o wiek i poziom amh. wiadomo, że w interesie kliniki jest to, żeby udało się za pierwszym razem, bo większy zarobek :) dodam, że jestem juz po pierwszej, nieudanej probie procedury IMSI własnie w Invimedzie, nie mam porównania jeśli chodzi o opiekę w innych klinikach, ale cena pakietu jest zachęcająca.

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • Sali Nowa

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak łapiecie się w warunkach brzegowych to warto próbować, bo mają jeszcze kase z ministerstwa, a czas programu już powoli się kończy, więc lepiej się spieszyć.

Sali
  • agnesita85 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlasnie chodzi o te koszta . powiedzieli w recepcji ze placisz 10 tys i masz wszytsko w cenie.Dwa razy sie pytalam i ciagle tak ma Pani wszytsko w cenie.A po transferze okazalo sie ze za mrozenie 900 zl trzeba zaplacic i za kazdy kolejny transfer mrozonych zarodkow 1500.. i dlatego wlasnie moje rozcarowanie bo nie wiem za co to 10 tys zaplacilam...i te ciagle opoznienia..min.30 min pozniej zawsze wchodze..

INVIMED WROCŁAW
    - PCOS
    - HSG - JAJOWODY DROŻNE
    - 2 IUI - UJEMNE
  • agnesita85 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sali wrote:
    Cześć, cieszę się, że właśnie trafiłam na tę rozmowę, bo jestem po pierwszej orientacyjne wizycie w Invimed i moje pierwsze wrażenia są ok, pozytywne.
    a w jakim miescie bylas na wizycie?

INVIMED WROCŁAW
    - PCOS
    - HSG - JAJOWODY DROŻNE
    - 2 IUI - UJEMNE
  • agnesita85 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuszka wrote:
    Do tej kwoty doliczyć trzeba koszt leków a także zamrożenie i przechowywanie zarodków. Ja tam jestem zadowolona z invimedu a miałam jeszcze styczność z invictą.
    no wlasnie a ja z kolei wszedzie slysze ze invicta bardziej skuteczna..

INVIMED WROCŁAW
    - PCOS
    - HSG - JAJOWODY DROŻNE
    - 2 IUI - UJEMNE
  • Anuszka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnesita85 wrote:
    no wlasnie a ja z kolei wszedzie slysze ze invicta bardziej skuteczna..
    A to może zależy o jakim mieście mówimy o jakim lekarzu. Bo ja zostałam bardzo nie fajnie potraktowana przez doktora z inivicty :/ może miał gorszy dzień przecież jest tylko człowiekiem no ale ja się strasznie zniechęciłam do nich .... No i w sumie nie ważne w której klinice ważne żeby iść do przodu :)

k0kdanlij48n3q4y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a nie próbujecie dostać się do rządówki?

• kasieńka_ Koleżanka

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnesita85 wrote:
    co sadzicie o programie?Kwota 10 tys jak powiedziala mi Pani w recepcji obejmuje wszytsko.Niestety okazalo sie ze nie wszytsko..Napiszcie jakie sa wasze odczucia i czy tez czujesie sie troche zawiedzione?

no wiesz, ja uważam, ze jeśli faktycznie w tej kwocie jest wszystko, to jest ok.. Ja zawsze dopytuję o takie sprawy, co dokładnie jest w pakiecie

• Sali Nowa

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnesita85, w Warszawie. A czemu pytasz?

Ja jak szukałam informacji o klinikach, to miałam wrażenie, że jednak po Invimedzie więcej maluszków się rodzi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 22:03

Anuszka lubi tę wiadomość

Sali
  • Anuszka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    dziewczyny a nie próbujecie dostać się do rządówki?
    Ja się kwalifikuję do rządówki ale w moich klinice nie ma już środków mogą ewentualnie wpisać mnie na listę rezerwową ale to nic nie gwarantuje. Jest jeszcze jedna klinika ale tam wymagają minimum trzech inseminacji a ja wiem że to nie dla mnie nie jestem zwolenniczką IUI dlatego decyzja że podchodzimy komercyjnie.

k0kdanlij48n3q4y.png
  • Anuszka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sali wrote:
    agnesita85, w Warszawie. A czemu pytasz?

Ja jak szukałam informacji o klinikach, to miałam wrażenie, że jednak po Invimedzie więcej maluszków się rodzi :)

Ja też jak szukałam informacji na temat klinik więcej pozytywnych opinii miał invimed dopiero tutaj na forum wszyscy wychwalają invicte a dla mnie to szok ;) Ale coś mi się wydaje że to jakaś podpucha może być bo nie wiem czy zauważyłyście ale invicta w jakiś sposób współpracuje z OVU...

Mimbla lubi tę wiadomość

k0kdanlij48n3q4y.png
  • karolinak886 Debiutantka

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też to zauważyłam, przewija się również temat tego, że państwo refudnuje In vitro w Invimedzie. Słyszłam dużo pozytywnych opini, i również na plus jest to, że w Invimedzie ma się jednego lekarza prowadzącego.

karolina
  • rivsha Znajoma

Wysłany: 5 maja 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten program MZ jest szansą dla wielu par, których nie stać na prywatne in vitro. My też swoje pierwsze swoje kroki skierowaliśmy do nich. U nas była niepłodność wtórna i już po pierwszej wizycie mieliśmy skierowanie na wszystkie badania za darmo.

• karolinak886 Debiutantka

Wysłany: 7 maja 2015, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli zostaliscie zakwalifikowani do programu? To swietnie. Mysle, ze jest wiele takich par, ktorych szczescie spotkalo i moga byc szczesliwymi rodzicami.

karolina
1 2 3 4
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ