prolaktyna
-
WIADOMOŚĆ
-
asia-m-b wrote:u mnie porażka konkretna jeśli chodzi o progesteron
w 21 dc 8,65 a dziś w 23 dc 2,97 z tym, że ja mam 26 dniowe cykle, więc może jednak owulacja była? nie wiem skąd u mnie te temperatury?
Jeżeli prog. był badany w obecnym cyklu to zerkając na Twój wykres niewykluczone że za wcześnie był badany. Gdybym wiedziała kiedy miałaś szczyt sluzu to więcej by można było powiedzieć.
A co do temp. to może wzrastać przy cyklach bezowulacyjnych. U mnie tak jest zawsze skok temp a owulacja bardzo żadko i mam tom potwierdzone monitoringiem i wynikami progesteronu w odpowiednim dniu w stosunku do mojego cyklu. -
Vanessa u mnie z tym cyklem to trochę bałgan.. bo miałam teraz w pażdzierniku dokładnie 15 laparoskopię, niby zaczęłam ten cykl 27.10 ale już 2 dni wcześniej taka krew jakby ze śluzem się pojawiała.. wiec moja dr liczy, że 25.10 się zaczął cykl. Ja mam cykle 27 dniowe więc...Anielka & Antek ♥
Aniołek ♥
"Nie warto uciekać przed nieuniknionym, gdyż wcześniej czy później trafia się w miejsce, gdzie nieuniknione właśnie przybyło i czeka."
-
Norma to norma, jak się mieści to jest ok. TSH musi mieć optymalnie niska wartość, o PRL nie słyszałam czegoś podobnego. Ale się nie upieram.
-
juwelka wrote:dokładnie, czyli czekaj niecierpliwie na @
jak dziś byłam u gina, mówił że jeśli problemem jest sama prl to najczęściej przez nerwy i stres:) mówił że podejrzewa że gdybym była bardziej wyluzowana i nie chciała być w ciąży już szybko to pewnie udałoby sie bez leków:) no ale teraz to już nie ważne dla mnie tylko ważne żeby się wszystko ulożyło;)
powodzenia w środę
Jestem załamana, po tej wizycie.. nawet mi recepty nie dała, powiedziała, ze to zawsze zdąży zrobić, a teraz musi dojść do tego dlaczego jest podwyższona..
Mam zrobić, tsh, ft4, anty TPO, anty TG, prl i prl po obciążeniu...
a receptę mi da jak będę miała wyniki ale od razu zaznaczyła, ze w przyszłym tygodniu jej nie ma..
a ja zaczynam nowy cykl...Anielka & Antek ♥
Aniołek ♥
"Nie warto uciekać przed nieuniknionym, gdyż wcześniej czy później trafia się w miejsce, gdzie nieuniknione właśnie przybyło i czeka."
-
no właśnie chodzi mi o czas.. tak prl kazała powtórzyć naczczo a po godzinie na obciążeniu.. ja ją wręcz prosiłam o receptę, a ona, że po wynikach.. w sobotę zrobię badania a w poniedziałek znajdę innego endo (o ile mi się uda) dzwoniłam do mojej dr gin i ona też do mnie, że ta prolaktyna nie najgorsza.. i że mam normalnie jak mam ustalone od 3 do 7 dn cyklu brać CLO (pierwszy raz) Byłam strasznie zła ale trochę odpuściłam, co ma być to będzieAnielka & Antek ♥
Aniołek ♥
-
asia-m-b wrote:Jestem załamana, po tej wizycie.. nawet mi recepty nie dała, powiedziała, ze to zawsze zdąży zrobić, a teraz musi dojść do tego dlaczego jest podwyższona..
Mam zrobić, tsh, ft4, anty TPO, anty TG, prl i prl po obciążeniu...
a receptę mi da jak będę miała wyniki ale od razu zaznaczyła, ze w przyszłym tygodniu jej nie ma..
a ja zaczynam nowy cykl... -
Mariczka wrote:asia-m-b zrób tak jak radzi lekarka - najpierw reszta wyników - potem leczenie. Zdarza się, że kobieta ma problemy z tarczycą i czasem prl się samo stabilizuje przy leczeniu tarczycy - dobrze, że szuka przyczyny. Z clo bym poczekała co wyjdzie z wyników.
Moja dr gin nie kazała wstrzymywać clo, mówiła że od 3 dnia cyklu mam zacząć.
Juwelka właśnie taką cichą mam nadzieję, że zdarzę
Anielka & Antek ♥
Aniołek ♥
-
hej Martoszka, u mnie prl też nie jest związana z TSH.
mam brać 2x dziennie po pół tabletki bromergonu. poprzedni ginekolog "leczył" mnie mastodynonem. to już mój 4 ginekolog i mam nadzieję, że będę mieć rezultaty. życzę powodzenia