X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Reprofit Ostrava
Odpowiedz

Reprofit Ostrava

Oceń ten wątek:
  • mała Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2022, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milvaaa wrote:
    Czyli z progesteronem nie można przedobrzyć?
    Są różne badania na ten temat. Za niski do transferu zdecydowanie nie dobrze ale za wysoki też podobno obniża odsetek udanych implantacji. Ale nie wiem na ile to prawda, mój lekarz tylko mówi, że minimum to 11ng a o max nic nie mówi. Przecież dziewczyny na cyklach naturalnych mają czasami bardzo wysoki progesteron bez żadnych leków i transfery udane.
    Ja też podchodzę na naturalnym lekko stymulowanym i ostatnio miałam 36ng przy 600 mg progesteronu.
    Plan mam taki, że do transferu biorę zgodnie z zaleceniami Czech bo wiem, że tyle mi wystarcza a dzień po transferze daję już dodatkowo prolutex lub agolutin. I sprawdzam. Ale to ja, ty musisz przegadać z lekarzem tą kwestię i dostosować plan pod siebie. Na pewno będzie dobrze, nie stresuj się

Ananasowa, arzu, Monik4991 lubią tę wiadomość

Starania 10 lat
    36+5 nasze szczęście jest już z nami 🥰❤️

age.png[/url]
  • mała Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2022, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WeterankaP wrote:
    Mój ginek w Polsce powiedział o agolutinie jeszcze jedno, ze prolutex podskórnie robi „wyrzut” progesteronu na kilka godzin i często raz dziennie jest za mało jeśli ma się problem z poziomem. Agolutin domięśniowo utrzymuje ten poziom i jest najlepsza opcją.
    Mnie nie bolą te zastrzyki- ukucie fakt nic miłego, ale powoli podany nic strasznego.
    Przyjmuje tez 2x dopochwowo utrogestan i 3x duphaston.
    Przy ostatnich weryfikacjach progesteron był max był 15/16 nigdy nie miałam szałowych wyników.
    O widzisz, nigdy o tym nie słyszałam ale brzmi logicznie. Zawsze tylko mówią że agolutin lepszy ale nie wiedziałam dlaczego.
    Kto ci robi zastrzyki?

Starania 10 lat

age.png[/url]
  • Mati W. Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2022, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, pozwolę sobie dołączyć do waszego wątku 🙂
    Po 2 nieudanych procedurach w Pl zdecydowaliśmy się na Czechy.
    Podpowiedzcie proszę do kliniki lepiej dzwonić czy pisać żeby umówić się na kontakt ? Wiecie może jak długi jest termin oczekiwania? Jeśli możecie to dajcie jakieś wskazówki, będę bardzo wdzięczna 🙂

mała, Jeżóweczka lubią tę wiadomość

42 lat
    kariotyp-ok,AMH-0,48,FSH-16mIU/ml,Kir Bx, NK-17%,cytokiny-ok.

Reprofit:5.06 ET ( biochem)☹️,13.07 FET - ☹️
    06.12 FET - ❤️🙏❤️
    2dpt - prog. 47.96 ng\ml
    5dpt - prog. 33.10 ng\ml
    7dpt - beta 85.02 mIU/ml, prog. 26.5 ng/ml
    9dpt - beta 225 mIU/ml, prog. 68 ng/ml
    12dpt - beta 1010 mIU/ml, prog. 45 ng/ml
    14dpt - beta 2930 mIU/ml
    22dpt - beta 24855 mIU/ml
    23dpt mamy ❤️
    9+6 - CRL 3.19cm
    15.02 prenatalne ok, będzie synuś 👶🥰
    17+6 - 233g chłopczyka 😍
    20+4 II prenatalne - 460g 😍

Klinika Bocian
    - 09.2022 - II procedura IVF, 2 zarodki
    FETx 2 😞
    - 06.2022- I procedura IVF , 2 zarodki
    FETx2 😞

age.png
  • Emily0723 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2022, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mati W. wrote:
    Podpowiedzcie proszę do kliniki lepiej dzwonić czy pisać żeby umówić się na kontakt ? Wiecie może jak długi jest termin oczekiwania? Jeśli możecie to dajcie jakieś wskazówki, będę bardzo wdzięczna 🙂
    Napisz fo Anety Liszokovej zaproponuje Tobie terminy i nie są one odległe. Ja chyba miałam online w przeciągu tygodnia.

• mała Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2022, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salome wrote:
    Podobno właśnie można. Czytałam jedno badanie, które mówiło, że poziom progesteronu w dzień transferu powyżej 32.5 ng/ml wiąże się z niższym odsetkiem urodzeń. Ale zbyt niski poziom też nie jest korzystny. To były badania na cyklu sztucznym.

https://rbej.biomedcentral.com/articles/10.1186/s12958-021-00703-6

Pisali tam też o innych badaniach nt. progesteronu:
    "Obserwacje te sugerują, że zarówno bardzo niski, jak i bardzo wysoki poziom progesteronu może upośledzać dojrzewanie endometrium w oknie implantacyjnym. Jedna z interpretacji jest taka, że niski poziom progesteronu może opóźniać lub utrudniać, podczas gdy nadmierny poziom progesteronu może przyspieszać rozwój endometrium, a w konsekwencji opóźniać lub przyspieszać okno implantacji."

Ja na crinone, prolutexie i utrogestanie miałam poziom nawet powyżej 50. I kto wie, może przez to moje endometrium okazało się zbyt dojrzałe. Choć na pewno nie jest to regułą - w polskich klinikach często walą tego progesteronu ile wlezie i przecież jakoś się te transfery udają.
    Moim zdaniem nie ma co przesadzać ani w jedną, ani w drugą stronę i po prostu warto monitorować poziom. Tak jak mała pisze - te 15-20ng/ml w okolicach transferu byłyby idealne.
    Salome też czytałam takie badania ale co z cyklami naturalnymi, gdzie progesteron jest czasami mega wysoki i się udają 🤔
    Miałam 3 transfery pod rząd u tego samego lekarza, przygotowania dokładnie takie same, te same dawki leków a poziom progesteronu za każdym razem inny. Rozrzut od 18-36ng. Żaden transfer się nie udał ale tam gdzie było 36ng do transferu, ciąża biochemiczna. Skomplikowane to wszystko.
    Tylko u mnie progesteron strasznie spada już kilka dni po transferze i to jest największy problem. Bo nie tyle wysokość proga co jego stały poziom ma znaczenie.
    Ale jedno jest pewne, nie ma co przesadzać w żadną stronę, zarówno za niski jak i bardzo wysoki nie jest raczej wskazany szczególnie podczas implantacji

Salome lubi tę wiadomość

Starania 10 lat

age.png[/url]
  • Emily0723 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2022, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny moich perypetii przygotowan do transferu ciąg dalszy. W 8 dc endometrium było 7 a dziś w 15 dniu cyklu jest 6,5. Jak to możliwe na 4 estrofemach ? Czy to błąd w pomiarze ?

• mała Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2022, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiola82 wrote:
    Dziewczyny podchodzę na cyklu naturalnym, dzisiaj USG 10 dzień cyklu pęcherzyk 9 mm co robić?
    W poprzednim cyklu w 11 dniu cyklu było już 14 mm, tylko z krwi wyszło że owu było wczesniej
    A robisz do tego hormony? Ja do każdego USG robiłam lh, estradiol i progesteron żeby mieć pełen obraz sytuacji.
    Niby jeśli pęcherzyk 9mm to wygląda że jest jeszcze trochę czasu ale prze ten poprzedni cykl to nigdy nie wiadomo.
    Musisz sprawdzać hormony

Starania 10 lat

age.png[/url]
  • Salome Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2022, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mati W. wrote:

Napisz maila na [email protected], odezwie się do Ciebie koordynatorka z propozycjami terminów.

Mati W. lubi tę wiadomość

2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż

16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa

6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
    🍀7dpt - beta 67,67, prog 28,80
    🍀9dpt - beta 196,70, prog 32,30
    🍀14dpt - beta 1931, prog 43,40
    🍀24dpt - beta 33812, prog 32,20, CRL 4,3mm i ♥️
    🍀30dpt - CRL 8,6mm
    🍀8+2 - CRL 1,72cm
    🍀9+1 - CRL 2,71cm
    🍀16.05 prenatalne - wszystko ideolo
    🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
    age.png
  • Mati W. Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2022, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily0723 wrote:
    Napisz fo Anety Liszokovej zaproponuje Tobie terminy i nie są one odległe. Ja chyba miałam online w przeciągu tygodnia.

Super, dziękuję za info 🙂

42 lat

06.12 FET - ❤️🙏❤️
    2dpt - prog. 47.96 ng\ml
    5dpt - prog. 33.10 ng\ml
    14dpt - beta 2930 mIU/ml
    23dpt mamy ❤️
    9+6 - CRL 3.19cm
    17+6 - 233g chłopczyka 😍

Klinika Bocian
    FETx 2 😞
    FETx2 😞

age.png
  • mała Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2022, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mati W. wrote:
    Witaj ☺️
    Wystarczy wypełnić na ich stronie formularz z prośbą o kontakt.
    Powinni odezwać się po kilku dniach, na darmową konsultację online lub u nich na miejscu czekałam 2 tygodnie.
    Nadchodzą święta więc trzeba pamiętać, że z tego względu mogą być jakieś opóźnienia bo klinika ma przerwę świąteczną

Starania 10 lat

age.png[/url]
  • mlia Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2022, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, trzymajcie kciuki bo może jednak uda mi się jeszcze przed świętami podejść do transferu. Wszystko okaże się w poniedziałek na USG :)
    Póki co to dopalam endo wiesiolkiem i sokiem z granatu.

mała, Salome, Monika29, arzu, I gave up, Jeżóweczka, Monik4991, katszo, AGAaa lubią tę wiadomość

age.png
  • Mati W. Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2022, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała wrote:
    Witaj ☺️
    Wystarczy wypełnić na ich stronie formularz z prośbą o kontakt.
    Powinni odezwać się po kilku dniach, na darmową konsultację online lub u nich na miejscu czekałam 2 tygodnie.
    Nadchodzą święta więc trzeba pamiętać, że z tego względu mogą być jakieś opóźnienia bo klinika ma przerwę świąteczną

Dziękuję za info 🙂 Chciałabym podejść do procedury dopiero w maju i myślałam że zacznę to ogarniać w przyszłym roku. Ale dziewczyny na innym wątku piszą że są bardzo długie terminy oczekiwania i żeby się zająć sprawą jak najszybciej. Faktycznie tak jest ?

42 lat

06.12 FET - ❤️🙏❤️
    2dpt - prog. 47.96 ng\ml
    5dpt - prog. 33.10 ng\ml
    14dpt - beta 2930 mIU/ml
    23dpt mamy ❤️
    9+6 - CRL 3.19cm
    17+6 - 233g chłopczyka 😍

Klinika Bocian
    FETx 2 😞
    FETx2 😞

age.png
  • mała Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2022, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily0723 wrote:
    Dziewczyny moich perypetii przygotowan do transferu ciąg dalszy. W 8 dc endometrium było 7 a dziś w 15 dniu cyklu jest 6,5. Jak to możliwe na 4 estrofemach ? Czy to błąd w pomiarze ?
    Niestety też tak kiedyś miałam, że endometrium albo nie rosło albo się zapadało na cyklu sztucznym. U mnie nic nie pomagało.
    W twoim wypadku może być błąd pomiaru ale tak szczerze mówiąc to w 15dc powinno być już odrobinę grubsze.
    Napisz do kliniki, może coś jeszcze wymyślą. Trzymam kciuki żeby jeszcze podrosło ✊

Starania 10 lat

age.png[/url]
  • mała Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2022, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mlia wrote:
    Cześć dziewczyny, trzymajcie kciuki bo może jednak uda mi się jeszcze przed świętami podejść do transferu. Wszystko okaże się w poniedziałek na USG :)
    Póki co to dopalam endo wiesiolkiem i sokiem z granatu.
    ✊✊✊

Starania 10 lat

age.png[/url]
  • mała Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2022, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mati W. wrote:
    Dziękuję za info 🙂 Chciałabym podejść do procedury dopiero w maju i myślałam że zacznę to ogarniać w przyszłym roku. Ale dziewczyny na innym wątku piszą że są bardzo długie terminy oczekiwania i żeby się zająć sprawą jak najszybciej. Faktycznie tak jest ?
    Absolutnie nie! Wszystko idzie mega szybko i sprawnie. Też zaczęłam temat wcześniej bo planuję transfer na luty a znaleźli mi zarodek w 1 dzień. Oczywiście mówimy o AZ w Reprofit, bo może inne kliniki mają długie terminy. Po dopasowaniu zarodka rezerwują go na pół roku za darmo, potem trzeba płacić za przedłużenie rezerwacji.
    Jeśli planujesz transfer na maj to na spokojnie napisz do nich na początku lutego.
    Edit. Doczytałam, że chyba chcesz robić u nich stymulację a nie adopcję zarodka. To może lepiej napisać wcześniej, może dadzą jakieś zalecenia jak się przygotowywać czy zrobić jakieś badania do tego czasu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2022, 10:30

Ewa3bit lubi tę wiadomość

Starania 10 lat

age.png[/url]
  • Emily0723 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2022, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała wrote:
    Niestety też tak kiedyś miałam, że endometrium albo nie rosło albo się zapadało na cyklu sztucznym. U mnie nic nie pomagało.
    W twoim wypadku może być błąd pomiaru ale tak szczerze mówiąc to w 15dc powinno być już odrobinę grubsze.
    Napisz do kliniki, może coś jeszcze wymyślą. Trzymam kciuki żeby jeszcze podrosło ✊
    A jak u Ciebie rozwiązali ta sytuację?

• Mati W. Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2022, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała wrote:
    Absolutnie nie! Wszystko idzie mega szybko i sprawnie. Też zaczęłam temat wcześniej bo planuję transfer na luty a znaleźli mi zarodek w 1 dzień. Oczywiście mówimy o AZ w Reprofit, bo może inne kliniki mają długie terminy. Po dopasowaniu zarodka rezerwują go na pół roku za darmo, potem trzeba płacić za przedłużenie rezerwacji.
    Jeśli planujesz transfer na maj to na spokojnie napisz do nich na początku lutego.
    Edit. Doczytałam, że chyba chcesz robić u nich stymulację a nie adopcję zarodka. To może lepiej napisać wcześniej, może dadzą jakieś zalecenia jak się przygotowywać czy zrobić jakieś badania do tego czasu

Tak, chce u nich robić stymulację. Napiszę wcześniej bo tak jak mówisz mogą dać zalecenia albo badania do zrobienia.

42 lat

06.12 FET - ❤️🙏❤️
    2dpt - prog. 47.96 ng\ml
    5dpt - prog. 33.10 ng\ml
    14dpt - beta 2930 mIU/ml
    23dpt mamy ❤️
    9+6 - CRL 3.19cm
    17+6 - 233g chłopczyka 😍

Klinika Bocian
    FETx 2 😞
    FETx2 😞

age.png
  • mała Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2022, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily0723 wrote:
    A jak u Ciebie rozwiązali ta sytuację?
    U mnie na sztucznym nic nie pomagało, brałam estrofem i spray lenzetto i nic.
    Ale dziewczyny czasami dostawały odpowiednik viagry dopochwowo i pomagało.
    Ja przeszłam na cykl naturalny, lekko stymulowany gonadotropinami i ovitrelle na pęknięcie pęcherzyka. Endometrium na takim cyklu mam piękne, zawsze jest owulacja, dzięki lekkiej stymulacji pęcherzyk/i rosną przewidywalnie więc mogę zaplanować wizyty.

Emily0723 lubi tę wiadomość

Starania 10 lat

age.png[/url]
  • mała Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2022, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mati W. wrote:
    Tak, chce u nich robić stymulację. Napiszę wcześniej bo tak jak mówisz mogą dać zalecenia albo badania do zrobienia.
    Dokładnie. Warto zapytać czy i jak się suplementować przez ten czas i ogólnie jak się najlepiej przygotować.
    Tu na forum zazwyczaj są dziewczyny po adopcji zarodka, dlatego tak z automatu odpisujemy o swoich doświadczeniach 😉

Starania 10 lat

age.png[/url]
  • Mati W. Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2022, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała wrote:
    Dokładnie. Warto zapytać czy i jak się suplementować przez ten czas i ogólnie jak się najlepiej przygotować.
    Tu na forum zazwyczaj są dziewczyny po adopcji zarodka, dlatego tak z automatu odpisujemy o swoich doświadczeniach 😉

To nic ale wiedza z forum bezcenna 🙂 Kto wie lepiej niż staraczki 😍

Ewa3bit lubi tę wiadomość

42 lat

06.12 FET - ❤️🙏❤️
    2dpt - prog. 47.96 ng\ml
    5dpt - prog. 33.10 ng\ml
    14dpt - beta 2930 mIU/ml
    23dpt mamy ❤️
    9+6 - CRL 3.19cm
    17+6 - 233g chłopczyka 😍

Klinika Bocian
    FETx 2 😞
    FETx2 😞

age.png
‹‹ 135 136 137 138 139 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ