Reprofit Ostrava
-
WIADOMOŚĆ
-
mlia wrote:Gdyby to był prawy jajnik to znałabym moment owu co do sekundy ale w lewym to z reguły nic nie czuję..07.02.2023 - transfer
8 dpt- beta 72,57 ml, prog 52,3 nmol
10 dpt- beta 153 ml, prog 38,3 nmol
13 dpt- beta 735 ml, prog 50,3 nmol
15 dpt- beta 1822 ml, prog 65,2 nmol
06.03.2023 - jest ❤
21.04.2023 - prawidłowy kariotyp żeński
06.06.2023 - połówkowe (20+1) - 315 gramów
04.07.2023 - 616 gramów
28+0 (31.07.23) - 1 kg i 100 gramów
termin: 23.10.23r., aktualny plan na 17.10.23r.
11.10.23 - 53 cm szczęścia
-
Magan wrote:Kurcze, a jak to się stało, że to ovitrelle za późno podano...? no wydawało mi się, że to nie jest tak trudno zgrać, przynajmniej jak ja miałam 4 lata temu, to się to dość udawało, tylko trzeba było często na usg chodzić...
czasem przez parę miesięcy było za późno, dwa razy podchodziłam do transferu bez ovitrelle. Wiele razy owu już była a endo nie miało 8mm żeby się zakwalifikować, na szczęście w Reprofit można mieć trochę poniżej.
Więc chyba tym razem może być w punkt. Chcę jeszcze sprawdzić w papierach czy dobrze pamiętam, że ten najszczęśliwszy transfer to był właśnie w 17dc bo owu wystrzeliła ciut za szybko.
W pon zbadam sobie progesteron, to nie za późno żeby ewentualnie odwołać? -
Tak to wlasnie z nami jest. Najpierw rodzi sie nadzieja, potem kiedy nadzieja gasnie jest placz, szloch, zlosc i przerazenie, bo co tu dalej ?...ciemnosc. A pozniej wstajemy, walczymy dalej. I niby kobiety to ta slaba plec ? 🙈
mlia, Monik4991, Ewa3bit, mała, Ada M, Magan, Jeżóweczka lubią tę wiadomość
-
I give up ja też wierzę że Wam się uda i zostaniecie rodzicami 😘😘😘😘
Mila będę trzymała kciuki żeby się udalo ✊✊✊✊mlia, I gave up lubią tę wiadomość
Córka z zespołem wad genetycznych
Translokacja chromosomów, 6 strat, mthfr, pai1 plus amh 0.27, decyzja o AZ.
05.10.2022 transfer AZ 🥰
Bhcg 7dpt - 33.2, 9dpt -79, 12dpt - 202, 16dpt - 1073.
09.11.2022 - jest ❤
12.12.2022 - usg prenatalne, 6 .5cm szczęścia ❤
27.02.2023 - usg połówkowe , 590g synka
28.04 - usg 3 trymestr, 2kg chłopaka ❤
26.05 - 2600g synka
07.06.2023 - synuś jest z nami, 3380g i 54cm do kochania
-
I gave up wrote:Dzięki dziewczyny! Jesteście nieocenione!
Obecnie nie nadaję się do życia, popłaczę sobie, pożalę się do samej siebie, będę zła na cały wszechświat i wciąż będę zadawała samej sobie popularne pytania: czemu ja i za jakie grzechy? Będę też uśmiechała się przez łzy. Najważniejsze jednak, że nie jestem w tym wszystkim sama. Mam kochającego męża, mamusię, przyjqciol i Was! ZATEM: od poniedziałku będę silna 💪 i uzbrojona w nową nadzieję 🍀, dla siebie, dla moich najbliższych, dla Was, dla mojego dziecka, które na pewno będzie. Nie wiem jeszcze tylko kiedy, ale będzie. Wierzę w to! 🥰
Za wszystkie trzymam kciuki!!!
Trzymam za ciebie kciuki z całych sił ✊💚I gave up lubi tę wiadomość
Starania 10 lat
36+5 nasze szczęście jest już z nami 🥰❤️
[/url] -
mlia wrote:Moja dr mówi, że to nie przeszkadza, zgadza się na transfer we wtorek i ja chyba czuję, że to będzie ok, bo będzie dokładnie tyle dni ile trzeba po owu. No więc próbuję podejść do transferu we wtorek, hehe.
Akcja jak na jakimś filmie... oby z happy-endem.
Całkiem często czytałam o takich sytuacjach i dziewczynom się udawało. Najważniejsze, że ty czujesz że będzie ok, bo jeśli miałabyś robić transfer w stresie to bez sensu.
A badałaś jeszcze może progesteron?
Trzymam ogromne kciuki ✊✊✊Starania 10 lat
[/url] -
mlia wrote:Niestety nie mam zapisane który to był dc ale na pewno 6 dni po podaniu ovitrelle, więc ja chyba działam szybciej
no ale jak się trenowały biegi sprinterskie ...
mlia lubi tę wiadomość
Starania 10 lat
[/url] -
mała wrote:Faktycznie działasz szybciej i twoje pęcherzyki pękają szybciej. U mnie czasami pęcherzyk 23mm a lh tylko 5. Każda z nas jest inna i same musimy pilnować tematu, bo lekarze zazwyczaj podobne zalecenia każdej pacjentce a nie u każdej się to sprawdza.
mała, Monika29 lubią tę wiadomość
-
mlia wrote:Zbadam proga w sobotę i może w poniedziałek. Tak, każda z nas jest inna i to też jest piękne
A masz w takim razie brać jakiś progesteron czy tak totalnie naturalnie? Chyba zalecają jakieś minimalne dawki?Starania 10 lat
[/url] -
I gave up wrote:Dzięki dziewczyny! Jesteście nieocenione!
Obecnie nie nadaję się do życia, popłaczę sobie, pożalę się do samej siebie, będę zła na cały wszechświat i wciąż będę zadawała samej sobie popularne pytania: czemu ja i za jakie grzechy? Będę też uśmiechała się przez łzy. Najważniejsze jednak, że nie jestem w tym wszystkim sama. Mam kochającego męża, mamusię, przyjqciol i Was! ZATEM: od poniedziałku będę silna 💪 i uzbrojona w nową nadzieję 🍀, dla siebie, dla moich najbliższych, dla Was, dla mojego dziecka, które na pewno będzie. Nie wiem jeszcze tylko kiedy, ale będzie. Wierzę w to! 🥰
Za wszystkie trzymam kciuki!!!I gave up, Monika29 lubią tę wiadomość
-
mała wrote:Zarodek rozmrażają chwilę przed transferem więc jeśli w poniedziałek będzie coś nie tak to możesz odwołać transfer.
A masz w takim razie brać jakiś progesteron czy tak totalnie naturalnie? Chyba zalecają jakieś minimalne dawki?mała lubi tę wiadomość
-
mlia wrote:Tak, doktor mi rozpisała duphaston utrogestan estrofem encorton i prograf. Po transferze zobaczymy. Wysłałam to też do Czech to zobaczę czy coś jeszcze.
mlia lubi tę wiadomość
07.02.2023 - transfer
8 dpt- beta 72,57 ml, prog 52,3 nmol
10 dpt- beta 153 ml, prog 38,3 nmol
13 dpt- beta 735 ml, prog 50,3 nmol
15 dpt- beta 1822 ml, prog 65,2 nmol
06.03.2023 - jest ❤
21.04.2023 - prawidłowy kariotyp żeński
06.06.2023 - połówkowe (20+1) - 315 gramów
04.07.2023 - 616 gramów
28+0 (31.07.23) - 1 kg i 100 gramów
termin: 23.10.23r., aktualny plan na 17.10.23r.
11.10.23 - 53 cm szczęścia
-
nick nieaktualnyI gave up, potwornie mi przykro Nie udzielam sie, ale kazdego dnia po cichu bardzo Ci kibicowalam, myslac, jak mocno Twoj nick do Ciebie nie pasuje 🍀
Weteranko, testowalas moze? Transferowalysmy tego samego dnia i zapamietalam, ze planowalas juz dzis dzialac. Trzymam kciuki, oby piatek 13 byl szczesliwymlia, I gave up, Monik4991, mała, Monika29 lubią tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny za trzymanie kciukasow. Nie ukrywam że wczoraj był stresik, na szczęście moja optymistyczna natura jakoś to zniosła. Dorzucam informacje z ostatniej chwili: Czechy chcą żeby zbadać proga w poniedziałek rano, żeby wynik był tego samego dnia. Jeśli będzie za niski to odwołamy transfer jeśli graniczny to dołożą zastrzyki. W domu mam jeszcze kilka prolutexów to git. Czyli nastawiam się na wtorek
Salome, Sasanka55.., mała, Monika29, Magan, Monik4991, Ewa3bit lubią tę wiadomość
-
Sasanka55.. wrote:I gave up, potwornie mi przykro Nie udzielam sie, ale kazdego dnia po cichu bardzo Ci kibicowalam, myslac, jak mocno Twoj nick do Ciebie nie pasuje 🍀
Weteranko, testowalas moze? Transferowalysmy tego samego dnia i zapamietalam, ze planowalas juz dzis dzialac. Trzymam kciuki, oby piatek 13 byl szczesliwy
A ty kiedy testujesz? Opowiedz nam tu proszę czy transferowałaś swój zarodek czy AZ, na jakim cyklu..
Trzymam kciuki za kropka ✊Sasanka55.. lubi tę wiadomość
Starania 10 lat
[/url] -
Sasanka55.. wrote:I gave up, potwornie mi przykro Nie udzielam sie, ale kazdego dnia po cichu bardzo Ci kibicowalam, myslac, jak mocno Twoj nick do Ciebie nie pasuje 🍀
Weteranko, testowalas moze? Transferowalysmy tego samego dnia i zapamietalam, ze planowalas juz dzis dzialac. Trzymam kciuki, oby piatek 13 byl szczesliwy
Mila super ze wszystko tak sprawnie ruszyło, to trzymam kciuki za proga w pn i czekam na wieści, mam nadzieję że będzie dobrze 😊✊✊✊✊
WeterankaP jak się czujesz?Sasanka55.., mlia lubią tę wiadomość
Córka z zespołem wad genetycznych
Translokacja chromosomów, 6 strat, mthfr, pai1 plus amh 0.27, decyzja o AZ.
05.10.2022 transfer AZ 🥰
Bhcg 7dpt - 33.2, 9dpt -79, 12dpt - 202, 16dpt - 1073.
09.11.2022 - jest ❤
12.12.2022 - usg prenatalne, 6 .5cm szczęścia ❤
27.02.2023 - usg połówkowe , 590g synka
28.04 - usg 3 trymestr, 2kg chłopaka ❤
26.05 - 2600g synka
07.06.2023 - synuś jest z nami, 3380g i 54cm do kochania
-
nick nieaktualnymała wrote:Witaj Sasanko ☺️
A ty kiedy testujesz? Opowiedz nam tu proszę czy transferowałaś swój zarodek czy AZ, na jakim cyklu..
Trzymam kciuki za kropka ✊
To moze sie przedstawie krotko Staram sie od maja 2018r. Za soba mam 5 wczesnych strat i przy okazji niedroznosc jajowodow. Wyniki meza tez nie zwalaja z nog Za nami 2 procedury ivf na moich komorkach- zero zarodkow w 5 dobie + procedura KD i rowniez zero blastek. 09.01 doczekalam sie swojego 1szego transferu z AZ w Reproficie na cyklu sztucznym- piekny 5dniowiec wychodzacy z otoczki, ktorego pokochalam od 1szej chwili. Nie wiem, kiedy testowac, by nie przegiac
Za kazda z Was z calych sil trzymam kciukimlia, I gave up, WeterankaP, Monika29, Salome, mała, _Pina, Magan, Monik4991, Ewa3bit lubią tę wiadomość
-
I gave up bardzo mi przykro
Ja jestem po USG i jest wszystko krasne Rakosova powiedziała, że powinno się udać uzyskać 15 komórek. Punkcja w środę z samego rana, w poniedziałek o 20.30 zastrzyk a we wtorek jadę jeszcze do szpitala na założenie wenflonu. Także jak już będę go mieć to potem punkcja to już z górkimała, mlia, Monika29, Salome, Jeżóweczka, Magan, Monik4991, Ewa3bit lubią tę wiadomość
ONA: 96' ON: 94'
🔴 NK z krwi 42% 🔴 KIR AA 🔴 Morfologia plemników 0-1% 🔴 MTHFR_677C>T homo, PAI-1 4G homo
🔴 Choroba genetyczna jednogenowa (50% ryzyka wady u dziecka)
💔 10.05.2023 transfer I 💔 Puste jajo płodowe
🍀 24.04.2024 transfer II 🍀 (encorton, intralipid, accofil, neoparin, estrofem, cyclogest, agolutin)
4dpt ⏸ 6dpt beta 44,5; 12 dpt beta 425; 14 dpt beta 813; 20dpt beta 6556, CRL 0,17cm 🥰 23 dpt migające ❤️
12+0 I prenatalne ok 🍀 5,3cm dziewczynki 🎀 14+4 8,5 cm i 98g malutkiej, zero krwiaków 🥳
22+0 USG połówkowe 🍀 440g ❤️ 28+6 III USG prenatalne 🎀 1320g
Córeczka ur. 31.12.2024r., 2980g, 53 cm 🥰
-
Sasanka55.. wrote:To moze sie przedstawie krotko Staram sie od maja 2018r. Za soba mam 5 wczesnych strat i przy okazji niedroznosc jajowodow. Wyniki meza tez nie zwalaja z nog Za nami 2 procedury ivf na moich komorkach- zero zarodkow w 5 dobie + procedura KD i rowniez zero blastek. 09.01 doczekalam sie swojego 1szego transferu z AZ w Reproficie na cyklu sztucznym- piekny 5dniowiec wychodzacy z otoczki, ktorego pokochalam od 1szej chwili. Nie wiem, kiedy testowac, by nie przegiac
Za kazda z Was z calych sil trzymam kciuki
Ale wierzę, że ten transfer będzie szczęśliwy i trzymam za to ✊
Moim zdaniem poniedziałek 7dpt jest bardzo dobrym dniem na betę. Testy sikane tylko dla osób o silnych nerwach, często oszukują i powodują załamanie a beta jest 😉Sasanka55.. lubi tę wiadomość
Starania 10 lat
[/url]